A Disney és a dátumok: Star Wars, Avatar, New Mutants, Gambit

Először tépjük le a nem annyira meglepő sebtapaszt: a Channing Tatumos Gambit immáron hivatalosan is halott. Tudtuk, de nem sejtettük. Ezzel egy időben a már lefoglalt dátumokról elvették a Fox-Marvel filmeket, amik ugye az X-Force és a Dr. Doomok lehettek volna. Ezeket még jóval a Disney felvásárlás előtt tervezte oda a Fox, de ebből sem lesz semmi nyilván.

A New Mutants újabb csúszásáról már a PiL-ben is beszéltünk, de immáron az is hivatalos lett: idén augusztusról átment 2020 áprilisára.

Ugye az Avatarok is a Fox-nál voltak, szóval itt is jött új infó: az Avatar 2 költözött 2020 december 18-ról egészen 2021 december 17-re. Az Avatar 3 pedig az eddig tervezettel ellentétben 2 évet csúszik, 2021 december 17-ről megy 2023 december 22-re. Az Avatar 4 pedig ment 2025-re, és mivel a matek érettségi mindenkinek megvolt, így kitalálható a sormintából, hogy az Avatar 5-öt hova gondolják. De persze ha a 2-3 bukta, akkor a többiből sem lesz semmi.

És az előbbi dátumokból még egy dolog nyilvánvalóvá vált: minden páratlan évben lesz Avatar, akkor minden páros évben van hely a szintén Disneynél levő Star Wars filmeknek. Bár még nem tudni, hogy ez most a Game of Thrones készítőitől érkező, vagy a Rian Johnssonos, de lefoglaltak 3 dátumot, egy trilógiányit: 2022 december 16., 2024 december 20., és 2026 december 18. Ide terveznek Star Wars filmeket Disney-ék, a páros évekre.

Ha valakit érdekel, akkor pedig kiderült, hogy a Spielberg által rendezett West Side Story 2020 december 18-án kerül a mozikba.

34 hozzászólás a “A Disney és a dátumok: Star Wars, Avatar, New Mutants, Gambit” bejegyzéshez

  1. Az Ad Astrával pedig mi van? Forgalmazó május 23-ra írja, de se előzetes, se semmi még belőle, mintha kicsit elfelejtkeztek volna róla a nagy cég bevásárlás során.

  2. lehetetlen, hogy az Ad Astra idén május 23-án jön, és haragszom is az indexre kicsit, hogy beletették abba a listába, mert most csomóan jobban várják, és keresik :) pedig a 0 reklámkampány miatt egyértelmű volt, hogy nem jön májusban.

    úgy látom jelenleg idén szeptemberre van írva itthon, USa meg 2019 valamikor. Szerintem logikus, hogy az őszi “sci-fi zónába” teszik, ahol a Gravity meg a többi ment, de még nincs hivatalos dátuma odakinn.

  3. Pár év múlva gyerkőccel esélyes, hogy muszáj lesz pár Pixar és Disney mese moziban, de azokban még bízom, főleg Pixar. Ezen kívül remélem meglesznek a pénzem nélkül :) Még jó, hogy az Endgame tökéletes pont erre, ki is szállok. A Logannel ugyanez megvolt az X-ekre is, csak Deadpool vagy X-Force érdekelne moziban. Star Warst jól hazavágták, az utolsót max. zseniális kritikák esetén nézném moziban, utána már akkor sem. Avatarból bőven elég az az egy is ami már van. Live action filmektől eddig is a falra másztam. Hol az eredetiség? Folytatás folytatás folytatás remake folytatás… jöhetne már egy leszálló ág, hogy megerőltessék magukat. Meg aztán ennyi blockbuster mellett miből éljen a többi film és stúdió? Nem jó ez így. Sose fogom megérteni, hogy amcsi versenyhivatal hogy engedhette a Fox felvásárlást, főleg a pár évvel korábbi Lucasfilm után. Már akkor izmoztak mozikkal és próbáltak ellehetetleníteni más premiereket a Star Wars idején ha jól emlékszem, most még több befolyásuk lett az iparra.

  4. Bejelentették az Indy 5-t is nem? Mintha azt is olvastam volna pár clickbait címben.

  5. Az őszi szezon tényleg jobb volna neki, mert nyáron az ilyen komolyabb sci-fik nem igazán szoktak jól muzsikálni. Ha most ilyen mostohán bánnak vele, félek, hogy később se akar vele foglalkoznia Disney igazán, csak valahogy ki akarja gyors pörgetni.

    Egyébként az Avatar 2-t miért rakták át, ha arra az időpontra nem nem raktak be nagy filmet vagy ez is a Cameronnál megszokott halasztás?

  6. tényleg, közben jött még egy hír, szeptember 20 odakinn az Ad Astra. Indy.t nem látok.

  7. más nagyobb nevet nem szúrtam ki, a poszt marad a főbb blockbustereknél.

  8. Most akkor miért hír,hogy bejelentenek egy premier dátumot? Amit persze tolnak folyton….vicc az egész. Ezer hír jôtt le,hogy jonnek az avatar filmek… de akkor már nem. Vicc komolyan.

  9. Remélem lesz egyszer egy dokufilm az Avatar csúszásokról (várom a filmeket), de lassan az az érzésem, hogy mintha a világ legnagyobb blöffjét készítenék elő. Továbbá, remélem lesz a Disney-Fox összeolvadásról is film, hogy milyen melóhelyek szűntek meg, projektek haltak el vagy alakultak át, mert ez is baromi érdekes.

  10. Azért megnézném a datumtervezgetésbe ha sw már nem úgy menne, solo után már bármi lehet.

  11. A tudtuk, de nem sejtettük vonalba illesztve: szerintetek Riann Johnson nincs még rég kirúgva?

    Mármint nyilván nem fogják bejelenteni az Ep IX premier (és mozis lefutás) előtt, mivel azzal bevallaná az összes Disney fejes, hogy így meg lehetett őket vezetni. De utána én arra fogadnék, hogy páros lábbal fogják … a közös megegyezéses “creative differences” szétválást bejelenteni.

  12. GK: a legutolsó hír az, h a GoT készítői egyeztetnek Riannnel SW kérdésekben.

  13. A New Mutants miért nem tolják ki egyenesen dvd-re? Most komolyan. 990et talán megérne a Media Marktból. Az Avatar meg BRUH moment, ez már kész vicc. Ez mégis milyen film lesz már? Vagy világmegváltó, vagy a filmtörténelem legmagyobb lufija. Szerintem a másosik opcióban található több ráció. A többi meg totál meh, a Gambit köztudottan döglött. Az, hogy a Star Wars meg Avatar tömeggyártása a sátánista egérstúdió sötét tertvét képezi, kb. köztudott tény. Ezek a világ egész vagyonát kívánják kicsávázni az eszetlen mozi-zombikból(melyekből sajnálatos módon minimum milliószor annyi van, mint azt én jóhiszeműségemből kiindulva valaha is képzeltem). Szóval a mozizás jövöjét minden nap egy kicsit sötétebbnek találom, ez tényleg egy új korszak kezdete, ahol vadkapitalista sakálok csücsülnek a monopol helyzetben lévő aranykastély tetején.

  14. Engem csak Marvel dátumok érdekelnek, de még semmi. Azt hittem a Végjáték után hamar kihirdetik őket.

  15. Tippre az Avatar-nál valami új technológiát fejlesztenek azért késik ennyit, nem?

  16. Szerintem az Avatar 2-3 nem tud olyan nagy bukó lenni (már ha az lesz), hogy ne lenne folytatása. A 2. tuti anyagi siker… a 3. a 2.-tól függően már csökkenhet de ha összekalapál 1,5 milliárdot akkor lesz 4.

  17. blurayfan: A dátumok megvannak, csak filmek nincsenek párosítva hozzájuk még.

  18. 2009-es az első Avatar film. A Star Wars-on kívül volt ami ilyen hatalmas üresjárat után tért vissza? Blade Runner kult film tudom, és bukott, de azt eredetileg se látta x csillió ember.

  19. A New Mutants miatt igazán egye ki a vetést valami fejes, akinek köze van ehhez. Inkább adnák ki VOD-ban, vagy bármi. Ezek után én már ezt a dátumot sem veszem fixnek, szépen el lesz süllyesztve ez a film.

  20. Kíváncsi vagyok mi lesz az Avatar 2-3 költségvetése a végén…

  21. Ez a Star Wars jövője basszus..: “Game of Thrones készítőitől érkező, vagy a Rian Johnssonos”

    Zokogni tudnék… :*(

  22. @16. blurayfan: Valószínűleg a Paukembör után közlik őket, mert az zárja le az Infinity sagat.

    Btw. csak engem érdekel most még jobban, hogy milyen MCU filmek jönnek? Az előző sagaban is a GOTG érdekelt a legjobban, mert ők viszonylag ismeretlenek voltak a széles közönség előtt. Most sokkal több ilyen karakterre, csapatra számítok, és ezt sokkal izgalmasabbnak tartom, mint az eddigi Ironman, Thor, Cap. Am. stb. karaktereket.

  23. Remélem az SW-t hagyják pihenni. Legalább addig míg elzavarják KK-t, és fölvesznek egy hozzáértő szakembert.

  24. Avatarnál valami nagyon komoly előkészületek lehetnek,10 éve tologatja a filmet
    Cameron nem szokott szarral gurigázni,én biztos vagyok benne,hogy valami olyat fog virítani amitől mindenki összehugyozza magát.
    Kizártnak tartom,hogy bukta lesz.
    Na meg amire tényleg kiváncsi lennék az a teljes költségvetés,hogy mennyit szántak rá?

  25. Az Avatar max akkor lesz érdekes ennyi idő után, ha a második részt hologram technológiával forgatják.

  26. elvileg az Avatar 2-t ugye már le is forgatták, mármint a színészes jeleneteket, már csak az utómunka van, szóval ezekben én csak simán azt látom, hogy mindent szépen a Star Warshoz igazítottak, kiegyenlítették a szerintük hatalmas pénzfolyamot.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.