Kiderül mit szerettek igazán: csak a Nolan és a Terminátor 2

A múltkor volt az a kérdés, hogy “Melyik a legjobb film?“, ami a személyes kedvencetekre utalt. Elég sokan válaszoltak, és Gore egyesítette a szavazatokat. Megtörtént a csoda, a Fight Club lecsúszott a dobogóról, konkrétan a 4. helyig. Hogy akkor kik nyertek?

A tovább mö katt haha Lássuk:

 1. Interstellar
 2. Terminator 2
 3. Inception
 4. Fight Club és Pulp Fiction egyenlő szavazszámmal.

A tanulság? Sose táncoljunk az ördöggel sápadt holdfénynél. Vagyis inkább az, hogy a valamennyire eredeti ötletes, de látványos blockbusterek azért be tudnak ugrani személyes kedvencnek sokaknál. Konkrétan a Top 20-ban nincs Marvel film, és egy DC van, meg lehet tippelni melyik. Igen, a Nolan által készített The Dark Knight.

human
írta
2019. 03. 10. 03:32
megjelenés
56
hozzászolás


56 hozzászólás a “Kiderül mit szerettek igazán: csak a Nolan és a Terminátor 2” bejegyzéshez

 1. Pedig messze nem Nolan legjobbja, de ez csak az én véleményem, igaz én nem is Nolan filmre szavaztam 😃

 2. H nem tudtál aludni? Fél 4 bakker. Köszönjük, hogy megosztottad! Amúgy érdekes a lista. Ezekből 2 nekem alap- ponyvaregény és a t2 😎, a többi elgondolkodtató és az atmoszféra amit teremtenek az nagyon üt (főleg a 🌟-ok között).

 3. Legalább nem a Dark Knight nyert, ami szerintem a világ legtúlértékeltebb filmje.

 4. ezek közül csak egyet láttam többször. egyet meg csak félig. a “kisebb”(?) filmek jellemzően sokkal inkább megfognak, ki tudja miért
  ja és az szerintem a fight club xd vagyis izé. a világ legtúlértékeltebb filmje vagyok, vagy mi. a dark knightban legalább ott van joker, ő kurvára szórakoztató

 5. Még ha nem is a Dark Knight miatt de szerintem Nolan a világ legtúlértékeltebb rendezője.

 6. Persze persze túlértékelt és akkor ki most a legjobb rendező?
  Írd már le lécci.

 7. Nekem mindig is az Aliens lesz az egyik kedvenc filmem, de a másik gondolatom nekem is az Interstellar volt, azt a dokkolási jelenetet, havonta egyszer tuti megnézem :D

 8. Egy ilyen összesítés elég torz tud lenni. Ha valamelyik műfajban sok jó film van, akkor azok között szétoszlanak a kedvencek, ezért esélyük sincs jól szerepelni.

 9. Az Interstellar hogy lehet jobb, mint a T2?? Biztos azért választották meg, mert egy fekete színész öregszik benne húsz évet, és ez most a trendi, bundaaaaaa!! :D

 10. Nem értem a fanyalgást. Mindenkinek megvannak a saját kedvencei. Ez csak egy összesítő érdekességként. Ugyanúgy más mindenkinek a túlértékelt film és rendezői listája is szóval kár belemenni.

 11. Waterhorse, túlértékelt? Egyetlen rossz filmet nem csinált még az emberünk. In Nolan we trust. Denis Villeneuve érhet még ilyen magasságokba. Szeretem amikor egy rendező eredeti ötletekkel jön, vagy ha fel is dolgoz egy történetet, ad hozzá annyit, hogy magasabb szintre emelje azt.

 12. “Nolan a világ legtúlértékeltebb randezője.” Szerintem nem érdemes Nolant fikázni, még akkor sem, ha nem szeretitek a filmjeit, mert példaértékű az a rendezői munka amit véghezvisz a blockbusterek világágban. Értem ezalatt azt, hogy eredeti ötletekből dolgozik, valódi helyszíneken, épített díszletekkel és filmes trükkökkel, tényleg csak ott van CGI, ahol már nincs más lehetőseg. Jó lenne ha többen dolgoznának így.

 13. Nolan a legjobb, és büszke vagyok magamra, hogy ezt már az első Batman filmje után konstatáltam. Mondjuk az más kérdés, hogy a Memento után is érezhető volt, viszont az Álmatlanság a forgatókönyvírón kicsit elcsúszott (not bad, tho).

  Ezzel a túlértékelt szóval dobálózni amúgy is vicces, én mondjuk pont a Harcosok klubjára használom előszeretettel. Igazi “Edgy” film.

  Az igazi döbbenet számomra továbbra is az – OFF -, hogy a sorozatjunkien a tömegek azt a fos Lostot hozzák ki legjobb sorozatnak. Döbbenet.

 14. Kíváncsi lennék az oldal átlag korosztályára is, az is biztos sokat elárul. Van egy sanda gyanúm, hogy elég fiatal (persze mi a fiatal)…

 15. Teljesen felesleges vitatkozni azon, hogy melyik film ill. rendező túlértékelt, nem vagyunk egyformák.
  A szavazás érdekességnek jó volt, de nyilván valós képet nem ad, az én álláspontom szerint egy igazi filmbuzinak nincs 1 kedvenc, legjobb filmje, ezért nem is szavaztam.

 16. ez a személyes kedvenceitekről szólt, nem meglepően populáris lista lett, szerintem nem kell túl komolyan venni, csak egy játék az oldal olvasóinak. nem is próbáltunk semennyire objektívak lenni.

 17. Az hogy dobogós lett a T2 es lassan 30 éves film ezzel abszolut ” elso.ez biztos.
  Nyilvan az is igaz a szavazók tobbsége fiatalabb korosztaly -en 41vagyok/
  Bizonyos szempontból persze vannak olyan klasszikusok amik nem mérhetők az elmult 30 40 év blockbustereihez ( Ben Hur 1959, Searchers 1956,Quo Wadis 1951)
  Tehat igazi döntést nem lehet hozni.
  De érdekes játék volt.

 18. Az pedig egyértelmű korunk 2 legnagyobb rendezője James Cameron es Christopher Nolan.

 19. Ízlés? Minek az, ha elnyammogtok a Nolan filmeken. There Will Be Blood, Space Odyssey, 8 1/2, Pan’s Labyrinth, Seven Samurai. Már meg sem lepődöm miért nem látok ekkora kult mestermunkákat a kezdő starter kit mellett.

 20. Az én kedvencem sincs a top 5-ben, de ennek inkább örülök is és elégedett vagyok az eredménnyel is, mert egyiket sem mondanám rossznak, sőt. a két Nolan filmen kívül a többi fent van a polcon is.
  Én szeretem a Nolan filmeket és jó rendezőnek tartom, kevés jobb rendezőt tudnék manapság egy lapon említeni vele. Nolan annyira jó rendező, hogy bár eredeti, de szar ötletekből/történetekből is képes nagyszerűen eladható és emészthető, akár szerethető filmeket készíteni, sok pedig az olyan rendező, aki meg a legkiválóbb történetből is egy rakás szart tud csak összelapátolni, ezzel meg még jobban kiemelik Nolan munkáit.

 21. Nagyon elkeserítő bármilyen toplista elején látni az Interstellart, hát még ezen az oldalon, ilyen filmeket megelőzve :( De sebaj, pár év múlva hátha trónfosztás lesz! ;)

 22. Az én kedvenc 5-öm közül sincs benne. Bár az Interstellar-ról konkrétan kijöttem a moziból, de ettől még elismerem Nolan többi filmjeit. Jó lenne ha többen is követnék példáját, vagy engednék nekik, hogy kövessék.

 23. Madhew:
  nem értetted a végét mi? viccet félretéve, nyilván az a legjobb, hisz az a legjobb. a legnagyobb, örök élmény. inkább.

  szjoe:
  egyetértek és egyetértek

 24. Túlértékelt rendező Nolan és a TDK-ja? Akkor a Király visszatér amire emlékeim szerint szintén sokan szavaztak, az mi ? Nézhetetlen fos.
  Amúgy sem vitatéma, ízlések és pofonok… A többség Nolan mellett van úgy is.

 25. 28. jiliac

  Ha az Interstellar-ról kijöttél, kíváncsi lennék min akadtál úgy ki rajta?
  És ha az számodra rossz film, mi a jó?

 26. No offense de ha valaki A Gyűrűk Urát nézhetetlen fosnak titulálja annak filmes témában nem igazán lehet komolyan venni a véleményét.

 27. 31;chegue1…:mert úgy gondoltam egy Űrodüsszeia szintű sci-fi re ülök be a moziba, nem egy könnyekkel teli családi drámára, félóránként ócska hisztivel megtömve. Később megnéztem a hiányzó részt, és nem bántam meg, hogy kijöttem. De mint írtam ez a film nem von le számomra Nolan képességeiből, bár tény, kevésbé ért az emberi érzelmekhez.

 28. 32: Iszonyat rosszul öregedett a Gyűrűk Ura, és bár moziban tetszett, de újranézve nálam is a nézhetetlen kategóriába csúszott. Sőt, nem is nézhetetlen, hanem határozottan idegesítő, talán a dagályossága, didaktikussága tehet róla, bár ezektől a könyv sem mentes (kétszer is olvastam, szóval még az a vád se érhet, hogy nem rajongóként ültem be). Sőt az is ki merem mondani, hogy PJ egyszerűen rossz rendező.

  Személyes kedvencre szavaztam, de ha igazán ki kellene választani egy filmet, elfogulatlanul, ami tökéletes, akkor az nálam a Volt egyszer egy Vadnyugat.

 29. Wow, nem gondoltam volna, hogy a top5 filmemből kettő is felkerül az itteni dobogóra :)

 30. “de ha igazán ki kellene választani egy filmet, elfogulatlanul, ami tökéletes, akkor az nálam a Volt egyszer egy Vadnyugat.”

  Amen to that.

 31. Na igen, például nekem is nagy kedvencem a T2 és az eredeti Predator is, de nem azok a filmek amire az mondom a legjobb, de mindenképpen top 10-es nálam.Megnézve azt,hogy mikor készültek és mai szemmel is fasza filmek.Illetve fontos tényező, hogy sokszor láttam ezeket illetve még ma is előkerülnek alkalmadtán. Nyilván, mert pörgös akció stb, de például egy Harcosok klubja, hetedik stb..szintén nagy kedvenc,de ezeket a típusú filmeket nem tudom / nem is akarom és nem lehet annyiszor megnézni. Biztos ez is szerepet játszik a toplistában.

 32. 32. Mate815

  Azt hiszem a Shop Stop 2 -ben tökéletesen összefoglalták a Gyűrűk urát :D

  De a viccet félretéve , szerintem az a film üt ( nyilván mindenkinek más)
  és az mondható jónak , amelyik elé ha bármikor leülsz, leköt és libabőrös leszel egyes jelenetektől (jó értelemben). Ha már nagyjából hasonló távlatból nézzük Nolan 2005-ös Batman-je is odaveri az előtte 2 évvel bemutatott A király visszatértet.
  Valaki említette a dokkolós jelenetet az Interstellar-ból , bekapcsoltam és annak is minden másodperce mestermű, amihez elengedhetetlen volt Zimmer zsenialitása.
  Ha hibát keresnék abban a filmben az csupán a Matt Damon szál volt.

  Számomra ők az ászok:

  1. Nolan ( a nagytöbbség igazolja)
  2. Cameron ( a fejlesztései miatt főleg) A 94-es Két tűz közöttje ma is megállja a helyét!
  3. Scorsese
  4. Villeneuve

 33. Nolan egyetlen jó filmje a Memento volt. Az összes többi nézhetetlen giccstenger.

  A legrosszabb pedig természetesen a Batman trilógia ami tönkretette az egész Batman filmvilágot. Batman egy röhejes, komolytalan figura amit az eddigi sorozatok és filmek hithűen poénra vettek, és így a filmek élvezhetőek voltak. Nolan tényleg el akarta hitetni az emberekkel, hogy Batman létezhet a valóságban, és nem nyiffanna ki 2 perc alatt miközben nekiszáguld a téglafalnak 130-al.

  De mint @human írta, a lista a tömeg akaratát és ízlését takarja, nem mindenki szereti azt amit én.

 34. “A legrosszabb pedig természetesen a Batman trilógia ami tönkretette az egész Batman filmvilágot. Batman egy röhejes, komolytalan figura amit az eddigi sorozatok és filmek hithűen poénra vettek, és így a filmek élvezhetőek voltak.“

  Tudom, hogy kár vitatkozni azon, hogy kinek mi a kedvence meg itt szítani a tüzet, de ezt a fenti kijelentést nem tudom feldolgozni… Ezek után őszintén kíváncsi vagyok, hogy szerinted melyik a legjobb Batman film. Mindörökké Batman?

 35. 39. muhaddib

  Egy Batman című filmet hol lehetne már komolyan venni? Senki nem akarja elhitetni a nézővel h. Batman létezhet, csupán Nolan úgy nyúlt hozzá a témához, ahogy előtte még senki és inkább feltámasztotta a DC-t hamvaiból, mintsem ellenkezőleg. Sajna azóta WB szépen lerombolta ezt.

 36. Chegue111111: Az, hogy neked nem tetszik a Gyűrűk Ura az egy dolog, elfogadom. A ROTK ettől még egy 11 oscar díjjal jutalmazott mestermű marad. Az egész trilógia egy hihetetlen filmes teljesítmény, objektive szemlélve nem lehet kijelenti róla, hogy egy nézhetetlen fos. A Batman Begins meg tényleg 10/10, bármikor újra tudom nézni de össze sem lehet hasonlítani a Gyűrűk Urával.

  Muhaddib: Ülj le egyes.

 37. Lehet itt Nolent utálni, de a ma élő leg kreativabb rendező. mondjatok még egy !0 küröli rendezőt aki ijen hatással van hollywoodra , hogy kb szabad kezet kap bármilyen filmjéhez . Akik még ezt megtehetik. Cameron , Scorsese, Tarantino és meg tanalán Eastwood

 38. A screenjunkies Nolanas videója jut az eszembe. “Christopher Nolan: Michael Bay azoknak, akik már olvastak végig könyvet életükben” :DDD
  Amúgy bírom a filmjeit, a Prestige, TDK, Dunkirk szerintem is zseniális. Mondjuk az utobbi kettő nem tudom milyen lenne Hans Zimmer nélkül. Ja meg az interstellarból a dokkolós jelenet azért nem semmi.

 39. Michael Bay-hez Nolant hasonlítani,már a felvetés is komolytalan. Azért megnézném hogy mit hozna ki egy fekete lyukból :) Bárhogy is lenne , egy lobogó amcsi zászló biztos játszana :D

 40. Muhaddib: egyik Nolan film sem a kedvencem, ennek ellenére az egyik legnagyobb élő rendezőnek tartom. Úgy érzi, mit akar látni a közönség, mint kevesen – pl. Cameron, vagy Spielberg a 90-es években. A személyes tetszés fontos, ha egy rendezőt kell értékelni, de nem ez az egyetlen szempont. (Pl. az Amélie csodálatos élete a filmkészítés egyik csúcsa számomra, mégse jutna eszembe Jeunet-t a legnagyobb rendező címére jelölni.)

 41. atttyaég:D Nálam Nolan tökéletes trükkje az all time, de nincs azzal semmi baj, ha nem került be a listára, … Sokáig gondoltam, hogy Back to the future, aztán Titanic, aztán Gyűrűk ura, T2, aztán ez, aztán az, csak változom én is, meg mindenki más is.

  De az, hogy most nekiálljak lefostengerezni valamit, vagy annak rendezőjét, azért mert azt szeretik a legtöbben, a hónap marhasága:D

  Ha a harcosok klubja nyert volna, akkor itt a többség számára az lenne a szar, szóval nincs is min meglepődni vagy kiakadni. Ennek ellenére engem mégis megrendít néha, hogy egyesek hogy nyilvánítják ki a véleményüket; mintha a homokozóban fetrengő kisgyerek lapátját vették volna el és ezért most visít, csapkod, toporzékol. 1x lehetne felmérést csinálni arról is, ki hány éves, csak a poén kedvéért:D

 42. Ez az 5 film rohadt jó. Mindegy mi a sorrend. Örüljünk, hogy ilyen jó a blog olvasóinak ízlése.

 43. Ennek ellenére engem mégis megrendít néha, hogy egyesek hogy nyilvánítják ki a véleményüket; mintha a homokozóban fetrengő kisgyerek lapátját vették volna el és ezért most visít, csapkod, toporzékol. 1x lehetne felmérést csinálni arról is, ki hány éves, csak a poén kedvéért:D – Blady….Ez gyononyoru volt, ember, konnyeket csalt a szemembe.

 44. 47: Én 48 vagyok, de bevallom, hogy az összes Marvel filmtől fetrengő kisgyerekké változom, ez a gagyi szappanopera tönkretette a mozit amit én szerettem.

 45. 50: Hogyan tudná évi 3 film tönkretenni a mozit amikor mellette még vagy 1000 film készül évente?

 46. Miért? Nagy költségvetéssel alig készül már olyan film ami ne tartozna valamelyik kánonba, és ha készül is elvonják tőle a figyelmet az ilyen futószalagon, receptre készülő szappanopera epizódok mint a Marvel kap, ami épp a sokkal többre érdemes Alitát nyírta ki.

 47. 25 napja volt a premier. Marhára nem a Marvel nyirta ki az Alitat hanem az, hogy a lőtéri kutyát sem érdekelte.

 48. Amúgy meg semmiben nem különbözik az Alita a Marvel/DC-től, ugyanúgy már korábban létező alapanyagot dolgoz fel.

 49. Nolan korunk legjobb rendezője. Ő az a rendező aki miatt érdemes még moziba járni.

 50. @Só: remek filmeket soroltál fel, de pont olyan alkotások szerintem amiket az ember nem kap csak úgy elő egy szombat délután. Míg egy Terminator2-t vagy Dark Knight-ot igen. Könnyebb filmek, mégis nagyon jól összerakottak, jó a tempó, zene minden. Szerintem semmi gond ezzel a listával, úgy sincs olyan hogy legjobb, meg legkedvencebb, poénnak jó volt. Biztos vagyok benne ha top10 listát kéne összeállítani ott már befigyelne egy két komolyabb mű is legtöbbünknél.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.