Super Bowl: Alita: Battle Angel

“MUST SEE 3D EVENT OF THE YEAR” ájájáj, amikor a 3D-t kell kiemelni, az rosszul hangzik, persze a producer által az Avatarhoz kötik az emberek fejében. Amúgy egész pörgős ez a tv-spot, és érthető a befektetés a stúdiótól, hiszen a film a jövő héten érkezik. Eladta?

Ugye most zajlik, vagyis mindjárt vége a Super Bowlnak, amit rengeteg amerikai néző követ, így iszonyat drága alatta reklámozni. Ha jól értem, akkor fél perc 6 millió dollárba kerül 2019-ben, így természetesen csak az idén legnagyobb durrnak szánt filmekbe fektetnek ennyit.

23 hozzászólás a “Super Bowl: Alita: Battle Angel” bejegyzéshez

 1. Gyakorlatilag majdnem minden blockbuster ezzel reklámozza magát hogy nézzed 3D-be. De ennél állítólag tényleg megéri. Bár én akkor se néznék 3D-be filmet ha fizetnének érte.

 2. Nem tudom mit értetlenkedtek. Ezt tényleg moziban és 3D-ben kell látni! :)
  Szerintem 4-5 év után újra megnézek egy filmet 3D-ben :)

 3. Sajnos minden előrejelzés szerint hatalmas bukta lesz a film, és a kritikàk sem a legkedvezőbbek :/

 4. Ha már kritikák, épp kérdezni akartam mert szerintem ez mindenképp jót jelenthet. Rottenten ugye 44%-ról indult a film. Most meg már 57%-en áll. Gyakorlatilag 3 nap alatt több mint 10%-ot ugrott. Ez csak jelent valami pozitívumot nem? Remélem megjöttek a normálisabb kritikusok és nem hackelés van megint. :D

  Amúgy kár lenne szerintem még a kritikákról meg előrejelzésről beszélni főleg hogy a film 1 hét múlva kezdődik. És Rottenen is csak 49 vélemény van ami azért nem olyan sok.

 5. Inkább nem is mondok semmit Mate815. De azért vicces hogy rólam mondják hogy érdekes kommentjeim vannak, hogy finoman fogalmazzak. :D

  https://www.youtube.com/watch?v=qyTkUwjy52w

  Nem spoileres videó, szóval akik szerint szar a CGI az nézze meg ezt a videót mert Alitán több érzelem jelenik meg csak ebben a klipben mint a legtöbb élő emberen a legtöbb filmben. :D

 6. DarkEagle: Marhára nem izgat mennyi érzelem van az arcán, egy szar videojáték átvezetőjére hasonlít ez a film. Azon a 3 darab szinészen kívül még a padló, falak is CGI. Minden helyszín CGI és ettől fake az egész.

 7. Jó ember, mit vártál? Ismered egyáltalán a sztorit? Amúgy nem tudom milyen három emberről beszélsz mert a sztori egyébként az hogy gyakorlatilag majdnem mindenki kiborg tehát nem ember vagy csak részben, szóval a legtöbb kiborgot nyilván élő emberek játsszák el. Vagy te szeretnéd ha építenének igazi kiborgokat a filmre meg felépítenének egy ilyen várost amiben az egyik pl a levegőben lebeg? :D

  Nem láttam tőled ilyen kommenteket más blockbuster filmnél.

  Amúgy láttál te már szar videojátékot mert ha ez az lenne akkor gyakorlatilag a legjobb látványú játék lenne.

 8. DarkEagle nem azért de szerintem a 2016-ban kiadott Uncharted 4 szintjén van ez a CGI minőség,sőt megkockáztatom hogy a játék szebb is mint ez a 2019-es film.Én értem Mate 815 mire gondol nekem is hasonló a gondom a filmmel.Amúgy ez is olyan mint a Ready Player One abból a szempontból hogy azt is istenítik hogy milyen király az animáció benne de szerintem a RPO-t egy 2-3 éves konzol/Pc játék sz@rrá veri már ami az animáció minőségét érinti.Az Alita meg a RPO meg bele esik az SW előzmény trilógia hibájába,hogy minden CGI ezért olyan mű hatása van szinte MINDENNEK. 10 év múlva meg ha megnézed ezt az említett 2 filmet egy 4-5 év múlva megjelenő PC játék átvezetője/in game jelenete SOKKAL jobban fog kinézni.Ja igen és azért mert más blockbustereknél nem ír valaki ilyen-olyan kommentet,ha kijön egy előzetes egy új Blocbusterhez,akkor miért nem írhatja meg a véleményét/érzését ami más hasonló filmnél nem volt?

 9. Dark: Nem ismerem a sztorit, lehet, hogy tök jó de most szerintem ez nem releváns. Nem azzal van bajom, hogy a kiborgok CGI-val készültek, ez teljesen oké. Azzal van bajom, hogy olyan dolgok is CGI-val készültek amik anélkül is megvalósíthatóak lennénk, lásd terek, padlók, falak. Ahogy Berserker is írja nekem is az SW PT ugrott be egyből, ott is minden CGI volt és ettől az egész nagyon műanyag hatású nekem. Arról már nem is beszélve, hogy szarul öregszik a PT és ez is szarul fog öregedni szerintem.

 10. Érdekes amikor más zöld hátteres filmorgiákat néztek nem érzitek ezt a “műanyag, fake” hatást? Csak azért kérdem mert szerintem ez semmivel se néz ki rosszabbul.

 11. Na itt kezdődik a probléma mikor valaki olyat le tud írni hogy a sztori nem releváns. Ezért is sikeresek ennyire a sztori nélküli blockbusterek pl. Egyébként szerintem nézd meg a BTS videót amit Human is kitett ide és akkor beszélgessünk arról hogy mi a rossz CGI és mi nem. Nem tudom te milyen falakat meg tereket láttál amik CGI-ok de én nem túl sokat max a hátteret mert nyilván nem tudnának felépíteni egy komplett lebegő várost ahogy azt már írtam is.

  Amúgy igen az Uncharted 4 valóban zseniális látványilag de azért ne keverjük a kettőt. Tovább nem is folytatom ezt a vitát mert felesleges. Cameron gyakorlatilag felmosta megint mindenkivel a padlót ha VFX-ről van szó. Aki ezt nem látja nem is ért hozzá.

 12. Híradások szerint 150-200 milla közé lövik a film költségvetését. Ha ez igaz akkor minden vállveregetés megilleti Rodriguezéket. Nem semmi látványt hoztak össze csupán ennyi pénzből. A 2020-as oscar-on a legjobb VFX-nek járó díjat ez a film vinni fogja simán abban biztos vagyok. A későbbiekben még kiderül, hogy az Endgame mennyire sok vizet fog majd zavarni ebben. Komoly esélyt látok rá, hogy a CGI minősége jelentősen javulni fog még az IW-ban látottakhoz képest is, tekintve, hogy a CGI művészeknek volt egy extra évük, hogy tökéletesítsék a látványt. A CGI színvonala meg csupán két dologtól függ. A rendelkezésre álló pénztől és időtől. Endgame esetében pedig egyikből sem volt hiány.

 13. Bronzisten:Én emlékszem amikor a Tomb Raider előzetesei kijöttek anno és ugyanígy védték,hogy még javítanak ezen-azon(mert valljuk be eléggé gagyi volt a CGI meg a trükkök többsége) aztán a kész filmben egy framen sem változtattak.

 14. Ja igen és ha megnézitek az Infinity Warban is használtak még eredeti helyszíneket és díszleteket(még ha az egy stúdióbelső lásd a Titán bolygót)de itt minden CGI,mint a már általam is emlegetett SW előzmény trilógia,ott is csak éppen hogy használtak egy-egy valós tárgyat.Gondolok itt egy épület belsőre vagy tereptárgyra(asztal, pár szék).Kivéve a Sithek bosszújában amikor a végén Organa szenátor hajójában beszélgetnek ami ugye a 4.részben szerepelt,az volt talán az egyetlen VALÓS,KÉZZELFOGHATÓ helyszín,ami szinte felüdülés volt a sok műtermi jelenet után.Ezért is öregednek nagyon rosszul ezek a filmek.Ha megnézitek a zöld háttérpornó előzményfilmeket a legutolsó Sithek 2005-ös és megkockáztatom a 2007-es Crysis egy-egy jelenete alázza a nagy költségvetésű filmet ráadásul nem is kell Fullra venni minden grafikus beállítást. Itt meg egy kézzel fogható dolog sem volt az előzeteseben,sem bármely kiadott jeleneten.Ennyi erővel akár lehetett volna teljesen animációs mint a Final Fantasy,vagy a Resident Evil CGI animációs filmek amik közül még a leggyengébb is elp*csázta mind a 6 élőszereplős filmet együttvéve szerintem.

 15. Kurvára nem releváns a sztori ahhoz, hogy meg tudjam ítélni tetszik e egy látványvilág vagy sem. Ez a film szarul néz ki szerintem, sajnálom ha ezt nehezen dolgozod fel DarkEagle, remélem azért tudtál aludni.😂

 16. Még jó hogy konkrétan felépítették az egész várost de nem gáz Mate815. Egyébként ha ettől alszol jobban akkor elmondom hogy baromira nem érdekel hogy szerinted szar a CGI mert látható hogy halvány lila gőzöd sincs a szakmáról. Ha ez szar CGI akkor nem tudom mi a JL vagy a Feka Párduc. :D

  Egyébként gondolkodtam és lehet hogy 240-ben nézed a videót és ezért hiszed azt hogy a VFX szar. Vagy szimplán nincs rajtad a szemüveged. Vagy és ez a valószínűbb, szeretnéd minden nap kihasználni a “hülyeséget beszélek” kártyádat.

  @BerserkerGyusz: Amit azt illeti a Tomb Raider pont hogy sokat változott a kész filmre. Nem is egy cikk készült erről a témáról. Csak szólok.

 17. Nekem úgy tűnik, hogy érdekel mert még 1 nappal később is tiszta ideg vagy…:D
  Amúgy kicsit fárasztó, hogy nem vagy képes szöveget értelmezni. Egyszer sem írtam ilyet, hogy szar a CGI. Azt mondom, hogy műanyag a hatása az egésznek a sok CGI miatt és ezért számomra szarul néz ki. Nem film- hanem játékszerű. Nem tudom még hányszor kéne leírni, hogy ezt megértsd.

 18. Nem vagyok ideges egyáltalán. De azért poén hogy nekem mondod hogy nem értem amit írsz. Saját szavad ellen beszélsz. Amit írsz az gyakorlatilag azt jelenti hogy szar a CGI. Most is leírtad hogy szarul néz ki. :D

  Egyébként egy kis fun fact. Nézzetek fel Rottenre. Ilyet én még nem láttam, más igen? 44%-ról pár nap alatt felment 60-ra. És még csak most kezdenek jönni majd igazán a kritikák.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.