3 órás az Endgame? Lesz az még rövidebb.

Bár ezt most nem hozták le sokan clickbaitnek, de azért gondolom megemlítem, hogy ismét (mint mondjuk a Blade Runner 2049-nél volt sokszor hír legutóbb) egy assembly cut utáni helyzetről van szó. Avagy összeszedték az összes leforgatott jelenetet, aztán dolgoztak rajta, és a már valamennyire vágott változat 3 óra körüli, amit a rendező Russo testvérek szerint egyelőre jól fogadnak a tesztvetítéseken.

Bár azt mondták korábban, hogy hosszabb lesz az Infinity War 2 óra 29 percénél (nincs is kedvem újranézni azt:), de még dolgoznak az Endgame-en majd. Csak nem 3 óra lesz a vége.

We’re still doing work to it. We’re not done with it.

Mondjuk kiemelték, hogy mégiscsak 22 filmnyi szálat kell lezárniuk.

human
írta
2019. 02. 06. 12:55
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “3 órás az Endgame? Lesz az még rövidebb.” bejegyzéshez

 1. Amúgy meg kár, hogy ennyi kontár dolgozott az MCU-ban, ha a filmek nagy többségét hasonló tudású emberkékre bízták volna, mint ezek ketten vagy Waititi pl akkor sokak összképe jobb lenne a szériáról.

 2. ha négy órás lenne, akkor is megnézném, bár pisiszünetet kellene bevezetni a mozikban :D

 3. Ezt a tesztvetítés dolgot annyiszor írják, de hogy kell ezt elképzelni? Pl. önkéntesekkel, mint a gyógyszertesztelés és még fizetnek is érte, vagy szerencséseket sorsolnak és az, hogy korábban látják a filmet a jutalom?

 4. “akkor sokak összképe jobb lenne a szériáról.”

  de hát ez a legsikeresebb franchise jelenleg, van egy hangos kisebbség, de a “sokak” már most is a legjobbnak tartják.

 5. Llew: összeválogatnak mindenféle korosztályból és érdeklődési körből emberkéket, a film megtekintése után, vagy annak egy részlete után pedig kérdőiveket kell kitölteni, amit kiértékelve később még tudnak alakítani a mozin. Nyilván kapnak érte pénzt, hiszen végülis ez egy munka, plusz alap a titoktartási is.
  Olyan mint mikor megkóstolod a vaddisznótepertős Milka csokit a bevásárlóközpontban felállított reklámpultnál, csak te nem a pénzért, hanem mert a hostess csajoknak jók a csöcsei.

 6. Llew: tudtommal utcán megkérdeznek embereket (ahogy MStipee írja, mindenféle korosztályból), h ráérnek-e egy tesztre. És a film után kérdezgetik is őket. Szóval egy 3 órás filmnél (itt fenn legalábbis azt emlegetik, h az egészet leadták, gondolom arra is kíváncsiak voltak, hogy a 3 órát hoyg fogadja a néző) összejöhet egy 4-5 órás program. Sokak szerint ez is befolyásolja amúgy a tesztvetítés értékeléseket, hiszen olyanok mondanak rá igent, akiknek semmi dolguk a nap közepén, ami az esetek 90%-ában elárul azért róluk is dolgokat.

 7. “akkor sokak összképe jobb lenne a szériáról” csak nem egy DC rajongót tisztelhetünk Kakarotto személyében?
  Amúgy én is csatlakozom az előttem szóló emberkékhez,ha 3 vagy 4 órás lenne Én simán megnézném.Ha a 2 filmet egymás után adnák a mozik szerintem nem csak én lennék olyan állat hogy beülnék egy dupla adagra :)

 8. annyi még, hogy a Marvelnél “closed screenings” van szóval csak alkalmazottak meg azok családtagjai ülnek be tesztvetítésre, mert hát minden top secret..

 9. csodálkozom, hogy a Disney-nek nem az jut eszébe, hogy ne kivágjanak belőle, hanem csapjanak rá még 1 órát és akkor még egy részt el lehetne belőle adni.

 10. 7. human:

  Jaja, de akkor még többen szeretnék. Köztük jómagam is.
  Kb max 5 filmet tudnék mondani az egész szériából, ami tényleg igazán tetszett és újranézős. Közte kb mindhárom, amit ezek a pacákok vezényeltek.

 11. A LOTR:ROTK 3 óra 20 perces volt. Ez a 3 óra kismiska. Hogy egy klasszikust idézzek: “Leülöm a wc-n” :D

 12. Még jó hogy nem a warner forgalmazza ezt, simán ketté szednék ezt a részt is.3óra tömör gyönyör!!

 13. Nem akarok okoskodni, de esélyes hogy ez a három órás nyersvágás nem ütné meg az elvárt színvonalat. Nem ok nélkül mondják, hogy egy közepes filmmel is csodát tud tenni egy zseniális vágó.

  Ha normálisan megvágják mondjuk 140 percesre, jobban járunk és jobb filmet kapunk, mint a jelenlegi 180 perces változat.

  Jó ez így, vagják amíg kell. Mondjuk egy furcsaság van ebben, hogy csak most vágják, mert egy ilyen effektigényes filmben nem hiszem, hogy előre le CGIznek mindent, azt is, ami amúgy bele sem kerül. Hatalmas pénzkidobás lenne.

 14. Zoli miből gondolod,hogy jobb lenne a 140 perces?Több mint tíz éves sztorit kell lezárni meg kb 30 karaktert akik lehet,hogy mind elpusztulnak.
  De te azért jobban megvágnád biztos unalmas lesz a 180 perc :)

 15. Az Infinity War-ra is ugyan ezt mondták. Sőt volt szó bővített változatról meg még ki tudja milyen rejtett extrákról, és sehol semmi azóta se. Ezek már lefutott marketing körök. Fogadni mernék, hogy jönni fog nemsokára egy hír, hogy akkor a végleges változat (kb.) 150 perces lesz. De persze ne legyen igazam :)

 16. Feelgood:

  Hogy jön ehhez a hírhez az én személyem? Hol állítottam, hogy hogyan kell egy filmet vágni és hogy én jobban meg tudnám csinálni, meg hasonlók? Semmi ilyent nem írtam.

  Pont azt írtam, hogy a 180 perces nyersvágás nyilván nem végleges, hanem még dolgozni kell vele egy ZSENIÁLIS vágónak, ami által lesz egy nagyszerű filmünk. Az, hogy 140 perces, vagy 150 perces lesz ilyen szempontból nem releváns. A lényeg az, hogy a sztori kerek egész legyen és mellette mégis dinamikus és izgalmas legyen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.