Képregényesdi: Shang-Chi, Sonja, Doctor Doom

Gondolom ezt a három hír összevonható egy posztba. Vagy lehet valamelyik nagy durr volt nektek?

Az első az, hogy Destin Daniel Cretton rendezi majd a Shang-Chi filmet a Marvelnek, amivel a képregényfilmek aranykorának első ázsiai főhősét szállítják (tényleg fast trackre tették a dolgot:). A forgatókönyvet Dave Callaham (Wonder Woman 1984, Zombieland 2) írja. Vagyis ő az egyik írója, mert gondolom a végén lesz vagy 3-4 kredit a filmen. Shang-Chi szuperképessége, hogy képes magát többszörözni.

Elvileg Kevin Feige rákérdezett Noah Hawley-nál (Legion sorozat) a Doctor Doom scriptjére, arra amit még a Fox-nak kezdett fejleszteni korábban. Egy geopolitikai thriller lenne, amiben Doom a szülőföldje, Latveria fölé egy kupolát tesz, és behív az országba egy női újságírót, hogy tudósítson a helyzetről.

És a végére, hogy Bryan Singert kirúgták a Red Sonja projektből, ami így elvesztette a rendezőjét. A magánélete miatt történt a dolog, szóval nem várható vissza. Vajon így elhal végleg a film?

10 hozzászólás a “Képregényesdi: Shang-Chi, Sonja, Doctor Doom” bejegyzéshez

 1. Amúgy nagyon érdekes ez a Marvel-es dolog.
  Most, hogy megvan a rendezője a Shang-Chi-nek gyakorlatilag még idén elkezdhetik forgatni. Szerintem nem egy nagy CGI projekt, viszont annál jobb akciófilm kerekedhetne ki belőle. Azért írom, mert ugye elvileg jövőre várható a Fekete Özvegy és az Örökkévalók filmek na és ha ezt most elkezdik forgatni, akkor simán várható ez is 2020-ra.

  A Fox alku pedig egészen pontosan 2019.03.20-án lezárul és tudtommal nem szűnik meg a Fox stúdió, tehát gyárthatnak továbbra is filmet, de már Kevin Feige keze alatt. Na szóval szerintem elképzelhető, hogy a Fox-nál mondjuk évi 2 Marvel-es film a Disney-nél 3-4 Marvel-es egy évben, amelyek bekebelezik majd a mozikat. Na és akkor még ott van a Sony is az évi 2 filmmel és gyakorlatilag minden évben kapunk egy Marvel-es filmet majd. A sorozatokról nem is beszélve. Áhh a Marvel megállíthatatlan és jöjjön tőlük bármi, mindent fogyaszthatóvá tudnak tenni és külön szórakozást, ahogy összeérnek a szálak.

 2. napi pokolra jutok komment:

  a sors tökéletes iróniája, hogy épp egy ázsiai karakter képes magát többszörözni :)

 3. Ezt már akartam írni egy elező Shang-chi posztnál, de neki nincs olyan ereje hogy sokszorozza magát.
  Az ereje abban merül ki, hogy a marveles Bruce Lee.
  Egyetlen történet volt amiben képes volt sokszorozódni valami kozmikus sugárzás révén, de ez a képesség a történet végeztével el is múlt.

 4. Egyébként ami szerintem ennél tudna jól működni, az egy “Kung-Fu James Bond” hibrid. Kapjon tényleg egy viszonylag kisebb költségvetést (a projekt/karakter úgyse igazán igénylni a CGI orgiát, ahogy írták is felettem), aztán ráfeküdhetnének a harcművészetes akciójelenetekre – csak ne úgy, mint az Iron Fist. Az inkluzivitás meg piszkosul keményen fogja vinni az ázsiai régiókban.

  A Doctor Doom projektnek pedig kifejezetten örülök, hogy nem feltétlenül hal el. A készítő és a karakter miatt sem.

 5. Namu ” In later years, upon joining the Avengers, he gains the power to create countless duplicates of himself.”

 6. human: Igen én is látom a wikipédia cikket amit nagyon sok site használ utána járás nélkül. :)

  Nem reklám, de biztos forrás, ha valaki ellátogat a comicvine.gamespot.com-ra, amit tényleges képregény kockák írnak, az ottani karakter adatlapon minden vele történt felvan jegyezve.

  Ott a képességei között nincs említve a duplikáció, mert az nem az ereje. Egy sztori volt amiben sokszorozta magát, de az csak egyetlen egyszeri alkalom volt, a képesség nem maradt vele. Ha jól emlékszem valami módszer volt ami sokszorozta a testét, nem ő sokszorozta saját magát.

  De ha éppen van két perced mikor ráérsz, csak keress rá képekre amiken sokszorozó erőt használ, egyetlen egyet fogsz találni, abból a történetből. :)

 7. Namu: – ott a pont, úgy van a hogy te mondod “comic Bruce Lee” :)
  Shang Chi film, de minek?

 8. Csak egy Shang chi filmnek nincs sok értelme, magában nem valami nagy eresztés a karakter. Viszont egy jól koerografált harcjelenetes filmet, ahol szabályosan le lehet követni az ütéseket már sokkal szívesebben néznék. Az hogy most Shang chi-val lesz vagy nélküli sokat nem változtat a dolgon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.