Star Wars: The Rise of Skywalker-előzetes

Most megy a Disney celebration, ennek kapcsán volt Star Wars-panel, ahonnan megtudhattuk, hogy az Episode IX után kicsit lepihennek a fő filmek. Ez féket jelent Rian Johnson trilógiáján is.

update: a poszt frissítve a poszterrel.

Ja meg kiadták az Episode IX. előzetesét, a fenti The Rise of Skywalker címmel karöltve. December 20. a mozibakerülés dátuma. Ugye a Force Awakens-t készítő JJ Abrams visszatért, hogy némi lelket hozzon ismét a franchiseba.

Jó?

(A panelen feltűnt a Palpatine-t alakító Ian McDiarmid, és azt mondta, hogy pörgessék le újra a teasert:)

115 hozzászólás a “Star Wars: The Rise of Skywalker-előzetes” bejegyzéshez

 1. Az a gáz kedves disney,hogy mint SW rajongó kb szart sem érzek így a megtekintés után.

 2. Ja, dettó. Még egy kis libabőr se. A végén a zene olyan lett, mintha a Ben-Hurból lenne… Semmi. Nulla. Mentik a menthetőt, de ez már el van kefélve sajnos…

 3. Már az elejétől hányinger volt, amikor megjelent Colbert, (borzalmasan csalódtam benne) és ilyeneket beszélt hogy tapsoljuk meg KK-t mert annyi mindent tett a franchisért.
  Utána jött a trailer ami MEGLEPETÉS jó fos. Valamiért ránk akarják nyomni hogy diznivarsz karakterei legendák. Ezek közül a karakterek közül egyik se legenda. Se a Mary Sue, se a néger gyerek, se a dagadt ázsiai, se senki. Miért nyomja ezt a dizni?
  Ment rájen agymenése után a hatalmas agymenés hogy aki Reyt Mary Suenak hívja az nőgyűlölő. Rey most már csak úgy simán kettévág egy TIE-vadászt, tényleg nem Mary Sue.
  Ha pedig visszajön Palpatine az lesz az igazi arconcsapás. Teljesen feleslegesen halt meg Anakin…….teljesen feleslegesen ment végbe Luke harca a halállcsillagon….

  De nem is értem minek aprítom a szót, mert ugyanúgy mint a Solot, ezt sem vagyok hajlandó megnézni. Kívánom nekik a legrosszabakat.

 4. Elmentek a bús francba.
  Mary sue pörgőből lerugja a kájló hajóját?
  mi az a rettenet sweded robot? ez az idei porg?

  AZso írja jól. semmi váró feeling

 5. Szóval JJ jó katonaként elmondta, mennyire hálás Rian fiúnak, majd bemutatnak egy trailer amiben mindent átírnak látszólag és miután eddig a múltat taposták, most Palpatine gyengéd hangon kéri, hogy fáradjunk el a moziba és ugyan perkáljunk megint 2 milliárdot világszinten.

 6. Prothean igazad van. A Last Jedi kiölte belőlem is a borzongást. Semmit nem éreztem. Elszomorít

 7. Nincs meg a varázs. Az látszik, hogy J.J próbálta összekaparni, amit szétbarmolnak, de itt már csak szépítő gól lehet, a meccset elbukták (hogy focis hasonlattal éljek). Pedig 2015-ben még milyen reményekkel vártuk ezt a 3 részt, édes Istenem…

 8. Meh…

  Már nem bánkódom, mert a The Last Jedi után végleg kiszálltam.
  De fura érzés, hogy megnézek egy SW-előzetest és semmilyen érzést nem vált már ki belőlem. Sem izgalmat, sem várakozást. De még haragot vagy dühöt sem. Nem tudták velem meggyűlöltetni a SW-világát, ahhoz még Abrams és Johson “munkássága” is kevés volt, mert túl szép emlékeim vannak az előző két trilógiáról. Egyszerűen elérték, hogy teljesen érdektelen legyen számomra ez az egész, ami a Disney neve alatt fut.

  Szomorú vagyok. Látom a végtelen sivatagot és elgondolkozom, hogy milyen érzést vált ki belőlem máig, amikor látom az Új Remény tatooine-i naplementéjét…és elgondolkozom, hogy mi ez az enyhe rezignáltság amit érzek, mikor a 3 új SW-filmből a harmadikban is csak ugyanazon a sivatagos tájon szaladgálnak, mert ezek szerint semmilyen másfajta bolygó nem maradt a galaxisnak ezen szegletében, csak a homoktengerek borította kopár semmi. Látom Lando-t, és nem tudok neki örülni, mert csak az jut eszembe róla, hogy milyen méltatlan búcsút kapott Han, milyen méltatlan búcsút kapott Luke. Hogy milyen búcsúra számíthat Leia. Elgondolkozom és elszomorít, hogy arra nem voltak képesek az írók, a producerek, a fejesek, hogy ha már összetrombitálták az eredeti trilógia trióját, legalább egy közös jelenetben találkozhassanak. Vagy hogy legalább szépen elbúcsúztassák őket. Hallom Darth Sidious(?) kacaját és csak imádkozom, hogy ne gyalázzák meg az ő karakterét is, ahogy tették azt egy másik halottéval, Yodáéval.

  Nem akarom már tovább fikázni ezeket a filmeket. Csak jó lenne már túl lenni rajtuk és elfelejteni őket. Azt, hogy milyen mélységekbe…nem, nem mélységekbe, egyszerűen “semmilyenségbe” süllyedt az egész SW-univerzum. Lehet védeni ezeket a filmeket, lehet bennük keresni a szépet és a jót. De a Solo után szerintem egyértelmű, hogy rossz úton jár a Disney, mielőtt elkezdték gyártani ezeket a remekeket, szerintem senki nem gondolta volna, hogy egy SW-film a mozikban bukhat. De ezt már érzik ők is, nem véletlen szerintem, hogy eltolták a Johson-os trilógiát és hogy egyelőre semmi konkrétum nincs arról, mi a tervük a filmes univerzumukkal.

  Jó szórakozást kívánok annak, aki őszintén tudja még élvezni ezeket a filmeket. És enyhe irigységet érzek, hogy én most kimaradok a jóból. Mert ezt és az előző filmeket sajnos nem nekem gyártották.

 9. Plottwist: A Star Wars sosem a Skywalkerekről szólt, hanem Palpantineról.

  Szerintem amúgy nem Palpantine röhög a végén, hanem Luke.

 10. Azért azt ne feledjük, hogy az új trilógia alapjait JJ rakta le. Ő barmolta el az alapoktól sajnos…. borzalom új szereplők, nulla sztori, régi karakterek elpazarlása… ezt Rian tovább rontotta…. Szóval ettől már semmit nem várok, legyünk túl rajta, és pár év múlva remélem jön egy átgondolt új trilógia.

 11. Libabőr, mindig. Ez van.

  Aztán a film meg jó, ha közepes lesz, de mit csináljak. Szeretem a Star Warst több, mint 30 éve, nem fogok kiszeretni belőle pár elbaszott folytatás miatt. Palpatine, öcsém… Az előzőben is magasan a kedvenc részem amikor Yoda oktatja a “Young Skywalkert”, azt nem tudom könnyes szemek nélkül nézni. Ha bedobnak még egy Kenobit, tutira eltörik majd a mécses szégyenszemre.

  Vége lesz ennek is most, aztán annyi.

 12. Szerencsére mára érdektelenné vált a dízni-sw számomra. Semmit sem mozgat már meg bennem. Olyan kb. mint egy hamisítvány festményt nézni egy galériában. És miért tölteném hamisítványokkal az időt amikor vannak eredetik is!

 13. A kérdésre válaszolva:
  Jó.

  Az előzetesek mindig jók, főleg mióta külön iparággá vált. Marketingre pedig van pénze a Disneynek.
  A filmről ennyiből még nem tudok mit mondani. A kommentekre sem reagálnék, mert tuti törölve lenne a hozzászólásom…

  Én amúgy nem ismertem fel Palpatine nevetését :D valószínüleg azért, mert anno még szinkronnal néztem rojtosra a filmeket.

 14. Szomorú, hogy így nyilatkoztok máris. Én 17-szeres citrom-díjas kiváló fanyalgóként, egy ici-pici, szemmel alig észrevehető szívhangot láttam most megjelenni a Star-Wars monitorján. Na de JJ Abrams kérem szépen, nem is lepődtem meg.

 15. Hiába olyan a trailer amilyen, hiába nem lesz valószínűleg a film sem korszakalkotó, az a zseniális a Disney-ben, hogy egy középszerű filmmel is több embert vonzanak be a moziba, mint amiről a többiek álmodhatnak. Évente többször is.

 16. Hát ha Palpatine-t visszahozzák, hányva fakadok. Amúgy semmi epic nincs ebben az előzetesben, nem érzem, hogy itt most egy utolsó film (?) beharangozóját nézem. Azért remélem, jó lesz, moziban nézem, de nagy várakozás nincs bennem, a Dűne jobban érdekel.

 17. Egy többször újranézhető filmet várok,egy epic lezárást.Nekem bejön.
  A Last Jedi lett a kedvenc részem a Birodalom után.

  Nekem még mindig nagyszerű élményt nyújtanak ezek a filmek.

 18. Szóljon valaki Abrahamsnek, hogy ez nem a Marvel kapitány, és különben is az ilyen akrobataelemek 2019-ben már csak egypálcás megoldások. Mondjuk ki, ez a trailer olyan szar, hogy a film innen kezdve már csak pozitív meglepetést okozhat.

 19. A Jokerre a végén nem számítottam.
  Ez ugye nekem sose volt egy fontos franchise, de ezt most várom. Ezt úgy kell érteni, hogy amikor kijön alapítványiba akkor majd rögtön megnézem és nem várok hónapokat vagy éveket vele, hogy lecsekkoljam ugyan miért utálják az emberek :D
  Chris Terrio miatt érdekel a legjobban, mert az Argoban is tetszett amit összeírt, de ugye számomra az egész BvS forgatókönyve az idézhető kategóriába esik és eléggé fújom kívülről jó pár részét, és szerintem már itt is észrevehető, hogy a dialógusok olyanok lesznek majd amikre jobban fogok emlékezni. Daisy még mindig szexi és amúgy vizuálisan, főleg a vöröses részt a Kylieval, szépnek találom.

 20. Azt azért megkérdezném a disney-nél,hogy úgy még is miért kellene várni a lezáró epizódot? Mert a Bosszúállókat van miért. Ott van mit lezárni. Itt konkrétan mit akarnak lezárni? Ki miatt kellene izgulnunk? Kitől kellene félnünk? Sehol egy szerethető főhős, akivel azonosulhatunk egy kicsit. Sehol egy karakteres főgonosz.
  Két film ment el a semmivel kb.
  “Metoo” mozgalom vs űrgolyhók az egész. Marvel vonalon megérdemlik a pénzem de SW vonalon egy centet sem. Én tavaly álltam utoljára sorban jegyekért az fix.

 21. Az új trilógia első része kopizta Lucas régi filmjeit. Ez a mostani, trailer alapján, szintén kopizza Lucas filmjeit, de az ep1-3ból. Megint klisék, homok, verseny, a szokásos útálatos robotok, stb. Teljesen szétcseszte a dízni.
  Ez az előzetes arra volt csak jó, hogy emlékezzek, lesz még idén egy uccsó sw film.

 22. Sirànkozó banda.. 🤣 Legalàbb lesz helyem a moziban ha nem jöttök! 😂 Faxa film lesz! Kèsz, passz, uff!! 😂

 23. Anno az Ébredő Erő előzetesénél még úgy fel voltam pörögve, mint egy kisgyerek, azóta 4 Disney SW-vel beljebb ez most csak egy meh…

 24. Most már az akrobatikus elemek miatt is háborgunk, holott az előzménytrilógia látványos jediharcait is mennyien hiányolták a folytatásokból…nem védem a filmet, el van cseszve az egész már nagyon régen…de talán nem csak a filmek, hanem mi is :(

  Gőzöm sincs, mi ez a “Mary sue” dolog, nem is akarok uténanézni…meg fogom nézni moziban a filmet, ahogy a többit is, én nem hánytam üvöltve az előzőeken sem. Igaz lehettek volna sokkal jobbak is, de nagy elvárásaim sem voltak…a star wars sosem lesz egzisztncialista filozofikus művészfilm, mindig mese marad, annak meg szerintem elmegy a mostani formában is.

  Viszont ami tagadhatatlan, hogy amiképp előttem is említették, nem tudom elképzelni, mit fog ez a film lezárni és hogyan. Rey megöli Kylo-t, Luke pedig megdicsőül, hogy ha Rey által is, de helyrehozza a hibáját?

  Amúgy miért olyan egyértelmű sokaknak, hogy Sidious röhög a végén?

 25. Na..akkor ad1, Csak mert sokaknak nem tetszik vagy nem bíznak már a szériában, az nem egyenesen arányos azzal, hogy nem fogják megnézni moziban vagy ne lenne ennyire kiváncsi, hogy várna a releasere..
  ad2, kurvára el kéne már engedni a Skywalker szálat
  ad3, Palpatine?! Most komolyan?! Qui Gonn-t is visszahozzák?!
  ad4, Igen, szerintem kínos volt ez, Rey lihegése továbbra is komolyan vehetetlen és röhej, hogy őt akarják badass jedi maufakaznak eladni, Ő a kiválaszottak között is a kiválasztott. Annyira ócska komolyan
  ad5, Moziban nézem, érdekel, hogy végül mi lesz ennek a trilógiának a vége és leakarom tudni jóóóó sok időre.
  ad6, Nekem tetszett a The Last Jedi.

  Lehet köpködni.

 26. Nálam ez az év filmje.
  Az előzetes hideglelős volt.
  Nekem tetszett a hetedik rész, a nyolcadik meg egyenesen a kedvencem. Elhiszem, hogy sokaknak nem jön be, ezzel nincs is baj.
  Nemrég megnéztem az előzmény trilógiát. Nálam az tette be a kaput, egyik rosszabb, mint a másik. Hihetetlenül ostoba karakterek, még ostobább történésekkel.
  A 7. rész azért tetszett, mert visszahozta a gyermeki lelkesedést, amit még gyerekként éreztem, hogy magába szippantott egy távoli világ történése. A 8. rész azért mert újat mutatni, ami szokatlan a Star Wars-tól. Egyik sem hibátlan, de messze jobbak, mint az előzmény trilógia.
  Totoro
  Rey akrobata ugrása. Nem ő az első, ott van az előzmény trilógia, ami tele van akrobata mutatványokkal.

 27. Az előzetes látványos ez tény. Elejét látva lehet, hogy végre látványos fénykard csaták lesznek. És Lando is jónak ígérkezik.

  De látom, még nem hagytak fel a karakterek megerőszakolásával… vagy inkább mondjam azt, hogy hulla gyalázással?
  Itt lehetséges Sidious visszatérésére célzok. Persze nem az ő karakterét gyalázzák meg (bár kitudja), hanem Anakin-ét. Eddig úgy volt, hogy egy jóslat szerint ő a kiválasztott, és az uralkodó megölésével ez jóslat be is teljesült. Most meg úgy néz ki, hogy Skywalker hiába ölte meg Sidious-t.

 28. Nekem nincs túl sok bajom az új (számozott) részekkel, ezt is meg fogom nézni, bár újra leszögezném, hogy (hál’ Istennek) nem vagyok SW rajongó. Nektek tényleg semmi se jó! XD (retorikus kijelentés, don’t @-t me)

 29. Mondjuk engem az egész SW feeling hidegen hagy,tényleg sajnálom akik erre ráugranak.Még nagyobb cumi lesz belőle.

 30. Na, nekem nem a filmek vették el a kedvem az SW-től, hanem a nézők, bár aláírom, hogy nem eredeti trilógia minőségűek az új részek. Viszont annyi savat egyik film sem érdemel, amit ezek kaptak.
  A legtöbb filmbe beleláttok olyat is, amit a megelőző cikkek és bulvár felnagyít vagy belevetít a dolgokba. 40 évig volt férfi főszereplő, most kaptunk egy nőt (oké, nem a legkiemelkedőbb karakter) de egyből rá lettek húzva a femináci metoo köpködő gyíkemberekre ezek a dolgok. Ahsoka senkit nem zavar… Sőt sokan könyörögnek egy olyan filmért, na majd akkor megint elő lehet majd szedni a női mizériát.

  A címet jelenleg még nem értem, de majd kiderül, hogy mizu.

  Az alapján, amit látunk az elején, miért gondoljátok, hogy kettévágja a hajót???

  Palpatine nem biztos, hogy húsvér valójában lesz, nem kell egyből temetni a Skywalker család erőfeszítéseit, de még, ha élne is, miért lett volna semmis Vader halála vagy bármi is. Azzal, hogy ledobta, derékba törte a birodalmat és szépen le lehetett építeni, ha nem teszi, akkor valószínűleg nem, tehát megérte!

  Nem csak kihalt és sivatagos bolygót láttam a teaserben, volt ott más is, valószínűleg a filmben még több lesz, bár ha bujdosniuk kell a megmaradt lázadóknak, akkor tuti, hogy peremvidékszerű helyeken maradnak… Azok meg nem a legszebb bolygók.

  Na siránkozzatok tovább én decemberben ott leszek! :)

 31. 32. Milyen akrobata mutatványokkal? Száguldó űrhajókra ugranak fel hátraszaltóval? Ez már egy wuxia lassan, biztos bambusznád is lenne, ha nem lenne egyszerűbb homokot animálni.

 32. Na, ez olyan volt, mint egy B-kategóriás, eleve tékákra vagy stream szolgáltatóknak forgatott amcsi film kínai másolata… Az elején az a lihegés kissé szoftpornós, aztán jön a kisfiú testű, komolyan vehetetlen kiscsaj, pont mint Finn az elsőben, szintén a sivatagban zilálva. Priceless? Oh, no…

  Oszt utána dramatikusnak szánt töredékek, megint kínai bóvli fíling, a csak lefutja a TIE-vadászt, aztán a több száz vagy ezer km/órával haladó gép felett átszaltózik és közben gondolom a kardjával kettévágja. :DDDD Humor Herold volt aki ezt elképzelte, de még jobb az a gárda, aki ezt átengedte.

  Utána a kis gyors vágásos jelentek simán valami szombat reggeli matinés gyerekfilmnek is elmennének. Végül Halálcsillag maradványok, mert Halálcsillag nélkül nincs újgenerációs SW úgy fantáziadús módon.

  1:47-nél meg befigyel Joker nevetése, ott azért letettem a hajam, legalábbis az Uralkodó bácsi nagyon jokeresre vette a figurát… Hát szóval ez nekem szombat délutáni HBO-s „élmény” lesz félig kómás állapotban, miután álmosra zabáltam magam az ebédből és majd néhány hangosabb jelenetre kábán felfigyelek.

  Skywalker Felemelkedése – egy záró epizódhoz perfekt cím… :D Hát nálam nagyjából ennyi, kösz, nem.

  Mindezt mondja az, aki szó szerint SW-n nőtt fel, 134x látta a New Hope-ot, 65x volt meg a Empire Strike Back és ewokok ide vagy oda de minimum két tucatszor a Jedi. Sőt, az előzmény trilógia is okés volt nálam az első kivételével. De ez baszki… :D Az első kettőre elmentünk, még a Rogue One-ra is adtunk pénzt, de a Solora meg erre az újabb oocsmányságra fillért sem.

  Lucas, te tényleg striciknek adtad el a saját galaxisodat…

 33. Az előző résszel az SW kondicionálást konkrétan kiölték belőlem…számomra egy újabb popcorn mozit látok amire max akkor ülök be ha meghívnak..

 34. Sokan megírták, hogy mennyire nem váltott ki belőlük semmit ez az előzetes.

  Belőlem haragot, mert még mindig rossz ösvényt jár a dizní.

  Rise of the Skywalker? Mi a f@sz??? (Rókabőr rókabőrének lehúzása)

  Viszont valaki írta feljebb hogy lehet nem is Palpatine hanem Luke (Hamilnak volt ilyen nevetése Jokerként.) nevet a végén.

  Ez volt az egyetlen pozitív élményem és várós rész ebből a filmből.
  Viszont megfogadtam, hogy star warsra többé nem fizetek egy forintot sem.

 35. @Viraxo: Meg merem kockáztatni, hogy az maga Palpatine. Rojtos fekete ruha, ráncos kezek, stimmel.

  Szerintem amúgy arra futtatják majd ki az egész sztorit, hogy Palpatine nem halt meg, vígan éldegélt és bújkált a Halálcsillag roncsában, és a háttérből irányított mindent. Snoke meg csak kirakat ember volt.

 36. Ahogy fent is írták totális érdektelenség. Pedig nem vagyok fan de egy sw filmre azért elmegy az ember mert hát a régiek klasszikusok. A prequel trilógia az szép kis meme gyár lett. De ez a 3 rész (igen megelőlegezem, hogy a 3 is kaki lesz) egyszerűen semmilyen. Még a 7. Résznél azért éreztem a libabőrt a trailerek alatt meg a moziban is úgy ültem be, hogy na ez igen ezt már régóta várom. Nem volt világmegváltás meg egyértelműen biztonsági játék illetve sok sok sok sok kihagyott ziccer de azért elment 1nek.
  Na de a 8?
  Hát azóta se néztem meg újra a 8. Részt (a 7.-et megnéztem vagy 3x) és próbálom feledni. Rian Johnsont úgy felkapták holott 1 filmjét láttam anno ezt a Loopert és nekem az sem tetszett, de úgy voltam vele hogy azért egy sw filmet csak nem barmol el.
  Milyen hiszékeny voltam mi?

  Szóval rian johnson 8. Része és az a fos unalmas solo (amit csak azért néztem meg repülőn mert nem volt már más de 20 perc kb. kimaradt mert belealudtam de nem éreztem késztetést, hogy visszatekerjem annyira nem érdekelt) elérték nálam, hogy abazolút ne várjam az új részt.

  Remélem pár év múlva jön majd a david benioff meg a spanja által (game of thrones producerei és utolsó részek rendezői asszem) beharangozott sw film ami elvileg több 100 vagy 1000 évvel a skywalkerek elött játszódik majd. Na az érdekelne. Felejtsük már el a skywalkereket. Kaptak 9 filmet kb.
  Az sw univerzum egy kiapadatlan forrás tele jobbnál jobb történetekkel és állandóan skywalkerek meg a halálcsillag körül forog minden film.
  Méltó búcsút meg nem fog kapni a film mivel han halott luke meg szellem lesz gondolom.

  Úgy kellett volna hogy a 3 nagy öreg újra összetalálkozik vagy valami.

 37. Én kíváncsi vagyok továbbra is a filmre, bár nem igazán szeretem az újkori folytatásokat. Ami nem tetszik, hogy nem tudom mit szeretnének lezárni vagy a kacajból ítélve újra elővenni, miért ésszerűbb egy támadó hajónak háttal nekitámadni (komplett baromság), és miért kellett ilyen elszabott címet adni ennek a résznek? Valamiért nem tetszik, hogy szerepel benne a Skywalker név.
  Billy Dee-t keveset mutatták.

 38. punyapapa
  ha az előzmény filmek arakterei ostobák, akkor a mentsünk állatokat, mert bezárni őket rossz, meg a szeretet mindennél fontosabb az vajon mi lehet?

 39. Lel.

  Mindenhol máshol pozitív, jó hangulatú beszélgetésekbe futok a trailerek alatt / twitteren. Erre feljövök ide és megy a flame / köpködés 😂

  Zseniálisan összerakott trailer. Már csak abban reménykedem nem mézes madzag hanem hanem valóban benne vannak ezek a dolgok a filmben.

 40. Számomra érdektelen, semmi hatás… fura. + tényleg nem értem mit akarnak lezárni, mert az előző két rész nem szólt semmiről, nincs egy fő történetszál. Itthon elég lesz megnézni.

 41. Azért volt libabőr bőven az előzetes közben.A zene nekem speciel tetszett.Rey ugrabugrálása valóban hát min.érdekes volt.Én nem utálom sem a Solo-t,sem az Utolsó Jediket,de azért kíváncsi vagyok,J.J. hogy viszi tovább a Rian Johnson által szétbarmolt történetszálakat.Bár JJ.ezerrel védi hogy egyeztettek a forgatókönyvekkel írás közben.Majd meglátjuk decemberben.

 42. De drámai lett mindenki, szar lett az előzetes meg minden, de nem hinném, hogy egy jóérzésű, igényes star wars rajongónak mindentől el kellene csöppennie.
  Ez most ilyen fos lett meg az előző filmek is hagynak kívánni valót maguk után. De szerintem lesz még olyan előzetes, amitől mindenki padlót fog majd(még a ha film nem is sikerül). Ebben azért elég jó a Disney, most szépen letolják az elvárásokat, hogy aztán a következőnél mindenki agya eldurranjon, amíg be nem ül a filmre.
  Nekem is semmilyen volt, de azért még érdekel, hogy mégis mit művelnek már ezzel a frencsájzzal.

 43. szpojleres mókus:
  Na én pont így vagyok a Sidious-os dologgal. Sokan mondják, “Hú! Visszatér az uralkodó! Hú!” és közben elfelejtik, hogy épp Anakin/Vader karakterét erőszakolják meg.

 44. 42
  Pattogó Yoda, Palpatine ellen, vagy Anakin vs Kenobi, de akár említhetném a az Bajlós árnyak végét. Ezekben még hajmeresztőbb ugrabugrák voltak.
  49
  Miért a romantikázó Anakin, és Amidala a 2-ben az felemelő volt? Vagy mondhatnám a mitkloridiánt vagy mi a francot. Teljesen értelmetlen volt ezt beleírni, mert az Erő misztikumát ölte meg. Továbbá a szeretet az első 6 részben is vezérfonal.
  Amúgy meg ahogy néhányan írták elképesztő, hogy milyen siránkozás megy itt sz előzetes miatt. Nemcsak itt más magyar komment oldalakon.
  Ez a feminista kiáltvány a TLJ… inkább nem is mondok semmit. Mindenki úgy értelmez egy filmet ahogy akar, de számomra megdöbbentő, hogy másfél év elteltével is ilyen gyűlöletet vált ki a film.

 45. Engem csak az lep meg hogy az eredeti trilógia egyik legszebb zenéjét se ismerik fel egyes hatalmas rajongók és annak is beszólnak…vicces…az us hogy elfelejtik a volt kánon szerint is feltámad a császár-sőt Luke át is áll a sötét oldalra.

  A trailer eleje nem tetszett de a második fele eddig tetszik…🙂

 46. Ez egyszerűen rossz. Szégyen és gyalázat, hogy ez a franchise ide jutott.

  Az egyedüli pozitívum, hogy pár hete voltam Jordániában a Wadi Rumban, ahol forgatták és még említette is az arab idegenvezető. :)

 47. Szóval, Palpatine megtanulta a legfontosabb dolgot Darth Plagueis-től mielőtt álmában leszúrta. Hm, érdekes…

 48. Meh. A trailer jó, mert az mindig jó. :D Az ugrálós rész nem zavar – de azért több ezer km/h-s sebességről ne beszéljünk azért… XD
  Nulla hype, fikázódni most nem fogok. Érdekel, mit hoznak ki belőle, de nem fogok rohanni a moziba, az biztos. Azért a “noone’s ever really gone” rosszat sejtet… meglátjuk… remélem nem Palpatine…

 49. Ghunter: gyerekkent megvolt a Dark Empire kepregeny, akkor is meredek volt. Luke csak akkor gyozheti le az uralkodo klont ha atall a sotet oldalra… Yoda nem ezt tanitotta a Dagobahn.. persze ez meg a kivalasztott / egyensulyt kell hozni az erobe moka elott született.

 50. A trailer eleje hosszú volt, a TIE levágásával semmi baj nincs, hasonlókra már korábban is volt példa. Sidius visszahozása, ha vissza is hozzák totál nem hülyeség, ha azt vesszük, hogy megalapozták már az előzmény trilógiában, hogy esetleg képes lehet a feltámadásra. És még mindig hozzányúlhatnak a már nem-kánon könyvekhez, amikben meg klónjai voltak az öregnek.

  A trailer összességében bejött, a filmet majd megnézem télen, csalódni nem fogok benne, ahhoz kéne valahol magasabban lennie a lécnek, de a Birodalom visszavágon kívül kb egyik rész se tudta ezt a bravúrt (az előzmény trilógia gyerek fejjel még elment, de későbbi újranézésnél már erősen a falat kapartam a fájdalomtól érzést keltette bennem, A New Hope és a Return of the Jedi pedig szórakoztató limonádé volt), a legközelebb talán a Force Awakens volt, mert bár remakelte az original trilógia néhány elemét, de azt szépen és újszerűen, sokkal részletgazdagabban tette. A TLJ pedig tartalmazott néhány jó ötletet az egyensúly kérdéséről, Snoke legyakása, Luke kiábrándultsága a “szürke” jedik szerepe, de az egész sajnos el lett barmolva. Szóval 8 részből 1,5 nyugodt szívvel 2 pedig szódával vállalható rész után nem értem, hogy a többség min hőbörög még mindig.
  Ez nem a ti sztoritok. Nem ti találtátok ki, csak a pénztárcátok kinyitásáig készült Nektek már a legelején is, amikor még Lucasé volt, szóval nem kell ezen sírni. El kell fogadni és ha nem tetszik, ne nézd meg! :)

 51. kyron…. pontosan de ha belegondolsz hogy mennyien sírtak amiatt hogy eltörölték az előző éveket amik könyvekben és képregényekben is voltak vicces látni hogy ha már át emelnek dolgokat azis teljesen ki akasztja azokat akik Ezelőtt 15 20 évvel azt mondták ez így jó. De legalább is simán szemet hunytak felette. 🙂

 52. Huhuuu mi van itt? Így el van barmolva, úgy elvan barmolva, holott a kritikák és a nézők is imádták a filmet, egy hangos kisebbséget leszámítva. De lényeg hogy lelkesek vagytok…:)

 53. Mi az hogy epic lezárás? Az előző két résszel még egy értelmes történet sem lett felvezetve akkor mit akarnak máris lezárni?

 54. Régen mintha szó lett volna arról, hogy Rey valójában Vader reinkarnációja. Remélem ezt a lélekvándorlásos ötletet azóta elfelejtették. Ugyanakkor a cím arra utal, hogy mégsem?! Milyen Skywalker maradt még a családból? Lukenak nincs örököse, míg Han fiának a neve Ben Solot volt mielőtt Kylo Ren lett volna belőle. Akkor most mi ez a címes kavarás? Mert már régen se volt logikus, hogy Han miért is nevezné el Benről a fiát? Obi-van karaktere Lukehoz kötődött és nem hozzá illetve Leiához. Az egész sántít.

 55. Szerintem a fanyalgókon való fanyalgás az igazán szánalmas. Palpatine-t se akarjuk beadni, hogy a Canon miatt rakták most bele.. Az még oké, hogy filmekről vannak megmondó emberek és esztéták, de hogy a megmondó emberekről is vannak megmondó emberek.. Baszki, azért az embernek had lehessen már meg a véleménye és had ne kelljen mindig beállni a birkasorba….

 56. Adam: nemtom, máshol is láttam negatív véleményeket.

  de tényleg, a trailerről írjatok jókat, ha nektek tetszik, ne a többiek oltására menjen el a téma, mert annak nincs értelme. Ha az oltás és negatívitás helyett pozitívumokat írnátok a trailerről, ahogy ez tették páran nyugodtan, és nem támadt rájuk senki, akkor máris jobban árnyalódna a kép.

 57. Királyság, mert SW filmet nézhetünk megint mielött jön a Jézuska!!! Öreg Lando meg Chewbacca hajtja a Millenium Falcont!!! Kíváncsi vagyok él-e még Lobot, vagy van-e Cloud City?
  MOZIBAN NÉZŐS!!!!!!!!!

 58. Persze lekardozza a TIE-t a csaj, ahahahaha. Szerintem ötletes volt, mondom picit hosszú volt a kivárás, de összességében adott egy hangulatot az a jelenet. Plusz a Kylo a karddal felökleli a lázadó katonát a havas erdőben nekem eléggé adta. Egyébként is bírom a figurát az összes hisztériájával együtt, mert simán hihető karakter számomra.
  Azokat a részleteket is bírom egyébként, hogy a régi háború roncsai még 30 év után is simán ott pihennek bolygókon, mint a FA-ban a csillagrombolók a sivatagban. Míg régen egy szikrázó pukkanást láttunk csak a csillagos háttérben, JJ-ék adtak annyi plusz részletet, hogy vannak roncsok. Az FA-ban az egyik kedvenc jelenetem a lezuhanó TIE volt, mert nem csak kipukkadt szikrázva mint egy lufi. És így pl. az utolsó jelenetnél a Halálcsillag roncsa szerintem eléggé hatásos volt. Mert ez is olyan részlet, ami szélesíti a világot, amiben a történet játszódik.
  Egyébként miért akkora logikátlanság, hogy Han Bennek nevezte el a fiát. Nem lehet, hogy esetleg megkérdezték Luke-ot vagy közösen találták ki? Végülis baromira egy család. Miért pont Hanon múlt volna kizárólag, hogy mi legyen a Leia-val közös gyerekének a neve. Mintha az anyának nem lenne beleszólása…

 59. Nézzem a youtube-on és a reddit-en a reakciókat és tényleg a többségből a negatív wtf jön, mint a pozitív fogadtatás.

 60. Nem értem hogy miért akadnak ki egyesek az ugrálós részen. Az előzménytrilógiában folyamatosan hátraszaltóztak meg ugráltak a jedik, nincs ebben semmi furcsa. A panelen elmondták hogy időugrás lesz a TLJ és eközött, gondolom megtanult pár trükköt Rey…

  Persze, megértem a negatív véleményeket, a TLJ nagyon “furcsa” volt. Bár nekem tetszett, az tuti hogy mint egy trilógia 2. része, borzalmasan rossz volt. Ugyanis szinte 0 izgalommal, érdeklődéssel ültem neki ennek a trailernek. De azért valamennyire mégis elkapott, és Palpatine nagyon felkeltette az érdeklődésemet.

 61. Arra nem vetemednék, hogy mindenki nevében irjak, saját véleményem, hogy miért gáz az ugrálós rész, mert epicnek szánták, sokáig csak kamerába nézés majd elkezd futni előre majd hátraszaltó, LASSITVA. Mintha egy 5éves diktálta volna izgulva. Ha filmben ezután lesz szuperhős landolás köpök egyet. Tehát nem az ugrással van, természetesen eredeti és előzmény trilogiában is van, de ott nincs művi beállitás, lassitas stb. Mangát forgattak az sw-ből

 62. Ha nincs Ben Kenobi, akkor Leia és Han sosem találkoznak, Leiát kivégzik, Hant megeszi Jabba, szóval teljesen logikus, hogy ő róla nevezték el a fiúkat.

  Én nagy rajongó vagyok, az előzőek is tetszettek úgy-ahogy, de ez a teaser most engem sem tüzelt fel. Abban egyetértek a fanyalgókkal, hogy nem sok érdekes dolog maradt a fináléra. Kylo-t csípom, a renek érdekelnek, de a másik oldalon egy igazán érdekes karakter sincs már. Kár volt Luke-ot megölni az előzőben.

 63. Hát….lehet velem van a baj…Nem is akarok pálcát se törni a film feje fölött, de ezek már távol vannak “Lucas”-tól ! Több oldalról vérzik ez a film, mióta a disney átvette… Egy igéretesnek tűnő jó trailert megnézek 1000x is…Sajnos most elég volt 1x… teljesen érdektelenné vált számomra… Pedig nagy fanja voltam…Meglatjuk mi lesz a vége de semmi pozitív nem jön át a traileren nekem sajnos…

 64. Most majd megnézhetjük a jedi visszatért ewokok nélkül …

  Én vagyok a hülye hogy be fogok ülni rá, de szerintem a film örülhet ha a 1,5 milliárdot össze sikerül hoznia… :(

 65. Ez vmi nagyon nyögve nyelös lessz. Probálja majd erölködve helyre tenni az elözö episodot, de ide már vmi konkluzio kéne, nem foltozgatás. Az eggyetlen érdekes karakter benne Kylo, de az kevls egy megnézésre. Majd Hbo Go

 66. Félreértés ne essék én nem fanyalgok másokon csak vicces volt olvasni hogy annak idején nagyon sok rajongót az zavart hogy a régi kánont figyelmen kívül hagyják Majd amikor onnan át emelnek az azoknak akik esetleg nem olvasták a könyveket azoknak mennyire visszatetszést keltő lehet ha ilyet tapasztalnak. Még nekem is aki pedig nem egy könyvet olvasott de valahol megértem hogy ezekhez az eszközökhöz nyúlnak ha már szinte minden oldalról éri őket ez a kritika. Utolsó jedik Messze nem volt a sorozat legjobbja de Összességében még így is kevesebb sületlenség volt benne mint nagyon sok könyvben. Azt a bizonyos önfeláldozás t is ezért tudtam elfogadni. Még így is jó hogy nem olyan dolgokat vettek át mint például: az erőhasználok tie-vadászokat dobálnak…at-st-et roppantanak össze…még csillagrombolót ís megállítanak fél kézzel…( lásd tomboló erő ) luke és tanítványai egy egész csillagromboló flottát dobnak át az univerzum másik felére…. és hasonló. Na ezek voltak amik nálam is kicsapták a biztosítékot. 😂 Soha nem fogok senkit lenézni a véleménye miatt Mivel az mindenkinek a sajátja nem is kívánok senkit a saját véleményemmel megváltoztatni és ugyanezt várom el viszont is. A trailer Mint mondtam felemás érzéseket vált ki bennem is. De az elmúlt 30 év előzményeit tekintve én sokkal elnézőbb tudok lenni mint sok sors társam. De Ezzel sincs semmi baj. Mindenesetre ott leszek a moziban és kíváncsian várom hogyan zárnak le egy több mint 40 éve kezdődő sorozatot.

 67. Azért elmosolyodtam amikor Lando meg Csuvi száguldanak. Luke meg Snoke nélkül sajnos fogalmam sincs mit lehet kezdeni ami érdekes lehet. A sisak összehegesztés lehet utalás, hogy megpróbálják összetákolni, amit Ryan szétbarmolt? :) mondjuk azt lehetetlen.

 68. De hát lesz Luke. Ő beszél a teaserben. Gondolom komoly force ghost felvonulást látunk majd.

  Az ugrabugráról – nekem Yoda volt messze a legröhejesebb, amikor Palpatine-nal harcolt, ezt az ugrást meg mintha az egyik játékból vették volna át, csak nem úgy. Mindenki azt hiszi, hogy a lányjedi majd lekaszabolja a TIE-t, de akkor minek futna előle ugye, micsoda hülyeség – ezért lesz az, hogy felugrik rá. Gondolom. Na de persze ez csak egy apróság.

 69. A trailernek az lenne a feladata, hogy kedvet csináljon. Nem sikerült.
  Majd a torrentről…Egy unalmas vasárnap délután mikor nincs más.. Moziban biztosan nem.

 70. Ja és a cím – gondolom Jedi rend helyett Skywalker rend lesz, aminek Rey lesz az alapítója. A VIII-ban elég rendesen szétszedték a Jedi rendet (Yoda és Luke) annak a helyébe lép majd ez az új. Megint csak: tipp, de logikusnak tűnik.

 71. Én az itt kommentelők java részénél minimum egy huszassal öregebb vagyok. Tehát engem még az ,,aranykorban” kapott el a star wars. Mind a mai napig évente minimum egyszer megnézem az eredeti trilógiát. Az előzmény filmekkel sincs túl nagy bajom (a nyilvánvaló gyengeségeikkel együtt) de messze nem kerül annyiszor a lejátszóba. Az új mikiegérék által tákolt filmekkel (talán a zsivány kivételével) már nem tudok mit kezdeni.(talán már nem nekem szólnak,de akkor kinek?) Lehet csúnyán hangzik,főleg egy olyan ős rajongótól mint én,de abban reménykedem hogy disney-éknek 2019. sw szempontjából a bukás éve lesz(ide értve a sorozatot is) hogy egy rövidebb-hosszabb pihenő után új alapokról,új emberek (talán a disney nélkül) hamvaiból feltámadt főnixként egy új aranykor jöhessen a star wars univerzumban.

 72. Ha beigazolodik a sejtesem, akkor szerintem szep lezarasa lesz a 9 resznek.

  potencialis SPOILER

  Szerintem a cim az osszes kilenc reszt felolelo tortenetrol szol nem egy bizonyos szemelyrol. Egeszen vissza fog menni Anakin szeplotelen fogantatasaig. Ha vesszuk, hogy -regen hivatalosan, azota vagy igen vagy nem -elvileg Palpatin alkotta Anakint es Rey is tisztazatlan korulmenyek kozott pottyant ebbe a vilagba, akkor van itt egy sztorira lehetoseg, ami szep kerek egesze teheti az egesz saga-t.

 73. lordboxi ezt HBO Go-n ma nem nezed. Minden Star Wars film es sorozat innentol mar a novemberben startolo Disney+-on landol.

 74. Sok igazság van abban, amit itt mindeki leírt, de számomra egyetlen és alapvető igazság van csak: felnőttünk.

  Aki libabőrözött a Halálcsillag első megpillantásakor, vagy szinte érezte vélte magán a Hoth hidegét az első vetítéskor, az mostanra már jó 40-es. Itt már nem fog semmi ugyanúgy hatni, mint 30 évvel ezelőtt, mikor évekig kellett várni egy részre, és – valljuk be – mindannyian gyerekek voltunk…

 75. Én röpke pár másodpercre azt hittem a trailer elején, hogy valami lassú Volt egyszer egy vadnyugat típusú párbajjelent alakul, erre jön az a hülye űrhajó és elcseszi. Nem nem mondom, hogy nem lehet ebből még egy közepesnél jobb, szórakoztató film, sőt drukkolok neki.

 76. 30 éves vagyok, az összes SW filmet a moziban néztem eddig, (igen az eredetit is, amikor kijöttek a felújított verziók) … a retek Last Jedi után nem volt szívem elmenni a retek Solo-ra és szerintem erre se megyek el … az egyedüli karakter akit kedvelek Kylo, méltatlanul elbántak Luke-l. Mennyire nehéz lett volna a fan service jegyében, egy megbaszó Luke harcot látni, ahogy aprít akárkit … Ezek után a disney nem fog tudni meggyőzni, hogy ezt érdemes a moziban megnéznem.

 77. bwolf8811: Ugyanez csak 3 évvel idősebb vagyok. Luke, Leia, Han nem szerepeltek együtt, egy jelenetben. Ez mindent elmond az új trilógiáról. Szeretnék gratulálni a Disney-nek, sikerült elérniük, hogy nulla érzelmet váltott ki belőlem ez a trailer. Nem kis teljesítmény ez! Legends my ass! Ezek az új karakterek nem legendásak, egytől egyik mind egy kis csicska.

 78. Látom nem sokan lesznek azon a véleményen mint én, de nekem kimondottan tetszett. Sőt Rey jelenete az elején baromi badass volt. Az egy igazi Jedi megmozdulás volt. És nem is értem miért kell Mary Sue-nak nevezni a csajt állandóan. Anakint miért nem piszkálta senki hogy tököm tudja már hány évesen a Baljós Árnyakban mindenféle előismeret nélkül lenyomta a flottát? Lehet hogy akik Mary Sue-t mondogatnak azok nem nő gyűlölők de rohadtul nem kerülne szóba ilyen ha egy pasi csinálta volna azt amit Rey az előzetes elején. Nem mellesleg szerintem Rey fényévekkel kedvelhetőbb főszereplő mint Anakin valaha is volt.

  És azt sem vágom igazából hogy mi a franc bajotok van azzal hogy Palpatine visszatér. Tán nem volt nyilvánvaló? Akik itt írják hogy mekkora SW fanok miért nem örülnek hogy a Legendákból vesznek át anyagot? Ráadásul senki nem mondta hogy a mostani hősök már most legendák de attól még igaz hogy azok lehetnek a mostani generáció számára hiszen nekik ez pont olyan jó trilógia lesz mint nekünk volt anno az első vagy akár a második.

  A cím egyébként szerintem igen is merész választás főleg hogy ez lesz az utolsó film róluk. Plusz nem mondhatja senki nem akarnak újítani mert ezek után elvileg jön majd az Old Republic film is.

 79. öhm, nem szerepel a teaserben az, hogy legends. az szerepel benne, hogy minden generációnak van egy legendás sztorija. az enyémnek a 4-5-6 volt, a mostaninak a 7-8-9.

  ha már mindenáron előre gyűlölni akarod, akarjátok a filmet, akkor legalább ne hülyeségeket írkáljatok szakmányba, hm? az összes komment kétharmada nettó marhaság és kitaláció, gondoltam csaxólok.

  ízlés és ízlés között lehet különbség, az sose volt gond. csak megint az van, mint általában, hogy versenyezni kell ki tudja debilebb módon megnyilvánulni az aktuális helyi divat szerint és ezt egy idő után tökre fárasztó olvasni. egyrészt párbeszéd sem alakulhat ki, mert egyszerűen nincs miről vitázni, másrészt csak magatokból csináltok hülyét, ha konkrétan nem létező dolgok miatt húztok le már előre bármit.

 80. “ízlés és ízlés között lehet különbség, az sose volt gond. csak megint az van, mint általában, hogy versenyezni kell ki tudja debilebb módon megnyilvánulni az aktuális helyi divat szerint és ezt egy idő után tökre fárasztó olvasni”

  Vagy csak arról van szó, hogy a hozzászólok két harmada szerint szar az új trilógia. Ezek a filmek soha nem lesznek legendásak csaxólok (wtf?)

 81. Malachi:
  Alapjaiban egyet értek veled,talán egy valamit kivéve.
  A 7,8,9 sosem lesz,lehet akkora legendája (már csak a mérhetetlen blockbuster dömping miatt sem)a mai fiataloknak,mint az eredeti az én generációmnak…

 82. Aki nehezményezi azt (is), hogy Ben Solo Obi-van után kapta a nevét,mert hogy Leia, Han és Obi-van nem is szerepeltek egy jelenetben, azt hadd emlékeztessem rá, hogy Organa szenátor, Leia nevelőapja Obi-van barátja volt, és a New Hope-ban maga Leia küldi a segítségkérő üzenetet Obi-vannak, mint az “utolsó reményük”-nek. (Aztán persze nem derül ki, hogy Leia pontosan mit akart Obi-van-tól, de ez a megrögzött fanyalgókat nem is zavarja).
  Szóval oké, hogy gyűlöljük a filmet, de vannak, akik már kicsit mevetséges szintre tolják túl…

 83. A tie vadászos jelenetnél pedig azon sem lepődnék meg, ha ez megint valami csapatmunka lenne, tehát nem elütni akarná Rey-t, hanem felszedni, hogy Rey valahová feljusson és gyakhasson…ugyanis nem lő rá, és nem is megy gyorsan…

 84. Valószínűleg egyedül vagyok ezzel, de bármilyen fostengert is erőszakolt ki magából Star Wars téren az utóbbi években a Disney,én kimondottan jó ötletnek tartom Palpatine visszatérését. (Persze ha valóban visszatér.) Arra aztán rálehetne vezetni egy jó kis történetszálat, aminek lenne is valami értelme, hisz az egyik leghatalmasabb Sithről beszélünk, aki ennyi év után is ikon kb.
  Ez legalább nem valami alien csöcst fejő Luke egy szigeten. Ez Palpatine. Csak reménykedek, ez minden. Palpatine a kedvenc SW karakterem, megérdemelne egy külön trilógiát a múltja, meg hogy hogyan élte túl a hatodik részt.

 85. hát, így igazából tökmindegy mekkora legendája lesz (nem lesz, mert ez már nem az a kor, többé sosem lesz semmi akkora durranás, mint a mi időnkben, a 80-as években a Star Wars most függetlenül attól, hogy ki mit gondol a filmről) csak arra akartam utalni, hogy ez amolyan visszatérő szlogen a SW-nál, így kezdődött az EP1, így ér véget az EP9.

  én nem bánom őszintén, hogy a fórum 2/3-a (de szerintem több) nem várja a filmet és csalódott az egészben, én is csalódtam, hát ez van, sőt – szerintem ez rosszabb lesz, mint az EP8 volt, egyszerűen mert Abrams szerintem még olyan rendező sincs, mint Rian Johnson. az látszik az EP8-on, és azért is a negyedik kedvencem a szériában, mert a rendezőnek volt egy elképzelése, azt megcsinálta, és közben nem keveredett ellentmondásba se a SW világgal (könyvek, képregények, animált sorozatok) és tudott újat is mondani (a Jedi rend nem olyan makulátlanul menő, mint ahogy beképzelten hitték) és csak azt rovom fel neki, hogy túlságosan bedőlt a dizninek a love story kitérővel meg a felesleges kanyarral a kaszinóbolygón.

  ezzel szemben Abrams egy fantáziátlan tolvaj, és még annak is béna, mert semmi stílusa – Tarantino is mesterien lop mindenhonnan, csak neki elnézzük, mert a sok máshonnan ismert részletből egy új filmet rak össze, ami élvezhető. mi volt az EP7? olyan szemérmetlen és üres nyúlást én még nem láttam komolyan, mint az a film. ezért nem várok semmit a 9-től sem, innen csak nyerni tudok, ha mégis jobbfajta lesz.

  na mindegy, öhm a lényeg, hogy a csalódottság jogos, csak a nagy önigazolási kényszerben először gondolja át mindenki, hogy van-e értelme annak, amit érvként akar felhozni, mert ha nincs, azzal totál diszkreditálja a véleményét. már ha van neki tényleg és nem csak egy n-edik hang akar lenni a siratókórusban.

 86. Ez ad némi reményt arra, hogy talán jobb lehet mint az eddigiek…

  “This movie had a very, very specific challenge, which was to take eight films and give an ending to three trilogies, and so we had to look at, what is the bigger story? We had conversations amongst ourselves, we met with George Lucas before writing the script,”

  Months ago it was rumored that Lucas was being consulted for Episode 9 to help make it a satisfying conclusion to the saga that he started, so now Abrams has confirmed that involvement. Abrams didn’t specifically cite Lucas as the person who came up with the idea to put Palpatine in The Rise of Skywalker, but given that Abrams brought up Lucas while discussing the fallen Emperor, it may well have been him.

  forrás: IGN

 87. Skywalker nálam egyedül Kylo vagy Luke lehet csak. Max de nagyon max ha valamilyen formában Vadert is vissza akarnák hozni mert ugye voltak erről pletykák. Rey tuti nem Skywalker ahhoz nagyon át kéne retconolni a sztorit és nekem túlságosan bejött az a “fordulat” hogy egy random senki.

 88. Akik a last jedit kedvenc filmjükként, legjobbként említik és egyéb magasztos jelzőkkel illetik, írják már le legyenek kedvesek, hogy mi váltotta ki belőlük ezt az érzést, mivel adott ez a film többet mint a többi?
  Az ep IX-nek már a címe egy hatalmas WTF, szerintem kellően megalapozták azt az elmúlt évekkel, hogy fikázzák az emberek. Ez a Palpatine tease meg egy nagyon aljas módszer arra, hogy visszarángassák a népet a moziba.

 89. Oldalra-hátrafelé pörgőrúgásos vágással felbontja a dzsedilány aZűrhajót, biztos megkarcolja a Kylwalker bukósisakját, aztán aZuralkodó hegesztgeti? Nagyon jó lesz! Én ezt a részt jobban várom, mint az előzőt.

 90. Scorpions82 102. – Barátom neked mennyi eszed van! Ezt eddig csak te vetted észre, és belegondolva tök logikus amit írsz! Bírnám ha igazad lenne!

  Humán: Hogy JJ hozna lelket ebbe a szérijába?? A hihetetlen hulladék 7. rész után? Ezt biztos csak viccből írtad!:-) De annak jó volt! ;-)

  Amúgy olyan esetleges ennek a hármasnak a storyvezetése, hogy megtippelni se tudom, hogyan fogják zárni ezt az etapot. A 4-5-6 szépen, logikusan haladt a vége felé, az 1-2-3 már ismert volt, ott sem volt nagy meglepi, nade ez a trió??? Lehetetlen megmondani mi lesz.

  Ezért érdekes. Érdeklődni pedig moziban szeretek.

  Amúgy lehet hogy egy kicsit formáztak Lando fején, mert a talksowban amiben láttam, már nem működött szegény mimikája. Itt viszont szépen kurjongat.

 91. A regi kanonban Luke fia Ben Skywalker volt. Lehet hogy titokban itt is rosszalkodott egy jo oldalra tert sotet voroskevel, de csak most derul ki. Lehetne a titkos gyerekuk Gleeson.

 92. Kiváncsi leszek a filmben erre a hajóra háttal felugrós
  jelenetre.Ha meg akarják ölni egymást akkor miért nem
  lőtt a hajó Reyre.Ha pedig nem egymás megölése a dolog
  lényege akkor pedig minek kellett a fénykard oda.

 93. Kathleen Kennedy azt nyilatkozta hogy már az elejétől a Palpatine visszahozását tervezték. Ekkora kamut….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.