Forog a Dűne

Hát ennyi, jövő novemberben akarják moziba küldeni, rengeteg casting hír volt mostanra, szóval mindenki, aki szerepelni akart benne, az kapott is lehetőséget. A főkolompos azért Timothée Chalamet lesz. A rendező pedig Denis Villenueve. Közben kiderült, hogy Hans Zimmer szerzi a zenét.

Sőt, egy része Magyarországon forog a filmnek.

human
írta
2019. 03. 18. 21:10
megjelenés
31
hozzászolás


31 hozzászólás a “Forog a Dűne” bejegyzéshez

 1. Bár nem olvastam a könyvet és a filmet sem láttam, számomra ez a legvarósabb blockbuster (?) a készülő filmek közül.
  Denis egy zseni, a cast tehetséges, az olyan hírek mint Hans zenéje már csak hab a tortán. #cantwait

 2. Szeretettel várjuk. Úgy látszik jövőre is lesz egy film ami megéri majd a mozi élményt. Denis Villenueve garancia a minőségre.

 3. “Sőt, egy része Magyarországon forog a filmnek.”
  Uhm… vannak a sivatagjaink? :^)

 4. Amíg nem volt “ennyire” középpontban ez a könyvadaptáció igazából nem is jutott volna eszembe hogy hozzányúljak a könyvhöz, de nagy kár lett volna érte. Ahhoz képest hogy mikor íródott.. erre szokták mondani hogy kortalan. Rengeteg témát érint (filozófia, vallás, politika, geológia, stb) mégis egyszerű és élvezetes. Kíváncsi vagyok hogyan lesz ebből film. Nagyon szeretem Villeneuve munkásságát ( egyedül az Érkezéssel voltam úgy hogy igazából egy nagy lufi, de annak is volt legalább egy olyan igazi borongós/ borzongós hangulata). Más rendezőt nem tudnék erre elképzelni ha már hozzá kell nyúlni. Így olvasva a casting hiteles, eltudom a színészeket képzelni a karaktereknek. És leszarom ha anyagi bukás lesz, inkább legyen egy elgondolkodtató “művészies” film ( ahogy a blade runner 2049 is volt) mint hogy egy tömegtucat mindenkinek megfelelek popcorn mozi. Izgulok, szurkolok.

 5. Nem tudom mit tudnak kihozni belőle, parádés gárda áll neki, de el nem tudom képzelni, hogy filmben vissza lehet adni jól a Dűne világát, pláne egy filmben. Meglátjuk, drukkolok.

 6. Nem lesz nehéz felülmúlni az eredetit, annak a látványvilága még 84-hez képest is borzalmas es röhejes, valamint a story is gyenge. Viszont remelem nem olyan lesz mint Sz.fejvadasz 2049 mert az csak a látványra épített. A story egy nagy nulla volt, nem mindegy h egy story bonyolult vagy túl van bonyolítva. De ennél nem is volt story, persze a filmes sznobok ilyenkor jönnek azzal h nem értetted a filmet. Ennél nincs mit érteni mert üres az egész es a nézőre van bízva mit lát bele, es sokan olyat látnak bele ami persze nincs benne, ergo saját maguknak teszik jóvá a filmet.

 7. Kedvenc rendezőm, talán az egyetlen jelenleg akiben vakon bízom, hogy jó filmet fog letenni az asztalra és akiben még nem csalódtam. Parádés alapanyag tökéletes rendezővel és zeneszerzővel. Ritkán várok filmet, de erre már holnap mennék ha tehetném.

 8. A Warner elnöke közben lemondott a vádak miatt(szexuális). Elméletileg minden Warner részleget érinteni fog a váltás.

 9. Na a Dűne sorozat első könyve tipikusan az, amin legfeljebb rontani lehet csak egy adaptációval, javítani esélytelen. Nagyon remélem, hogy nem akarnak franchise-t építeni, meg minden utolsó bekezdést valahogy beleszuszakolni a filmbe. Egy 6×20 részes sorozatba beleférne, de a film keretei ehhez kevesek lesznek. Mondjuk a rendezővel nincs gond, a zeneszerző is jó hír és a castingolt srác is illik a karakterhez. Lássuk!

 10. Van az a sztori, hogy mikor bemutattak az elso Star Warst, es Frank Herbert meglatta a Tatuint, meg mindent, amit Lucas tole lopott, elsirta magat.

 11. @jero:

  Az megvan, hogy az első könyv két filmre lesz bontva? Ha nem sikeres pénzügyileg egy fél könyv feldolgozását fogod látni.

  És még mindig sírok, hogy nem a trónok harca formátumában lett feldolgozva, nem is annyira az első könyv miatt (@schray: a 6×20-részt az első könyvre érted? azért nem olyan vaskos az), hanem a későbbiek miatt.

  Remélem meglepnek majd a pénzügyi eredmények.

 12. Villenueve Nolan után az akinek élmény nézni filmjeit. Most hogy Zimmer is csatlakozik nagyon kíváncsi leszek mit hoznak ki ebből. Bár Nolan is jövőre hozza új filmet szintén Zimmerrel , remélem nem megy majd a zeneszerzőnél a mennyiség a minőség rovására.

 13. Várós. Mindig vevő vagyok az új ötletekre. Túl sok a remake/reboot Hollywoodban.

 14. @cherockee:

  Igen a sorozatformátum tényleg észszerűbb lett volna, a könyvből kifolyólag. Amúgy hallottam erről a két filmre bontásról. De akkor is ez egy nehéz kérdés.. Inkább legyen a film egy kétdimenziós karakterek faékegyszerű sztorija ami csak nyomokban hasonlít a könyvre kihagyva az eszenciáját ( és hozza az anyagi sikert) vagy legyen egy könyvhű adaptáció amihez kicsit nyitottabbnak kell lenni viszont átjön a Dűne mondanivalója/ filingje ( és anyagi bukás)? de amúgy kívánom azt hogy Villeneuve is kitudjon teljesedni és a pénz is dőljön.

 15. Minato: “Mindig vevő vagyok az új ötletekre. Túl sok a remake/reboot Hollywoodban.”

  Csak szerintem ironikus ezt felhozni egy olyan film topikjaban, amit 84-ben mar vaszonra vittek, 2000-ben minisorozat keszult belole, es van egy lassan 50 eve eltemetett (szerintem hal istennek) Jodorowsky forgatokonyv verzioja is.

  En egyebkent tobb dolog miatt is felek ettol a filmtol. Ad1 nem tul biztato, hogy ha anyagilag nem lesz sikeres, ami sajnos benne van a pakliban, akkor csak a tortenet felet kapjuk meg. De az sem segit, hogy a draga Timothée-t meglatva mindig a barack fog az eszembejutni… :( :D

 16. Elő kéne venni a könyveket kicsit feleleveníteni mire kijön a mozikba. A korábbi változatokat nem tudtam megnézni, pedig emlékszem volt amibe belekezdtem.

 17. Marcipáncica:

  Szerintem is inkább a könyvet vedd elő. Az előző verziókat hagyd inkább.

  Ez a film viszont nagyon várós.

 18. Rég vártam valamit ennyire.
  Én is remélem, hogy Denis nagyot gurít és beáll Nolan mellé a sorba.
  Akkor már két rendező lesz, akinek a neve alapból valami érdekeset és minőséget jelent majd.

 19. cherockee: Az hiányozna még, hogy got formátumban nézegessük a szép díszletek között beszélő fejeket ki tudja hány órán/évadon keresztül.

  Villenueve pedig egy adott szintet magasan szállít de ritkán képes meglepni (csak az Enemyvel sikerült), de ez ígéretesnk tűnik. Azért Zimmer helyett egy kevésbé elkoptatott, izgalmasabb zeneszerzőt is találhatott volna. (RIP Johan Johansson)

 20. 24. reatard

  Zimmer elkoptatott? Azért ez erős. Én eddig úgy vettem észre , hogy filmről filmre halad a korral és képes megújulni és mindezt a legmagasabb szinten teszi.

 21. Zimmernek csak abban az esetben örülök, ha olyat tesz le az asztalra, mint az Interstellar. Ha csak random analóg szintihangokat ütöget, mint a Blade Runnerben, akkor sajnálni fogom, arra hozhattak volna egy kisebb sztárt is, aki még témákat is kicsikar magából.

 22. Ez vicces, az ‘új’ Blade runner zenéjét a mai napig hallgatom ha olyan a hangulatom, Lehet nem olyan emlékezetes mint a karib tenger kalózai vagy az inception zenéje, de olyan atmoszférát teremt… kapásbol van két szám a ‘wallace’ és a ‘sea wall’ ami szerintem olyat hozzácsap a filmhez hogy a napig ráz a hideg azoknál a részeknél. Persze a Dűne teljesen más megközelítést igényel zeneileg is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.