Eddig bírták a spoilermentességet az Endgame-nél?

De komolyan, kijött egy részlet a nemsokára befutó Avengers moziból, és ez is lelő olyasmit, amit csak sejthettünk. Ezeket miért adják ki, karöltve ugye a múltheti előzetessel, ha így is iszonyat a hype és a jegyek elővételben úgy fogytak, mintha ingyen lennének?

human
írta
2019. 04. 08. 18:36
megjelenés
24
hozzászolás


24 hozzászólás a “Eddig bírták a spoilermentességet az Endgame-nél?” bejegyzéshez

 1. Van egy érzésem, hogy Kevin Feige azért tiltakozott ellene, de Disney kitolta a klippeket mégis.

  Fun fact: végeztek már kutatást, és a spoilerek nem tántoritják el az embereket, sőt, csak növeli az érdeklődésük és az élvezeti értéket:

  “Subjects significantly preferred spoiled over unspoiled stories in the case of both the ironic-twist stories (6.20 vs. 5.79), p = .013, Cohen’s d = 0.18, and the mysteries (7.29 vs. 6.60), p = .001, d = 0.34. The evocative stories were appreciated less overall, likely because of their more expressly literary aims, but subjects again significantly preferred spoiled over unspoiled versions (5.50 vs. 5.03)”

  A kutatás itt található: https://www.researchgate.net/publication/51571027_Story_Spoilers_Don't_Spoil_Stories

 2. Nem néztem meg, csak a posztra reagálva: azért, mert van a többnél is több. Üdv a marketing analitika világában :), a gondolat leegyszerűsítve: rontani nem fog (sose rontanak a jó filmek előre mesélős előzetesei amennyire látom), javíthat (azt a legfurább húzás is), kell az adat.

 3. Èn megnèztem, a sztorit úgyis tudjuk, jòk nyernek gonosz veszít😁.
  Plusz legutòbb is ott voltak a kamu jelenetek,szòval ezúttal is simán lehet, hogy csak megvezetnek minket, a jegy már lefoglalva, április vègèn kiderül.
  SPOILER
  Aki megnèzte annak megvan, hogy máshogy repül a stormbreaker az első jelentben mint a vègèn amikor megismètlik?
  Ez is utal arra, hogy valami olyan morzsát dobtak elènk ami aztán benne sem lesz a tènyleges filmben.

 4. Nem sokat árul el szerencsére, mert ez csak egy percnyi jelenet, aminek egy részét már láttuk a trailerben is.

 5. Sosem értettem az ilyen retardált barmokat, mi a frászt élveznek ezen?
  De most komolyan? Nincs nőjük, pasijuk, bal (vagy jobb) kezük? Komolyan ez okoz örömet hogy el***k mások szórakozását? Gratulálok.

 6. Nem értem ez miért spoiler, egy a trailerben látott jelenet, csak hosszabb verzióban. Nem pont a rendezők ejtették el, hogy a trailer nagy része nem lesz benne a filmben? Ráadásul a fő sztorielemet már így is tudjuk – az Avengerek összefognak Thanos ellen, és vissza akarják állítani a csettintés előtti időket.
  Semmivel nem tudok többet, mint amit eddig tudtam…

 7. human: Szerintem valahol érthető, mert ha az emberek tudják, hogy olyan vége lesz a történetnek, ami nekik tetszik, tudják, hogy nem fognak csalódni, akkor szivesebben nézik meg.

  That being said, remélem nem spoilerezik el az Endgame-et mielőtt van alkalmam megnézni.

 8. szerintem meg nem érthető, mert még kevesebb lesz a meglepetés, a kiugróan jó film, csak elmondja amit már tudtak, mint a kisgyerekeknek, akik szeretik mindig ugyanazt a mesét nézni és hallani. na de ők azért, mert tanulnak belőle.

 9. Én mondjuk nem húznék párhuzamot a meglepetés és a minőség közé. Nekem számtalan filmet elspoilerezett már a popkult meg a média (kb. minden klasszikust valaha), és mégis élveztem, mikor megnéztem őket.

  Different strokes. Maradjunk meg abban, hogy az Endgame valószinűleg csupa meglepetés lesz, mert elképzelni sem tudom, mivel fognak kitölteni 3 órát. (Bár amennyire tudom, a film végén lesz egy 25 perces, vágatlan full penetration scene. Csak szólok.)

 10. az előzetest nem néztem meg, csak a fentiekhez: spoiler és spoiler között is van különbség. az, hogy halott embereket látok az fejbebasz és aztán te is azt, aki lelőtte, az meg, hogy (nem tudom, tipp) Tony Stark visszatér valahogy a Földre, végül is spoiler, de meh. úgyis tudod, hogy ez lesz, akkor meg mit számít. sőt, talán a film is érdekesebb lesz, mert hű, oké visszatért, na de hogyan tért vissza, hát ezt megnézem.

  nem tudom, valami más reflexet indít be egy “okosan” spoileres előzetes. de valamit biztosan beindít.

 11. Ez nem spoiler.
  Én már ezt hetek óta olvastam,h van ilyen jelenet.
  Mikor jött az előzetes ,és a vége jelenet jön, tudtam h amit thor csinál az miért van

 12. hát ez tippre a főcím előtti jelenet zéró új információval a trailerhez képest. semmi spoiler nincs benne.

 13. Nem is tudom már, ki említette fentebb, de nekem az a halálom, ha kiadnak vmi jelenetet egy előzetesben, ami aztán a végeredménybe be se kerül.
  Bosszúállók vagy más marvel példa nem jut eszembe, de anno a hóembernél ez volt több trailerben látott jelenettel is:D Aztán meg is látszott a végeredmény minőségén.
  Nem tudom, hogy ez a rosszabb vagy ha elspoilereznek valamit..

 14. Attól, hogy olvasod valahol nem trailerben látod ugyan úgy spoiler legyen szó bármiről.
  A trailer nekem már offos, rég fel vagyok hypeolva, de az nem passzent, hogy küldik ki az árulkodó tartalmat, még ha fake sem, mint az IW Hulk Wakanda-ban, én nagyon vártam, hogy kiszaggassa a Hulkbustert, aztán sehol semmi.

 15. mindenki nyugodjon meg, ez nem lőtt le semmit.

  Nem akarok spoilerkedni, de benne lesz a filmben, de még igencsak az elején.

 16. Nagyon remélem, hogy maximum az ötödik percben CM kap egy vészhívást valamelyik másik bolygójáról az univerzumnak és többé nem kerül elő a filmben. Biztosan megvan az oka, hogy a Marvel miért vele akarja megalapozni a következő évtizedet, de nála ellenszenvesebb figurát keveset láttam.

 17. en szemely szerint oszinten ketlem hogy ra tervezik epiteni a phase 4et. szerintem annyi szerepe van hogy az o segitsegevel less elintezve thanos es igy le tudjak zarni a phase 3at.

  a phase 4ben szerintem uj arcokat fogunk kapni (eternals meg hasonlok) aztan a phase 5re less felkeszitve a F4 meg X men

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.