A Warnernek nincs gondja James Gunnal

És a Warner nem csak a The Batmant jelentette be 2021-re, hanem a Suicide Squad 2. részét is oda szánják augusztusra, csak átnevezték The Suicide Squadra. Azt eddig is tudtuk, hogy James Gunn írja a forgatókönyvét, de a madarak csicsergése (a THR) szerint komolyan tárgyalnak vele a rendezői székről is. Elvileg teljesen új irány a franchisenak, sok új karakterrel, avagy nem igazi folytatás lesz, hanem szinte reboot.

Ami nem kell a Marvelnak, azt elfogadják máshol? Amúgy érdekes lesz ez a film, egyrészt a felháborodás brigád viselkedése miatt majd, kiderül, hogy mennyit számít a sok “bojkottálok mindent!!!” tweet.

És azt is megtudhatjuk majd, hogy a Guardians of the Galaxy szárnyalása Gunnhoz köthető-e. Ugye nem lehet csak simán a Marvel hatás, mert jó pár kisebb Marvel film nem ért fel az addig nem ismert karakterek űrkalandjához, legalábbis a pénztáraknál.

15 hozzászólás a “A Warnernek nincs gondja James Gunnal” bejegyzéshez

  1. James Gunn a Marvelnek kellett volna, csak a Disney management átnyúlt Feige feje felett. Business as usual.

  2. Ehh, pont az ilyen fogalmatlan take-ek szítják a hangulatot és befolyásolják az embereket.

    “Ami nem kell a Marvelnak, azt elfogadják máshol?”

    WTF. Ennyi jött le neked ebből? Ne csináld, hogy ennyire nem érted az egészet. Nem fog számítani a bojkott tweet semmit. Eleve nem is lesz bojkott tweet – ilyen marhasággal meg felháborodás brigáddal minek gerjeszteni a dolgokat? Kiben merül fel ilyesmi?

    Komolyan most arra célzol, hogy te azt hitted, hogy James Gunn nem fog dolgozni? Szó sem volt erről. És ilyen alapon úgy véled, hogy Kevin Hart pályájának annyi? Csak és kizárólag arról volt szó, hogy valamiről lehet, hogy nem tudtak és ezzel támadási felületet adtak, valamint nyomást kaptak és PR szempontból nem vette ki jól magát, ha nem lépnek. Van, hogy ilyenkor lép a munkáltató. Máskor meg nem lép. Ha lép, akkor az a baj az egyik oldal részéről (és jönnek az ilyen marharépa posztok), ha nem lép, akkor meg az a baj (egy másik oldal részéről), és jönnek a kioktatások.

    Az oldalakat lehet és érdemes ostorozni, akár a konzervatívat, hogy bezzeg alapon nekiestek Gunnak, akár a liberális oldalt, hogy mindenféle bocsánatkérés és egyén, jóhiszemű reakció után is Hart szájába akarták adni a szavakat azzal, hogy nem fogja fel, hogy mi a kommentjeiben, és főleg az azokra való reagálásban a hiba.

    Komolyan nem akarok stúdiókat védeni meg csatornákat, de pont őket, a két rossz közül választókat nem érdemes ilyenkor bántani. Eleve azért, mert csak demagógiára ad lehetőséget a dolog. Ugyanis tuti lesz, aki felhozza, hogy “Hollywood kétszínű” meg képmutató. Igen, lehet így is forgatni. De akkor lehet úgy is demagogizálni, hogy “lám, a Disney milyen nagyvonalú, hogy annak ellenére, hogy profitorientált, beáldozott akár több száz millió dolláros kieső bevételt is az elvek piacán”. Ezek megint csak hülye érvek, hiszen mindenhogy lehet tekerni a dolgokat.

  3. A lényeg, hogy már lejátszották az ügyet, nincs titok (hacsak nincs még titok, amit fel lehet hánytorgatni), nem történt bűncselekmény, mindenki szabadon dönthet, erre jön a blogger és vataggal “Ami nem kell a Marvelnak, azt elfogadják máshol?”-látszatkérdéssel, amivel kvázi azt mondja, hogy “szerintem annak soha nem szabadna sehol sem dolgoznia, aki x éve rossz ízlésről tett tanúbizonyságot”. (mert gondolom, akkor a tweetek miatt szerinted nem csak rendeznie nem lenne szabad, hanem takarítania sem valahol, ergó alkalmazhatatlan.)

    Nyilván nem ezt gondolod, nyilván így ironizálsz fölényeskedve, magadat a lenézett Disney és Warner fölé helyezve, de ettől még ezt mondod a fentiekkel.

  4. Winnie-nek igaza van abban, hogy nem történt bűncselekmény, de őszintén szólva az általam látott tweetek alapján nem vagyok meggyőződve arról, hogy a pasasnak nincsenek beteges vágyai, amikor kisgyerekekről van szó. Nem vagyok biztos, hogy az csak rossz humor volt. Azért nem ártana, ha elmenne egy pszichiáterhez.

  5. Én akkor se nézném meg a filmet, ha nem lett volna a magánéleti balhé, mert nem igazán jön be a munkássága. Oké ő írta a Holtak hajnala remaket, de tudjuk hogy nem minden forgatókönyv marad úgy ahogy leadták… És ha más rendező markába kerül lehet közel sem lett volna olyan amilyen.
    A magánéleti dologról annyit, hogy én szeretem a sértő humort meg minden és biztos h mondtam már olyan viccet nem is egyszer, amiért kiakadnának rám, de nem tudni mi volt még a törölt dolgok között és mennyi. Viszont a végső választásom erősen megsegítette a kép róla ami a pedofil témájú partyn készült. Az már szerintem egy tagadhatatlan red flag. Annyira mindenképp, hogy az mondjam én ennek az embernek a nézőpontjára, munkájára nem vagyok kíváncsi és nem fizetek érte. Ez lesz hosszú hosszú idő óta az első DC film amit kihagyok. Amit a női dc karakterekről is sikerült összeírnia az évek alatt is arra késztet, hogy azt kívánjam minél kevesebb dc lady legyen a squad filmjében.

  6. És azt is megtudhatjuk majd, hogy a Guardians of the Galaxy szárnyalása Gunnhoz köthető-e.

    Ezt sem tartom logikusnak. Akinek tetszett az első kettő, az el fog menni a harmadikra is, nem fog olyanokon agyalni, hogy ki is a rendező?

  7. Látatlanban is jobb lesz mint az okádék első rész. Remélem Letot kibasszák a picsába és soha többet nem engedik Joker közelébe.

  8. winnie: egy pillanatra nem hittem, hogy Gunn nem kap még munkát ilyen sikerek után, és lehet tényleg trollkodtam a kérdéssel, mert az egyik képregényestől ment a másikhoz. Nem látom ez miben fölényeskedés, de lehet igazad van. Előtte végig amellett érveltem, hogy a Disney túlreagálta.

    Ellenben a felháborodás brigád kérdése szerintem aktuális, mert ahogy te is írod, semmi bizonyíték nincs rá, hogy a twitteres balhézás (szerintem lesz még, pl az első trailernél is) negatívan érintené a bevételt, így nevetséges, hogy valakit olyasmiért rúgnak ki, mint Gunnt. Hart szintén. Tényleg kötelező kirúgással lereagálni a cégeknek, hogy páran felfújnak dolgokat, nem lehet azt mondani, hogy “hát igen, az 8 éve volt, azóta láthatóan megváltozott, hiszen nincs új esemény, mi lenne ha a köztudat is figyelembe venné az ilyesmit”.

    Amikor valaki ellen törvényes vizsgálat indul, az más természetesen.

  9. Anthonz: azt pont fordítva gondoltam, avagy a Guardians csak a Marvel franchise miatt lett-e siker. Egyértelműen jól hoz majd a Guardians 3, talán még akkor is, ha siralmas lesz a reklámkampánya. Persze a pénzek szerint Gunn kell legyen a plusz, mivel egy Ant-Man vagy Thor 2 nem hozott annyit.

  10. Őszintén? Magasról leszarom ki csinálja a filmet amíg jó lesz. A pasit egyáltalán nem bírom azok alapján amit láttam belőle. De nem is őt akarom nézni hanem a filmet. Nem is értem az emberek miért a közszereplők magánéletével foglalkoznak ahelyett hogy a filmeket élveznék.

    Amúgy a Disney se dobta volna ki ha nem lett volna felháborodás. Szóval teljesen logikus a WB lépése. A többség amúgy is Gunn mellett van az a pár ezer ember akik rinyáltak a neten meg úgyis elfelejtik mire a film megjelenik azt se fogják tudni ki csinálja. :D

    Én csak azt remélem hogy az a pletyka nem igaz hogy Bautista is jön vele hogy eljátssza pl Bane-t mert nagyon ezt akarják erőltetni a cikkezők. Bautista nagyon szar színész és Baneként főleg nagyon rossz lenne.

  11. “És azt is megtudhatjuk majd, hogy a Guardians of the Galaxy szárnyalása Gunnhoz köthető-e.

    Ezt sem tartom logikusnak. Akinek tetszett az első kettő, az el fog menni a harmadikra is, nem fog olyanokon agyalni, hogy ki is a rendező?”

    Valoszinuleg a tobbsegnel igy lesz, de en pont Gunn miatt szerettem igazan az egeszet, akirol eloszor egyaltalan nem gondoltam volna, hogy ennyire nagy szerepe van a dologban. Mivel nem ismertem a kepregenyt, azt hittem, hogy siman az alapanyag ennyire jo. Aztan mikor megneztem par masik filmjet, illetve, hogy besegitett az Infinity Warban azoknal a reszeknel foleg, ahol a Guardians szerepelt (amik kiemelkedoen a legjobb reszei voltak a filmnek), akkor realizaltam, hogy Gunn elbaszot humora illetve a nagyszeru csapatdinamika nelkul messze nem lett volna ez ilyen jo. Sztem sokat tett hozza.

    Nem tudom ki fogja rendezni a harmadik reszt (meg irni), de mindenkepp hatranybol indul es ha vki iparos kapja meg, aki kozepszeru Marvel filmeken dolgozott, akkor lehet kihagyom.

  12. A tavalyi hír után várható volt, hogy az írás mellett a rendezést is rábízzák. Jó döntés, Gunn szerintem sokat ki tud hozni ebből. Jól tette a Warner, hogy lecsapott a lehetőségre.
    A Galaxis őrzői harmadik részét pedig ha Taika Waititi rendezné, akkor érdekelne a film.

  13. Én őszintén kíváncsi vagyok, milyen lesz végül a “The Suicide Squad” (most akkor kajak ez a folytatás neve?! Értem én, hogy ‘soft reboot’ meg ‘reimagining’ meg ‘PR weasel words’, de akkor is…), mert a Galaktikus Őrzők 1-2-től sem vágtam hanyatt magam.

    A probléma, hogy Gunn nem olyan vicces, mint amilyennek hiszi magát (az Infinite Warfare Őrzős jelenetei nekem egyenesen kínosak voltak), szóval kíváncsi vagyok, hogy gyökeresen más(?) comic book karakterekkel mit villant majd.

    Aztán jön majd Mr Warner metaforikus keze, és jól megkavarja a szarpacalt, megint. (Reméljük, nem.)

  14. Eddig nem nagyon érdekelt az SS2 de most kezd izgalmas lenni :)

    A GoG 3-at meg oda adnám a Russo tesóknak :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.