Pokémon Detective Pikachu

Már mindent értek, kivéve a túlzott hype-ot. A Detective Pikachu-t teljesen Ryan Reynolds vállára helyezték, nem csak a reklámkampányt. Mármint utóbbinál érthető a dolog, arra reagált legjobban az internet, szóval megtolták a Deadpool-féle hülyülést a felvezető hónapokban, de a filmen is ez kéne átvigyen minket. Mármint tök hasonló a karaktere, mint mondjuk a Hitman’s Bodyguardban, vagy a Deadpoolban, csak most nem káromkodik.

Konkrétan nem éreztem, ki is az igazi célcsoport, mintha két szék között a földre huppantak volna. Egyrészt a gyerekek, nyilván, elég megnézni a Detective Pikachu besorolását, de erre a történet sokszor csak magyarázatokkal gördült előre, expozíció volt expozíció hátán, nem a tettekből volt könnyen érthető és pörgő a cselekmény, és szerintem így pont a fiatal nézőknek lehet vele gondja.

A történet amúgy annyi, hogy a nagyvárosban a pokémonok és az emberek harmóniában élnek, itt tűnik el egy nyomozó, és csak az amnéziás társa, Pikachu van az ügyön. Meg a rendőr fia, aki régóta haragszik az apjára, így a “boddy cop” dinamikához ő adja a vonakodást, be kell rángatni az ügybe.

Minden negatív felhang ellenére is fogyasztható a film, mármint azoknak, akik kedvelik Reynolds általában hozott vicces karaktereit. Amikor a durván aranyosan animált Pikachu van a vásznon, és Reynolds hangján hülyül, “nyomoz”, akkor könnyű nézni nem Pokémon rajongóként is a filmet. Viszont ennek a legjobb pillanataiból rengeteget ellőttek az előzetesek, másrészt amint magyarázásba kezdenek, azonnal ásítani támad kedve az embernek.

A játékadaptációk nehézségéről lesz szó a holnapi podcastben is, de az új karakterrel és a rajongókat inkább csak utalgatással kiszolgáló Detective Pikachu az elfogadható utat választotta, nem csoda, hogy ez az első rottenen is pozitívan szereplő adaptáció.

Viszont haragudni semmiképp sem tudok a filmre, nem vezettek meg, és mostantól mindig van némi ellenszerem szar kedvre is, olyan aranyos Pikachu. Viszont újra elővenni nem fogom.

human
írta
2019. 05. 12. 17:51
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Pokémon Detective Pikachu” bejegyzéshez

  1. Rottenen már nem Fresh ha jól látom mivel 63%-on áll.
    Egyébként az írásból arra következtetek hogy erős közepes és így tuti nem fogok csalódni benne mert nem is vártam többet tőle.

  2. Borzalom. Borzalom. Borzalom. Már értem miért ment előtte csupa gyerekfilm előzetes. En nagy katyvasz forgatókönyv, nulla dramaturgia és teljesen klisés, 1000x látott fordulatok. Ráadásul megrajzoltak 20 Pokemont és végig csak azokat látod. Annyira szerettem volna szeretni, és csak egy jót akartam szórakozni, de a végére már totálisan befeszültem a csalódottságtól.

  3. Nem tudom mit vártak egyesek, pont azt hozta amit az előzetes sugallt. Meg klisék miatt sírni egy gyerekeknek készült filmnél?

  4. Összeségében úgy látom, ez inkább itthon nézős.

    Ha jó látom egyébként brutálisan nagyot ment a nyitóhétvégén.

  5. Vicces ez a felnotteknek keszult marketing, ami elhiteti, hogy nem csak gyerekeknek lesz elvezheto film. Es utana meg termeszetesen csalodas, hogy valojaban nem.
    Engem a shazam csapott be igy, aminek a felenel realizalodott teljesen(a mikulas menekul a szornyek elol es nagyon fel toluk poennal), hogy nalam joval fiatalabbaknak szantak.
    Mondjuk akarmennyire fogyaszthatónak tunt az elso trailer utan a detektiv pikachu, azert vegiggondolva megiscsak egy pokemon film, ami a nosztalgia ellenere, nem a 10ev folottieknek szol.

  6. k.karas

    Kicsit OFF:
    A Shazam mondjuk pont az idősebb (12+) korosztály számára is élvezhető. Ehhez képest nekem egy hangoskodó gyerekcsoport kicsit tönkre is vágta nekem a filmet, akiknél láthatóan nem mentek át a dolgok. Szvsz pl. egy Aquaman sokkal inkább gyerekfilm, a leegyszerűsített mondanója miatt. Egyébként meg alapvetően ezek a képregényfilmek mind élvezhetőek a kisebb gyerekeknek (is).

    Mondjuk az gond, ha témánk filmje meg kizárólag a számukra…

  7. @SZSZFilm: Kiemelkedőt? Senki. Könnyű vasárnapi szórakozást igen, de sajnos ezt a nem magas lécet sem sikerült megütnie.

    Szerintem a film sokkal jobban működött volna egy egyszerűbb történetvezetéssel, és inkább a Reynoldsos plusz poénokra, illetve a film alatti különböző, Pokemonokra jellegzetes helyzetkomikumokra feküdtem volna rá, ha már maga a történetmesélés nem megy.

  8. AlrightSir:
    Hát pedig az előzetes alapján már sejteni lehetett, hogy milyen lesz film. Főleg, hogy a film nem a Pokémon gyűjtésről, hanem egy beszélő Pikachu nyomozásáról szól, akit Ryan Reynolds szólaltat meg. Éppen ezért nem nézem meg moziban a filmet.

  9. Szerintem volt pár klassz dolog a filmben, pl a pokémonok baromi jók lettek, Reynolds tényleg szórakoztató, a látvány is rendben volt, de összeségében sajnos csalódás volt számomra. A főszereplő srác kimondottan idegesítő, egyszerűen képtelen voltam megkedvelni, pedig egészen komoly és érzelmes hátteret találtak ki neki. A side kick csaj és a többi ember meg netto klisé halmaz. A történet is elég összevissza lett, és sokszor csak arcpirító expozícióval tud tovagördülni, szerintem a gyerekeknek követhetetlen is volt sokminden.

    Nem vártam világmegváltást ettől a filmtől, kedvelhető karaktereket, egy egyszerű történetet amiben nyüzsögnek a pokémonok és a jelenlétükre épített poénok, kikacsintások, easter eggek. Majdnem sikerült, de lehetett volna sokkal jobb is. Kíváncsi vagyok, hogy fog szerepelni a film a pénztáraknál, milyen lesz a visszhangja, és lesz-e folytatás izibe. Ezt a filmet Reynolds elcipelte a hátán, de nélküle nem tudom mire mennének.

  10. AlrightSir: Azok az idők már elmúltak mikor rendesen összeraknak egy filmet legyen az Pokémon vagy bármi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.