RIP Fox 2000?

A Disnex-Fox merger “de jó, a Marvel végre egy helyen” örvendezés közben az azért megvan, hogy rengeteg ember veszti el az állását. persze páran csak legyintenek, szóval nézzük onnan, hogy a Fox egyik függetlenebb, kisebb, érdekesebb filmet gyártó részének is lőttek a Deadline szerint: a már futó projektek után a Disney bezárja a Fox 2000-t.

Hogy mik készültek ott? Walk the Line, The Fault In Our Stars, The Devil Wears Prada, Marley & Me, Hidden Figures, Love Simon, The Hate U Give.

human
írta
2019. 03. 22. 03:56
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “RIP Fox 2000?” bejegyzéshez

 1. És a FOX Searchlight? Vagy a kettő ugyan az, csak le vagyok maradva?

  Egyébként a Disney monnyon le. Marvel-SW-Disney élő színészes újrázások. Ezt a hármat fogják rotálni és kész? Éljen a változatosság.

 2. Amúgy a felsorolt filmek közül csak egyet nem láttam. A többi, kivétel nélkül mind nagyon jó.

  Úgyhogy ezt most veszteségként élem meg.

  Ha lehet, más néven hozzanak létre egy hasonló kis leágazást, aztán csapassák a minőségi darabokat.

 3. Sajnálom én is őket, de 21. század … munkahelyek jönnek mennek
  A mai világban ez teljesen normális dolog.
  … nem kell messzire menni 2009es válság gyárak Modine, Bosch és még sok más 100-val bocsájtotta el az embereket.

  Mindent a pénz mozgat.

  A Disney se hülye, nem fog 70 akárhány mrd-t kifizetni hogy utána még veszteségesen üzemeltessen bizonyos részlegeket.

  Ha veszel egy használt házat és át akarod alakítani, úgy is átfogod, nem fog érdekel h az adott fal amit kibontasz már ott állt x éve.

 4. update infó: posztmegírása közben végig az a reklám tolódott az arcomba a TE (human) reklámfelületedről hogy “mekisnek lenni jó” :D

  Szóval már a megoldás is adott, a dolgozók mehetnek a mekibe …

 5. Na végre. Nem én vagyok az egyetlen, aki nem örül a Disney ”mohóságának”. Meg van nekik a Marvel és SW (sajnos). Ez nem elég nekik?

 6. A felsoroltakból többet is láttam, a TFioS-on kívül nem tetszett egyik sem. Nyilván szomorú dolog, de szerencsére vannak jó “érdekesebb filmet gyártó” stúdiók.

 7. Nem túl ismert infó, és a Weinsten-ügyek óta nem is hangzik olyan jól, de a Miramax például 1993 után több, mint 10 évig a Disney-é volt.

  Akkor felsorolok néhány “Disney-filmet” abból az időszakból: Ponyvaregény (1994), A holló (1994), Alkonyattól pirkadatig (1996), Az angol beteg (1996), Sikoly (1996), Good Will Hunting (1997), A tehetséges Mr. Ripley (1999), Jay és Néma Bob visszavág (2001), New York bandái (2002), Kill Bill (2003), Aviátor (2004).

  De persze, sírjunk fogalmatlanul bömbölve azon, hogy a Disney csak gyerekfilmeket tud gyártani/menedzselni.

 8. Browncoat: és annak is vége lett tizenvalahány éve, mert nem egyeztek meg a Weinstenekkel. A mostani Disney “group policyt” kell nézni, azt hogy mit gyárt a Disney most, nem a múltat. Most azt teszi, hogy ezt bezárta, és évente kijön 3 marvel és 3-4 rajzfilmfeldolgozás. Pl a Fox a sok képregényfilm mellett (X-menek ugye) mindenfélét gyártott. A Disneynek ott van a Touchstone, de 2010 óta az nagyjából csak distribution only, szóval ott sem gyártanak semmit igazából.

  Tényleg csak filmrajongóként szomorú a helyzet egy picit, mert igenis kevesebb érdekes film készül. De simán lehet, hogy jól sül el, mert lecsap az Amazon és a Netflix ezekre az emberekre, viszont nekik sem végtelen a pénzük. Meglátjuk. Most viszont a fenti a hír, és bezárták a fox 2000-t

 9. A listából kimaradt talán a legismertebb ami elvileg szintén FOX 2000 volt, mégpedig a Harcosok Klubja.

  Amúgy szomorú látni nem csak itt de máshol a hasonló jellegű kommenteket, mint pl a: “Kit érdekel, ki nem szarja le, vagy ilyen a világ.”

  Erre azt tudom mondani, hogy a világ olyan amilyennek mi megalkotjuk, de nem muszáj úgy is hagyni. Fel lehet emelni a seggünket és tenni ellene és nem beletörődni. Mert a beletörődés miatt tart itt a világ, nem azért mert a pénzesek bármit megtehetnek mert sok a pénzük.

  “FOX Searchlight marad és zavartalanul gyártja tovább a filmjeit.”

  Azért ezt így nem merném kijelenteni biztosra de én is reménykedek. Egyébként a legszomorúbb talán az egészben, hogy az emberek jó nagy része azt hiszi hogy a FOX tényleg csak a képregény filmekből áll holott 6 kéz is kevés lenne hány filmjük ment komolyabb díjátadókra esélyesként vagy nyert ezekből díjat. Vagy nem nyertek de ugyan úgy rohadt jó filmek és mai napig feledhetetlenek.

  Egyébként közben kirúgták a FOX Television fejét is ahogy látom és azt írják hogy ez még csak a kezdet mert sok változás lesz. Plusz az elvakult Marvel fanoknak némi jó hír. Deadpoolt nem castingolják újra de az F4-el és X-Men filmekkel nem terveznek még semmit és ki tudja meddig nem is fognak. Röhögnék ha évekig nem kapnátok ezekből semmit az MCU-ba de nem tudok röhögni mert baromira nem vicces az egész topik.

 10. Azért szomorú ez, mert a Fox egy márka volt, Hollywood egyik legnagyobb és legrégebbi stúdiója, most pedig a Disney gond nélkül megvette, és azt csinál vele, amit akar. Tudom, ez ma már nem számít, de a Fox alapítói valószínűleg forognak a sírjukban.

 11. Elmorzsoltam egy könnycseppet, anno a Disney a LucasArts-ot is bezáratta. Bár az is igaz, hogy videójáték részleg volt és haldoklott, de na. (Tudom, hogy újranyitják Lucasfilm Games néven).

  Rossz látni, hogy egy óriás bekebelez mindent és magába olvaszt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.