Abrams elvileg konzultált Lucas-szal

Mindenki megnyugodhat, a nagy öreg is beleszólt kicsit. Persze csak hülyülök, nem akkora szó, hogy Abrams a 9. Star Wars-rész forgatókönyvének elkészülése előtt. De a konkrét idézet azért árnyalja a képet:

This movie had a very, very specific challenge, which was to take eight films and give an ending to three trilogies, and so we had to look at, what is the bigger story? We had conversations amongst ourselves, we met with George Lucas before writing the script. These were things that were in real, not debate, but looking at the vastness of the story and trying to figure out, what is the way to conclude this? But it has to work on its own as a movie, it has to be its own thing, it has to be surprising and funny and you have to understand it.

Röviden: iszonyat kihívás volt lezárni a 8 filmet tartalmazó film-szagát, aminek ötletelése során még Lucast is megkérdezték a dologról. Szóval nem az öreg kemény iránymutatását érti alatta, hanem csak egy mellékvágányt, tulajdonképpen rajongónyugató dolgot.

47 hozzászólás a “Abrams elvileg konzultált Lucas-szal” bejegyzéshez

  1. Erről már olvastam korábban. Ez is azt bizonyítja, hogy a 8. résszel nagyon elcseszték a dolgukat.

  2. J.J egy kretén. A 7-nél szólt Lucas nekik, hogy segítene a forgatókönyvben, de ők ellenezték (elvégre is ki tudna a legtöbbet az univerzumról, ha nem ő…) nem kellett a segítsége. Meg is mondta a film után, hogy neki nem tetszett. J.J elrontotta a 7-et, Rian pedig nagyon nagyon durván el****ta a 8-at. Semmi az ég világon nincs még Palpatine sem, aki ezt a trilógiát nézhetővé tenné….
    Erről nem a Disney tehet, hanem akikre bízták a film forgatókönyvét és rendezését: J.J Abrams és Rian Johnson. Elvileg ők is nagy SW rajongók voltak és ehhez mérten készítették el a filmet. Na, hát szerintem nem túlzok, hogy bármelyik igazi fan ezerszer jobb forgatókönyvet írt volna.
    Egy felejthető ellenszenves karakterekkel teletűzdelt főgonosz nélküli és a szerteágazó szálak, amelyek úgysem fognak vezetni sehová jellemzi ezt a trilógiát (spin off-ok szerencsére jobban sikerültek).

  3. Gondolom bejelentették neki ultimátumszerűen, hogy milyen módon tervezik meggyalázni a maradék pár karakterét…

  4. Még mindig azon vagyok kiakadva, hogy bele mertek vágni úgy a trilógiába, hogy semmilyen tervük nem volt mit akarnak megvalósítani. Nevetséges!

  5. “There is no VII, VIII, IX. There never has been. The story was originally intended to be IV, V, and VI. But I had a backstory which I found fascinating, and I decided to do the backstory, [which] had already been written. So now you’ve got the full story from beginning to end. There really isn’t any more, [so] I’m gonna go and do other kinds of movies, which I’ve been looking forward to doing for a very long time.

    George Lucas – Empire Magazine The story was originally intended to be IV, V, and VI. But I had a backstory which I found fascinating, and I decided to do the backstory, [which] had already been written. So now you’ve got the full story from beginning to end. There really isn’t any more, [so] I’m gonna go and do other kinds of movies, which I’ve been looking forward to doing for a very long time.”

    George Lucas – Empire Magazine

    Nekem innentől minden bla bla bla…

  6. Megmondom: Azzal, hogy behozzák Palpatine-t, csak rontani fognak a helyzeten. Mert ugyebár ő a 6. részben “A kiválaszott” keze által halt meg, aki ezzel elpusztította a Sith-eket. Ezért nagy rá az esély, hogy a 9. részben még Darth Vader karakter is fog kapni egy jó nagy tökön rúgást, mint a korábbi részben az ő kis fiacskája. :/

  7. Szerintem meg Lucas never a trailer végén.

    Amúgy ez most olyan, mint előhozni a kisebbik rosszat :D

  8. Megmondom:
    Badarság azt gondolni hogy ezekről fostengerekről a disney nem tehet. Komoly kontroll alatt tartják a forgatókönyvírót és az adott rendezőt is.
    Máskülönben miért rugdosnák ki őket állandóan a forgatások közepén?
    Lucassal meg kb annyira konzultált Abrams mint mondjuk velem. Ez szimpla marketing bullshitt

  9. Nem akarom J.J-t védeni, de mindenki őt fikázza. Holott az EP7-nél ő és Kasdan ha jól emlékszem pár nap alatt mondták tolbla egy iphone-nal a forgatókönyvet, kényszerből. Mert Kathleen néninek nem tetszett amit Arndt írt. És kirúgta nem sokkal a forgatás előtt. Emlékeim szerint annyira előtte, hogy Abrams és Kasdan már a kész díszletek között “írták” az új forgatókönyvet.
    Itt szerintem baromira nem Abrams a bűnbak, hanem Kathleen. Mindenbe beleszól, mindent megváltoztat. Nem hiába billegett a talaj a lába alatt. Ment a pletyka, hogy kirúgják. Aztán jött debilke Johnson, na amit ő és Kennedy műveltek az EP8-cal, azt senki nem tette zsebre. És most J.J visszajött, hogy rendbe rakja a trágyadombot. Nem akarta, nyilatkozta is. De csak beleállt, és megpróbálta. Én tökösnek tartom emiatt. És tuti megvoltak a feltételei, szerintem most KK-nek kevesebb, vagy semmi beleszólása nem volt a dolgokba. Meglátjuk mi sül ki belőle. A trailer elég semmilyen.

  10. Kempesbaba:
    Ez nem marketing a külföldi hírportálokon már korábban is írtak erről. Meg arról is, hogy a Mandalorian sorozatban is kikérték a véleményét. Arról fénykép is készült.

  11. .LnB:
    Ponotosan. KK nem egyszer nyilatkozta, hogy szerinte a SW a pénzről szól és a PC-ről.
    Meg olyan bullshit-eket üzen a női nemnek, miszerint attól lesz belőlük igazán erős és sikeres nő, ha szereznek egy gazdag és befolyásos pasit aki majd el intéz nekik egy magas pozíciót valami menő cégnél. És erre még büszkén arra érvel, hogy ő is úgy lett sikeres nő a filmiparban, mert a férje és George Lucas elintézte neki. Nem tudom ki hogy van vele, de ilyen típusú nők nem éppen az erős nő definíciója, hanem sokkal inkább pénzéhes szajháké.

    Mondjuk a Celebrationnon meglepett, hogy Kennedy nem kezdte el hagytok megint a szarságait.

  12. Kempesbaba:
    Hát én azoknak már jobban hiszek, mint a magyar filmes hírportáloknak, vagy a mostani Lucasfilm fejeseinek.

  13. “Ez nem marketing a külföldi hírportálokon már korábban is írtak erről.”

    a fenti poszt sem agyszülemény, hiszen ott van JJ mit mondott. De továbbra is: az h kikérték a véleményét, meg hogy mennyire hallgattak rá, az nem ugyanaz.

  14. “Lucas elképzelte 6 részesnek”
    Én úgy értem, hogy a prequel-el együtt 6 rész tehát Lucas sose gondolkodott 9 részben.

    Az érthető, hogy a Disney a pénz/bevétel miatt olyan SW filmeket, amilyenek, kérdés lesz-e majd új “Lucas/Cameron” aki szeretne (és lesz is lehetosége) elmesélni saját sztoriját, nem a pénz hajszolás céljával?

  15. Lucas mindig 9 részbe gondolkodott. Több könyvbe és videóba elmondja ezt.
    Erdetelig a 6.rész után már a 7.akarta forgatni de Hamillen kívül senki se akart visszatérni plusz Luke Vader sisakjat viselte volna.
    Majd a 3.rész után tért vissza a 7.tervéhez ami Luke Akadémiájának bukásaett volna Han fia miatt és Luke egy árva lánnyal menekült volna.

  16. Ez most jó hír vagy rossz?

    Ha azt nézzük Lucas milyen irányba vette fel a fonalat sok év után, akkor nem hangzik túl jól a vele folytatott konzultáció, de ugyanakkor az eredetiek kiválóak a maga nemében.

  17. Gyula: Ha igaz egyértelműen jó, a prequelek sem az ötletei miatt lettek szarok hanem a rendezés/dialógusok miatt (plusz a 2-3ra teljesen elhatalmasodó cgi szerelem miatt) igazából már akkor is másnak kellett volna kiadnia a forgatókönyv írást és a rendezést, az újtól meg nem kellett volna elzavarni mint kreatív agyat.

  18. Gyula:
    Amit Lucas igazán elszúrt az előzmény trilógiában az A klónok támadása volt. De ha azt a filmet össze hasonlítjuk az Utolsó Jedikkel, akkor látni lehet, hogy Lucas “förmedvénye” még mindig ezerszer jobb Star Wars mozi, mint amit Rian Johnson csinált.
    A 2. résznek a hibái ellenére volt története, ami nem csak szimplán abból, hogy egy űrhajó csiga lassúsággal üldözött egy másikat, amit az első film elkezdett, eredeti volt, és meg volt benne az a Star Wars hangulat/érzés ami egy SW filmhez sokat hozzá tesz. És azok bizonyos hibák (pl. Ob-Wan folyton cseszegeti Anakin-t az meg rinyál, mint egy 6 éves) nem okoztak olyan súlyos kárt a trilógiában, amit nem lehetett a 3. részben (+ a Klónok háborúja sorozatban) korrigálni.

  19. Sztem ott még a rinyalassal se volt baj. Egyszerűen Anakin egy Rinya pina, ezért lett Sith.

  20. Ez a mocskos nagyorrú hadd ne mondjam kicsoda a rákfenéje az SW-nek (nameg a disney)

  21. Ez a saga már akkor el volt baszva, amikor megmutatták nekünk a 6 éves Darth Vadert.

  22. Lehet, hogy nem kellett volna teljesen kukázni az elképzeléseit az új részeknél, és akkor nem most kéne rohangálni hozzá ötletekért? Amúgy Lucas is kamuzik ezzel a “csak 6. rész van, le van zárva a sztori” dologgal. Mark Hamill is többször nyilatkozta, hogy a 4. rész forgatásánál Lucas még 15(!) részt emlegetett neki, illetve pár vázlatot írt a 7-9. részhez anno. Sőt a jogok eladása előtt konkrét draftokat (nem tudom, hogy van magyarul) írt az új részekhez.

    U.I.: kurva anyád, Rian!

  23. Rian elmondjam mit csinált?
    Behoztak a 7-ben (és tényleg egyedül ez lehetett volna a jó) egy jó gonoszt árnyaltan. Ez volt Snoke. Na innentől Rian-en múlt mihez kezd vele, mit akar kihozni. Csak ez a barom elolvasta a neki szánt terveket, elolvasta Lucas vázlatait és elolvasott minden rajongói teóriát.
    Mindet összegyűjtötte és az összeset kukázta, hogy na majd én olyat húzok, amire senki sem számítana ez lesz az új trilógia Birodalom visszavágja. Csak az irtó jó rajongói teóriák még kidolgozottak voltak, Rian-nél a 8-ban szembetűnő, hogy nincs fantáziája és nem tud kidolgozni, hogy úgymondjam nincs önálló gondolata, ami van azt pont láttuk a 8-ban. Egy gyerekes értelmetlen katyvasz baromság.
    Az volt a csavar, hogy direkt szembement minden jóval csakhogy megmutassa megtudja lepni a nézőket? Meglepte, elb****ta a rajongók star wars érzéseit. Eltíltanám a nagyjátékfilmektől. Menjen valami Happy Medison-os vígjátékot forgatni.
    Én a 7-et rossz filmnek tartom, de ki lehetett volna hozni sokmindent pont Luke és Snoke miatt. Erre jött ez a kretén….
    Bocsi, de nagyon pipa vagyok Rian-re. Eltudta érni, hogy az égvilágon semmit ne érezzek egy elkövetkezendő sw film trailerjénél és ne is várjak egy sw filmet sem.

  24. Igen, Rian kezében volt Luke, Snoke. Egy ilyen barbár állat kezében. Kicsinálta őket. Meggyalázta Luke-ot, a Star Wars-t.

  25. Ki az, “R” betüvel kezdődik és el**ta a star wars-t?
    – Rian Johnson

    Hány személyből kell állnia egy stábnak ahhoz, hogy el***on egy 50 éves filmtörténelmi mérföldkövet?
    – Egy személyből és fontos, hogy Rian Johnson köztük legyen.

    Cukor, só, antikreativitás, idiotizmus és egy nagy rakás s**r. Ezekből az összetevőkből próbálta megalkotni a Disney a tökéletes Star Wars 8-at, de véletlenül a kotyvalékba kevert még egy alkotóelemet Rian Johnson-t.
    Így született meg az utolsó jedi…

    Josh Trank és Rian Johnson ül egy asztalnál és éppen beszélik, hogy a jövőben ki milyen filmet fog el***ni.
    – Josh mondja, hogy a Fantasztikus Négyest na én majd azt.
    Mire Rian rákontrázik -> Mi az a film, ami el*****hatatlan?
    – Josh elneveti közben magát és Rian szemébe néz -> Megfordítanám a kérdést, melyik az a film, amit ne tudnál el***ni?

  26. csak az a baj hogy nem most kellett volna elkezdeni Lucas papa ötleteit is bevonni… hanem már rögtön a 7., de ha nem is ott akkor a 8.-nál mindenképp … :S

    Ez már csak halottnak a csók lesz …

  27. human:
    Nem is tudtam, hogy Carl Weathers is benne lesz.

    Abu:
    Sajnos igen. De nekem mondjuk a 7. rész még elfogadható volt. A 8. részre arra már tényleg nincs bocsánat.
    Reméljük, hogy a Trónok harca rendezői jobb trilógiát csinálnak majd.

  28. Kikérték a véleményét: 1x meghívták a felvételre, körbenyalni meg selfizni aztán jó markteting anyagként szétküldték utólag, hogy itt volt és leosztotta a bölcsességet, közben meg fogadjunk, hogy nem is olvasta a scriptet és csak röhögcséltek egy sort kedélyesen. De a “fanokat megnyugtatja és bevonzza” alapon ezt eljátszák.
    Same bullshit a minden amit lehetett nem CG-vel csináltunk meg dolog amiből a 1000 jelenetből mutatnak kettőt amit marketing célból tényleg modellekkel csináltak :-)

    Az hogy JJ az utolsó részben már a teaser-ben is mutatt egy Death Star darabot (pedig ronggyá robbant és még az Endor légkörében el kellett volna égnie vagy becsapódáskor megsemmisülnie, nem hiszem hogy a tenger közepén építenek egy ekkora chunk-ot, de ki tudja) az meg megint az ő és a Disney NULLLA kreativitását mutatja. Kb. azt vonták le hogy ez kell háromból két SW filmbe és berakjuk így mindig.

    Szomorúan, de egyben mégis örömmel olvasom itt a Filmbuzin a IX-el kapcsolatos hozzászólásokat, mert látom hogy nem vagyok egyedül a véleményemmel, bármennyire is “próbálják ezt véres szájú fanboy kisebbségnek” beállítani. A script az új trilógiában szánalmas, és ezt már nehezen menti meg bármi is. Egy új JJ cliffhanger a végére meg főleg nem.

  29. Felmerül bennem azért a kérdés: a 6. részben mit éreztek lezáratlannak? Elmondása szerint Lucas egészen más irányba indult volna el, így komoly elképzelése gondolom a Disney/EA hozzáköltéséről nem alakult ki.

    Viszont azután, hogy az előző happy endet bikából felrúgták, remélem itt valami bittersweet befejezést kapunk. Az új filmekkel pedig, ha keresni akarnak, a The Old Republic irányába indulnak inkább el.

    @Feelgood: Szerintem sokan fogják megnézni. Engem se érdekel annyira már a SW, de Fischer utolsó jeleneteiért valószínűleg beülök.

    Kérdés inkább az, hogy hány évtized szünet szükséges, hogy a R.J.-féle trilógiának akkora nézettsége legyen, mint a Skywalker saga-nak.

  30. Islander:
    Rian Johnson is betette a 8. részben a Halálcsillagot. Az a bizonyos “faltörő kos”, amivel az első rend betörte a kaput a film vége fele. Még Finn is úgy nevezi, hogy egy Mini-Halálcsillag.
    Szóval mind a három filmben van Halálcsillag.

  31. Zs.Gábor:
    “Az új filmekkel pedig, ha keresni akarnak, a The Old Republic irányába indulnak inkább el.”

    Eléggé valószínű, hogy az fog következni. Mert a Trónok harca rendezőinek trilógiája 1000 évvel a Baljós árnyak előtt fog játszódni. Legalább is ők ezt mondják.

  32. Zs.Gábor: Felmerül bennem azért a kérdés: a 6. részben mit éreztek lezáratlannak?

    A pénzcsapot.

  33. Dzsononzon
    A Solo bevétele nem ezt mutatja. De kivancsi leszek erre. Én speciel tuti nem ülök be rá.

  34. Konzultált Lucas-szal?
    Na akkor bejön a teória és Jar Jar lesz a Sith nagyúr. Az Ő nevetése van bevágva a végén.

  35. SZSZFilm – oh basszus és tényleg ott a mini, ground level halálcsillag az EP VIII-ban is…! Annyira kibaszott idegesítően unkreatív hogy ez így ki van mérve meg analizálva és erre kell építeni. Gondolom ha valaki bedobott volna bármi eredetit az így járt volna: https://knowyourmeme.com/memes/boardroom-suggestion

    Hihetetlen mi mindent ki lehetett volna hozni ebből a trilógiából (még akár úgy is hogy a régi szereplőgárda fel sem tűnik benne) és mi lett belőle. Nagyon sajnálom. És akkor jön ez hogy érezzük hogy gond van, de higyjétek el megkérdeztük magát a mestert is, kikértük a tanácsát Lucasyodának. Aki megmondta hogy a vásár után úgy penderítették ki az egészből hogy a lába sem érte a földet, mert ők megmutatják. Igazából veszíteni nem tudtak mert ha a 3 részben csak fehér zaj van azt is 2x megnézik az emberek, másodszorra azért mert elsőre nem hiszik el :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.