Melyik a legjobb film?

Legutóbb 4 éve tettem fel a kérdést (akkor a Fight Club nyert), hogy mi az abszolút legkedvencebb filmetek, szóval itt az idő frissíteni. Nyilván páran azóta öregedtek (még egy) kicsit, és több élettapasztalattal átértékelték valamennyire ezt a kérdést is. Na meg jött egy rakat új olvasó is, akik most kivillanthatják foguk fehérjét. Kíváncsi vagyok ki “nyerhet” egy ilyen kérdésnél.

Szóval mi szerinted a legjobb film? Az örök kedvenced akármikorról, vagy valami új film, ami beütött az utóbbi években? Csak egyet írjatok, ne toplistát. Top 1-et.

Amúgy tudom, hogy elég nehéz a kérdés, vakarom is a fejem. Mi alapján dönt az ember? Újranézés? Olyan, ami hetekig tartó hatással bír, hiába nézné esetleg újra soha senki?

Mindeközben nehezítésnek a Top 1 sorozatra is rákérdezünk a junkien!

233 hozzászólás a “Melyik a legjobb film?” bejegyzéshez

 1. Ha csak két órám lenne hátra, akkor biztos ezt a filmet nézném újra:

  Doc Hollywood :)

 2. Inception

  (Futottak még nekem: Fight Club, Matrix 1-2-3, Tökéletes trükk (The Prestige), Interstellar, Forrest Gump, Terminator 1.)

  A szempontom egyszerű: miknél feledkeztem bele annyira a filmbe, hogy tényleg elfelejtettem hol vagyok, és ezek közül minél jöttem ki úgy a végén, hogy ez velem marad.

 3. Terminator 2. (Nem is kérdés. Épp a minap néztem újra és még mindig akkora hatással van rám, mintha először látnám.)

 4. A Gyűrűk Ura-trilógia :)
  (ha szigorúan véve csak egyet lehet mondani, akkor a Szövetség)

 5. Megosztott első hely van Dűne (1984), és a Trója. De ami durvább, hogy felbátorodva megakartam nézni mit írtam huszonéves koromban a korábbi felméréseknél és az összes kommentem el van tűnve :(

 6. harcosok klubja

  örök. kevés film volt ekkora hatással rám és az értékrendemre.

  “Nem a munkád vagy, és nem is a bankbetéted. Nem a kocsid vagy, és nem a tárcád tartalma. Nem egy menő ruha vagy. Egy bohóckodó ganajkupac vagy a világon.”

 7. Micsoda csapat /A League of Their Own/ 1992, Tom Hanks, Geena Davis, Madonna, Rosie O’Donnell, Lori Petty. Fura, de ezt választom!

 8. A remény rabjai. Nem a kedvenc filmem, de a legjobb film, amit láttam.

  Ezt a nagy Harcosok klubja rajongást viszont sosem fogom megérteni, kicsit az egész olyan, hogy menő szeretni ezt a filmet. A leginkább “edgy as fuck” film.

 9. Jó látni hogy a Gattaca másnak is eszébe jutott.

  Így akkor én most a John Malkovich menetre szavazok.

 10. A teljes extended LOTR (szerintem ez valójában egy film, de ha mindenképp szét kell szedni, akkor A király visszatér).

 11. A Goodfellas! 24 vagyok de szerintem még élek ez lesz a kedvencem. Bocsi h renitenskedek de nincs kedvem átmenni a sjunkie-ra. Szoval a kedvenc sori a Ray Donovan, nem egy mainstream de imádom.

 12. Fight Club nálam még mindig.

  és tényleg egy hajszálnyival lemaradva, mert nagyon nehezen rangsorolok de szorosan utána a Mátrix.

 13. Nekem változott 4 évvel ezelőttthöz képest akkor a Sötét Lovag volt, most már a Volt egyszer egy vadnyugat.

 14. Independence Day (1996), Star Wars 4-6
  Tudom, hogy csak egy de ezek azok a filmek, amik rátereltek a filmbuzi nemes útjára több, mint 20 évvel ezelőtt. 😆

 15. The Dark Knight
  Sok más filmet imádok, de ez nekem jöhet akármikor. Lehetne kérdés a kedvenc trilógiáról is.

 16. A Nagy Lebowski (van jobb, van szebb, nem abszolút kedvenc de ha egy örök darab kell ami bárhol bármikor jöhet, az ez a film)

 17. Mechanikus narancs
  Mert ezen agyaltam utána a legtöbbet. Mi a jó, mi a rossz és mennyire felelős az ember a saját életéért vagy a társadalomra lehet fogni mindent.

 18. Még mindig A keresztapa (1972), pedig azóta többször is újranéztem, de egyszerűen nem veszített még mindig az értékéből. A legrosszabb film top listám gyakrabban frissül :D

 19. A Gyűrű Szövetsége

  Nem tudom, másnak is van-e olyan film, amiről úgy érzi, mintha minden egyes jelenetét a személyes izlése szerint készítették volna el. Minden egyes kamera beállítás, minden egyes snitt azt az érzetet kelti, hogy ha én csináltam volna, ugyanígy csináltam volna (mármint ugye ha feltételezzük, hogy lett volna tehetségem így megcsinálni :)). Az egyébként remek folytatásokat e miatt én furcsa mód némileg csalódásként is éltem meg… valahogy ez annyira betalált nekem személyesen.

 20. Fú. Sokat tipródtam rajta – blockbuster legyen? művészfilm? dokumentumfilm? – szóval több első helyem is van, amik közül nekem a végső befutó a

  Jurassic Park

  Egyszerűen nem tudom megunni, akárhányszor újra tudom nézni, és még úgy is izzad közben a tenyerem, hogy pontosan tudom mikor mi fog történni. Arról nem beszélve, hogy a látvány mellett összetett problémákkal foglalkozik. Jó, mondjuk ezzel kapcsolatban elfogult vagyok, annak idején fejből tudtam a teljes szövegkönyvet. Detényleg’.

  Simán mehet mellé, nem feltétlen ebben a sorrendben.
  Children of Men, Matrix, Terminator 2, The Good the Bad and the Ugly, 12 Angry Men, Ponyvaregény, 2001, Baraka…

 21. Az élet szép

  Roberto Benigni komolyan komolytalankodik két erős témában is, és brutálmetál marconaságomban könnyes szemmel jöttem ki a moziból

 22. Volt egyszer egy Vadnyugat – négy éve még nem ez volt, de azóta láttam moziban is, és hát azt a filmélményt nem cserélném el semmiért :)

 23. Sokan írták az én kedvenceimet is (Mátrix, The Thing, Jurassic Park, Eredet, T2, Robocop…istenem de imádom őket stb). Hajszálnyival a Memento előtt a Lord of the Rings. Ha külön kell nézni akkor a Two Towers.

 24. ez övön aluli kérdés. ezért nem is sorolom fel a kedvenceket, de nyilván az lenne a helyes válasz, amit a legtöbbször újranéztem és abból van itt bőven.
  ami nagyon egyben volt szerintem az
  Only Lovers Left Alive – Jim Jarmusch-tól.

 25. Azt hiszem annyira evidens a Gyűrűk ura, hogy nem jutott eszembe, és azért írtam a Back to the Future-t 2012-ben(mikor?? jézusom). Na mindegy, az már úgy marad, de szóval a LOTR.

  Kedvencek jönnek, mennek, de a Lotr örök, mondjuk az Only Lovers Left Alive és a Pan’s Labyrinth is elég kitartó, legközelebb már lehet, hogy azt írom valamelyiket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.