Egy érdekes James Cameron interjú

Az Alita: Battle Angel kapcsán adta, de egyáltalán nem csak arról beszél benne. Bár az Alita képi világát is megemlítik, meg azt, hogy mennyire szólt bele a projektbe (elvileg nem nagyon).

Viszont előkerült a technológia szerepe is. Például szerinte visszás, ha valamit le lehet forgatni a valóságban, és mégis CG-vel csinálják meg (az Alita-hoz sokat építkeztek). Viszont a CG-nek is van helye, amikor a fantázia szabad szárnyalását segíti.

Azt is elmondta, hogy 16 EV-nyi dinamikatartományos, 4-6k közötti felbontásra képes kamerával forgatják az Avatar 2-3-at, aminek a terepen felvett részeinek lassan nekiállnak. Természetesen 3D lesz a film. Igen, ismét fejlesztettek Cameronnak.

De ami számomra a legérdekesebb volt, az a mesterséges intelligencia által készített filmekről a véleménye. Szerinte be fogják majd az összes bevált filmet és módszer táplálni egy öntanuló rendszerbe, ami képes lesz “filmet” előállítani, de Cameron azt állítja, hogy ez szar végeredményt fog szülni. (Agyonfúkuszcsoportozottat, semmilyent – a szerk:) Egyszerűen a MI nem emberi, csak a tudás van benne, minden közvetítendő érzelem nélkül. Nem tud újat mondani.

People ask me all the time, ‘What would your advice be to a young filmmaker?’ It used to be, pick up a camera and start making a movie. Now my advice is, live a bit of life, then pick up a camera and make a film about what you know and what you’ve experienced. Don’t go from being a superfan in high school to film school, and come out knowing nothing about life except what you’ve seen in movies. Because you don’t know shit. You’ve got nothing new to say.

human
írta
2019. 02. 19. 11:11
megjelenés
7
hozzászolás


7 hozzászólás a “Egy érdekes James Cameron interjú” bejegyzéshez

 1. van az a south park rész, hogy:
  – adam sandler beleszeret egy nőbe, de aztán kiderül, hogy a nő nem nő, hanem egy golden retriever. például.
  – ez lenne a Kutyacumi! mondj még ilyen jó ötleteket Á.L.L.A.T.!

 2. Vagy hogy, Adam sandler pénzt örököl,de ahozz hogy átvegye ,boxolnia kell,például.
  Ez lehetne a dühöngő milliómos

 3. Elméletileg az új terminátor mozi is a mesterséges intelligenciára fog fókuszálni vagy legalábbis fontos tényező lesz. (Mindig az volt, hiszen “robotokról szól”, de értitek…

  Persze ő abban is csak háttérben volt egy picit, hiszen Avatar van Non-Stop (Sajnos), de remélem végre fasza lesz megint a schwarziantor film.

 4. Az idézett részben levő gondolatmenetnek nem kéne újdonságnak lennie. Az írói válság, a zenészeknél az önismétlés, a színészek egy karakterben ragadása mind mind feloldható pusztán azzal, ha nem a múzsa homlokcsókját várják, hanem mennek és csinálnak dolgokat, csak úgy, ott ahol és úgy ahogy még nem csinálták.

 5. “Now my advice is, live a bit of life, then pick up a camera and make a film about what you know and what you’ve experienced.”

  Ez pontosan úgy hangzik, mint az MI amit nem sokkal előtte leszólt, hogy csak azt tudná leforgatni újra amit már tud.

 6. Nari ??? arról beszél, hogy miután élményeid vannak a te humán érzékeléseddel, és mondanivalóddal írd le. nem azt, hogy ismételd meg ugyanúgy, amit más már megtett.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.