Bevételek: Endgame. Ennyi.

Az Endgame olyan szinten rajtolta le az eddig box office nyitási rekordot, amire szavak nincsenek és ez nem költői túlzás, hanem egyszerű tény.

A realisták a földön maradva két stabil lábbal azt mondták, hogy ennek 300 millió lesz az eleje, és ezzel az Avengers mozi pont az előd, az Infinity War rekordját söpri majd a szőnyeg alá. Ehhez képest a kezdés 350 millió dollár csak Amerikában, nemzetközileg pedig 1.2 milliárd dollár. Az első hétvégén. Erre varrjon gombot, aki tud.

Némi személyes hangvitellel, emlékszem, amikor komolyabban elkezdtem érdeklődni a bevételek iránt, és valamikor 2002 környékén egy akkoriban népszerű mozis oldal fórumán komoly észosztás ment a box office adatokról, ott elhangzott, hogy Avengers mozi már pedig soha nem lesz, mert annyiba kerülne, hogy nem éri meg elkészíteni. 2019 első felében ott tartunk, hogy az MCU teljes nemzetközi bevétele 21 milliárd magasságában jár 22 film után és elkoptatott gondolatmenetem, de az biztos, hogy ezt az üzleti modellt számtalan helyen tanítani fogják, és jó eséllyel nagyon sokáig más képtelen lesz utánozni.

De ezzel lehet óvatosabban bánnék, mert ha ugrom még egyet az időben, alig pár éve a Force Awakens bődületes hype-ja környékén sokakkal egyetemben azt jövendöltem, hogy beláthatatlan, hogy mikor tudja majd mozi még ilyen szinten megmozgatni a tömegeket és megközelíteni Amerikában az 1 milliárd dolláros végeredményt. És az Avengers elérte. 2012-ben övék volt az első 200 millió feletti nyitás, tavaly az Infinity war bevettel először a 250 milliót és most simán lenyomták a 300-at is, miközben még javában pörög a mozikban a Captain Marvel szintén 1 milliárd felett – szóval annyira nem kell oket félteni, hogy innen hova tovább.

Ellenben azt megjósolni, hogy ennek hol a vége, szinte lehetetlen, de az biztos, hogy az MCU világában csúcstartó Black Panther otthoni 700 milliós bevételét gond nélkül lenyomják.

És akkor még jó darabig lehetne sorolni milyen rekordok dőltek meg, mint a legerősebb első napoké, a valaha volt első 1 milliárdos nemzetközi hétvégi nyitás és így tovább, de álljon itt inkább még egyszer a 350 millió Amerikában és a nemzetközi 1.2 milliárd. És ez nem Marvel fanboykodás (mert a film annyira nem jött be), de ha valaki blockbuster sucker, az hosszú évekig rózsaszín ködben gondol majd erre a hétvégére, mert ez minden túlzás nélkül történelmi pillanat.

Ezt a hétvégi amerikai bevételi listát nézzétek:

 1. Avengers: Endgame – $350,000,000 össz: $350,000,000
 2. Captain Marvel – $8,051,000 össz: $413,580,047
 3. The Curse of La Llorona – $7,500,000 össz: $41,284,301
 4. Breakthrough – $6,304,000 össz: $26,114,230
 5. Shazam! – $5,520,000 össz: $131,149,727
 6. Little – $3,438,000 össz: $35,846,255
 7. Dumbo (2019) – $3,239,000 össz: $107,005,558
 8. Pet Sematary (2019) – $1,290,000 össz: $52,612,457
 9. Us – $1,141,000 össz: $172,844,635
 10. Penguins (Disneynature) – $1,051,000 össz: $5,721,426
abelh
írta
2019. 04. 28. 23:35
megjelenés
43
hozzászolás


43 hozzászólás a “Bevételek: Endgame. Ennyi.” bejegyzéshez

 1. A cikkbe még feltüntetném, hogy mennyi a worldwide openingek között a második helyezet, csakhogy érződjön mennyire brutális ez az 1.2 milliárd. Felfoghatatlan ugrás, el sem lehet képzelni, hogy hol fog ez megállni. 3-4 milliárd? Mennyi Marvel film jövőjét megalapozza ez majd?! (nagyon remélem, hogy a phase 4 majd x-men reboottal indul)

  1 Avengers: Endgame $1,209.0

  2 Avengers: Infinity War $640.5

 2. Délután óta frissítgetem a boxofficemojot, hogy mikor jön ki a friss hír. Nagyon durva eredmények. Pont az előbb olvastam. Döbbenet. HSX-en is felugrott a film 700 fölé. Fene tudja hol lesz a vége.
  Egy darabig ez rekord lesz azt hiszem. A SW univerzum nincs olyan állapotban, hogy ezt lenyomja.

 3. Nari: az IW nem világpremier volt Kínában, azért sokkal közelebb lenne, ha nem így alakul.

 4. Igazából ez várható volt szerintem. A sok hype meg hogy 10 éves ciklust zárnak ami igazából tényleg tökéletes kiszálló azoknak akik unják már ezt az egészet. Na meg az a zseniális spoiler kampány, hogy “Don’t spoil the endgame” is mind arra késztette az embereket hogy minél előbb bejussanak a moziba. Kint állítólag az első két hétre előre foglalt volt minden mozi. Nem tudom ebből mennyi igaz.

  Egyébként én az imént jöttem haza az angol vetítésről és meg kell mondjam szívem szerint egy ponttal többet adnék most a filmre mint szinkronnal. Borzalom mennyi félrefordítás volt benne.

 5. Gondolom nagyon sokat nyom az is, hogy a közbeszédben úgy hivatkoznak a filmre mint a mai generáció Csillagok Háborúja. Ez kb. azt jelenti, hogy ha kihagyod akkor az olyan mintha nem nézted volna élőben a Holdra szállást. Ezt a fajta pszichológiát pedig (ahogy te is írod a cikkben) nem fogja egyhamar senki sem leutánozni.

 6. Emlékszem hogy körberöhögték azt aki 350 milliós nyitást jósolt, meg azt(engem) aki azt mondta, hogy veszélyben lesz az Avatar. Ez mára már nem is kérdés. Az viszont igen, hogy ennekennyi lesz a vége. 4 milliárd?

 7. Az Avatar nem érdemli meg az 1.helyet. nézzétek csak meg, hogy a nyitóhétvégén mennyit produkált… 46.helyen szerepel, Amerikai bevételt nézve is siralmas, ergo senkit aem érdekelt a film csak a 3D miatt ült be rá utána mindenki.

 8. Én is 350 körül tippeltem, de leírni csak 330at mertem :D

  A 4 milliárdot erpősnek érzem, nem mondom hogy nincs rá esélye, de én inkább 3,1 – 3,4re tippelek.

  Érdekesség, pl amerikában vannak mozik amik 0-24-ben üzemelnek csak ez miatt a film miatt.

  Miskolcon törölték az összes vasárnapi előadásokat, csak azért hogy a 8 teremből, 7-ben csak a Végjáték menjen.
  És 80% fölött volt a termek töltöttsége.

 9. Jah és akkor ezek csak a film bevételei a 21 milliárd … ki tudja hol lehet a vége a sok (nem tudom hogy kell helyesen írni …) mörcsendájsz termék eladásból … ruhák bögrék mindenféle kütyü amelyiken vmelyik karakter van.

 10. 3 milliárd lehet a vége, de azért lehet azt is óvatosan mondanám, mert messze a nyár még, nincs iskola szünet sem és fene tudja mennyire front loaded a téma. Amerikában sem merik egyelőre sokkal 800 fölé lőni és valahol ott lehet a realitás.

  IW után is sokan elcsusztak és Star Wars, meg Avatar verést vártak és relatíve hamar lecsengett.

 11. 11. Ugye csak trollkodsz? A hosszúra nyúlt bevételi időszak épphogy azt mutatta az Avatarnál, hogy nem volt kezdeti hype, a film minősége juttatta oda ahová. Én is kétszer néztem meg, ez volt az egyetlen film amiért utaztam 200km-t, hogy IMAX-ben lássam. Azóta sem volt olyan filmélményem (nem filmes pontszámra gondolok). Az Endgame sikere nem a film sikere, hanem az a jelenség mint a trónok harca, hogy egy jól sikerült sorozat szépen lassan berántja az addig lemaradókat is, és a végére óriási rajongótábor alakul ki, aki várja a csúcspontot. Ez is nagyon nagy filmélmény, közösségi élmény lehet, de jóval könnyebb út a nagy nézőszámhoz, mint ha a semmiből jönne valami, és a szájhagyomány vinné a csúcsra. Az Avatar ebben verhetetlen lesz még egy darabig.

 12. Félek ettől a bevételtől, mert most megint mindenki univerzumot akar majd építeni ahelyett hogy jó filmet csináljon. Amúgy birom a marvelt és gratula nekik. A konkurenciának meg kellene nézni az első vasembert egy deka univerzum építés nem volt benne az end crediten kívül. Már félek előre milyen filmeket jelentenek be, alig várom a igazság ligája vs. Öngyilkos osztagot

 13. 16:

  Ettől félni? Ez egy eddig teljesen egyedülálló eredmény, senkinek nem garancia a sikerre az univerzum építés. Meg lehet nézni másoknak mennyire megy, a probalkozasokbol meg nem lehet gond – mert ami gyenge, az eddig is hamar elvérzett.

 14. 17. mert már az első filmmel egyből az univerzumra gyúrnak, és így a végtermék elnagyolt :(

  Azért kezdetben a vasember 1 vasember 2 thor 1 am kap 1 évek teltek el … konkrétan a vasember 1 utáni első crossover 4 évet várt… volt hozzá türelmük.

 15. 18:

  És látszik , hogy JL is hogy besult, vagy a Dark Universe-bol sem lett semmi. Azért a producerek is tanulnak majd ezekből, amiket meg továbbra is földbe állítanak, azokért meg nem kár :)

 16. Azért a nagy bevételi jóslatokkal megvárnám még a 2.-3. hét számait.
  Az meg, hogy ha lenyomja az Avatart nem különösebben foglalkoztat, majd jön egy film ami ezt is lenyomja, talán pont az Avatar valamelyik folytatása. A Disney csak jól jár ezzel a házon belüli “versennyel”.

 17. Én se hasonlítanám össze az Avatart ezzel. Azért ezt a filmet 10 évig vezették fel, és addig gyűjtötték szépen a rajongókat hozzá. Az Avatar meg szinte a semmiből jött, minden előzmény nélkül.
  És igen, várjuk meg a 2-3 heti adatokat. Biztos, hogy kurva sokat fog keresni, de majd meglátjuk mennyit. Én mondjuk nem hiszem, hogy másodszorra is megnézem, mert nekem az IW jobban bejött.

 18. nekem itt a végső csata nagyon átláthatatlan és összecsapott volt, és volt egy jelenet, ahol dupla facepalm is volt :)
  De tény, hogy ez érzelemdúsabb volt, főleg ugye a 10 év lezárása miatt

 19. Oké,hogy jó a film de soha nem értettem,hogy miért is kellene ugrálnom amiatt,hogy a disney milliárdokat keres?

 20. Az Endgame árnyékában ugyan megbújik, de a Captain Marvel szép “lassan” felkapaszkodott a 2. legsikeresebb eredettörténetté, egyben az 1. legsikeresebb női szuperhős eredettörténetté.

 21. Ez hülyeség, nem volt lefoglalva az első két hétre kinn sem. Egy hete volt döcögős a jegyfoglalás csak, de nem volt akkor sem lehetetlen. Ismerősöm meg tegnap vett még egy jegyet erre a hétre is, hogy újrázza (usában).
  Ha valahol ilyet írtak, hogy nehéz rá jegyet szerezni, az csak valami reklám része lehet, hogy már csak azért is próbáld meg.

 22. Az Avatar a 3D hype miatt durrant ekkorát. Emlékszem, hogy még azok is, akik alapból nem járnak moziba, csak azért vettek rá jegyet, mert 3D… Misztikus dolognak tűnt. Biztos vagyok benne, hogy ma leforgatva csak az akkori bevételek 55-60%-t hozná. Persze még az is nagyon szép.
  Nem hiszem, hogy az új részek megugornák akárcsak a két milliárdot is.

 23. 26
  Captain Marvel sehol se lenne, ha nem 1 hónappal az Endgame előtt adták volna, ráadásul úgy előadva, mintha ő lenne a kulcs az egészhez és mindenképpen látni kell azt a filmet az endgame előtt.

 24. 29.: A Feketepárduc ugyan ez volt …
  de erre meg azt mondom, hogy megtehetik, sőt hülyék lennének nem meglovagolni 1-1 filmjükkel a bosszúállók hullámát.

 25. 29.:
  Ebből látszik, hogy nem gyártani kell tudni, hanem eladni. Az az igazi művészet.

 26. 24:

  Nem kell örülnöd, de ez egy bevételi poszt, azt tárgyaljuk és annak szempontjából ez egy kivételes eredmény. Független a Disney-től, ha Tóth Géza eredet története hozna ennyit, ugyanez lenne a körítés.

 27. 28. Szelektív a memóriád. Az Avatar előtt is mentek már 3D filmek a mozikban. Amiben új volt az Avatar, hogy egy teljes, élethű 3D világot vázolt fel, az addigiaknál ugrásszerűen jobb minőségben, ráadásul kétfelé célozva, az akciórajongók is megkapták a magukét, és a női célközönség is.

 28. @35. FD: A Pocahontas storyt imádják a csajok, és emiatt az Avatart is. Több hölgy ismerősöm nyilatkozata alapján állítom ezt.

 29. 36. Így van. Az Avatar számai állítom, hogy nagyobb részt a női közönség miatt lettek ekkorák, ott nagyot ment a Pocahontas sztori + öko üzenet. Volt olyan hölgyismerősöm aki többször nézte meg moziban, és kijelentette, hogy ő ott akar élni.

 30. igen, mentek 3d filmek, kit érdekel? tisztán emlékszem én is, és szerintem itt mindenki, hogy csak a 3d miatt mentek el a családdal 3x megnézni. 0 az a film, de látni kellett. az endgame teljes joggal döngöli földbe. legalábbis remélem. hehe, hülye avatar, a következő részei vajon kit érdekelnek. a többség szerintem nem is tudja, hogy jönnek, és rég elfelejtette azokat a navikat. miért kell majd megnézni? az eddigi legjobb 4DX ScreenX moziélmény átélése miatt? na persze. ez a női célközönség dolog nekem is új

 31. Herceg
  Tény, hogy az Avatar, mint film csapnivaló. A kivitelezése, viszont akkor lehengerlő volt.
  S ne becsüld alá azt, hogy 10 éve volt az Avatar.
  Most is megy az Avatar kiállítás. Valamint James Cameron írja, rendezi. Ritkán csinál valamit a faszi. De ha beindul, akkor arra felkapja a fejét a filmvilág.

 32. 1. Avatar
  $2,788.0
  2. Titanic
  $2,187.5

  3. Star Wars: The Force Awakens
  $2,068.2
  4. Avengers: Infinity War
  $2,048.4
  5. Avengers: Endgame
  $1,914.5

 33. Két hét alatt lenyomta a Titanicot, ezek után simán esélyes az Avatar letaszítása és még talán a 3 milliárd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.