What Men Want – ezt a filmet sem a férfiak, sem a nők nem akarták

Rendben, ezt a filmet végképp nem értem. Mármint szerintem teljesen jogos, hogy ezt a címet kapta, de annyira átírták, hogy egyáltalán nem “megfordított remake”-ről van szó. Ha ezt kihozzák valami átlagos néven, akkor mindenki azzal jött volna, hogy dehát nyúlták a What Men Want ötletét.

De nem is ez a lényeg, átvették, lépjünk túl rajta. A gond inkább abban keresendő, hogy ezt a forgatókönyvet ki a fene hagyta jóvá? Simán lehetett volna valami értelmes dolgot kihozni belőle, de ez konkrétan nem is filmnek érződik. Pár szkeccs lazán felfűzve mindenfajta értelmes húzás nélkül.

A történet ugye annyi, hogy van egy sportmanager nő, akit sosem léptetnek elő, nem igazán illeszkedik a férfiak által dominált csapatba a cégénél. Egyik este egy jósnő és egy fejsérülés után elkezdi hallani a férfiak gondolatait. Ezt használja szexre, egy kliens megszerzésére, és hát az erősebb nem megértésére. Mi is csak arra vágyunk, amikre a nők, nem különbözünk nagyon. (Mellékvágány, de kutatások szerint még a szexre gondolásban sem különbözünk, de ebbe nyilván nem megy bele a PG-13 film.)

Azt mindenképp a pozitívumok közé írnám, hogy akármit is gondoltok a cím és a koncepció kapcsán, ez a mű tényleg egyenlőnek kezeli a nemeket. A főszereplő nő is esendő, tele van hibával, és a film végére ezek közül párat be is lát. És a férfi karakterek nagyja is teljesen normális, kivéve nyilván a mérgező férfiasságot képviselők, de őket egyáltalán nem mossa egybe a What Men Want a normálisakkal. Nem kell “not all men” dologgal jönni, mert ez nem olyan.

Szóval komolyan, a film mögött voltak értelmes gondolatok a saját utakról, a mérgező bármilyen kapcsolatokról, de a kivitelezés valami siralmas. Egyrészt van benne egy olyan kínos szál, ami 0 szinten működik: a főszereplő kiadja magát házas asszonynak. Na ami ekörül történik az egy Staurday Night Live szkeccs írásakor is a szemetesbe landolt volna.

Ezt tetézi, hogy a karakterfejlődés teljesen random pillanatokban van. Tényleg nehéz ezt itt átadni, főleg spoilerek nélkül, de mintha a forgatókönyv sem tudná eldönteni, hogy most egy seggfej mélypont pillanatot akar mutatni, vagy épp akkor fejlődik a főszereplő az orrunk előtt. A lényeg, hogy a végére kicsit érthetetlenül lesz jobb ember. Vagyis van mondjuk a filmben 50 perc, aminél értenénk, de ezt folyamatosan aláássa a többi 50.

Hihetetlen, hogy ezt mozikba merték küldeni, és mint látjátok, nem amiatt, amit a cím alapján feltételeztünk volna.

6 hozzászólás a “What Men Want – ezt a filmet sem a férfiak, sem a nők nem akarták” bejegyzéshez

  1. Ja, mérgező férfiasságot. Aha, hagyjuk már. Ha tényleg annyira mérgező lenne a férfiasság, akkor minden töketlen balfasznak lenne nője a bunkó HMCS-knek meg egy sem. Mármint úgy értem, a valóságban, nem a filmvásznon.

  2. uhhát köszi az írást, én nem tudom, hogy valaha rá tudnám-e szánni magam…pedig egy szebb köntösben megnéztem volna a fordított verziót Helen Hunttal :D

  3. A női megérzésemre hallgatva ezt nem is akartam megnézni :D pedig férfi vagyok.

  4. Gyenge poén de én úgy értettem, hogy még 19 évvel ezelőtt, egyből a Gibbonos után :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.