Rövidfilm: Conviction

Neill Blomkamp (District 9, Chappie) egy élőszereplős rövidfilmet/trailert rendezett az Anthem című action-rpg játékhoz.

Olyan dolgokat mutat be ez a videó, amik évtizedekkel a játék eseményei előtt történtek abban a világban, ahol majd a playerek kóborolhatnak.

human
írta
2019. 02. 15. 10:10
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Rövidfilm: Conviction” bejegyzéshez

  1. Óriási csalódás. Az Oats kisfilmjeit mind imádtam, okkal várhatott az ember most is egy ~20 perces short storyt, helyette jött egy 4 perces, teljesen zanzás, kaotikus tréler egy olyan filmről ami nem létezik. Se eleje, se vége, teljesen felesleges volt ez ebben a formában.

  2. Sose értettem miért bálványozzák ezt a blomkamp fazont, a filmjei se tetszettek soha, de most aztán megmutatta. 😂

  3. Én is többet vártam, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy először egy 20 oldalas script-et írt ( 1 oldal durván 1 perc) aztán kihúzatták vele a felét mert hosszú, majd a maradék 10 oldalnál mondták neki, hogy max csak 3-4 perces kisfilmet csinálhat.
    Azért az Anthem érdemeiből ez nem von le semmit, jó kis játék lesz.

  4. Meglep, hogy itt eddig mindenkinek rossz véleménye van erről. Nekem nagyon tetszett, én szívesen megnéznék belőle egy filmet. Plusz szerintem a játéknak is jó reklám.

  5. Blomkamp egyszer írt egy jó sztorit, a District 9 lett belőle. Azóta nem nem egy neki a történet gyártás. Viszont a vizuális dolgokban továbbra is k**aszott állat dolgokat tud kiötleni. Én ezért is bíztam abban, hogy az Alien filmet megkapja, mert ott lehetett volna egy jó alapsztori, amit nem ő talál ki, hanem csak megküldi a szokásos Blomkamp ízzel. Ez a trailer is rendben van látványilag. A sztori amúgy is a játékban jön elő, nem itt.
    Szerintem az Oats kisfilmek sem voltak akkora pukkanások sztori szinten, csak a befejezetlenség miatt fúrta az emberek oldalát.Persze mindengyik jó ötlet volt, és látványos, de ennyi.

    Btw az nem Sam Worthington a videóban?

  6. Erdekes megvalositas. Lehet jobb megkozelites lenne ez az Oats filmeknek, hogy van egy trailer es ha valamelyik erdekesnek tunik (nagyon nepszeru lesz), akkor ahhoz csinalnak egy filmet. Ezt konnyebben megnezem en is meg meg sokan masok, mint a negyed oras rovidfilmeket.

    Mindezek ellenere ez a film nem erdekelne.

    Blomkamp nalam valahol Zack Snyder szinten van. Jo kepeket tud feltenni a vaszonra, de ket ember beszelgeteset mar keptelen elvezheto modon filmre venni.

  7. 5 Insane: Nem a világgal van baj, hanem a témától függetlenül a rendezéssel. Még csak azt sem mondom, hogy ötlettelen, inkább azt, hogy közhelyes, sablon beállítások, snittek, sehol nem érhető tetten a rendezői hozzáértés.

  8. 6: tothferko. A D9-et nem ő írta, hanem Terri Tatchellel közösen jegyzik. Valószínűleg az ő tehetségét láttuk ott.

  9. Én nem értem ezt a marketing ötletet, trailer egy tervezetten soha el nem készülő filmhez, képek emberekről, akik említve lesznek csak mint 10 évvel ezelőtti történelem, esetleg megjelennek a játékban, de majd ott kifejtik, hogy melyik jelenetben kit láttunk? Totál mellélövés történet, univerzum építés szempontból, hangulatra lehet jó reklám lesz azoknak, akiknek mindegy, csak legyen akciójelenet a képernyőn (mert szerintem annak még mindig jó amit csinál, az Elysium-ban is történet hiányában is tudott izgalmasan rendezni, csak ugye a történet).

  10. Én bírom Blomkamp-et. Cameron-ra emlékeztet jók a vizuális meglátásai csak kell mellé egy jó forgatókönyvíró akivel összeállhatna.

  11. Írt egy 20 oldalas forgatókönyvet. ( 1 oldal kb. 1 perc, szóval 20 percesre tervezte). Utána ki kellett húzni a felét, mert nem fért bele a költségvetésbe. A maradék 10 oldalt megmutatta a fejeseknek, akik azt mondták, hogy ne hülyéskedjen, ez csak egy 3-4 perces kis videó lesz. Szóval ennyi maradt belőle a végén.

  12. Serra

    Nekem ez nagyon olyannak tunik, mintha egy 20 perces rovidfilm lenne megvagva 4 percre.

    Ugy ertem ha megvan a helyszin, a jelmez, a szinesz, a statiszta, akkor nincs akkora anyagi kulonbseg, hogy azt csak 2 masodpercig mutatjak vagy 2 percig.

    Az masik dolog, hogy van egy nehezen nezheto 20 perces kisfilm, es a megrendelo inkabb keri, hogy vagjanak ossze belole egy feszes kamu trailert.

  13. Twitteren kérdezték tőle, hogy ez valami nagyobb dolognak a kezdete-e. Azt válaszolta, hogy “I guess if audiences like it” (Úgy sejtem, ha tetszik a közönségnek)

  14. Isten az Elysium. Szerintem elég pontos képet fest egy lehetséges jövőről, Sharlto Copley pedig remek a psycho zsoldos szerepében.

  15. Nincs ezzel semmi gond. Az én érdeklődésemet felkeltette. Szívesen megnéznék egy (animációs) sorozatot belőle. A játék mondjuk nem érdekel. :D

  16. Ja, hogy ez a végleges short? Én azt hittem, amikor láttam tegnap, hogy ez csak előzetes a shorthoz….

  17. AZ EA már megint nagyon nem tudja, hogy mi a faszba ölje a pénzt. Az utóbbi 5 évben az általuk kiadott játékok köszönő viszonyban sem voltak a trailerek-kel és az ígéreteikkel. 99%-át a szemetüknek a hype és a marketing viszi!

    Ez rohadtul nem jó játékos szemszögből!

  18. a játék egy cseppes sem érdekel és Blomkamp filmjei közül is csak a District 9, amit szeretek, de ahogy ez a csávó kezeli/ábrázolja a sci-fi techet a munkáiban az mindig bejön, akárhol látom(District 9, Chappie, Elysium – látványban, atmoszférában nekem tökély volt, csak a sztori, színészek…). ha kapna egy jó írót maga mellé csodákra lenne képes szerintem. egy fasza fallout film adaptációt megnéznék tőle, ha nem ő írná.

  19. Emberek, ez nem filmhez, hanem a játékhoz készült. Kismillió iylen bvan más játékoknál is. Human is említette az első mondatban, csak el kellett volna olvasni.

  20. 10. lr01 igazad van… Tudtam, hogy kettejüket jegyzik screenplay alatt, de valamiért nem fordult meg a fejemben, hogy Terri vitte a szekeret. Pillanatnyi elmezavar nálam :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.