Triple Frontier

A múlt héten nem sok minden jött a mozikba, így a Netflix lepett meg minket egy nagyobb szabású, kicsi régimódi a akciófilmmel. Amúgy érdekes, a múlt hetük eléggé a felnőtt szórakoztatásról szólt, hiszen a sztárokkal teli Triple Frontier, és az animált Love, Death + Robots sem fordult el a durvább dolgoknál.

Mondjuk a Frontier inkább morálisan adta fel a leckét, hogy utána — tippre a folytatás reményében? — kicsit finomítson a képén. A történet középpontjában pár volt katona van, akik egy hadúrként viselkedő drogbáró megölése, ezáltal a helyieken való segítség léleknyugtató jó tettje mellett annak pénzét is meglovasítják. És ez a film fő témája, miszerint az egyik kioltja-e a másikat. Mindezt persze a katonák múltjára is érve, az elvett emberéletek, a háború ára mennyire magas. Azt hisszük hogy X, de mire minden borzalomnak vége, bizony eléggé csökken. Ahogy ez a főszereplőkkel is történik, mivel két remek akció után sokkal inkább arról szól, ahogy a pénzzel próbálnak kijutni az országból, miközben az egyre fogy, folyamatosan kénytelenek hátrahagyni belőle.

Amúgy érdekes, hogy az előzeteseknél és a posztereknél tényleg volt abban valami, hogy míg Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund ki van pattintva, kőkemény katonának néz ki, addig Ben Affleck jóllakott irodistaként, de ez a történetbe tökéletesen illett. Ő az, aki a szolgálat után elengedte magát, ami a jellemének fontos része, és a cselekedeteihez is tökéletesen illik. Nem mellesleg ez nem semmi szereplőgárda.

Az is biztos, hogy J.C. Chandor elég komolyan alakítja a karrierjét eddig. Ez volt a 4. rendezése, és előtte ilyenekkel jött, mit A Most Violent Year, All Is Lost, Margin Call. Nem azok a tipikus jólfésült darabok, érdekesek a választásai.

Mondjuk ezekből az is következik, hogy a Triple Frontier amúgy nem pörgős akció, de szerintem mostanra már kihámoztátok. Vannak benne remek jelenetek, elég erősen kezdődik, és utána jó nézni a taktikai második harcot is. Onnan inkább a már említett moralizálásba megy át, csak közben gyönyörűen fényképezett tájakon haladnak a karakterek. Ami tényleg gyenge, az a végső akció, és talán pont emiatt, meg pár nehéz döntés elmismásolása miatt sem lesz maradandó a film.

20 hozzászólás a “Triple Frontier” bejegyzéshez

 1. Reméltem, hogy írsz majd róla, köszi. Még nem láttam, de továbbra is érdekel a film, bár ennek fényében már nincsenek túl magas elvárásaim…

 2. Spoiler

  Igen, egyszerű Öreg halász és a tenger-sztori, de nagyon is nézhető. Ahogy Ben Affleck feltűnt, megint elcsodálkoztam, hogy ezzel a bojlertesttel Batmant alakított. :D Viszont az ő utolsó jelenetéért becsültem, alázatra vall, hogy bevállalta. Összességében jó film!

 3. Egyszer jól lekötött és vannak jelenetek, amiket nem fogok elfelejteni. A cast tök jó volt együtt.

 4. Apropó Netflix, Human ajánlom figyelmedbe a Love,Death+Robots kisfilmeket! Bár sokszor megérdemelten van ekézve a Netflix, de ezt most kivételesen jó volt nézni! 😊

 5. most komolyan? ott van a bejegyzés elején :D na jó én is beszoktam nézni dolgokat

 6. Tűrhető, nézhető.

  Spoiler

  Bevállalta Ben? Szerintem eddig egyszer sem ment el Földvárra deszkát árulni vagy tévedek?

  Spoiler off

 7. Egyszer nézhető volt, de kicsit csalódtam. Ilyen szereplő gárdával kicsit többet vártam. Sok olyan jelenet volt benne ami idegesített a bugyutasága miatt. És nem várok atom mag hasító gondolatokat egy ilyen filmtől.

 8. SPOILER

  Adta magat, hogy el kell dugni a manit es visszamenni erte fel ev mulva. Kar, hogy nem ez volt a B tervuk, ehhez azert nem kell MacGyvernek lenni.

 9. “És nem várok atom mag hasító gondolatokat egy ilyen filmtől.”

  ki vár? de minden háborús filmben vannak azért más gondolatok is, nem csak a konkrét cselekmény.

 10. Nekem ia csalódás volt, nem igazán jó rendezés…

  SPOILER

  meg a legvégső gps koordináták is wtf mit akart a rendező…értettem azt hiszem.. sokszor leült és unalmas volt. Ilyen gárdával egy ilyen filmet lerakni az asztalra…haat más jobbat csinált volna.

 11. SPOILER

  Dean6: szerintem folytatást akar velük, viszont elvette a téma élét szerintem.

 12. Mekare,bocs tényleg benéztem,de arra gondoltam,hogy arról bővebben is nyilatkozhatna Human. :) De csak afeletti örömömben volt ez,hogy végre jó volt látni valami nem megszokottat is!

 13. Zombeeka: de hát amit linkeltem a junkien az is az én írásom a Love Deathről, szóval bővebben nyilatkoztam róla :D

 14. Human, teljesen korrekt ,igazad van. Meló közben pötyögtem és nem volt időm alapos olvasgatásra! A cikk nagyon jó és nekem is rögtön az Animatrix jutott az eszembe amikor elkezdtem nézni,na és ahogy túl voltam az első epizódon a Black Mirror és az Outer limits érzése nagyon átjárt!
  Remélem lesz folytatása,mert a depressziós üzenet ellenére mégis üde folt a sok futószalagon gyártott film termék között! Persze a youtube tele van tehetségesebbnél tehetségesebb kis rövidfilmekkel,szóval szinte kiapadhatatlanok a források a témában és alkotókban!
  És igen,le a kalappal a Magyar studió elött,komoly munkát végeztek! :)

 15. 10 év. Ennyi kellett hozzá, hogy végre elkészüljön és lássuk a Triple Frontier-t. És mi lett a végeredmény? Egy egyszer nézős, netflixhez képest korrekt, közepes film.

  SPOILER

  Az igazi csúcspont nekem valahol a közepén, a megfigyelés – a ház – és az öszvérek között volt. Géza – aki ha jól emlékszem elvonó után egyből ezt forgatta – karaktere volt a legérdekesebb, hozta amit vártam. A befejezésnél nekem eszembe se jutott a folytatás szele. Úgy gondolom szándékosan hagyta meg a nézőnek a kérdést, hogy mindenki eldöntse magában érdemes visszamenni vagy sem.

  Ha a netflix filmek minimum ezt a minőséget hoznák akkor kevésbé panaszkodnánk.

 16. Nem volt rossz. Sőt, akadtak részek amikor kifejezetten izgultam. Viszont ami rettenetesen bosszantott, hogy már kb az elején el kellett volna rejteniük a zsé egy részét. Tök nyilvánvaló volt hogy sok lesz ez így egyszerre.

 17. @Sparrow

  min csodálkoztál?:D A Batmant nem elvonó/előtt/után/ezzel a bojlertesttel forgatta le.. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.