Röviden: Burnt

Na erre nem számítottatok, mi? Akartam még nézni valami lazább, kajás filmet, mielőtt belevágok a komolyabb hétbe. Hát… nem annyira sikerült. Nem volt rossz a Burnt, csak kiemelkedő se. Durva, hogy a főszereplője sokkal jobb konyhafőnököt alakított a zseniális Kitchen Confidential sorozatban. Igazából ezért a linkért nem csak az imdb “láttam” listámba került fel a film, hanem írok is róla pár szót.

Tényleg semmilyen az egész. Egy kiégett szakács megpróbálja rendbe hozni az életét, megszerezni a harmadik Michelin gumit. Izé, michelin csillagát. Ehhez rendbe kell tennie egy régi barátságát, és új konyhában érvényesülni. Igazából egész korrekt a Burnt, viszont teljesen tét nélküli benne a konfliktus. Nem éreztetik a bukást, így nem egyértelmű miben más a karakter. Nem azt mondom, hogy nem változik, hiszen a film elején egy arrogáns tipikus sztárszakács, seggfej, aki alázatot tanul a végére, de ez az ív nem működik az itt látott kiindulási pontból.

Nem építették fel azt, amire “veri” eleinte. Mindenki sztárként kezeli az elejétől, a végére pedig rájön, hogy valamennyire fel kell adnia magát, és a többiek segítségével léphet szintet a tudománya, újíthatja meg a konyhaművészetet. Igen, tényleg.

human
írta
2019. 02. 17. 22:16
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Röviden: Burnt” bejegyzéshez

  1. @herceg baszki, PONTOSAN ezt akartam írni, makacsul megragadt, mint pörköltfolt a túl rövidre kötött nyakkendőn.

  2. Ugyanez az érzésem, mint amit leírtatok. Valahol ott lapul benne egy nagyon jó film, túl sok dolgot erőszakoltak bele, mint konfliktus forrást. Volt barátnő, drogdíler, stb. felesleges túlzásnak tűnik. Erősebb lett volna a két szakács versengésére felhúzni a sztorit.

  3. Nagyon utáltam ezt a filmet, végigszenvedtem, mert többen néztük.
    Indokolni nem tudom, nem emlékszem miért nem szerettem. :)

  4. Én viszont szerettem. Valahogy úgy ahogy elöl is írták páran. Többször is láttuk, és szerintem még fogjuk is.
    Meglepett az írás. Örültem neki. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.