Átadták: 2018 a rendezők szerint

A DGA Awards jelöltjeiről itt írtam. Most lássuk csak gyorsan a győzteseket.

Úgy tűnik Bradley Cooper a sok jelölése után elég komoly blue balls-szal kezdi az évet, bár a barátnője Irina Shayk, és amúgy iszonyat pénzeket hozott össze a Star is Born, szóval sokáig sírni nem fog, hiszen ilyen előzményekkel simán rendezhet majd újra. Na meg Bo Burnham őszinte, tényleg indie filmje is simán megérdemelte.

Legjobb rendezés – ALFONSO CUARÓN: Roma

Legjobb első rendezés – BO BURNHAM: Eighth Grade

Amúgy a tévés díjakat gondolom megírjuk a junkien a napokban, de basszus, ez nagyon fasza: BEN STILLER — Escape at Dannemora is nyert. Tényleg mindenkinek ajánlom a sorozatot.

human
írta
2019. 02. 04. 10:10
megjelenés
10
hozzászolás


10 hozzászólás a “Átadták: 2018 a rendezők szerint” bejegyzéshez

  1. Érdekesnek hangzik, de ez IMDb 8.1, kicsit elbátortalanított. Általában egész jól visszaadja számomra, mi az aminek érdemes neki kezdenem. Olyan 8,4 alatt már többnyire mind gyengus. 8 alatt meg jön az ilyen Flash meg Gotham féle sorozatok szintje. Nyilván ez annál jobb lehet.

  2. Dannemora tényleg nem rossz, itt múlt héten ment le, de szerintem erős 6-os, a 8,1-et sokallom, mert hiába igaz történet, meg jó a rendezés, borzasztóan nehézkesen indult be..

  3. Vigyázzatok IMDB pontokkal, sorozatokat sokkal magasabbra pontoznak mint filmeket, nagyobb a rajongói faktor. Egy rakat 9, vagy magasabb pontos sorozat van, 8 környéke már a közepes kategória.

  4. @Madhew

    Hát mostanában ez pont, hogy piszkosul nem igazán jön be szvsz. Rengeteg, ami megérdemelné, az szépen ki van szorítva. Pl a Punisher a második évada után az összkép lazán bedurranhatna a 7-es közegbe, míg a Jim Carrey-féle Kidding simán egy 8,5 körüli helyet érdemelne. Nem biztos, hogy csak a fejekben vannak problémák, mostanában rengeteg indiai amatőr filmguru mászott bele FB-s haladó filmész csoportokba, közegekbe. S amíg ezek a Breaking Badet, Game of Thronest, Shawshawk Redemptiont és Nolan filmeket spammelik orrba-szájba, addig egyáltalán nem meglepő a mostani állás. Így már érthető miért vannak többnyire kiszorítva PTA, Aronofsky, Malick-féle mesterművek a legendás imdb mércén…

  5. a sorozatok mindig feljebb vannak imdb-n, mint a filmek. arra használhatatlan szerintem az imdb nagyjából.

  6. “Így már érthető miért vannak többnyire kiszorítva PTA, Aronofsky, Malick-féle mesterművek a legendás imdb mércén…”

    egyrészt nem szabad keverni a sorozatokat és filmeket imdbn. gondolom sorozatnál idővel már csak a rajongók nézik és így több a pozitív hang ami felpontozza, mert akinek nem tetszik, az már nincs ott a 2. évadban az tuti. Másrészt: PTa – There Will Be Blood 8,2, Black Swan 8, Thin Red Line 7,6, Dunkirk 7,9. Nem mellesleg PTA, Aronofsky és Malick azért nyúlogat mellé is, persze, hogy kicsit megosztottabb a megítélésük.

  7. Az Eigth Grade tényleg nagyon jó (a főszereplő baromi szimpatikus benne). De rendezésileg azért a Csillag születikben több volt a kihívás. Amúgy a Roma nagyon nagyot megy, de még mindig nem tudtam rávenni magam, hogy megnézzem.

  8. Ott volt a tétlenszar 2014-es Noah, a túlallegórizált Knight of Cups, de nem látok 8-asnál gyengébb PTA filmet a ratingjeim között. Az Inherent Vice és a Punch Drunk Love is majdnem tökéletes lett, a többiről meg ugye felesleges beszélni. Kevés rendező van, aki nem tud hibázni. Ő az egyik. Az a baj, olyan világ ez, ahol -várni valamit és arra számítani, hogy majd zseniális lesz- öreg hiba. Például a Hateful Eight után egyáltalán nem lepődnék meg egy újabb kvázi közepes QT filmen, hiába az impozáns szereplőgárda. Persze, kurva jó érzés ugrálni a hájpvonaton, csemegézni a trélereken, meg elképzelni milyen fasza lesz a moziban. Aztán ha mégis pofáraesés a végeredmény, lehet törni tovább a zsebrőzsét.

  9. Human

    Sorozatok esetén 1-et le kell vonni az értékből és teljesen reális a kép amit így ad. Persze van 1-1 túl hájpolt sorozat, de lehúzott értékű közt még jót nem találtam.

    totoro
    8,5-ös sorozat olyan 7,5 film érzetét adja szerintem :) Mondjuk én speciel átlagos sorozatnak nem szívesen kezdek neki, mert annyira időigényes szórakozás, hogy annál fájdalmasabb az “egyek elment” szólás.


    Nyilván szubjektív ez az egész, de mivel az ízlésem tükrözi, ezért én elég gyakran válogatok ennek alapján. Az az igazság, hogy egyelőre egész korrekten vissza is adta a véleményem.

    “amíg ezek a Breaking Badet, Game of Thronest, Shawshawk Redemptiont és Nolan filmeket spammelik orrba-szájba” – ezeket speciel mind szeretem :) Mondjuk én is beletudok azért kötni, pl. a True Detective 9+ értékelésébe, amit egy viccnek tartok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.