A Vigilante: Olivia Wilde férfiakat ver

Pontosabban olyan férfiakat, akik otthon bántják a feleségüket, barátnőjüket. Tényleg ennyi a leírás. Persze azért teszi, mert őt is bántalmazták otthon, és így vág vissza, veszi át az irányítást a saját narratívája felett. A poszter alatt ott a trailer.

17 hozzászólás a “A Vigilante: Olivia Wilde férfiakat ver” bejegyzéshez

 1. Box office előrejelzés: Domestic: 1 milliárd $, Foreign: 15 millió $ |
  Oscar előrejelzés: 14 jelölés, 12 nyerés

 2. Férfiként írom, hogy ezzel a filmmel nincs gond. 1-2 görény megérdemli, hogy ellássák a baját. (Itt inkább azzal van gond, hogy páran a hülye ideológiájuk felhasználják stb.)

  A film nem fog sokat hozni, mert indie darab, de fesztiválokon szép kört futhat. Reméljük nálunk is bemutatják, Wilde kisasszonyt szeretjük!

 3. Az eredeti I spit on your grave 1978-as. A “nők bosszút állnak” meg egy jól bejáratott zsáner, vagyis volt, és lesz is még ilyen film, de persze egyes Savanyú Jóskák túlságosan törékenyek, és már megy a gúnyolódás meg a trollkodás, mert az ugye olyan érett és hasznos :D

 4. Tipikus ártó szándékú téma. Megverték, így ő majd jól megver másokat, és majd jól megoldódik minden. Persze nyilván nem, de azért csak osszuk az erőszara-erőszakkal baromságot. Katasztrófa ez a szűk tudatosság szint. Amúgy csak mondanám a valóságban a nők nem fizikai, hanem para-síkon szoktak bosszút állni. :)

 5. Szerintem jónak ígérkezi -mondom ezt fasziként- itt ami inkább zavaró, ahogyan a média kezeli. “People will be talking about this film” olyan ez nekem, mintha azt akarnák mondani, hogy akkor itt a film, ami a társadalmunk egy elnyomott problémáját taglalja..
  Holott inkább tűnik ez nekem bosszú filmnek -persze mondani valóval meg drámával- mint sem egy görbe tükörnek a társadalmunk felé.

 6. Istenem…
  Lesz majd film a nőkről akik pl. nem engedikmaz apjuknak a láthatást, akik hazudnak a bíróságon, akik telebeszélik a gyereknfejét és az apja ellen hangolja, aki azt mondja neki, hogy apád azért nem jön mert nem érdekled, akik anyagilag kizszgerelik a férfit? Soroljam még? Tököm tele van már.

 7. Öcsém! Férfiként mos leírom, hogy annyira imádom, hogy az Utolsó Jedik (amiből áradt a női zsarnokoskodás) óta, ha ki jön egy film, ahol egy olyan nő a főszereplő, aki egy férfit legalább egyszer izomból szájba ver, akkor már egyből minden ember jön a FEMINÁZIS (és nem FEMINISTA, mert a kettő között van különbség) összeesküvés elméleteikkel. Bezzeg 2016 előtt meg amikor szintén rengeteg olyan film készült, amiben kemény csajok szerepeltek (Alien, Terminator 2, Kaptár, Underworld, Haywire, Kill Bill), akkor meg mindenki azt mondta, hogy “Hú de menő!”, meg “De király ez a csaj!”.
  De külön imádom, amikor olyasmikbe kötnek bele, amibe felesleges. Például Wonder Woman és Marvel Kapitány, akik tudtommal szuperhősők, egyszóval az ember elvárná, hogy erősnek ábrázolják őket, nem pedig olyan nőknek, akik már akkor sikítanak, ha leszakad a körmük.
  És ide sorolhatnám az alábbi filmet is, ahol egy nő nem az összes férfit, csak az OLYAN férfiakat püföli el (jogosan), akik otthon szeretik heccből naponta 2-3 alkalommal kék-zöldre verni az asszonyt, hogy nekik jó hetük legyen.

 8. Scorsese BAKELITJE óta kedvenc a csaj. Lehet, nem kéne megnéznem, mert kiábrándulok belőle, ha antinő lesz benne.

 9. Én megnéznék végre egy olyan filmet is, ami ki meri végre mondani azt, amit senki nem akar (tud?) belátni: mindkét nem idióta, valamilyen szinten.
  Ez lenne a legőszintébb, legtanulságosabb film a nemek közti különbségekről, mindkét részről, egyenlő mértékben kifejtve a témát. :)

 10. komolyan, páran itt mintha azt mondanák, hogy egy családon belüli erőszakos filmben hogy mernek a női oldalról beszélni a készítők. az nehogy felmerüljön, hogy ez lehet azért van, mert a nők szenvedik el többször ezt (a beismert esetek között hatszor többször!), így logikus onnan közelíteni.

  plusz ránézésre a film arról is szól, hogy miképp lehet feldolgozni ezt és tovább lépni, nem arról, hogy “jaj a mocskos férfiak”.

  néha elszomorít, h minden más nézőpontot támadásnak vesztek. szerintem is túl van tolva a PC világ, de ez a film egy létező problémáról beszél, nem felfújtak valamit a semmiből.

 11. “Megverték, így ő majd jól megver másokat, és majd jól megoldódik minden. Persze nyilván nem, de azért csak osszuk az erőszara-erőszakkal baromságot. ”

  érdekes módon pl az épp futó Punisher sorozatnál sokkal kevesebben akadnak ki ezen :) és mondom, már a trailer alapján sem hiszem, hogy a film végére is a szemet szemért megoldás mellett teszi majd le a voksát a főszereplő.

 12. “Megverték, így ő majd jól megver másokat, és majd jól megoldódik minden. Persze nyilván nem, de azért csak osszuk az erőszara-erőszakkal baromságot. ”

  “érdekes módon pl az épp futó Punisher sorozatnál sokkal kevesebben akadnak ki ezen :) és mondom, már a trailer alapján sem hiszem, hogy a film végére is a szemet szemért megoldás mellett teszi majd le a voksát a főszereplő.”

  Ha egy férfi all bosszút az valóban nem szúrja annyira az emberek szemét. Viszont a Punisher mégis csak egy képregény adaptáció, totál fikció, nem jo egy lapon említeni egy ilyen filmel ami valós problémáról beszél.
  Az tényleg rossz üzenet lenne h ha vernek akkor te is verjél másokat. Ezzel saját magának is oriasi problémákat okozna bárki, legyen férfi vagy nő. Lelkileg is szetcseszi magát meg a végén még lehet megnézi milyen a BV belülről.

 13. Szerintem egyébként sok férfinak nem az a baja, hogy létre jönnek ilyen filmek és kamu az alapja mert valóban létező ez a probléma is. Hanem az a gond hogy ma mar semmit nem kezelnek reálisan es mindent felfújnak, plane ha egy no vagy meleg az áldozat. Nem a csaladon belüli erőszakra gondolok az pont h alá van becsulve de Pl. szerintem beteges dolog egy szinten kezelni egy nemi erőszakot meg egy fenék markolast, márpedig ha Hollywoodban ezt kimondja valaki akkor hadjárat indul ellene lásd: Damon.
  A masik dolog az h sok olyan valós probléma van amiben a nők állnak a rossz oldalon de azokról erdekes nem készül film. Volt erről egy műsor h a bíróságok 90%-ban a nőknek ítélik a gyereket. Es rengeteg nő kérvényezi h soha vagy minél kevesebbet láthassa a gyerek az apját pedig nem alkesz vagy ilyesmi, teljesen átlagos apákról van szo.
  A legdurvább h megdöbbentően sok nő vallja azt a bíróságon h az apa molesztalta a gyereket azert, hogy eltiltsák az apát es az esetek 99%-ban ez hazugság. Ezt egy ex bíró nyilatkozta valamint a 90% hivatalos szám, nem en találtam ki. De a csalodon belüli eroszakoknal is rengeteg a visszaélés. Olvastam h Spanyolországban ha egy no azt mondja egy rendőrnek h veri a férje akkor azonnal előzetesbe rakják min 3 hónapra. Es az esetek kb.25%-nal van szo tényleges veresrol a többi egyszerű bosszú mert megcsalta a férfi stb.Szoval ilyen témával mikor fog elo rukkolni Hollywood vagy a nyugat-európai filmipar Human?

 14. Fizdale: direkt nem olvastad végig amit írtam? amúgy meg a Punisher is valós problémákról beszél, csak képregénysorozat köntösbe csomagolta. A szexuális zaklatást pedig nem tudom miért keverted ide, ahogy a sok % is eléggé hasraütésszerűnek tűnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.