Apocalypse Now Final Cut-előzetes

Ismét mozikba kerül a film, méghozzá egy új változata, vágása. Persze csak rövid időre, de utána kijön a felújított 4k változat is idén augusztusban. Ami tudni kell az őrületbe merülésről, hogy rövidebb lesz, mint az Apocalypse Now Redux, viszont hosszabb, mint az eredeti moziváltozat.

És egy brutális előzetest kerítettek hozzá. Jól tették, hogy ezt emelték ki, amit? Talán így pár új nézőt is szerezhetnek.

Make it loud.

13 hozzászólás a “Apocalypse Now Final Cut-előzetes” bejegyzéshez

  1. Jó ez az előzetes, mert a jelenkori filmeken edződött, pörgősséget favorizáló fiatalabb generációt behúzza…aztán majd lesnek :-)

    Amúgy meg semmi CGI, csak eredeti effektek és trükkök, mégis milyen jól néz ki minden csata még most is.

  2. Pont emiatt néz ki jól. Egy bosszuállók filmen 10-20 év múlva röhögni fogunk, mert szarul fog kinézni.

  3. Mekkora film atyaég, pár éve néztem újra, minden képkockája tömény zsenialitás. Ez az előzetes meg… …mindegy ha hoz pár új nézőt akkor megbocsájtható.
    nonceka: én azokon már most is röhögök.

  4. Ajánljatok, a redux-ot vagy az eredeti vágást nézzem meg? Nem láttam még, pótolni akarom, nem zavar, ha hosszú (nincs bajom a lassú hangulatos filmekkel).

  5. a redux sokak szerint nem a jó értelemben lassú. hanem unalmas és totál érdektelen. de megint sokak szerint meg…érted. de több negatív véleményt látok róla, mint pozitívat.
    én mindenesetre az eredetit néztem meg pár éve, és kurva isteni film. már az első 2perc meggyőzött erről mondjuk.

  6. cherockee: szerintem várd meg ezt, mert talán megtalálták az arany középutat. Bár nekem tetszett a redux.

  7. A redux számomra nézhetetlen volt.
    Unalmas, érdektelen, helyenként értelmezhetetlen.

  8. herceg: köszi, erre voltam első sorban kiváncsi, hogy mennyire megosztó az új (mostmár lassan régi) verzió

    human: lehet megvárom, ha hamarabb lesz időm, akkor eredeti, majd redux ha az eredeti tetszett (gondolom az kb. lehetetlen, hogy az eredeti nem tetszik, de a redux tetszene). a mostani verziót az eredeti készítők rakják össze, vagy független tőlük? ha az eredeti rendező benne van érdekel, ha nem, akkor jóval kevésbé (bár akkor is érdekes project lehet)

    most fogom megnézni a lynch féle dune mozis és újravágott verzióját, illetve a témában mindenkinek ajánlom a Payback 1999-os és 2006-os verzióját, gyakorlatilag két külön film (és nekem mindkettő tetszett)

  9. Ez egy alapfilm, de a redux tényleg nem egy jó vágás, kíváncsi leszek ez milyen lesz.

    cherockee

    Na erről nem is tudtam. Az egyik kedvenc Mel Gibson-os filmem.
    Azt a filmet hogyan lehet még überelni?

  10. @turrican:

    Nézd meg az “alternatív” vágást is, a rendező eredetileg azt akarta, csak kavarás-kirúgás volt. A mozis verziót amennyire tudom rühelli, én imádtam, ezért néztem meg az alternatívot. Nem tudom mennyi jelenet hiányzott ahhoz, hogy az eredeti tervek le legyenek forgatva, de nekem az alternatív vágás (ami kb. fele jelenetben egyezik a mozissal, és még azok is más hangulatuak) kerek filmnek tűnt, sokkal keményebbnek, és nyersebbnek. A mozist is imádom, de az egy “noir solo lethal weapon”, az utolsó cserkész humorával, ez meg egy totál más valami.

    Milyen más film van, aminél készült értelmes, nem csak kibővítő, hanem jelentősen megváltoztató vágás? Blade Runner-ről tudok, Superman valamelyik részéről (azt még nem láttam).

  11. Uh, imadom a paybacket. Szanombanom, de jobban bejon, mint a die hard. Rude motherfucker xdd na megnezzuk majd

  12. Uhh latom megkapta ez is a 4k remastereknel valamiert “kotelezo” sargito filtert. Az eg kek helyett kekeszold (teal), az emberek pedig mind majbetegek. Gratulalok.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.