Shazam: már megy a szórakoztatás a DC-nek

Úgy tűnik Kevin Feige elejtette hazafelé az MCU filmek receptkönyvét, és valaki a DC-től rátalált, de nem juttatta vissza hozzá. Mindjárt szétszednek a fanok, de ez már a második DC-eredettörténet rövid időn belül, ami limonádésra, viccesre, néhol kicsit komolyra sikerült. Sőt, a Shazam! simán átugrotta az Aquamant, ha nem is látványban. Az más kérdés, hogy mi a helyes út — miközben ugye jön a Joker is idén –, feladni a filozofálást és sötétséget, vagy csinálni jobb írókkal és rendezőkkel azt?

A Shazam amúgy a legtipikusabb eredetörténet. Ezt nem rovom fel neki, mert lehet csak én unom ezeket a filmeket. Igen, a Captain Marvel is az volt, nem is pontoztam fel sehova, bár nyilván más bajok is voltak vele. Itt legalább humorosan tanulta a képességeket a srác.

Azért röviden: van egy árva “majdnem 15 éves” fiú, aki nevelőszülőtől nevelőszülőhöz kerül, család nélkül sodródik, amikor egy hatalmas varázsló rábízza az erejét. De miközben az igazi bajnokát kereste az öreg, addig a gonoszok is találtak maguknak valakit, így a ki az igazi családod kérdés közben még más konfliktus is van, ami előrelendíti a hőssé válás útján a főszereplőt. És a segítőjét, aki szintén baromi fontos.

Na de tényleg nem a történet a lényeg, hanem az elmesélése, hiszen a “majdnem 15 éves” srácból hirtelen szupererős felnőtt lesz, ami elég sok poénra ad lehetőséget. Nyilván először baromkodásra használja a kis barátjával közösen ezt a változást: sörözés, első embermentés, és hasonlók közben durrannak el a viccek, és konkrétan ez a része a legjobb a Shazam!-nak. Sokat lehet vigyorogni, van kikacsintás a Bigre, és hasonlók. Mindeközben még azt is ügyesen beleszövik, hogy milyen fiatalnak lenni egy olyan világban, ahol Superman harc közben lerombolta fél Metroplist. Felnézni emberi aggyal tényleg felfoghatatlan dolgokra képes hősökre. Aztán látni, hogy a barátodból is az lesz.

Mindezt remek színészekkel. Konkrétan Zachary Levi iszonyat jól hozza a gyerekes felnőttet. Mellette a gyerekszínészek is remekek. Mondjuk a gonosz nem annyira, de ez egy eredettörténetben nem meglepő. Viszont a másik várható dolog sajnos kicsit lehúzza a filmet, de mondjuk sokszor a Marveleket is, ne értsetek félre.

A tényleges negatívum ott érkezik, amikor eljutnak a végső összecsapáshoz. Ennyire nagyokat csak a Wonder Woman repteres, vagy a Captain Marvel “just a girl”, vagy a Civil War szintén repteres jelenete közben lehetett ásítani. Szép az üzenet a nagy harcnál, csak közben semmit nem lehet érezni. De legalább előtte a jó a Shazam!.

Mi lett volna a DCEU sorsa, ha ezzel kezdik? Már sosem tudjuk meg.

human
írta
2019. 04. 06. 04:25
megjelenés
54
hozzászolás


54 hozzászólás a “Shazam: már megy a szórakoztatás a DC-nek” bejegyzéshez

 1. Sanszos a hétvégi megtekintés, szimplán mert “kötelező”, de még mindig nem várok tőle sokat…

 2. Az utolsó 20 perc kivételével, szerintem baromi jó volt. Az utolsó jelenet meg kicsit elszomorító volt, màrmint,hogy így valósították meg. Ez annyira tipikus hollywood volt… meh

 3. A film jó, szórakoztató. Jobb, mint az Aquaman (a látványt leszámítva).

  Hogy ez lenne-e az új irány? Talán. Én azt remélem, hogy különböző stílusokat kapunk. Lesznek ilyen könnyedebb filmek, de lesznek komorabb sötétebb alkotások továbbra is. Az univerzumon belül, nem a független(?) Jokerre gondolok. Persze, majd meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.

 4. A végén csak szuperhősös filmek lesznek. Minden film, minden szerepében. Lesz majd terminátor szuperhősös film, meg vámpíros, meg a csupasz pisztoly és a casablanka is, meg maffiózók, meg 9 és fél hét. És ha ezt mind meguntuk, és újra divatba jön az esendő átlagember, akkor majd remakeljük a szuperhősös Vérző olajat meg Farkasokkal táncolót és társait átlagos szereplőkkel újra. Véget nem érő szórakoztatás és boldogság.

 5. Mondjuk ez az írás eléggé felszínes lett,na meg azért írhattál volna egy pontszámot,de valszeg megnézem jövőhéten.

 6. Nehéz ebböl következtetést levonni a következö DC filmekre, de igen nagyon valószínű, hogy rámennek a fun -ra. A komolyabb höseiket meg egyszerüen nem használják, csak független filmeknél. Oriási katyvasz lesz ez igy, sztem ez kivérzett.

  Ami félig off, hogy már ez sincs felirattal moziban, pedig a nagyobb filmek még szoktak menni. Ez lesz megint a trend? Igy neheéz egy társasággal beülni, mert mindig van aki nem.beszél angolul

 7. Sajnos a DC is Marvel lett már! Ez a mai birka közönségnek készült. Mára már mindenből poént kell csinálni…

 8. SPOILER ALERT!
  .
  .
  .
  Szóval megjelenik a film végén pirosgatyátlan barátunk, de az arca nem látszódik. Ez vagy azt jelenti, hogy lecserélik Cavillt, vagy azt, hogy nem ért rá. Remélem nem cserélik le, csak így olcsóbb volt.

 9. Tegnap néztem meg. Szerintem rohadt jó volt. Nagyon vicces volt és volt a filmnek mondani valója. Leginkább olyan volt, mintha egy PG-13-as Deadpoolt néznék.

  SPOILER
  Az a Superman-es jelenet jópofa nekem jópofa. Ráadásul a jeleneten eszembe jutott a Supergirl 1. évada, ahol Superman-t is hasonlókép mutogatták a sorozatban is.

  Ami meg a végső bunyót illeti, nekem tetszett az is, de azért jobb is lehetett volna.
  De, hogy Wonder Woman és a Civil War repteres harcon lehetett ásítani. A Captain Marvelnél meg inkább a film végi űrcsatát mondanám gyengének, a “just a girl” bunyó legalább vicces volt.
  SPOILER VÉGE

 10. @Feelgood

  7/10 lett a pontszám, ha ráviszed az egeret a csillagokra, kiírja.

  Amúgy nem, nem ez lesz az irány, jön februárban a Bids of Prey is és elhihetitek, az nem lesz ennyire vicces. Lenyilakozták /legalábbis az egyik producer/, hogy mindegyik filmnek olyan lesz a tílusa, amilyet megkíván, nem egyféle lesz, hogy vagy csak dark vagy csak fun. Nyilán egy Plastic Man az vicces lesz, de elég egyértelmű pl, hogy a Matt Reeves féle Batman nem ilyen lesz, mint a Shazam!

 11. KicsiSaguaro:
  Sajnos az utóbbi. Egyrészt mert Cavill szeretne más filmekben is játszani. Másrészt meg a Warner nem akart több önálló Superman mozit csinálni, a karakter már csak vendégszereplő lett volna a többi DC filmben. Ez viszont a színésznek nagyon bökte a csőrét.
  De azt is mondta Henry, ha változik a felállás, akkor szívesen visszatér Supermanként.
  Én azért remélem, hogy visszatér.

 12. 3. dark dark:

  Az megvan, hogy karcolás nem esett senkin az adott jelenetben? Hogy a fenében ne ásítoznál, amikor _már a jelenet elején pontosan tudod_, hogy ez lesz a helyzet? Semmilyen tétje nem volt annak a jelenetnek…

 13. Tegnap néztük meg asszonnyal és baromira élveztük. Nekem bejön ez a minden film más stílusú hozzáállás, nem kell hogy csak sötét vagy vidám legyen az egész univerzum. A főgonosz generic, de ennyi elfér. Amúgy meg eddig hány szuperhős filmnek volt igazán tétje? Ha tehetitek ne szinkronosan nézzétek. Ja és 2 jelenet is van stáblista után. 7/10

 14. lehet, hogy én vagyok mostanában túlzottan szőrös szívű, de nálam nagyon nem működött ez a film…

  gyakorlatilag hiányzik a közepe, nincs célja a főhősnek (az anyját már nem kereste tovább az első 10 perc után, mert feladott vele és kidobta a jegyzetfüzetét a kukába…).

  az egész film gyakorlatilag arról szól, hogy bohóckodnak a haverjával és fedezik fel a képességeit. yay.

  aztán mikor ebből a filmnek elege van, az antagonista elkezdi drive-olni a sztorit és jön a szokásos film végi, totál elnyújtott harc. meg a tesói a megfelelő pillanatban szinte 0 felvezetéssel hirtelen bedobják neki, hogy ja amúgy itt él anyuci egy sarokra.

  nekem nincs feltétlenül bajom a megszokott eredettörténet formulával, de itt egyszerűen a főhős annyira nem akart semmit csinálni és csak sodródott céltalanul, hogy nem tudott érdekelni túlzottan, mi lesz vele. főleg, hogy billy személyisége teljesen elütött a felnőtt shazam!-étól – a kissrác inkább lett magányos, “most mindenki hagyjon” típusnak beállítva, ehhez képest a felnőtt énje túlzottan is elütött ezzel a gyerekded viselkedéssel.

  a gyerekábrázolást sem találták el számomra, a végére már azt éreztem, hogy túltolták a bugyuta kreténkedést.

  egynek jó volt egyébként, akadnak jópofa meg aranyos részei amik szórakoztatóak, de inkább egy gag reel lett nálam a Shazam, mintsem, hát, film.

 15. Én konkrétan elaludtam a moziban a Civil War reptéri jelenetén meg más jeleneteken is, szóval nem is néztem több mcu filmet utána ott, itthon is csak a BP-t a jelölések miatt és csak megerősített a döntésemben. De ez nyilván függ attól is, hogy kit mennyire érdekelnek egyes karakterek alapból. Mert pl a WW-n végig éber voltam, a Shazamon is…

  Nekem a Shazam jobban tetszett, mint az Aquaman, mert több volt benne számomra az érzelmes jelenet és ami meg vicces volt az úgy viccesebbre is sikerült, olyan természetesen viccesre, ami gondolom annak is köszönhető, hogy Sandberg mekkora figura :D Amiben a leginkább reménykedtem, hogy a nevelőszülős téma nem lesz elvicceskedve a végtelenségig, hanem tisztelve lesz az megtörtént…és amúgy a marketing után engem meg is lepett mennyivel több benne a komolyabb rész. Néhol meg Sandberg horror hátterének lenyomata volt olyan, hogy szívesen megnéznék gyerekeket reagálni rá :D
  És igen human én belekötök :D, mert a marvel receptkönyv nem igazán igaz rá, illetve nem úgy ahogy a marvel változott a guardians után szerintem. Nekem az MCUtól a Thor és Captain America filmek tetszettek a legjobban, mert szerintem azokban volt a legtöbb lélek (lásd pl Loki Odin jelenet, vagy Cap Am gránátos jelenete meg úgy az egész), és a humor is kiegyensúlyozottabb volt szerintem a drámával főleg a CapAmben. De mind tudjuk, hogy a humort nem az mcu találta fel :D és közben meg SPOILER ott volt a Billy és az anyja közötti jelenet mindenféle zavaró humor nélkül, vagy pont a film legeleje Spoiler bezárva
  A zene az olyan semmilyen nekem, MoS, BvS után könnyen dúdolgattam a témákat, ebből semmi nem jut eszembe a pop számokon kívül, de ki se rántott a filmből mint Elfman szörnyű kalimpálásai a Josstice Leagueben.

 16. “Sajnos a DC is Marvel lett már!”

  Ezzel nagyon nem értek egyet. Shazam mindig is ilyen volt. Épp a Joker mutatja hogy a DC nem akar Marvel lenni de közben csinálnak más más stílusú filmeket is. A fun feelgood filmek nem a Marvel sajátosságai csak mondom.

  Amúgy a film nekem nagyon bejött, azt kaptam amit vártam. 8/10-et dobtam is rá. Levy nagyon jó volt. Jack Dylan Grazerrel nagyon jó párost alkottak. Azok a poénok ugyan úgy ültek amiket láttam az előzetesben. Nálam a negatívum sajnos Asher Angel aki ugye Billyt alakította. Meg tényleg nem sok hasonlóság van közte is Levy közt pedig ha megnézzük a többi castingot akkor azok szinte tökéletesek összehasonlítva ugye a film végi dolgokkal. Viszont Billy szála kimondottan tetszett hogy nem lett tipikus nyálas hanem ki merték mondani a dolgokat és az is tetszett hogy nem lett happy end a sztorija persze erre számítottam is hisz ismerem a comicot.

  Ja amúgy az elején a tárgyalós jelenet az valami zseniális volt. Ahhoz képest hogy mennyi pénzből készült a CGI egyáltalán nem volt rossz és a film meglepően jól kimaxolta a korosztályt is.

  Ja egyébként nálam az egyértelmű kedvenc Freddy-n kívül Darla. Az a kislány egy édes pofa. :D Egy pillanatra le sem esett de a This is Us soriból volt annyira ismerős. A szülők szintén jók voltak de nyilván az ő szerepük és a többi gyereké nem volt túl nagy de igazából mindenki jó volt.

  SPOILER SPOILER

  Igazából a végét nekem sajnos elspoilerezték már de előtte nem vártam hogy a Shazam család feltűnik de tetszett és a castingok nagyon jók voltak. Amikor megkapják az erejüket Billytől az nagyon fain jelenet volt főleg hogy a poént baromira nem vártam és konkrétan majdnem kiabálva röhögtem rajta. :D Ahogy Shazam lenyomta az irigységet az is bejött nagyon mert az egész jól volt megírva. Superman feltűnésére nem számítottam egyáltalán de sajnos ezt is elspoilerezték nekem viszont nekem nem volt gondom azzal hogy hiányzott a feje teljesen jó volt így is.

  SPOILER VÉGE

  És ez igazából az egész filmről elmondható mert tényleg jól lett megírva minden. És bár nem a 90-es években játszódik a film nagyon annak érződik és ez jó kis pluszt rádob.

  Ja egyébként magasan a legjobb Mark Strong volt a legjobb. Nálam eddig ő a legjobb DC gonosz. Végre elfelejthetjük tőle azt a gagyi Zöld Lámpást. :D

  A film végi kredit jelenet pedig érdekes dolgokat vet fel ami ugye a legújabb Rebirth érából van. Nem gondoltam hogy meg merik lépni de jól sült el az is. Remélem sokat hoz majd a kasszáknál mert akkor be tudják mutatni a 7 világot majd.

  Végül pedig The Rock feltűnése is kamu mert ő nem tűnt fel csak a barlangban mutatták a mágikus sziluettjét kb mikor a varázsló mesél róla. De mivel hatan vannak ugye a családban és a 7 fontos szám a Shazamban tippre Rock nem biztos hogy ellenség lesz.

 17. Sajnos egyet kell ertenem gore-ral, nekem se mukodott ez a film.

  A szineszek jok voltak, meg a poenok is jok lettek volna – ha nem lottek volna le majdnem az osszeset a trailerekben. A tortenet viszont eleg gyenge lett, az elso harmad utan mar azon kezdtem toprengeni, hogy hogy kaphatott ilyen jo kritikakat a film. Most fun you’ll have at the movies all year? Remelem, nem. Talan egyszer nevettem fel az egesz film alatt.

 18. Ma megyek egyik testvéremmel a késő délutáni előadásra a helyi moziban. A szuperhős filmeket a Thor harmadik része óta nem követem, azt sem láttam, a DC sem érdekel különösebben, de a Shazam! valahogy szórakoztatónak ígérkezik nekem.

 19. ‘a Civil War szintén repteres jelenete közben lehetett ásítani’ – ahogy látom ezt elég kevesen gondolják így.

  “Sajnos a DC is Marvel lett már!” – Nem mellesleg, jobbtól (nem Marvelt istenítve csak azt nézve, hogy nekik már összejött egy komplexebb univerzum építés) másolni sosem rossz dolog amíg valami egyedit is tudsz tenni hozzá. ilyen az élet minden aspektusa..

  Ez a DC – Marvel ellentét már cseszett unalmas.

  Egy – egy film nem attól jó vagy rossz, hogy DC vagy Marvel. hiszen láttunk mindkettőnél rosszabb és jobb filmeket is.

 20. edisonvoltam: szerintem elég sokan gondolják így. Pedig a Civil War jó film, a végső bunyója működik, a gonosza összeszedett, de a repteres rész az mintha valami másból lenne áttéve, vagy nem tudom.

 21. Este nézem, már várom a jó kritikák miatt.

  Ami a reptéri jelenetet illeti: annak annyi volt a funkciója, hogy feltartsák Vasemberéket, míg felszállnak a gépre. Ezért nem volt akkora gyilok, nekem nem volt bajom vele

 22. civil war repteren nyilvan nem volt verengzes, mert hatastalanitani, illetve lelassitani akarta egyik fel a masikat. a jovore nezve aprobb kovetkezmenyei is voltak az egesznek, nem csak celtalan csihipuhi.

 23. Jól szórakoztam rajta, de 1x nézős. A DC kezdi összekapni magát, amit jó látni.

 24. A Civil War repteres része epic! Minden megmozdulás. A film pedig az egyik legjobb Marvel alkotás.

 25. Én annak örülnék a legjobban ha filmet értékelnék az emberek, és nem hasonlítgatnák a marvel egybéb filmjeihez képest, h milyen.

  Human kritikájával egyet értve, azt leszámítva, hogy a film végi harc indokolatlanul hosszú és már már unalmasba fut át, kifejezetten jót szórakoztam.

  Szerintem a Warner nem Kevin Feigie “receptkönyvét” találta meg hanem a sajátját :)

  A filmről ódákat lehetne zengeni mennyire jó volt, mert végre a Warner tényleg csinált egy olyan filmet amit élvezet nézni, sőt mitöbb van eleje közepe vége :)

  De akkor is maradjunk a földön a warnerhez képest kimagasló az eredmény, nem pedig a már eddig látott filmes univerzumhoz képest.

  Összességében imádtam a filmet a hibái ellenére, de akkor is csak egy erős közepes :)

 26. Hát én nemtudom erre az Aquaman után minek ültem be mondjuk, szal én hibám, de végig szenvedtem az egeszet. Ez egy Marvel film is lehetne. Se füle se farka. Moticio zéro, gyerekes poénok, sulytalan az egész. Hiányzik a Shazam képregény keserédessége.
  Asszem már nem csak a Marvel, star wars, de a dc is kiesett. Asszem több képregényt veszek és kevesebb mozijegyet. :)
  Bár Jokerrel még.lehet kockáztatok

 27. Am a filmről kijőve az első gondolatom az volt hogy végre ennek az univerzumnak is van szíve :)
  Értsétek jól, mert imádok minden képregényt :)
  De Shazam a DC univerzum pókembere :)

  SPOILER:
  “Amennyire tetszett a film végi 5 mp-s cameo annyira el is szomorított” :(
  oké értem én h H.C. letette a jelmezt, de akkor is szerintem simán belefért vna ha még ebben a filmben be cameozik.

  SPOILER vége:

 28. 22. Human: A reptéri jelenetnek egy funkciója volt.
  Egy jelképes háború összerántani, amiben qvázi azs össze fpbb karakter oldalt választhatott.

  Jah és volt hely valahova betenni végre pókembert és hangyát :D

 29. A stáblistás második jelenetet elmeséli valaki? Az elsőt még megvártam, bár azt sem értettem igazán… Ki beszélt a kukacon keresztül?

  Amúgy nekem sem jött be annyira, mint reméltem, inkább olyan vasárnapi családimozidélutándiznivel stílus. Család, szeretet, idióta gyerekek,keménykedő lúzerek a suliban, már csak egy kutya hiányzott… Zenefelismerős poént azért ellőhették volna benne :)

 30. SPOILER

  a második jelenet csak egy aquaman poénkodás, ami arra utalt, hogy összefognak majd vele.

 31. @Mekare: Komoly? Hol mikor? Jaaa a buszos jelenetre gondolsz? Az csak egy mellékszerep :)

 32. SPOILER

  “a második jelenet csak egy aquaman poénkodás, ami arra utalt, hogy összefognak majd vele.”

  Lehet velem van a baj de én ilyet nem szűrtem le belőle Human. Persze érdekes lenne látni ahogy összedolgoznak. Én igazából csak egy szimpla fun creditet láttam az egészben.

  Amúgy fentebb Mekare említette az OST-ot. Való igaz nem sok minden maradt meg belőle nekem sem viszont így utólag meghallgatva azért van pár jó kis score az albumon. De mintha azokat nem is hallottam volna film közben.

 33. DarkEagle: azért láttál már képregényuniverzumos filmeket, nyilván nem véletlen, hogy kit emlegetnek (poénosan).

 34. Én megnézném, csak gagyi b filmes hatása van. Az se tetszik, hogy a főszereplő fullba nyomja a kretént a láttotak alapján. Engem egyáltalán nem győzött meg, hogy lássam pedig imádom mind a DC-t és a Marvelt filmes és képregényes téren egyaránt. DarkEagle szokása szerint most is túloz nem kicsit. Shazam sosem volt ennyire gyermeteg. Valóban egy gyerek lelke lakozott a testében, de nem egy idiótáé.

 35. Kingmacsek: Nem is láttad a filmet honnan tudod hogy túloztam-e? Egyébként ha érdekel nagyjából miről szól a film olvasd el a New52-es Shazamot és a Rebirth szériát. Nyilván van pár dolog amiben eltér a film a képregényektől de eddig ez az egyik legképregényhűbb alkotás amit láttam. Konkrétan elég sok ökörködés a képregényből lett átemelve. biztos vannak már YT-on olyan videók amik képregénnyel hasonlítják össze a filmet nézz meg párat. Bár a szavaidból azt veszem ki hogy olvastad a képregényeket. Akkor viszont tudnod kéne hogy Billy ott is csinált hasonló ökörségeket. Amúgy nem is értem egy 15 éves gyerek mégis hogy viselkedjen főleg ha kap egy ilyen erőt? Tök logikusa viselkedése.

  DnP: Senki nem beszél a kukacon keresztül mert az egy beszélő kukac. Ezért is remélem hogy sokat hoz anyagilag a film mert akkor bemutathatják a többi világot is ahol hasonló agyamentségek vannak. :D

 36. Ez egy jó és szórakoztató film bárki számára, viszont egyes jelenetek egyes gyerekeknek ilyesztőek lehetnek. Bár leginkább a Biggel szokták párhuzamba állítani, nekem valahogy inkább Goonies hangulata volt. És ezért igazi kincs ez a film, mert tényleg 80as évekbeli film hangulata van. Sajnálom, hogy sokan még az esélyt sem adják meg neki. Több ilyen kisebb léptékű, de szívvel teli szuperhős film kéne a sok látványorientált mozi mellé. Bár én utóbbiakat is szeretem, csak már sok van belőlük.

 37. Caligvla: A rendező nem titkolva elmondta hogy elég sok nagy régi kedvenc filmjét implementálta ebbe konkrétan a zongorás rész ugye a Bigből van meg a Gooniesből is volt easter egg ha jól rémlik szóval nem véletlen ha láttál benne ilyet.

  Amúgy a film 3 nap után 158 millánál jár világszinten ami azért igen csak jó eredmény sőt.

 38. Ritka gyenge film volt.10 éveseknek való poénokkal.Ha tudom el se mentem volna.3x bólintottam el rajta.Annyira erőltetett volt ez a film.Az idei év eddigi legnagyobb csalódása nekem.

 39. Tekintve hogy a főszereplők 8-18 éves korig terjednek nem igazán meglepő hogy a poénok is arra a szintre vannak emelve. Na meg a poénok alapból ember függőek hogy kinek mi jön be. Nem volt itt semmi erőltetett szerintem. Sőt eléggé reális volt minden benne hiszen a tinik ma ilyenek. Főleg azok akik nevelőotthonban nőnek fel.

 40. Ma megnéztük mi is barátnőmmel. Nekem tetszett, pozitívan csalódtam, párom szerint viszont nagyon szar volt és gagyi.

 41. Nem nagy elvárásokkal ültem be, de a gyerekek meg akarták nézni, szóval elmentünk.
  Nem akarom nagyon lehúzni, de ez nem egy 2018-19-es film.
  Nekem olyan hatása volt, mintha egy 80-as évek készült gyerek film felújított változata lett volna.
  Mind a ruhák, mind az ellenfelek, mind a poénok végtelenül gagyi benyomást keltettek, párat leszámítva.
  Látvány semmi nem volt.
  Az embernek olyan érzése volt, hogy egy low cost movie-t néz, ami megpróbál görcsösen vicces lenni.
  A történet is lapos volt…
  A kiskolyok meg nekem komyabbnak tűnt, mint Levi, aki szerintem egy kicsit retardra vette a figurát..

 42. Tekintve hogy a főszereplők 8-18 éves korig terjednek nem igazán meglepő hogy a poénok is arra a szintre vannak emelve

  had meseljek neked 4 kisfiurol, 11 evesek, egy South Park nevu varoskaban elik az eletuket

  ES AZ AZ ELET SEMMIKEPP SEM A 11 EVESEKNEK SZOL

  :D

 43. Ennyi erővel hasonlítsd össze Teréz Anyát meg Hitlert kb ugyan annyi a hasonlóság ezek közt is. :D

 44. Tegnap estefelé próbáltuk megnézni a feleségemmel…….SPOILER….nem sikerült……SPOILER VÉGE!

  Nem olvasok képregényeket – legutóbb a “Kockást” forgattam Rahan kalandjaival -, így erről a figuráról sem tudtam semmit, amíg ez a mozi meg nem jelent a színen. Ekkor kicsit utánaolvastam, előzeteseket néztem, no meg kritikát vizslattam. Olyan sok jót írtak róla – könnyed családi szórakozás, pojénok, jó színészek, megújul a DC -, hogy gondoltam meghívom rá a nejem és kacagunk egy önfeledtet, miközben villámot szórnak a repülő akrobaták! Jó rég voltunk már moziban, reméltem ez most fun lesz!

  Nem lett.

  Hogy egy klasszikust idézzek, “Nem olvasok képregényeket”, ezért lehetséges, hogy a film teljesen sztorihű volt, ezt elismerem. Ennek okán gondolom, valószínűleg így néz ki a varázsló az alapművekben – így beszél, ilyen helyen lakik, így működik a kommunikációs motorja -, de amikor benne voltunk az elején a jelenetében, arra gondoltam, hogy tejóégdegagyi! Reméltem hogy jobb lesz, és az eleje feeling csak átmeneti! Az egész jelenet olyan volt, mintha 8-10 éveseket akartak volna elálmélkodtatni, és arra nem is számítottak volna, hogy egy 44 éves is betéved a sorok közé. Betévedtem, nem álmélkodtam, feszengtem. Gyereket nem vittünk magunkkal, a kutya nem ért rá, a halat meg otthon hagytam, nehogy megzavarja a post credit scene.

  Aztán ahogy haladt a film a családos szállal, egyre inkább kikristályosodott, hogy kinőttem ezt a műfajt, de ez persze nem a film hibája ( a csudába ezzel az öregedés dologgal!!!:-((( ).

  Végül aztán az irodai mészárlás tette fel az i-re a pontot. Egyrészt nem tudtam összerakni a könnyed family szórakozást a fejleharapással porszörnyek által, másrészt arra a percre jutott el odáig a kémia az agyamban, hogy a neuronokat összekötő szinapszisok a fénysebesség másfélszeresével tolták az üzenetet: “Hagyd el a mozit, ne engedd, hogy még egy percet elvegyen az életedből, biztos tudsz valami hasznosat csinálni e helyett!!” Mivel az agyam irányítja a testem egyéb részeit, a felszólítás szerint cselekedtem. Először balra tekintettem – ott nem ült senki -, majd jobbra,…ott megtaláltam az asszonyt. Jeleztem neki, hogy ha gondolja angolosan távozhatunk. Nagy kő esett le a szívéről, mert Ő már az első, varázslós jelenetnél lépett volna.

  Kifelé kicsit még szomorkodtunk a kifizetett összeg miatt, de mondjuk a nácsosz a szalsza szósszal jó volt, és a light cola sem okozott csalódást.

  Nade! Bár a film több helyen is megütötte az ingerküszöböm, voltak jó dolgok is! Azok pedig a színészek voltak. Mind Levi, mind a két fiatalember alakítása, színészi teljesítménye nagyon rendben volt nálam, jó választások voltak! Csak így tovább fijúk!!!

  Látom azért, hogy a film nagy siker, a legtöbbeteknek tetszett, úgyhogy ne vegyétek a szívetekre az írásomat. Valószínűleg kinőttem ezt a műfajt, és hogy őszinte legyek egyik filmben sem szeretem a fejevést. Pl számomra a MOS sokkal emészthetőbb volt, ami az erőszakot illeti.

  Nézzük az értékelést 1-10 skálán:

  Nácsosz szalszával: 8 (finom volt, kellemesen csípett)
  Sor hossza a jegypénztárnál: 8 (csak egy pár volt előttünk)
  A film sztorija: 7 (szokásos eredettörténet, nem volt benne nagy hiba)
  Ahogy a marketing megvezetett: 10
  Színészek: 8
  Gagyiság: 8 (vagyis eléggé az)
  Rossz érzés a szemből kifüstölő sziklalények miatt: 9 (azóta nem merem cirokseprűvel takaritani a disznóólat, nehogy felkavarjam a port.

  Összesen az élményre adok 2 pontot.

  Szép napot mindenkinek!

 45. Nekem bejött, jól szórakoztam, vannak hibái, de az alakítások, és az érzelmi háttér nekem totál elvitte. Kicsit félve ültem be rá, mert az Aquaman abszolút nem tetszett, de ez most talált. Jack Dylan Grazer külön remek volt. Ment rá a 7 pont, simán kiváncsi leszek a folytatására.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.