Bevételek: Mi(csoda) Dumbo

A Disney élőszereplős gyársorának legújabb terméke, a Dumbo nem nyitott túl erősen a héten, szóval behozom mellé a múltheti elmaradásom is, és regélek kicsit az Us eddigi pályafutásáról.

De ki is hibáztatná a Disney-t, hogy rámegy a könnyű pénzforrásra: a Jungle Book 966 milliónál állt meg nemzetközileg, az Alice in Wonderland és a Beauty and the beast pedig brutálisat kaszálva meg is ugrották a milliárdot globálisan, és most csak a három legsikeresebb darabot dobtam hirtelen a kalapba. Kellően ismert alap Dumbo története is, megtámogatva Tim Burtonnel mi baj lehet belőle alapon ki is dobtak rá 170 millió dollárt.

És hiába a fenti szóhasználat, kidobott pénz nem lesz, hiszen hiába marad el a várakozásoktól a 46 milliós start, korrekt lefutással és a külhoni piacokkal megtámogatva szép pénzt hozhat, miközben már idén sorban áll az Aladdin, a The Lion King és a Maleficient 2 is a dollárokért. Hogy mennyire durva 4 Disney mese feldolgozás egy év alatt, az külön párbeszéd lehetne, de visszakanyarodva a Dumbohoz azért Burtont is emlegessük fel, mivel az öreg pont az Alice 2010-es kirobbanó sikere óta nem találja a helyét a hollywoodi mainstreamben. 2012-ben Deppel bukott a Dark Shadows-zal, aztán a kisebb költségvetésű Frankenweenie – Big Eyes duóval próbálkozott, hogy végül a Miss Peregrine is csendben lecsengjen a maga 110 milliós büdzséjével. Három évvel később most a Dumbo sem hozza vissza a legnagyobb sikereit, ahogy Colin Farrell sem tér vissza ezzel az élvonalba, hiába vízionálom évek óta az új Tony Starknak.

És akkor kisebb kanyarral vissza a múlt héthez, mivel az Us bődületes nyitása minimum pár szót simán megér. Jordan Peele Get Outja ugye szinte legendás magasságokba ugrott két éve, amikor a semmiből 33 millióval nyitott és csak Amerikában 176-ig küzdötte el magát. Az Us marketingje így természetesen nagyrészt az “előd” erejére támaszkodott és Peele filmjét minimum 50 milliós nyitás körül lőtte be mindenki. Ehhez képest a 71 milliós kezdés nyilván csodás, és az is, hogy mindössze 20 millióból rakát össze és az elmúlt héttel bezárólag már 127-ig jutott otthon.

Eközben Captain Marvel valamikor holnap környékén lépi át a globális 1 milliárdot, és hosszabb távon Amerikában közel kerül majd a 400-as végeredményhez. És a héten meg már Shazam, amit jó eséllyel szintén magasra tolnak majd a jó kritikák (is).

A hétvége amerikai bevételei:

 1. Dumbo (2019) – $45,990,748 – össz: $45,990,748
 2. Us – $33,229,640 – össz: $127,844,080
 3. Captain Marvel – $20,664,264 – össz: $353,970,079
 4. Unplanned – $6,382,298 – össz: $6,382,298
 5. Five Feet Apart – $6,197,557 – össz: $35,823,158
 6. Wonder Park – $5,011,027 – össz: $37,952,814
 7. How to Train Your Dragon: The Hidden World – $4,371,920 – össz: $153,105,930
 8. Hotel Mumbai – $3,196,209 – össz: $3,311,688
 9. Tyler Perry’s A Madea Family Funeral – $2,677,413 – össz: $70,016,583
 10. The Beach Bum – $1,763,070 – össz: $1,763,070

14 hozzászólás a “Bevételek: Mi(csoda) Dumbo” bejegyzéshez

 1. Gondoltam, hogy a Marvel kapitánynak meglesz a milliárd.
  Shazam kíváncsi vagyok mennyit kapar össze ebben a 3 hétben a Végjáték előtt.

 2. A Beach bum említésre sem méltó kategóriába esett bele, még Matthew ellenére sem. Én őt tényleg nem értem, ennyire rossz ügynöke senkinek nem lehet.

 3. abelh: McKonyhakert szerintem túl van a pénzhajhászáson és passion projektekre mondd igent. (Mondjuk ez nem magyarázza pár filmjét mostanában, de ez az elméletem.)

  Engem Captain Brie Larson amúgy nagyon meglepett, közepes tűnt a film, közepes is lett a végeredmény, erre hozzávágnak 1 milliárd dollárt. A klasszisokkal jobb Wonder Woman meg 821-ig tornázta magát. Ki érti az embereket.

 4. A Wander Woman se volt jobb egy Captain Marveltől mindkettő közepes, viszont a WW az eddigi dc filmekhez mérten hatalmas mérföldkőnek számított.

  Mint ahogy az Aquamen, és remélem a most megjelenő Shazam is… :)

  Engem nem érdekel hogy melyik studiótol kapom a képregényfilmeket amíg szórakoztat :)

  Én simán beülök az összesre akkor is ha évi 7-8at kapunk belőle :)

  A Dumbo nem lep meg, nekem alapból kicsit ellenszenves az az elefánt. Vhogy nem sikerült vagy nem akarták vagy Tim Burton nem hagyta cukira animálni :)

  Az összes megfilmesített rajzfilm elmegy majd globálisan 500-ig, de ezek közül maximum a lion kinget és a demona 2-t tartom életképesnek illetve globál 1 milliárdosnak.

 5. Épp tegnap volt cikk arról, hogy 20 éves a Matrix. Aminek az összbevétele 500 milliót alatt volt. Most meg ilyen gyenge Captain Marvel és Black Panther szintü filmek átlépik 1 milliárdot. A full kretén Shazamnak is meg lesz várhatóan az 500 millió. Elég szomorú ha ilyen irányba tartanak a Blockbuster filmek.

 6. A Dumbora én sem ülnék be. Már az eredeti rajzfilm is olyan szomorú és néhol félelmetes volt gyerekként Tim Burton nélkül is, hogy köszönöm szépen, de ezt ki kell hagynom.

 7. zsocso: Ha inflációt nézzük is nézzük mert mégis csak 20 éves film 820 millió dollár lenne.

 8. @Abu: Azért ne túlozzunk ha kérhetem. A WW fényévekkel jobb film mint a Marvel Kapitány. Nyilván közepes ha minden más filmhez hasonlítjuk de képregény filmeken belül messze kimagasló még akkor is ha az utolsó negyed óra nem a legjobb. Abban a filmben minden benne volt ami a CM-ből hiányzott ergo épp ezért nem is lehet egy lapon említeni a kettőt.

  Plusz a WW azért sem érte el az 1 milliárdot mert DCEU sikere ugye lejjebb vitte a lécet ezen felül az volt az első szuperhősnős film ami megint csak nem segített. Az én szememben a WW sokkal jobban hozott a kasszáknál is mivel ő a saját erejéből keresett annyit amennyit és nem egy kicseszett nagy hype film elődje volt. Legyünk őszinték ha a CM az End Game után játszódna vagy hónapokkal előtte adták volna senkit se érdekelt volna. Ezt max csak az elvakult fanok nem ismerik el. Alapjáraton örülnék a CM sikerének mert az egyik kedvencem a karakter de így csak azt érték el hogy ha ennyit keres minek erőlködjenek vele a folytatásban. A 2. rész már tuti nem keres ennyit.

 9. Egyszerűen semmi értelme filmbevételeket úgy összehasonlítani, hogy nem számolunk az inflációval.
  Egyébként van jelentősége, hogy a Mátrix 830 vagy milliárd dollárt keres? Volt elég bevétel, jöttek a folytatások…
  A Mátrix pedig biztos több emberhez jutott el, mint az említett filmek, és a jobbak azért benn maradnak a köztudatban, nem csak a mozis bevétel számít. The Shawshank Redemption vagy Blade Runner (javítsatok ki ha tévedek) is bukott a moziban, de csodálkoznék, ha utólag nem kaszáltak volna velük nagyot a stúdiók.

  Szóval csak annyit akartam ezzel mondani, hogy az ilyen összehasonlítás nem mutat semmit. Ez meg csak személyes vélemény, de a mozik életben tartásához kell a szélesebb közönség, mert csak a sznoboknak szóló filmekből nem lehetne ezt fenntartani. A hülye meg nem ül be a Blade Runner 2049re. Szóval én így nem sajnálom még a Halálos iramban filmektől sem a bevételt, van mit nézni mellette.

 10. 9.

  Szombaton néztük, nincs benne semmi félelmetes. Teljes mértékben gyerekfilm.

 11. igazából már nem filmek mennek a mozikban, hanem nagyra nőtt és drága sorozatrészek

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.