A BAFTA már lesújtott a Bryan Singerre

Nem tudom mennyire követitek, de Bryan Singerről már a #metoo kezdete óta terjed, hogy fiatal korú fiúkkal szexelt. Még nincs bizonyítva semmi, azt persze hozzá kell tennem. És ugye a Bohemian Rhapsody rendezői székéből is távozott a vége felé, de annyit dolgozott rajta, hogy a rendezői kreditet meg kellett kapja a DGA szabályai szerint. Viszont a film sok jelölése miatt előkerült még 4 férfi, akik azt állítják, hogy Singerrel valami szexuális dolguk akadt amikor még kiskorúak voltak.

Ennek fényében is furcsa volt az Oscar jelölése a Bohemian Rhapsody-nak, hiszen ezek a pletykák már jó rég élnek, és a BAFTA esélye is. Na ez utóbbi szervezet már lépett, és kihúzták a nevét onnan. A film továbbra is esélyes a győzelemre mondjuk, de a díjat a rendező már nem kaphatja meg, csak mellette feltüntetett 2 producer.

human
írta
2019. 02. 07. 09:18
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “A BAFTA már lesújtott a Bryan Singerre” bejegyzéshez

 1. Róla már nagyon régen, meg jóval a #metoo előtt rendszeresen voltak ilyesmi pletykák, persze nem bizonyítottan… Viszont remelem nem viszik túlzásba, mivel meg ha nem feltétlenül jó film a Bohemian, a jelölést visszavonni mindenkitől hiba lenne. A film közösségi munka, egy csapat faradalmainak eredménye, nem pedig csak egy emberé

 2. Kis off, de mégis valahogy ide tartozik. És most Liam Neeson-nal mi lesz? Nyilatkozott ugye valamit, és most eltörölték a vörös szőnyeges premierjét, meg rasszisztának nevezik. Remélem, nem bánja a karrierje, mert azért ilyen hülyeség miatt csak nem fogják őt mellőzni.

 3. Puffin : en itt londonban ujsagok cimlapjan latom a dolgot szoval nem hiszem hogy blikk kategoriaju a hir

  de en se vagom mivan pontosan :D

 4. Puffin, Mate4182, röviden ennyi:
  “Neeson egy mélyinterjún a mély érzelmeiről beszélt: elmesélte, hogy egy közeli hozzátartozóját egyszer megerőszakolta egy fekete férfi. Ezt követően irgalmatlan bosszúvágya volt, hetekig csak sétált az utcán és legsötétebb fantáziáiban abban reménykedett, hogy beleköt majd egy fekete férfi, akit haragjában megölhet. Neesonban aztán csillapodtak az indulatok, és rájött, hogy csak a tehetetlenségéből fakadó bosszúvágyat vetíti ki a világra, de mivel – folytatta – Észak-Írországból származik, az élet az ottani konfliktusokon keresztül már megtanította neki, hogy a bosszú csak bosszúhoz, az öngerjesztő erőszak pedig a pokolba vezet.

  Ezt követően elindult a szokásos forgatókönyv félrevezető címekkel és a már kötelező genderista okfejtésekkel: „Rasszista botrányba keveredett Neeson, miután elismerte, hogy meg akart ölni egy feketét” – jelenik meg a BBC cikke. Neeson hajlamai valószínűleg abból fakadnak, hogy a társadalom káros elvárásokat rendel a férfiszerepekhez: így a nők védelmét, és a belőle fakadó agressziót – elmélkedik az Independent. A Guardian eközben rettegő feketéket szólaltat meg, akik szerint soha többé nem kell magyarázkodni, miért rettegnek, amíg Oscar-díjas színészek ólálkodnak szabadlábon, akik az életükre törnének. „Az, hogy Liam Neeson hajlandó lenne elvenni egy random fekete férfi életét, csak mert valaki állítólag csinált valamit, demonstrálja, mennyire jelentéktelen egyeseknek a feketék élete.” – írja egy közösségi influencer a sok közül, akik egy kis médiafény reményében beszálltak a közösségi lincselésbe.”

 5. Ha már fullba nyomjuk az OFF-ot: Liam Neeson szerintem elképesztően botfülű volt. Talán nem akkor kéne ledobni az: “egykor random feketéket akartam ölni” bombát, amikor még nincs két hete, hogy megtámadtak egy meleg fekete színészt!

 6. Jó nagy kretén Liam papa, hogy ezt a történetet megosztotta egy interjúban. Mégis mire számított? Manapság ennek a töredéke is elég ahhoz, egy karrier véget érjen.

 7. inkább a társadalmunk kretén:D ha ezt ennyire sikerült kiforgatni és folyamatosan ugrik már mindenre a média. Innentől kezdve kb mindenki vegyen fel faarcot, beszéljen kizárólag a régi és az eljövendő filmjeiről és alakuljon át mindenki terminátorrá:D
  Hát nem tudom, fura időket élünk

 8. Hülye ez a Neeson, úgy kellett volna mesélnie, hogy a fiatal korú ismerősét erőszakolták meg, és utána minden pedofilt meg akart ölni. Még életnagyságú arany szobrot is kapott volna.

 9. blady: csak tibiatyát ne. (rákerestem, mert már a felütés is kemény “egy mélyinterjún a mély érzelmeiről beszélt”)

  https://hvg.hu/elet/20190206_Egy_rasszista_megjegyzes_es_Liam_Neeson_bukott_ember_lett

  Így máris furcsább a mosdatás, ha az első kérdése a bőrszín volt. Amúgy olvastam pár napja kinn is, és eléggé osztott helyzet, mert Neeson agya tökéletesen működik, tudja mi a helyes, de biztos van valami az ösztöneiben, amit ellensúlyoz is vele, szóval teljesen azt kéne nézni csak inkább, hogy mi az amit ténylegesen meg is tett. Ez esetben semmit. És megbánta még azt is, hogy milyen gondolatai voltak.

  Nem mellesleg Neeson külön érdekes kérdés, hiszen már egyszer meg is ütötte a bokáját a társalgás kezdeményezésével, amikor a boszorkányüldözéses metooról beszélt.

 10. Blady: Ez így van de Liam ezt tudhatná. Teljes öngyilkosság egy ilyen történetet manapság nyilvánosságra hozni.

 11. mentségemre szóljon, hogy nem követem, csak ismerősöm osztotta meg nagy fortyogások közepette.

  Egyébként nem a bőrszín volt az első kérdése, hanem az, hogy tudja-e ki tette.. de akárhogy nézem, akárhogy hozzák le, ebből jól már nem jön ki. Nem vágom, miért most kellett ezzel előhozakodni. Egyetértek Mateval, ez totál öngyilkosság..

 12. no igen, de Liam Neeson semmi rosszat nem tett, csak elmondott egy sztorit az életéből, megbánta…ettől ő még nem rasszista, de annyira átestünk már a ló másik oldalára, hogy már semmi ilyesmit nem lehet mondani?…ez szomorú

 13. szerintem tökéletes példa a Liam Neeson helyzet arra, hogy mennyire nem értik egymást az oldalak. Akik szerint ebben a sztoriban semmi rasszizmus nincs, az is téved, de aki szerint Liam Neesont cancellezni kéne, mert 40 éve mit gondolt, és most hogy látja, az sem tiszta. Ezért sem írtam meg a sztorit, és a fentiben is csak a tény a lényeg, hogy a BAFTA mit tett.

 14. Singerről már eddig is terjedtek ilyen jellegű hírek, így valószínű, hogy van igazságtartalmuk.
  De!
  Eddig semmi sem bizonyított, így előre nem szabadna szankcionálni senkit, mert ilyen esetekből hosszú távon komoly gondok lehetnek!
  Többnyire ő rendezte a filmet és ha valamelyik szervezet szerint díjat érdemel, akkor őt is megilleti. Most hogy jönne ki ha megkapnák mondjuk a producerek és kiderül, hogy mégis ártatlan?
  Mondjuk a biztonság kedvéért most biztos nem adnak a filmnek díjat, így elkerülhető a konfliktus, ha már a magánélet befolyásoló tényező ezek elbírásánál.

 15. Singer rendezői karrierjének nagyjából itt vége.

  (Neeson segghülye volt, ő még talán kármenthet.)

 16. Neeson ebből kiindulva nem rasszista. Csak fiatal volt és jogosan iszonyatosan mérges lett és ezért csinálni akart egy hülyeséget, de még idejében észbe kapott. Egyszerűbb lett volna ha soha nem meséli el ezt a sztorit, de aki szerint ezek alapján ő rasszista, az nem tudja mit beszél.

  Meg mi ez, hogy állítólag megerőszakolta egy fekete. Miért állítólag?

  Úgy csinálnak, mintha az kisebb bűn lenne, mint az, hogy pár napig arra vár Neeson, hogy belekössenek. Azért nem egy kategória a kettő. Nyilván, ha Neeson bántott volna valakit, már más a helyzet, de így az erőszak áll szembe egy gondolattal. Mégis Neesont ítélik el. Hülye egy kifordult erkölcsiségű világ ez a mai.

  Azért gondolja végig mindenki ugyanezt a szitut mondjuk, ha a kishúgát erőszakolja meg egy vadállat. Csak nyugodtan arra várnál, hogy a rendőrség majd megoldja az ügyet, aztán jónapot?!

 17. Luke: Hát elvileg még mindig ő a rendezője a Red Sonjanak és tán be is védte a stúdió vagy ilyesmi. Nem tudom ki lesz az, aki elvállalja a főszerepet :/
  Annyi mindent túlélt már ez a fickó, hogy tuti van a markában vmi ami miatt mentik a sejhaját

 18. Azért azt a tényt hogy erőszak történt szépen leszarják a bazmeg komolyan leszakad az ember pofályáról a bőr.

 19. OFF
  Nem a világ a hülye, hanem Neeson, hogy így mesélte el a sztorit. A mondanivalója úgy előbb végigért volna, ha kihagyja azt a részt, hogy milyen színű volt az ember, mert az a sztorija szempontjából lényegtelen volt. Nyilván ő maga nem rasszista, de az hogy kiemelte az elkövető színét, az egy rasszista megnyilvánulás még ha ő maga észre se vette, amikor kimondta. Ha most egy Samuel L. Jackson nyilatkozna egy olyat, hogy fiatal korában az egyik ismerősét megerőszakolta egy fehér fickó, és utána töltött félcsövű sörétessel mászkált hónapokig, hogy keressen egy fehér fickót akit cafatokra lőhet, akkor sokkal durvább lincshangulat lenne. Neeson még olcsón megúszta ezt a kijelentést, nem kell bevédeni, mert annyi esze sincs, mint egy marék lepkének és nem tudja, mikor és hogyan kell fogalmazni… a színészeket nem az eszükért fizetik, néha belefutnak ilyenbe. Nálunk Magyarországon meg még a gyilkosságokat is megússzák és folytatják a pályát, mintha semmi sem történt volna.

 20. tükör: Gondolom azért említette meg a bőrszínt, mert az illető fekete volt. Ha a szomszéd gyereket leveri egy cigány a bicikliről, akkor ő és minden szemtanú is így adná tovább.
  Jó hogy Neeson nem áll neki cenzúrázni magát. Engem is idegesített fel a főnököm annyira, hogy eszembe jutott, hogy ott helyben megfojtom. Ettől még nem vagyok egy erőszakos gyilkos. Óriási különbség van aközött, hogy mit gondolsz egy tragédia vagy sokk hatására, és hogy mit teszel valójában.
  Többek között ezért sincs tele a főváros politikusok tetemeivel.

 21. Neeson kijelentése elképesztően buta volt, és nagyon is rasszista módon viselkedett a történet szerint, mert nem az elkövetőt akarta megölni(tudom, hogy nem is tudta volna, mivel nem tudta a lány se, hogy ki volt), hanem egy random feketeté, mert az elkövető is az, tehát az akkori felfogása alapján midnen fekete egyforma, egyformán megérdemli a halált egy társuk bűne miatt, ez bizony rasszizmus…

  ettől eltekintve simán elhiszem, hogy megbánta és azóta máshogy gondolkozik, szóval kár lenne ezért tönkre tenni, de az is jó lenne, ha jövőben figyelne mekkora baromságot eljt ki a száján

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.