A Captain Marvel kulisszái mögött

Egy ígykészült, jelenetek mellett kamerába beszélős részeket is tartalmazó videó érkezett a Marvel nem is olyan sokára befutott képregényfilmjéhez, ami elvileg az űrben zajló háborúval foglalkozik.

Bónusz részletek:

43 hozzászólás a “A Captain Marvel kulisszái mögött” bejegyzéshez

 1. Nem is tudom de nekem a no nem szimpatikus. Szerintem ez egy nagyon gyors casting vlehetett. Es a kijelentese ota meg unszinpatikusabb!

 2. Nekem ez kihagyós lesz moziban. Abszolút nem pörgök rá amúgy se, de Brie miatt meg aztán pláne kizárt, hogy megkapják a pénzemet érte…
  Amúgy jól látom, hogy a Rotten-en már leszedték a százalékokat a meg nem jelent filmekről? Vagyis még a “Want to see” adatot is?? Azután, hogy a film szépen lecsúszott a 28%-ra (tegnap legalábbis ennyin volt)? Szép!!! :)

 3. Abu: Larson keményen egyenlőségi, feminista aktivista. Ő ennek az aktivizmusnak a részének tekinti a filmet. Ez szíve joga, még mielőtt. Erre csak rátesznek az olyan sajtócímek, mint hogy CM ugyan nem menti meg a nőket, de mindent megtesz érte, stb. Ráadásul Larson sokszor rosszul, bután fogalmaz – hogy direkt vagy véletlenül nem tudom -, amiből frankó flame wart és szalagcímeket lehet generálni.

  Szerintem a rossz reklám is jó reklám, meg a mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólam felfogást a közösségi média korában át kellene értékelni, de ha ő meg a Marvel úgy gondolja, hogy ez is jó, az ő dolguk.

  Az minden esetre biztos, hogy a Rotten Tomato ma reggelre megszüntette az előzetes megnézem/nem érdekel visszajelzés lehetőségét (általánosan, minden filmnél), mert a CM-nél gyakorlatilag egy hét alatt 28%-ra esett a “várakozási mutató”, több mint 40 ezer visszajelzéssel. Elvben csak regisztrált felhasználók minősíthettek, de kamu regisztrációkat nem nagy kunszt csinálni és láthatóan volt egy kör, akiknek ez elég fontos volt.

 4. Azért, mert sok a negatív kritika (ami amúgy csak annyi, hogy nem akarják megnézni), az még nem feltétlenül jelenti azt, hogy azok mind fakek. Igenis nagy a felháborodás az elborult csaj miatt (az is még megérne egy misét, hogy a mai feministáknak mi közül a egyenlőséghez – mert már semmi). Az is érdekes, hogy inkább törlik a véleménynyilvánítás lehetőségét, mint hogy szembesüljenek a negatív véleményekkel. Egyszerűen besöpörték a problémát a szőnyeg alá. Ráadásul, a “want to see”-re még rá lehet klikkelni, és ha ráklikkelsz, akkor azon már nem változtathatsz. Vagyis csak a pozitív véleményeket tüntetik fel, és azt is úgy, hogy ha egyszer véletlen rábögsz, az marad is úgy.

  Szép új világ jön…

 5. Én egy tök tehetséges színésznőnek tartom őt, legalábbis független filmekben, de már interjúkat egyáltalán nem szeretek vele nézni meg ilyenek… Pedig amúgy a kritikusoknak változatosabbaknak kéne lenniük stb dolgaival még egyet is értek de tényleg olyan szerencsétlenül kommunikálja le, meg olyan magas lovas érzettel, hogy még én is nehezen viselem. Most ha Emily Blunt lett volna Captain Marvel tök más milyen lenne a want to see score… persze aggódni a film miatt felesleges, már az Endgame miatt is… De szerintem Brienek nem való főszerep egy capeshitben, főleg ahogy beleviszi azt amit nem kéne, illetve akkor jobban kéne csinálni

 6. Azért láttunk már példát rá, hogy nagy nevű franchise filmek oltári nagyot buktak, csak mert túl tolták a kreténséget előtte (Solo). El kellene fogadni, hogy ha valamivel pénzt akarnak keresni és sokat, akkor fel kéne hagyni a mögöttes politikai tartalmakkal, mert ez az emberek legalább 50%-át kurvára idegesíti. Mind a filmekben, mind a zenékben és mind a játékokban…

 7. FD: nem gondolom, hogy mind fake lett volna, de nincsenek illúzióim egyik oldal elborult képviselőiről sem.

  Tekintettel arra, hogy az ilyen “meg akarom-e nézni” dolgokra jellemzően azok reagálnak, akiket érdekel a dolog (nem véletlenül volt eddig minden marker jellemzően a 60+ sávban), egy hét alatt ekkora zuhanást két módon lehet összehozni. Vagy kevés ember aktívan belenyúl, vagy hirtelen nagyon sokan érzik úgy, hogy tudassák, őket nem érdekli valami. (A 40k+ előzetes reakció még az MCU-t beleszámítva is nagyon sok, a Shazamra olyan 8k körül volt, amíg még mutatták)

  Hogy melyikről van szó, az majd kiderül. Anyagi bukás biztosan nem lesz, a Fox bekebelezésével pedig akkora játéktere van a Marvelnek a következő évtizedre, hogy ha egy film után dobniuk kell a karaktert, akkor se fognak a kardjukba dőlni. (Azt ezért érdemes megjegyezni, hogy a Solo kapcsán már volt hasonló helyzet. Az előzetes kritkák szerint baromi jó lesz, a nyitó hétvégét a CM-hez hasonlóan 140-160 milla köré várták és szidták a trollokat. Aztán lett ami lett.)

 8. pont leszarom, ki mit nyilatkozik xy filmnél, ha a trailer alapján érdekel, hova fossak, hogy feminista a főszereplő a valóéletben(!), vagy pedofil partikra járt a rendező tizenévekkel korábban, netán fogdosott egy kiskorú fiút.

 9. dzsonzon: akiknek gondja van a CM-mel, azok jelentős részének pont az a baja, hogy a film (nem szerintük, hanem a készítők és a marketingje szerint) egy feminista kampánydarab. Ezért választották őt a főszereplőnek, ez a film fő üzenete. Hangsúlyozom: ezt nem “ráfogják”, hanem ezt propagálja a Marvel. Kizárólag ezért érdekes Larson privát véleménye. Különben menne a többi sok ezer “kiállok ezért vagy azért” megszólalás mellé.

  Egészen biztos, hogy a potenciális nézők döntő részét nem ez fogja érdekelni, hanem az MCU meg az Endgame felvezetése. Aztán lesznek olyanok, akiket pont ez érdekel, különben be nem tennék a lábukat egy képregény filmre – nekik szól a kampány. És lesznek olyanok is, akik vagy zsigerből utálnak minden ilyen témát, vagy úgy gondolják, hogy legalább egy popcorn mozinál hagyják már őket békén ezzel. Őket meg elriasztja a kampány. Azt, hogy többet nyer-e a Marvel az előbbiekkel, mint az utóbbiak elvesztésével, majd a kasszáknál kiderül. Vagy még ott se, mert ha önmagában szar lesz, akkor úgy is az ellenszélre fognak hivatkozni, ha meg bombajó, akkor nem lehet majd tudni, mennyi veszett el.

 10. Én várom a filmet.

  Én bírom Brie Larson-t, mint SZÍNÉSZNŐ-t. Ami meg a “Gyűlölöm a fehér férfiakat” botrányát illeti arra csak azt tudom mondani, hogy az emberek túltolják ezt a gyűlölet hadjáratot. Főleg ha mellette olyan botrányos hollywoodi sztárok vannak, akik adót csalnak, másokat megvernek és megerőszakolnak, részegen és drogosan neki mennek a rendőröknek. És azok az emberek ezt furcsa módon képesek nekik megbocsátani, miközben egy színésznőnél meg már lassan fogják a vasvillát, mert tett néhány csúnya kijelentést… Vicc az egész.

  Ami meg a filmet illeti lehet Brie akármilyen rasszista férfigyűlölő (és nem feminista) ő a Marvel Kapitányban csupán a főszerepet játssza! Tehát nincs kőbe vésve, hogy a film PC-s lesz, mint a TLJ. Mivel Larson a filmben se rendezőként, se forgatókönyv íróként, se pedig producerként nem vette ki a részét. És Kevin Feige nem egy Kathleen Kennedy!
  Azt, hogy az előzetesekben a feminizmust erőltetik… Én erre csak azt mondom, hogy anno Vasember 3-tól és Ultron korától sem azt kaptam, amit az előzetesek ígértek (de attól még jó filmek).

 11. 11., 12, nem kötekedésből, komolyan kérdem, lehet kivételesen én nem szúrtam ki, de miben nyilvánul meg az előzetesekben ez a brutális feminizmus?

 12. a filmek nagy többségét áthatja a társadalmi helyzet, a politika, a filozófia, maximum ott nem érzitek annyira egyértelműnek, mint a manapság túlegyszerűsített világban. avagy azon lehet sírni, hogy valamiért hülyébbnek tartják a nézőt, mint régebben, és jobban szájbarágják azt.

 13. 15. de miként nyilvánul meg abban a 2-3 előzetesben, ami ennyire szemet szúr? az erős nő szétveri a migráns skrullokat?

 14. dzsonzon: nem az előzetesekről beszéltem, hanem a film eddigi teljes sajtó és interjú kampányáról. Had ne linkeljek már be húsz cikket a Variety-től a Deadline-ig, amiben ezt fejtegetik (részben maga Larson), hogy ez mekkora feminista mérföldkő lesz.

  Ami ha csak annyiból fog állni, hogy egy erős nő szétveri a skrullokat, akkor egy elég kínos marketing próbálkozás, ha meg csinálnak belőle egy szovjet partizánfilmet feminizmusra hangszerelve, az talán még rosszabb.

 15. 16. PL:

  “I had a meeting with Marvel and what we discussed was they wanted to make a big feminist movie,” she recalled. “I remember going home and being like, Shit, am I going to do this?”… What eventually convinced her was the realization that, as she put it, “It’s kind of everything that I’ve wanted.” For Larson, a proud feminist, Captain Marvel presented the opportunity to advance the cause of female representation through a broadly appealing piece of popcorn entertainment… As for what made Marvel’s “big feminist movie” so feminist: As Larson tells it, the studio was adamant that Carol Danvers’ gender wasn’t incidental, but an essential element of the character that they wanted to reflect in the filmmaking… To that end, Captain Marvel staffed up with women behind the camera, including director Anna Boden (with Ryan Fleck), screenwriters Geneva Robertson-Dworet, Nicole Perlman, Anna Waterhouse, and Jac Schaeffer, costume designer Sanja Milkovic Hays, and composer Pinar Toprak.

 16. 17, 18, oké, de mi azt kérdeztük, hogy a 2-3 előzetesben ez miként köszön vissza. totál leszarom az interjúkat, meg a promóciós bullshiteket, ha a trailer nem riaszt el. a teljes film az más kérdés, de emiatt fröcsögni máris..

 17. dzsonzon: ahogy human is írta, alapból semmi baj nincs azzal, ha a készítők világlátása, egyes problémákról alkotott felfogása átjön a filmjeikben. Clint Eastwood pl. köztudottan fegyvertartás-párti, a filmjeiben is eléggé jellemző motívum a helyi bullykat fegyverrel lerendező hős. De egy Unforgiven vagy Grand Torino nem azért emlékezetes, mert piff-puff, muy macho, probléma megoldva, ennél több van bennük. Igaz, nem is mondta róluk, hogy ezt most a 2nd Amendment apoteózisának szánja.

  A CM-nél se gond, hogy az “erős női hőst” nyomják. Ez legfeljebb vicces, mert ezen a vonaton már állóhely sincs, a Marvel pedig – valószínűleg éppen ezért – most úgy csinál, mint ha a sínt is ő találta volna fel. Ha úgy gondolják, hogy a “mutassuk meg a pasiknak” szövegektől már feminista lesz a film, hát, lelkük rajta.

 18. dzsonzon és Mate815: Hát ez az!

  Az emberek többsége egyfolytában azt hangoztatja a filmről, hogy ez ilyen PC, meg olyan SJW. Mind ezt amiatt, hogy:
  – Brie Larson nem mosolyog és depressziós az előzetesekben. Azt viszont elfelejtik, hogy a filmben egy agy mosott nőt játszik, akibe már egészen kis kora óta mindenki belerúgott aki csak tehette (köztük a saját apja is), mert ő nőnek született.
  – Meg hogy a színésznő egy femináci, de az sem zavar senkit, hogy a filmben csak eljátszik egy a 60-as évek óta kitalált karaktert és a film alapötletét nem Brie szopta ki a ki újából.
  – Meg az Utolsó Jedik okozta mérhetetlen nagy csalódottság (ugyebár a MARVEL és a Star Wars a Disney tulajdonában van).
  – az első előzetesben az a “HERo” felirat.

  Sőt a Youtube még külön videókat is készítenek erről; hogy milyen szar a film (pedig még ki sem jött); a macskás jelenet miatt Nick Fury ki van herélve; nézd meg inkább az Alita-t, mert az sokkal jobb; mert a Rotten Tomatos és mert Brie Larson.

  Én sem gondolom, hogy a filmet feministának akarják eladni, de abban biztos vagyok, hogy nem azt foglyuk kapni, amit az előzetesek ígérnek. Erre már az utóbbi pár tv szpotban is voltak erre utaló jelek. Meg ha hozzá tesszük azt is, hogy az előzetesek majdnem ugyan azokat a képkockákat mutatják a filmből, csak más sorrendben.

 19. dzsonzon: Lehet, hogy a reklámkampányukkal rajtad kívül még másokat is el szeretnének érni. Valószínűtlen, de mégis…

 20. 22, az átlag mozinéző, aki a mozi nézők 90%-a, mit kap a reklámkampányból? a trailert. továbbra is fennáll a kérdés, abban hol van a gusztustalan feminácizmus? mert oké, te, én, aki idejár, értesül arról, hogy Brie Larson micsoda egy szenny alak, de a fent említett többség nem.

 21. Neoprimtiv: Tényleg! Van még az “mutassuk meg a pasiknak” duma! Bár én azt inkább éreztem szimpla keménykedésnek, mint női szexizmusnak.

 22. Ahogy fentebb írták páran, nekem sincs bajom Brie-vel mint színésznővel. Nagyon is tehetséges. A Szobában letett teljesítménye máig beleégett az emlékezetembe. De mint embert nyugodtan mondhatom szerintem hogy nagyon de nagyon nem szeretem. Aki egyenlőségért harcol az ne jelentsen ki olyan dolgokat amit ő szokott. Nekem hatalmas csalódás sajnos Brie mert nagy kedvencem volt.

  Az pedig hogy film milyen nem igazán számít. Ha bukta lesz akkor sem biztos hogy csak miatta. Ha nyereséges akkor se biztos hogy miatta. Hú most nagyon Winnie-sen hangozhattam. :D

  Amúgy ez a Rottenes dolog annyira hülyeség komolyan. Ezzel is csak olajat öntenek a tűzre. Mi jön ezután a szavazási jog elvesztése? Legyünk őszinték. Ha egy másik filmről lenne szó és nem a Marvelről a Rotten le se szarná hogy hányan nem akarják nézni a filmet. Amúgy is mit számít? Azok közül akik arra nyomtak legyenek kamu regek vagy sem, milliót dobnék rá hogy a fele banda minimum el megy így is úgyis. Már csak az End Game credit jelenet miatt is.

  Ahogy azt már mondtam párszor, Carol és Pókember egyértelműen a kedvenceim a Marvelnél de Brie kijelentése miatt én nem fogom megnézni moziban. Legalábbis nem rögtön az tuti, lehet csak hetekkel később. Nekem is vannak elveim és tartom hozzájuk magamat. Szerettem volna még látatlanban is támogatni a filmet de így nem fogom. Pedig mint mondtam az egyik kedvenc karakterem. Bár az előzetesek sem voltak túl meggyőzőek.

  Azt pedig hülyeségnek tartom hogy az előzetesek nem olyanok mint amilyen a film lesz. Ez nagyon rossz duma. Igen az IW-nél volt ilyen hogy voltak cserélt dolgok bennük de ott egyrészt érthető volt, másrészt nem voltak akkora változások hogy a sztorira nagy kihatással legyenek. Szóval a film igen is olyan lesz mint az előzetesekben.

 23. Egy dologban egyébként szinte 100%-ig biztos vagyok. A film nem lesz akkora siker mint a Wonder Woman. Egyrészt mert Gal Gadot 100%-ig imádni való nő és ő mindenkivel kedves volt akárhová is ment és bár az a film is feminista de nem nyomja le a torkodon a véleményét mint ennek a filmnek a kampánya.

 24. SZSZFilm: már bocs, de az “emberek többsége” azért hangoztatja azt, amit, mert a Marvel ezt kommunikálja. A film előzetes kampánya már kb. az előző év vége óta megy. A múlt heti embargós sajtóvetítés után jelentek meg az első olyan morzsák és két új előzetes, amiben bármi más szerepelt érdemi anyagként, mint az, hogy húúú, mekkora feminista akármi lesz. Ne csináljunk már úgy, mint ha mindenki az ujjából szopná ezeket, és nulla IQ-val ne fogná fel mi a szerep és mi az amit a szereppel el akarnak mondani.

  Nem mellesleg annál nagyobb SWJ bullshit, mint hogy ha valaki nőnek születik, akkor EZÉRT mindenki belerúg, szerintem a világon nincs. Szerencsére nekem ez a rész valahogy eddig kimaradt, remélem csak félreértés és nem ez lesz a filmben. Ha egy indiai érinthetetlenről szólna, ott még elmenne.

 25. Neoprimtiv:
  “Ne csináljunk már úgy, mint ha mindenki az ujjából szopná ezeket, és nulla IQ-val ne fogná fel mi a szerep és mi az amit a szereppel el akarnak mondani.”
  Először is nem mondtam azt, hogy mindenki, csak a gyűlölködők. Másodszor nem írnák ilyesmit, ha a Youtube-on nem lenne 200 videó, ahol emberek habzó szájjal ordítják, hogy ez a film szar lesz, mert ők tudják az lesz. És olyan összeesküvés elméleteket szőnek már, hogy Brie Larson irányítja a Disney-t, meg MCU halott lesz, és ugyebár mivel a Disney elkúrta a Star Wars-ot, akkor biztosan a Marvelre is ez a sors vár. Közben még ki sem jött a film. Más hírportálokon, rákérdezek egyes emberekre, hogy szerintük miért lesz szar a Marvel Kapitány, az emberek egy része eléggé hülye indokokkal jönnek. Még egyszer mondom, nem az írtam, hogy mindenkinek nulla az IQ-val rendelkeznek, vagy az ujjából szopja ezeket. De vannak köztük sokan, akik túlgondolják a dolgokat.

  “Nem mellesleg annál nagyobb SWJ bullshit, mint hogy ha valaki nőnek születik, akkor EZÉRT mindenki belerúg, szerintem a világon nincs.”
  Bocs, de én magára a főhősnőre gondoltam, nem pedig a női nemre.
  Mellesleg ezt nem én találtam ki, hanem a Marvel, amikor kitalálta Carol Danvers karakterét. Az apja egy régi módi pöcs volt, aki nem hagyta őt érvényesülni a lányát, azzal indokkal, hogy ő nőnek született (ezt a filmbe is átfogják emelni). Pedig a Carol a 2 fiútestvérét mindenben überelte. Az USA-ban 80-as évektől és 90-es évek közepéig nem minden szülő őrült, ha kicsi lányuk a hadseregben akar szolgálni. Pláne még ha a seregben pilóta is akart lenni.

 26. SZSZF: tudom, hogy vannak idióták, de a CM alapvetésére ezek csak reagálnak – persze idióta módon. Ettől még amire reagálnak, az nem az ő kitalálmányuk.

  Értem, hogy a konkrét szereplőre gondoltál, de itt és most (ld. a “Captain Marvel nem tudja megmenteni a nőket, de mindent megtesz érte” szöveget) ő nem egy nő, hanem A Nő. (különösen mint Az Első Marvel Női Szuperhős.) És sajnos attól, hogy a képregényben is így van, nem lesz kisebb SWJ baromság. Ez az “férfiak önző ostobák, akik nem engednék maguk fölé nőni a nőket” kb. ugyanaz a militánsoknál, mint a “mindent a zsidók/szabadkőművesek/gyíkemberek irányítanak” toposz az összeesküvés elméletek hívőinél. Alapvetés, aki férfi nem ilyen, az a kivétel. Sajnos ahogy a netet elnézem, elég kiegyenlített a mezőny a két szélsőség idiótáit tekintve. (Ha már az előbb említetted az Alitát: tudod, hogy egy feleslegesen nagy mellű, férfiszemeknek készült, túlszexualizált figura?)

  Lehet egyébként, hogy rosszul tudom – nem vagyok képregény fan -, de most hogy mondod mintha olvastam volna, hogy pár éve átfazonírozták az egész karaktert, azt hiszem nem is először. A szuperhősök mindig képviselnek valamit, ezek szerint nála ez akkor nem a film, hanem a forrás anyaga. Mindegy, majd kiderül, a filmen hogyan él ez meg.

 27. Páratoknak elképzelése sincs, hogy mi minden ér egy nőt az élete során, és minimális empátiával, rögtön félve viszonyultok minden ilyen témához. Ha egy férfi főszereplő nyilatkozik csúnyát, akkor minden meg van bocsátva, amikor finomítja a kijelentését, Liam Neesont biztosan védték itt sokan, de Brie Larsont félreértik, és máris SJW náci ember?

  A Marvel rossz lóra tett, mert a rengeteg férfi szuperhős történet után a DC-t követve elkészíti a 2. női főszereplős képregényfilmet? Szegény férfiak, minden kicsúszik a kezükből, mert a világ felét kitevő nőkkel is foglalkoznak a stúdiók egy kicsit. Miért nem tudnak férfi szemszögből beszélni bizonyos dolgokról, ahogy a Green Book tette a fehér férfin keresztül a feketékkel.

  A félős férfiak youtube csatornáit pedig hagyjuk is, ugyanaz a sötét lyuk, mint a laposföld hívők. Érdekes, hogy a normális férfiak képesek értelmesen beszélgetni ezekben a komoly témákban. Ők talán ugyanannyi esélyt adnak egy női szereplőnek, mint egy férfinak, ha félreérthető nyilatkozatokról van szó, nem pedig rohannak a többi megértő nőgyűlölőhöz, hogy közösen dühöngjenek a buborékukban, amiért csak a filmek 90%-a szól majd kifejezetten nekik az eddigi status quo-val szemben.

 28. nem kéne szidnom Larsont, hogy nem fogalmaz pontosan, én sem vagyok formában. Az előbb valami olyasmire akartam kilyukadni, hogy függetlenül attól, hogy mi a karakter eredetsztorija, a film készítői nem egy SWJ poszternek szánják. Viszont mivel az eredetsztori pont azokat a motívumokból indul ki, amelyek a militánsok alapvetései, ez a vonal úgy rátelepedhet a filmre, ami a már magának a filmnek a megítélését befolyásolja.

 29. @Egy nő:
  Senkit nem zavar, hogy női szuperhősök is kapnak filmet. Az zavar (pld. engem), hogy mi a fenének keverik bele egy Marvel filmbe a politikát? Nem azért járok Marvel filmekre mozikba, hogy kioktassanak, tökmindegy, hogy egyetértek-e az elvekkel vagy sem.

  Ne legyen benne se Trump fikázás, se Hillary fikázás, se feminizmus se sovinizmus. Az legyen benne, hogy Hulk rommázúzza Thort, vagy felőlem a Captain Marvel a Black Widowt. Mi lesz a következő? A hullámvasútra is csak úgy ülhetek fel majd ha megnézek egy dokumentumfilmet a szüfrazsettekről?

 30. Egy Nő:

  – nem tudom védte-e itt valaki Liam Neeson-t, de hogy Brie Larson-t senki nem nevezte SJW nácinak, az biztos.

  – Miért tett volna a Marvel rossz lóra azzal, hogy nagyjából a piacon utolsóként bevállal valamit, amit már minden formában kipróbáltak és bebizonyítottak? Az elég vicces, hogy utolsó érkezőként úgy próbálja éllovasnak beállítani magát, de hát azt nem mondhatja, hogy bocs lányok, beszari voltam. Én nem láttam itt egyetlen kommentet sem, amelyik akárcsak érintőlegesen azt bírálta volna, hogy miért nő a főszereplő.

  – a félős férfiak csatornáit szerintem is hagyjuk. Én ugyan nem gondolnám, hogy eddig az volt a status quo, hogy a filmek több mint 90%-a a nőgyűlölőknek szól, de biztosan keveset járok moziba. Az egy másik kérdés, hogy ezek a csatornák léteznek és ha egy film fogadtatására hatással lehetnek, akkor ez szóba kerül.

  Egy normális férfi.

 31. HF: szerintem te akkor nem láttad az eddigi Marvel filmeket, vagy nem tudom, ha csak erre kaptad fel a fejed. Persze volt, ahol jobban csomagolták be a személyes drámval, majd meglátjuk a Captain Marvelnek hogy sikerül.

 32. Egy nő: akkor épp most aktuálisan az Alitanak is hasonló dolgokon kellett volna átesni, vagy előtte a Wonder Womannek. Olyan férfi persze mindig lesz aki ezeket a filmeket élből támadja, de ők kisebbség… Valamiért viszont most a Captain Marvel marketing ezt sikeresen elérte valamennyivel nagyobb számú embernél. Ennek ellenére tuti sikeres lesz, max a macska ellopja showt. Örülök is hogy Wonder Woman esetében dobták az első rendezőt aki tigrist akart mellé tán :D

 33. Mekare: ja, a sajtóvetítés két fix pontja az volt, hogy a macska aranyos, Ben Mendelsohn pedig nagyon jó. (Az már csak az én kukacoskodásom, hogy egy videóban a készítők mesélték, hogy Feige utasítására kétszer annyi macskás jelenet lett benne – anekdotának jó, de milyen lehetett akkor a forgatókönyv többi része?)

 34. Neoprimtiv:
  “ja, a sajtóvetítés két fix pontja az volt, hogy a macska aranyos, Ben Mendelsohn pedig nagyon jó.”

  Hát én külföldi hírportálokon sok olyan visszajelzést olvastam, ahol Brie Larson és/vagy karakterét dicsérik. Köztük olyan is volt, hogy ő és Sam Jackson nagy jó párost alkotnak a filmben, vagy hogy a főhősnő könnyedén elpicsázza majd Thanos-t a Végjátékban.

 35. Na látjátok nekem EZ a fő gondom a feministákkal. Beállítják a nőket gyengének meg a szenvedő félnek. És igen való igaz hogy sok szar történik velük az életük során mert sok a gennyláda pasi. De az egész feminizmus MANAPSÁG arra épül hogy minden férfi szemét meg miért keresnek többet. Közben a férfiakkal ugyan ez megtörténik. Ha másra nem is erre jó volt a #Metoo baromság is pl. Mert ott is láthattuk hogy miket műveltek 1-1 férfivel vagy fiatal sráccal.

  Nem beszélve arról a képmutatásról hogy csak a nők vannak tárgyiasítva, holott gyakorlatilag a filmipar jó nagy többsége erre épül hogy állandóan szexi nők és pasikkal adják el és ez a valóságban is igaz. A nők nem fognak odamenni egy kövér vagy átlagos pasihoz hogy jaj de cuki vagy vegyél el. Hanem a többségük rögtön a helyes pasit szúrja ki kocka hassal meg tökéletes fogsorral nem beszélve az anyagi dolgokról. Azok a nők a legnagyobb feminácik akik esténként a férfiak gatyájába dugják a lóvét. Szóval hagyjuk már ezt az általánosítást hogy a nőket mindenhol kihasználják mert tárgyiasítják mert a férfiak is ugyan úgy tárgyiasítva vannak. Hány szerelmi történetben volt egy IGAZI átlagos pasi a főszereplő?

  A valóságban hány férfit aláznak meg a munkahelyén csak mert jó pasi? Képmutató világban élünk ennyi. Ráadásul Amerika ebben is az élen jár. Egyenlőséget akarnak de közben épp az ellenkezőjét csinálják. Itt van Brie kijelentése pl hogy nem akarja hogy fehér férfi interjúvolja meg. Nekem egy nő magyarázzon a nők elnyomásáról ha ilyeneket jelent ki. Főleg ha a filmjét részben egy fehér férfi írta és rendezte tudtommal. Nem beszélve a többi fehér férfiről aki közreműködött a filmben.

  Egyébként nagyon elkanyarodtunk a témától szerintem de én ezt az egyenlő fizetést is baromságnak tartom. Ha egy nő nem akkora sztár és nincs is akkora szerepe egy filmben vagy soriban mint egy férfinak akkor nehogy már ugyan annyit kapjon. Ez olyan mintha én egy alkalmazott ugyan annyit akarnék keresni mint egy csoportvezető vagy főnök.

 36. @Egy Nő: Egyébként nem tudom te melyik bolygón éltél eddig de ott van pl James Gunn esete. Instant kitették a szűrét miután rosszat mondott. Vagy a ki tudja hány pasi a Metoo miatt elvesztette a munkáját. Meg említsünk szót akkor azokról a nőkről akik csak kihasználták a Metoo mozgalmat ugye.

  Az empátiának nem az a lényege hogy megértsük a NŐKET, hanem hogy MINDEN EGYES EMBERI LÉNYT elfogadunk és együtt érzünk vele. Magyarán az empátiának semmi köze a nőkhöz. Az mindenkire vonatkozik.

  Egyébként halkan jegyzem meg hogy nagy vásznon se csak 2 főhősnő volt eddig. Képregény filmekben sem. Ott van pl ami rögtön eszembe jut, az Elektra. Tök mindegy a film minősége. Ott a Mátrix amiben Neo a főszereplő de Trinity ugyan úgy főszereplő és elég badass. nem beszélve Lara Crosftról, Terminátorról hadd ne soroljam légyszíves. Némelyik ember olyan hülyeségeket tud nyilatkozni mintha most ébredtek volna fel egy 2-300 éves álomból és nem hallottak a többi filmről vagy sorozatról.

 37. SZSZFilm: persze, több ilyen is volt, de a macska és Ben Mendelsohn voltak azok, akiket szinte mindenki megemlített – főleg a macskát. Nem mondtam, hogy csak őket.

Comments are closed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.