50 hozzászólás a “A Star Wars: Episode IX előzetese áprilisra várható” bejegyzéshez

  1. Igaz, még az amúgy halott Leia kinyírásra vár. Ezzel mindenkit kivégeznek akit szeretek az univerzumban.Rip Han, rip Luke.

  2. Mondjuk Lea “eltakarításának” ott volt a lehetősége az előző részben, de megtudhattuk, hogy az SW univerzumban nem fullad/nem fagy meg az ember, sőt, még repülni is tud felszerelés nélkül. Broáf.

    Az Ébredő erőt nagyon vártam, de némiképp csalódás volt, a folytatás meg a látvány és pár jelenet kivételével minősíthetetlenül pocsékra sikeredett a szememben. Ha valamit, ezt a trélert és filmet NEM várom. Meg fogom nézni, mert lezáró db, de oltárira hidegen hagy, még az sem zavarna, ha eltolnák pár évvel vagy egyáltalán nem mutatnák be. Talán egyik pozitívuma csak az volt, hogy idős és letűnt színészeket láthattunk ismét blockbuster szerepben, valamint megismerhettünk 1-2 szerethető karaktert/színészt (kis jedi csaj és a R1 legénysége, igaz ők külön idővonal).

  3. Kukába az új trilógiával (Solo+Rouge One maradhat természetesen)

    Nyilván megnézem majd otthon, mert még is csak SW, de már az rég lecsengett, hogy rohanjak rá, mert tudom, hogy mit művel mostanában a Disney. Ha az Old Republic-ot nem merik meglépni, csak a Skywalker érát erőszakolják NON-STOP, akkor mit is várhatna az ember? Kathleen Kennedy meg remélem ezért még csúnyán meneszteni fogják. Voltak jó filmek a kezei alatt, de az SW csúnyán elkúrta.

    Plíz kreatív rendezőt, egy bátor producert (producereket) jó casting-ot és egy old republic érát a Star Wars-nak. Azzal talán visszakapná a régi dicsőségét és nem bazári majom lenne az összes szereplő.

  4. Wittgen: Mert mondjuk halálközeli helyzetben előjött Leiaból az Erő? Ez zavar? Ő nem annyira érzékeny az Erőre, mégis ott volt benne végig, de ez hozta elő belőle. Ennyi. Nem kell ezen ennyit lovagolni.

  5. Nincs hír. Mondjuk történet sincs. Az egyetlen kérdés, hogy vajon “kiherélik” majd Landot is ahogyan a többi régi nagy karakterrel tették?

  6. Na ezek azok a filmek, amiket megnézel moziban, aztán soha a büdös életben, mert nem akarod még egyszer azt a szekunder szégyent átélni.

  7. A Marvel univerzumban sem fulladt és fagyott meg a világűrben Thor……..nem értem akkor Leián miért vagytok fennakadva.

  8. Fantasztikus film és Leiát megvédte az Erő az űrben….. Tony Stark-ot meg a páncél védi – bár belegondolva a testére ható G erőktől a páncél sem védhetné meg ( lásd Nasa centrifuga) szóval azon is fel lehetne háborodni, hogy Stark-nak már az első vasember filmben az orrán kellett volna hogy kifollyon az agya a negative – pozitív G erők hatására, de ha mast nem is ,de minimum egy leszakadt máj,lép,tüdő kombó kijárt volna neki. Nem a Leia jeleneten bukott el a Last Jedi.

  9. Én csak azt remélem hogy szegény Chris Terrio forgatókönyve meg a film nagyjából ugyanaz lesz és nem járnak megint táncot rajta, hogy aztán valaki más förmedelmével virítson a neve, mint legutóbb Whedonnal. Bár gondolom JJ-vel ez nem fog megtörténni, szóval biztonságban van Terrio is, max már az elején megszabták neki a határokat ugye. De kíváncsi vagyok mit írt össze így, hogy végre megnéztem az új filmeket is. Moziban nem fogom megnézni, mert csak ennyi motivációm van rá, meg hogy Rey pretty hoho

  10. 4. Wittgen
    Mondjuk erre a kis jedi csaj és az R1 legénységgel kapcsolatban én is kíváncsi lennék, hogy mire gondolsz. Milyen másik idősík?

    Én még valamiért azért bízok benne (örök optimista vagyok), hogy JJ megpróbálja helyrehozni azt a sok szart, amit az utóbbi 2 filmben belepumpáltak a Star Wars-ba.

  11. “A Marvel univerzumban sem fulladt és fagyott meg a világűrben Thor……”

    Mondjuk Thor egy Istenség? :D Én Tőle jobban elfogadtam. Lehetett ez volna jó húzás, ha pl. előtte is próbálnak utalgatni arra, hogy Leia egyre érzékenyebb, vagy ilyesmi… na mindegy.
    De ha csak cinizmus volt, bocsi.
    De don’t get me wrong (or WONG :D ), nekem is feltűnt, hogy IW-ban miiiiiindenhol volt oxigén. :D
    Egyetértek amúgy, megnézem majd, de nullusz hype-vonat. Inkább anti-hype-vonat… Lehet jobban járnak, ha A Jedi visszatér vol 2. címmel Luke-ot visszahozzák. :D

  12. Attól függetlenül, hogy a Star Wars is egy sci-fi fantasy film, sose volt annyira elrugaszkodva a valóságtól, mint az MCU. És igen, a Leia-s jelenet rohadtul nem illett az SW világába főleg, ahogy kivitelezték.

  13. @hick : igazából azt hiszem a Jedi visszatér-ben tett róla említést Yoda, hogy az erő átjárja a Skywalker családot, megvan mindegyik Skywalkerben……….. de ezen kívül nem foglalkoztak vele többet, nem vezették fel jobban…..Én amúgy is csak az alap elgondolást védtem, miszerint az Erő megóvhat a világűrben, sőt repülni is tudhatna vele akár egy erőhasználó ( hiszen elvégre halott Jedik képesek szellemként visszajárni, szóval ahhoz képest egy repulés smafu lenne :DDDD ) A kivitelezés meg olyan lett, amilyen….. :)

  14. 17. Hát a Jedi visszatérben levő mondaton kívül a Last Jediban nekem nem rémlik az utalás, de csak 1x láttam moziban, szóval könnyen elkerülhette a figyelmem. :)
    De ahogy írták korábban, nem azon a jeleneten csúszott el a film. :)

  15. 16. De hát az SW világában az űrben is levegő van, vagy nem? Mármint hogy máshogy terjedne a hajók hangja? :D Az filmek fizikája amúgy is ezer sebből vérzik, szóval akinek Leia jelenete szúrta legjobban a szemét, az nem is vette észre az igazi hibákat :D

  16. FD
    “JJ megpróbálja helyrehozni azt a sok szart, amit az utóbbi 2 filmben belepumpáltak”

    Ezt nem teljesen értem. Már az Ébredő Erő is egy minden egyediséget nélkülöző, kliséhalmaz volt, és azt is JJ rendezte.

  17. A disney égisze alatt, folyamatos forgatókönyv átírások és újraforgatások jellemzőek a Star Wars filmekre.
    Ez szerintem, arról árulkodik, hogy nincs semmiféle koherens látásmód a filmekre és a frencsájzra.
    Nem várós, és szerintem bukni fog.

  18. 17. igen, ott voltak a jedi visszatérben a mondatok, előtte a birodalom visszavágban, az erő segítségével találnak rá Lukera, aztán Han halálát is eléggé megérezte. nem sok, ha csak a filmekre hagyatkozunk, de, több mint a semmi

  19. Bizony nem a Leia-s jeleneten bukott el a 8. rész. Eszeveszett mennyiségű történeti baromság volt benne.
    A teljesség igénye nélkül, csak ami engem a legjobban zavart:
    1 – Egy űrbéli üldözésre felhúzni egy egész filmet … ne már…
    2 – Filléres poénnal elbagatelizálni az ellenfelet és annak brutális erejét. Hogyan izguljak a jókért, ha a rosszak idióta, bárgyú bagázsként vannak bemutatva??? ( Nyitójelenet – egy x szárnyú egy hadihajóval szemben )
    3 – A főgonosz kinyírása… ezt nem is kommentálnám…
    4 – Yoda megjelenése, a megjelenés minősége, a teljes erő misztérium tönkrevágása azzal amit mond…döbbenet volt. Pedig az erő eredetének kibontása hihetetlen jó szál lett volna, megalapozhatta volna további filmek sztorijait. De nem – el kellett cseszni az egészet Yodával…
    5 – És végül egy név: Kelly Marie Tran és a karktere Rose Tico – Jar Jar Binks felértékelődött

  20. 20. turrican
    Igen, igen, rengeteg másolás és klisé volt benne, de szerintem sok olyan szál elindult benne, ami érdekes volt és nagyon jó sztorit lehetett volna belőle kikerekíteni 3 rész alatt. Csak hát a második elbaszta az egészet sajnos…

  21. FD: Milyen jó sztorit lehetett volna írni abből a szánalmas próbálkozásból ami a TFA? Már ott el lett baszva az egész, hogy egy felmelegített, gagyi rebels v empire sztorit kaptunk.

  22. Keri: “Egy űrbéli üldözésre felhúzni az egész filmet… ne már…”

    Empire strikes back???

  23. 25. Mate815
    Én a TFA-t a hibáival együtt is élveztem és kurva sokszor megnéztem. Persze lehetett volna sokkal jobb is, ha nem akarja kopizni a eredeti trilógiát. Szerintem érdekes volt benne Snoke, Ren lovagok, esetleg Ray származása, Luke felvezetése, Kylo is titokzatosabb volt… Ezekből lehetett volna építkezni a 3 rész alatt, ha nincs az a kis buzi

  24. FD: Úgy fogalmaznék, hogy nem annyira okádék fos a TFA mint a TLJ. De még így is messze a prequelek szintje alatt van. Azok sem túl izmos filmek de legalább mertek újítani. A TFA-ról egész egyszerűen süt a nulla kreativitás. Semmi kockázatot nem vállalt az a film.

  25. Jaj, de jó ez hasonlítgatás… Már előjöttek a prequelek is :D :D Nope, a második részt semmi nem múlja alul, a TLJ nagyon próbálkozott, de minden faszságával együtt is picivel felette van, mert volt benne pár jó megoldás. Pl. Snoke halála kifejezetten érdekes húzás volt. Plusz én imádtam minden egyes szálát, ahol Luke és vagy Yoda de-misztifikálta az Erőt és a Jediket arrogáns gyökereknek állította be. Frankón tetszett az a vonal, hogy a csak és kizárólag “jó” és “rossz” egymás ellen létezése és rivalizálása nem tarthatja fenn az egyensúlyt.
    Leia űrbe való kiruccanása meg pici facepalm volt, de simán magyarázható…
    Egyébként a TLJ legnagyobb hibája, hogy miatta bukott a Solo, ami ha nem is volt olyan jó mint a Rogue One, de simán élvezhető és kellemes film, amire bőven lehetett volna még építkezni. Számomra mindig is azok voltak a faszább SW sztorik, ahol a Jedik alig voltak jelen, főleg a Skywalker család…

  26. “z Erő megóvhat a világűrben, sőt repülni is tudhatna vele akár egy erőhasználó”

    szegény Palpatine erről sajnos nem tudott :(

  27. Tééényleg b*szki a Ren lovagok……. olyannyira mellőzve lettek az eddigi részekben, hogy el is felejtettem, hogy egyáltalán szó volt róluk…….. pedig abban a 2mp-es snittben érdekesnek tűntek, lehetett volna rájuk is építkezni (pl. Snoke eltávolítása nem csak Kylo hirtelen felindulása lett volna, hanem egy szervezett Ren lovagok akció, hogy Ők vegyék át a hatalmat, kihasználva, hogy Snoke csak Rey-re öszpontosított……) Hát nem tudom, nekem tetszettek is, meg nem is az eddigi részek……sok kihagyott ziccer volt mindkettőben az biztos.

  28. Nekem még maradt némi bizodalmam, mert a Rebels sorozat (na, jó én csak az utolsó évadot néztem) remek darab lett.

  29. Azért mennyivel jobb lenne ha ez a rész Luke és Snoke összecsapásával kecsegtetne, meg a Ren lovagokkal… de hát ez már nem lesz meg. A 7 elindult egy irányba, de nagy ívbe le lett az szarva a 8.ban. Emiatt ez a rész már menthetetlen úgy érzem. Innen már lehetetlen visszakanyarodni oda amit a 7 félbehagyott.

  30. “gondolom sokan várjuk ezt a teasert, még akkor is, ha már kevesebben, mint a Last Jedi előtt tettük volna.”

    Csak a saját baráti közegemből kiindulva: a hetedik résznél konkrétan egy egész sort foglaltunk le a moziban. A Rouge One-ra már csak a gárda fele ment el, a Last Jedi után pedig a megmaradt mag annyira annyira felhúzta magát, hogy Solo-t kb senki nem nézte meg. Konkrétan egy darab embert ismerek, aki moziban látta. Ez nekem már kimarad, többet nem fizetek disney start wars-ért… Ráadásul a Last Jedi-ről olyan ódákat zengtek a kritikák, hogy a legjobb star wars film a birodalom óta.

    Igazából az a nagyon szomorú ebben, hogy tényleg full látszik, hogy semmilyen koncepció nem volt előre kitalálva. Nem egy történetet akartak elmesélni, hanem csupán egy pénzzuhatagot újra megindítani.

    Kár érte, kiváló ügynök volt

  31. Az ötödik rész is arra volt felhúzva, hogy a birodalmi flotta egy kis hajót üldöz.
    Abba ne menjünk bele, hogy Lucas folyamatosan írta a forgatókönyvet és többször átírta. De ugye a Disney alatt ez már bűn.
    De egy biztos a folytatás trilógia bebizonyitotta, hogy pár embernek az OT-ben látott dolgok ma már nem jönnek be.

  32. @Human: Palpatine viszont tudott villámozni mint az állat, amiről meg szegény Kenobi nem tudott, különben agyonvillámozta volna Vader-t a New Hope-ban :D
    Egyébként Palpatine elvileg tudta, miként kell visszajönni a halálból, hiszen neki mondta el Darth Plagueis, de mégsem jön vissza……

  33. en imadtam az ebredo erot es majdnem kijottem a mozibol az utolso jediken … undorito szegyen amit azzal a filmmmel muveltek

    persze tony stark is meghalna a vasember ruhaban

    de 50 eve olvashatjuk a kepregenyben az utalasokat hogy miert nem

    en telibeszarom hogy yoda mit mondott 35 eve a birodalomban hogyha azota semmifele modon nem utaltak ra semmivel, cask az a nyomorult Johnson nagyot akart mondnai hogy mindenki ra figyeljen

    sose kivanom film kudarcat, de azoknak akik a plusz dolcsiert ilyen modon eroszakoljak az sw-t azoknak igenis kivanok eredmenytelen karriert

    JJ miat van remenyem a 9ben de eleg sanszos hogy ezx mar cask tekabol less kiveve…

  34. 42. akkor kerlek linkelj mar nekem barmifele infot amibol leszurheto hogy

    ad1.: az ur nem bant a star wars vilagaban
    ad2.: Leia erohoz valo viszonya barmelyik masik valaha volt jedit kenterbe veri

    elhiszem en hogy anno hogy erthetove tegyek a Leia es Luke kozotti testveri szalat, ki kellett mondatni valakivel hogy nem Luke az egyetlen Skywalker akit atjar az ero, de abbol ne legyen mar logikus kovetkeztetes hogy a kovetkezo lepcso az ur-marypoppins/ironman kombo …

    bocsanat ha kicsit feszultnek, ingerultnek tunik a valaszom, nem neked szol szemelyesen, cask tenyleg annyiszor lattam mar ezt a johnsonmosdatast …

  35. Elég érdekes, hogy ez idáig se cím, sem pedig egy rövidke teaser nem kaptunk a filmből!

    Bár valahogy engem annyira nem vonz ez az új trilógia, mint a TLJ előtt. Én inkább a Clone Wars 7 évadát és a Mandalorian sorozatot várom. Meg persze várnám a spin-off filmeket is, ha a Disney (HOGY ROHADNÁL MEG!!!) nem kaszálta volna el őket (pedig a Rogue One és a SOLO ezerszer jobb Star Wars mozi volt, mint 7-8. rész).

  36. érdekes? a bemutató decemberben lesz, avagy egy április teaser 8 hónappal a mozibakerülés előtt lesz a neten. Ebben semmi érdekes nincs, ez a normális, sőt, még talán korai is a részükről.

  37. Azért érdekes, mert a korábbi SW filmeknek a marketingjét (a SOLO-t leszámítva, mert az nyáron jött) már sokkal korábban kezdték nyomatni.
    A TFA első előzetese 2014 novemberében jött ki, amikor maga a film 2015 decemberében jött ki. A Zsivány egyes első teaserje pedig 2016 januárjában jött ki. Egyedül a TLJ első előzetese jött ki áprilisban, de a film alcímét (mint a két korábbi film esetében is) már jóval előbb nyilvánosságra került.
    Szóval a SW esetében igen is érdekes, hogy még 9. rész alcímét sem hajlandó a Disney/LucasFilm nyilvánosságra hozni.

  38. Kissé kárörvendve figyelem, hogy lehet ezt a szemetet kipofozni valamennyire elviselhető szintre a hetedik és pláne a nyolcadik rész után, ha még Leiától is rövid úton és remélhetőleg méltó módon búcsút kell vennünk. A főhősöknek tartja majd Poe a gyertyát? Helyet cserélnek az Erő két oldalának felhasználói vagy egyesítik (Szürke Oldal)?

  39. Le lehet szállni a “Last Jedi”-ról. Az utóbbi évek legbátrabb, legizgalmasabb SW filmje volt, amelyben végre kimondták, hogy jedik is önelégült barmok….

  40. 17. FD
    Attól függetlenül, hogy a Star Wars is egy sci-fi fantasy film, sose volt annyira elrugaszkodva a valóságtól, mint az MCU.
    Ne haragudj, de ezen sírtam a röhögéstől. Már az egész koncepció a valóságtól el van rugaszkodva. Az erő maga, minden faj megérti a másikat, minden bolygón van oxigén, stb. Az MCU is el van rugaszkodva. De egyikre se azért tódulunk a moziba, mert valóságosak.
    Személy szerint imádtam a TLJ-t. Oda voltam azért, hogy mer más lenni, mint az előzö részek. Leia lebegését én is baromságnak tartom, de nem azért mert hiteltelen, hanem egy szép búcsú lehetőségét dobták el.
    25 Keri
    Ha kibontják az Erő eredetét azzal megölik a misztikumát. A SW világában az Erő a vallás, és a Jedik a papok. Ha megismerjük az Erő eredetét az olyan lenne, mintha a valóságban megismernénk Isten eredetét. Nem az a lényeg, hogy honnan jön, hanem a hit, s amit ezáltal kapnak a szereplők. S nem kell mindent megmagyarázni egy filmben, az megöli. Amúgy a Bajlós Árnyakban, már megmagyarázta Lucas az Erőt. Erről jut eszembe.
    Nagyon érdekes látni, hogy mennyire felértékelődött az előzmény trilógia az elmúlt 1-2 évben. Azelőtt rengeteget szidták Lucast, hogy amit felépített az SW 4-6-tal azt lerombolta az 1-3-mal. Most meg már istenítik. Gyerekként láttam az első s második részt tízen x éve, imádtam. Pár éve újra néztem őket, s meg voltam döbbenve, hogy mennyire szar filmek. A 3. rész már eleve nem tetszett. Szóval érdekes látni ezt a felértékelődést, s egy komplett tanulmányt is megérne.

  41. Edigej: Le lehet szállni? Ugyan had nyilvánítsunk már véleményt arról az okádék fostengerről amit te bátornak és izgalmasnak nevezel…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.