Pavarotti-előzetes: dokufilm az operaénekesről

Ron Howard ismét dokumentumfilmet csinált (a The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years elég jó volt tőle), ezúttal Pavarottiról tudhatunk meg sok mindent. Előzetes és poszter is van.

human
írta
2019. 04. 09. 18:50
megjelenés
3
hozzászolás


3 hozzászólás a “Pavarotti-előzetes: dokufilm az operaénekesről” bejegyzéshez

  1. Utolérhetetlen hangja volt. Nagyon szerettem az előadásmódját és a mai napig gyakran előveszem a Best of CD-it. Rajta kívül is akadnak figyelemre méltó operaénekesek, de vannak olyan darabok (Una furtiva lagrima, Nessun dorma, E lucevan le stelle), amiket kizárólag az ő hangján szeretek hallgatni. Várom a filmet. :)

  2. Na! Erről pofáztam a Beyonce posztban :D
    Az öreg egyik dvd anyaga mai napig szól karácsonykor nálunk. Nagyon jó az öreg. A figaro pedig simán beficcen néha kompetitív gamekhez.

  3. Megnéztem. Tele van archív felvételekkel és szebbnél szebb részletekkel neves operákból. Minden kedvencem elhangzott benne. Nagyon élveztem, végig borsódzott a hátam. Pavarotti aranyos ember volt, a nagy művész mögött egy nagy gyerek rejtőzött. Azt külön is díjazom, hogy a kedvenc női operaénekesem, Angela Gheorghiu is méltatja benne a művészt. A három tenor együttes előadásai pedig fenomenálisak voltak, az egyikre még emlékszem is, mert az 1994-es Zubin Mehta által vezényeltet követtem anno a tv-ben, és őrzöm a magnókazettámat róla. A Nessun dorma a végén egyenesen gyönyörű volt. Ez a film kötelező minden operarajongónak! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.