32 hozzászólás a “Star Wars: Skywalker kora lett a magyar címe” bejegyzéshez

 1. Ez hogy jött ki? Úgy gondolták itthon a fordítók, jobb ha marvel ízt kölcsönöznek neki?

 2. A magyar cím fordítás újabb gyöngyszeme! Miért nem volt ezeknek jó a Skywalker felemelkedése?

 3. Szar filmhez szar cím dukál. ;)

  “Honnan tudod,hogy szar lesz?”

  Disney…Star Wars….

 4. Prothean:

  Szerintem akárki csinálta volna, érkeznének ilyen kommentek, hogy
  “Szar filmhez szar cím dukál. ;)

  “Honnan tudod,hogy szar lesz?”

  Disney…Star Wars….”

  Legyen az akárki. Látatlanba meg nem írom ki, milyen emberek értékelnek egy filmet… egy teaserből. ;)

 5. Fura, hogy ennyire zavar egy filmnek a címe. Legyen az a magyar vagy az angol.
  Talán mert elolvastam pár nyilatkozatot, ahol kihangsúlyoztak, hogy végre lezárjákt ezt a 8 film óta futó történetet, viszont adnak neki egy “Skywalker felemelkedése” címet.
  Nem tudom, ez cím, amolyan mozis “click bait”-nek tűnik nekem.

 6. Nem igaz, hogy nem unalmas, minden egyes SW megmozduláshoz odaírni, hogy szar és ennek szinonimáit, aztán meg ott ropogtatjátok a kukoricát majd a moziban… Hagyjátok már vagy engedjétek el! :)

  A cím tényleg nem a legjobb, van is valami magyarázat rá a magyar forgalmazótól, bár sokat nem törték a fejüket, de valami olyasmi, hogy nem akartak tükörfordítást most neki, meg, hogy a Skywalker név előreláthatóan egybe fog forrni az erőhasználók/erőérzékenyek megnevezésével és így lezárják az élő Skywalkerek éráját (végre). Bla-bla…

  Én csak azt mondom, jöhetne már a filmecske. :)

 7. ” A Próféta ” után szabadon:

  VII. Csillagok újabb háborúja
  VIII. A Birodalom újra visszavág
  IX. A Jedi újra visszatér

 8. Mondjuk a Skywalker kora még így is értelmesebb címválasztás, mint az Ultron kora volt (mert ott ugye milyen korról is beszéltünk, mikor csupán egy MI akarta kiirtani az emberiséget), még akkor is, ha nem ez az eredeti. Ez a felemelkedés magyarul amúgy sem hangzik olyan jól, nálunk nincs meg az a töltete a szónak, mint az angolban a rise-nak, itt inkább megdicsőülésnek lenne érdemesebb fordítani. Valószínűleg a filmben is csak arra fognak utalni ezzel, hogy a Skywalker-ek hagyatéka végül győzedelmeskedik a gonoszok felett és megszületik az új jedi rend. Így nézve meg nem rossz a magyar cím sem, hiszen tényleg egy korszak érik be/zárul le ezzel.
  Aztán persze hogy a film milyen lesz, az más tészta, de a címet nem tartom rossznak.

 9. Tocso: “Látatlanba meg nem írom ki, milyen emberek értékelnek egy filmet… egy teaserből”

  A teaser amúgy semmitmondó, és abból mint mezei néző nyilván nem következtetnék arra,hogy szar lesz a film bár azt továbbra sem értem,hogy mit akarnak lezárni. Ahhoz azért kell valami cselekményféleség,nem?

 10. jó cím. beleillik elmeletembe miszerint nem egy bizonyos személyre utal, hanem a 9 részre együtt.

  Minden haternek ajanlanám, hogy nézze újra az eredeti filmeket. igencsak jót tett nekik, hogy gyerekként láttuk. Ismerek embereket akik nem látták gyerekként és egyáltalán nem értik mi ebben olyan nagy szám. ez magyarázza, hogy az ázsiai piacon miért nem rúgnak labdába

 11. Soldierdsgn
  Hát én biztos nem fogom ropogtatni, eddig sem voltam egyikre sem. :D A Force awakenst is hogy bekajálta a nép, álltak sorba elővételbe a jegyekért atyaég. :D

 12. Én sem értem mi a fenét is akarnak lezárni, annyira nem érzem a VI. és a VII. részek közt a folytonosságot, annyira nem tudni semmit semmiről, hogy nem lezárni kéne ezt, hanem pont inkább el kellett volna kezdeni felépíteni valamit.

  A nagy öregek mindegyike vissza lett silányítva. Han Solo háborús hősből, kvázi katonai vezetőből 70+ éves korára piti csempész lett, Leia új köztársaság első embere helyett piti lázadó vezér lett, Luke Skywalker Jedi mester, a rend újra alkotója hibbant remeteként végezte. Lando vajon mi lett 70 éves korára? Piti szerencsejátékos, vagy csak portás egy kaszinóban?

  Nincs főgonosz karakter, csak egy vívódó sértődött srác, aki amúgy az egyetlen értelmes karakter az újak közül, csak hiányzik egy Darth Vaderhez vagy Palpatine-hoz hasonló antagonista. Volt ez a Snooke figura vagy ki a tököm, de annyira ratyi volt, Palpatine bokájáig nem ér fel, de most már ő sincs. A végén kiderül, hogy R2-D2 az igazi főgenya, végig ő szervezte az egész mindenséget már olyan régóta, mikor még Yoda is pelust hordott.

 13. Biztos meg fogom nézni moziban a haverok miatt, de kb csak katasztrófa turizmus szinten érdekel a dolog. Kb mint régen a népeket a nyilvános boncolások, műtétek vagy kivégzések…

 14. Walker
  De ha már nem gyerekek hiába nézik újra akkor sem fog tetszeni. :D Amúgy valszeg én is ezért nem tartom nagy számnak az egész SW-t. Lucas jó időben csinálta, ha most csinálná elveszne a többi sci-fi között.

 15. Átlagos (v. az alatti) új trilógia egy oltári f*s címmel (magyar-angol egykutya).

  Itt nem lezárni kell a 9 részt, hanem az új részek okozta borzongást kell mérsékelni és lehetőségekhez mérten a szálakat elvarrni.

  A ‘walkerek meg mind kihaltak, nem?

 16. Az egyik könyves guru haverom azt mondta hogy vannak ezek az Égenjáró Jedik vagy mik és a cím rájuk hivatkozik elvileg de akkor meg mi a francért nem fordították le Égenjárok felemelkedésére? Az alapján amit mondott a sztori érdekesen hangzik mert tényleg új lenne és olyan amit eddig sosem láttunk még de ez a cím rohadtul nem arra hivatkozik. A nézők 98%-a a Skywalker családra fog gondolni.

 17. @19. Hegedda: Nálam nyertél, én ezentúl mindig így fogok hivatkozni erre a filmre. Köszönöm!

  A Róg Ván-t pl. a frappáns magyar cím miatt mai napig “Betyár körtés”-nek nevezem.

 18. Borzalmas. Mintha Luke elment volna az orvoshoz, ahol nem tudják eldönteni, hogy hány éves…

 19. Gunslinger:
  Azt tegyük hozzá, hogy Leia öreg korára akár még szintén jedi mester lehetett volna, ha már neki is Vader az apja, Luke pedig a testvére és ő benne is ott az erő. Na meg persze ezt a részt a Jedi visszatér nyitva is hagyta nekünk anno.

 20. Én azért egy nagyon picike gondolat pöttyöt felfestenék ide, hogy a magyar átfordítás egy giga-mega spoiler/meglepi elfedése miatt született, ami az eredeti nyelvben sunyin el tud bújni viszont nálunk meg utólag menne a sűrű pislogás, hogy de hát miért ez volt a címe ha egyszer az történt, hogy….

 21. Skywalker felemelkedése és bukása :)

  A teaser egyébként nem nyűgözött le. Nagyon epic próbál lenni, hogy egy fénykarddal majd legyakja a zŰrhajót, de utána jön az ellenkező irányba futás meg a lassított hátraszaltó (?). Ebből nekem a Last Jedi színvonala sejlik fel. Pedig a Thor Ragnarök jól bemutatta, hogy hogy kell az ilyet élvezetesen csinálni.

 22. @vzsryl: Betyár körtés…hát ezen szakadok. Bár a “körtés” bevallom nem értem.

  Szerény csökött véleményem szerint sokkal jobb ez a magyar cím, mint a nehézkes Skywalker felemelkedése lenne. Tegyük hozzá az eredeti cím szar úgy ahogy van. Ebben a részben lezárni szeretnének valamit vagy újraindítani. Tessék már eldönteni, mert a cím az utóbbit sugallja a sorszám meg az előbbit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.