Lelőtték Rian Johnson új Star Wars trilógiáját? Valószínű, de nem tény.

Ez az egész micsoda tippeldének tűnik, de gondolom felmerült pár emberben a kérdés a hétvége után. Mármint én is erre tennék, Johnson távozására, viszont láthatóan három dologból lettek a “forrásai” John Campeanak (aki amúgy elég sokszor lő mellé)

  • Kennedy azt mondta, hogy a Game of Thrones készítői egyeztetnek Johnsonnal a saját Star Wars trilógiájuknál.
  • Elvileg Bob Iger, a Disney CEO-ja is főleg Benioff és Weiss nevét emlegeti gyakran.
  • Nem sokkal később a Disney három időpontot, egy trilógiányit foglalt le a naptárában a Star Wars filmeknek.

Utóbbiból az következik, hogy a túl gyakran érkező filmeket is okolják a Star Wars franchise fényességének csökkenésében, és logikus dolognak tűnik a kétéves időkre való széthúzásuk.

Na a fenti dolgokat összegyúrva pont kijön a mostani “Rian kirúgva” pletyka, semmi új infó nincs. És tényleg, lehet a következtetésben valami, főleg ha hozzátesszük, hogy JJ Abrams is visszatért az Episode IX-ra, megnyugtatni valamennyire a fanokat. De hivatalos hír még nincs.

human
írta
2019. 05. 13. 03:49
megjelenés
62
hozzászolás


62 hozzászólás a “Lelőtték Rian Johnson új Star Wars trilógiáját? Valószínű, de nem tény.” bejegyzéshez

  1. Legyen igaz!

    Viszont, látva a Trónok Harcát, én Benioff-éknak sem örülök. Sőt.

  2. nyújtják ezt a kirúgást is mint a rétes tésztát …
    Szerintem Rian-nek a last jedi volt az utolsó A kategóriás filmje nagyon hosszú időre ..

  3. Szerintem a Disney részéről marha nagy hülyeség lenne a IX. rész premierje és az utána érkező reakciók, nézettség megvárása nélkül döntést hozni..

  4. 1. Én is hasonlóan gondolom, de annyiban mégse tűnnek rossz választásnak, hogy a látványhoz legalább értenek, míg az új SW-részek nagyon gyengén muzsikáltak ezen a téren.

  5. Szerintem csak a trollok sajnálnák, hogy az az idióta eltakarodik a SW közeléből. De várjuk ki a végét. Ráadásul ettől még nem jön rendben minden sajnos. Még azért a hal fejt is le kéne vágni…

    A Benioff-tól én is egy kicsit el kezdtem félni az utolsó évad miatt, de azért még nem temetem a projectet. Úgy vagyok vele, hogy egy Old Republic filmet azért nehezebb elrontani. Meg aztán ide azért jóval több pénzt öntenek majd, mint egy TV sorozatba.

  6. Megmondom én hogy mi a széria baja, több kreatív kell marketinges és pszichológus helyett..

  7. Adná az ég!
    Ugyanakkor .LnB.vel is egyet értek, Benioff-ék cucca sem érdekel.

  8. A GOT-os arcok se nagy eresztések de seggfej Riannál talán egy fokkal jobbak azért.

  9. Totoro, gyenge volt a látvány? Szerintem gyönyörűen volt fényképezve a The last jedi. A CGI is jól volt használva. Persze az emberek már szeretnek mindenhol belerúgni, mert ez a last Jedi. Teljes vérfrissítés kell ennek a világnak. Adaptálni nagyon jól tud ez a páros, hozzáadni már kevésbé. Ettől függetlenül bízzunk bennük. Bár az írást miért nem valaki olyan kapja, akinek a Star Wars az élete? Biztos vagyok benne, hogy van opció. Sok játéknak jobb a sztorija, mint a filmeknek. Lásd, KotOR.

  10. ” a túl gyakran érkező filmeket is okolják a Star Wars franchise fényességének csökkenésében”

    Aha, persze. Véletlenül sem a rossz forgatókönyvek, sztori, karakterek, történetvezetés, ötletek hiánya, stb. volt az ok, hanem az, h. 12 havonta kijött 1-1 sw film.

    Inkább az osztályvezetők feletti menedzsmentet kellene lapátra tenni, mert úgy néz ki, hogy mindent elbaltáznak.

  11. Én kíváncsian várom mi lesz ebből. Talán jobban jártunk volna, ha JJ csinálja végig az egész új trilógiát. Volt egy víziója, ami átívelt volna 3 részen keresztül. Rian pedig a Last Jedi-t nyögi 2 év után is, pedig voltak előtte azért értékelhető filmjei.

    Kathrine Kennedy-t is illene már meneszteni, tehet azért Ő is bőségesen erről az állapotról.

  12. Eső után köpönyeg. KK-t mikor menesztik már? Mert ő a főbűnös, a többi csak maszlag.

  13. Már hallottam erről és jól is döntöttek.
    Még arról is olvastam, hogy vissza ráncigálták George Lucas-t is a SW-hoz és nagyobb beleszólása van elkövetkezendő filmekben. Állítólag a 9. rész munkálatait is ő felügyelte már.

  14. Azzal együtt, hogy nem utálom úgy a Last Jedit, mint a többség (igazából egyáltalán nem utálom, csak fejcsóválós pár helyen) minimálisan sem érint meg, hogy ki rendezi az új filmeket. Legyenek jók, kész, aztán felőlem adhatják McG-nek is mindet. :D Na jó, nem. De én nem vagyok elszállva ettől az új párostól, amit két év alatt műveltek a GoT-szériával, az mostanra kezd elég botrányossá válni. Szóval majd nyilatkozom inkább pár év múlva az első új rész megtekintése után.

  15. Én a fejesek helyében Drew Karpyshyn-től kérnék egy vázlatot/forgatókönyvet/ötletet. Játékok és regények terén is meghatározó(ka)t tett már le, szerintem ő képes lenne jó történetet kitalálni.

    Dave Filoni is számításba jöhetne, az animációkkal jól boldogul, most belefolyik a The Mandalorian sorozatba is, ő is egy lehetséges opció. Bár elképzelhető, hogy pont jól elvan az előbbiekkel, elég az neki.

  16. Adják a SC38-as srácoknak!!! Kurva jó kis harcot hoztak össze Obi és Vader között :)

  17. A GOT utolsó évadát elnézve sztem a Disney jobban tenné, ha még a leendő forgatókönyvek közelébe sem engedné D&D-t. Gusztustalan mit műveltek írás címén az utolsó évadban. Tehettségtelen kontárok.

    Ha mégis ez a két majom írja az új SW filmeket az ziher, hogy én meg se néze.

  18. Pedig amit a GoT srácok csinálnak, beleillik a Disney portfólióba. Mítosz rombolás és karakterek megerőszakolása.

  19. Annyira ne szidjátok őket szerintem. 8 évadból azért kurva nagy százalékban jó részek voltak, és az nem hiszem hogy csak Martin műve. Amúgy ha jól tudom, most is benne volt a munkája, csak ugye nem a könyvei alapján. Valahogy le kellett zárni egy évad alatt az HBO-nak…

  20. HAHAHAHAHAHA FD

    Miről beszélsz ember?! Nem akarok belekezdeni mert már így is átment offba, de neee menjünk át agyatlan fogyasztóba… D&D jól tud adaptálni, de kurvára kevesek befejezni egy ekkora grandiózus művet.. Na de mit is várunk, Martin nem kispályás zugíró..

  21. 22

    Bocs az offért a többiektől, csak ezt még leírom.

    Nem akarok védeni senkit, és szerintem is össze van csapva a vége. Csak Martin is azt nyilatkozta, hogy legalább még 5 évad kellene ahhoz, hogy olyan szinten zárják le az évadot, mint ahogy kezdődött. De ezt nyilván az HBO már nem akarta valamiért. Valószínű addig nem tartott volna ki a hype, kurva sokba került volna, a színészek nem értek már rá, vagy nem írtak alá stb. Bármi lehet. A lényeg, hogy 1-2 évad alatt kellett nekik elvarrni minden szálat. Ennyire sikerült.

  22. SZSZFilm: az hogy jött? Lucasnak kikérték a véleményét, de ennyi, esélytelen, hogy komolyabban felügyelje. Nagyon összeesküvés elméletesen fogalmazol.

  23. Jaja, hozzák csak vissza Lucas-t, lehessen megint őt gyűlölni mint a prequelek alatt. Sebaj, idén majt JJ lesz gyülölve megint, 2022től meg majd Benioffékat.

    Annyiban sajnálom Rian-t, hogy ő legalább leszarta hogy “nagy” Star Wars-t rendez és mert pofátlanul és aljasan trollkodni, JJ meg ugye majd megint rendez valami jó kis OT copy-t, hogy legalább a fanok egy része szeresse.

  24. human:
    Tényleg? Talán inkább a külföldi hírportálok fogalmaznak “összeesküvés elméletesen”. Mert ott lehet ilyesmiket olvasni.

    Nem tudom mit kell fényezni annyira a SW 8-at. Ha neked tetszett a film, akkor jó neked. Te azért nekem úgy beállítani, mintha az évszázad filmje lenne.

  25. Ahogy elnézem senki se lenne jó :D rendezzék meg a a rajongók és akkor magukat szidják majd.

  26. SZSZFilm: olvasd el a kritikám és döntsd el, hogy tetszett-e nekem a film, de nézzük mi a tény: “We had conversations amongst ourselves, we met with George Lucas before writing the script,” Abrams revealed. ” ebből valakik azt hozták le, hogy “Még arról is olvastam, hogy vissza ráncigálták George Lucas-t is a SW-hoz és nagyobb beleszólása van elkövetkezendő filmekben. Állítólag a 9. rész munkálatait is ő felügyelte már.” ez szerintem nem korrekt.

  27. human:
    Nekem nem ez jött le, hanem EZT OLVASTAM.
    De amúgy teljesen mindegy, mert ez az új trilógia is úgy járt, mint Ridley Scott Prometheus sorozata is. Kaptunk egy megosztó felvezető filmet (ami nekem amúgy tetszett), majd jött egy folytatás, ami konkrétan az egész szériát tönkre vágta.

    Én már csak abban bízom, hogy GoT rendezői valóban valamivel jobbat fognak csinálni. Főleg, hogy annak semmi köze nem lesz a Skywalker történethez.

  28. Ayrons: legjobb komment amit a témában olvastam a témában!!! 👌🏻👌🏻

  29. Már nem azért de szerintem is nagyon összecsapott lett a GOT utolsó 2 évada,látszik hogy ezt a sorozatot 10-12 évadban lehetett volna normálisan szép ráérős stílusban(ahogyan kezdődött)elmesélni és befejezni.Gondolom szóltak a főfejesek az HBO-nál hogy szedjék össze magukat Benioffék,mert max 8évad lesz mert rohadt drága a sorozat,ennyire telt tőlük na.De a 7-8.évad már nagyon összecsapott lett(főleg a befejező évad!,a 3.rész végén már majdnem tajtékoztam),szóval az a kontárkodás amit ez a két jó ember végzett a Trónok Harcán,nem feltétlenül villanyoz fel.A GoT sokáig az egyik kedvenc sorozatom volt,de a végét nagyon elkúrták,erre enged következtetni a 4 rész amit eddig láttam az utolsó évadból.Az Utolsó Jediket és a Solot én nem utálom,de nem hinném hogy a gyermekkori kedvencem a lelkemnek oly kedves Star Warst is meg kéne erőszakolni és még vágjak hozzá jó képet.
    Ha Johnsont kirúgták akkor a csödörből vödörbe lesz ha ezt a két jómadarat veszik fel írónak Johnson helyett.

  30. Kennedy mamát kellene már lapátra tenni, illetve kellett volna akkor mikor Lucast elzavarták mert fel merte ajánlani a segítségét. Amíg a Star Wars-t agenda hirdetésre használják szórakoztatás helyett addig nem lesz jó! Pont.

  31. Lehet hogy ezzel nagyon kilógok a sorból, de én azt gondolom hogy a rendező személye totál másodlagos. Szerintem inkább az dönt, hogy mit ír az író, és leginkább az hogy a “showrunner” mit akar.
    Nekem a Covenant azért tetszett, mert a Prometheus megágyazott egy totál új iránynak, az meg egyszerűen tovább vitte, következetesen tolta előre a kitalált újításokat – nem önismételt, nem hatásvadászott, robot volt és népírtás, heló. De a legnagyobb példá mégis házon belül van, a Marveles Füge Kevin. Nem rendező, nem író – de pontosan tudta hogy merre van az arra. Kitalálni nem nagy dolog, kb. sok képregény-író (meg egyéb író) is tudja ezt, csak gondolom Hollywood-ban nehéz érdekérvényesíteni ilyen nagyszabású projektet, ahol a rövid távú megtérülésen TÚL van egy biggerpikcsör. Nem tudom pontosan, az Avengers / Infinity Saga számai hogy alakultak de legyen mondjuk 22 film és 20 milliárd dollár. A Vasember 1., vagy a Hulk(2.) idejében ez még akkor szájfáj volt, vagy inkább vicc. De Füge nyomta ezt, egy adott irányba, ez látszott az Endgame-en is… Nem voltak erőltetettek a lezárások, elvarrások, stb.
    Nos, fentiek fényében a GoT srácok nálam inkább esélyesek a jóra. Amikor volt jó írójuk, akkor tudtak menetelni vele. A kérdés az, hogy a szétbarmolt Kánon után ki tud/mer/akar SW szkriptet írni. Én biztos megkeresnék valami képregényest. Valakit, aki teljesen fel tudná forgatni a döglött világot (mint anno Morrison az X-Men-t, vagy mostanság Remender vagy Duggan), aztán kész. Elvinni egy irányba a SW-t, és menetelni arrafelé.

  32. scholes75: Nem kell a szomszédba menni, ott van Dave Filoni. Még Lucas idején kezdték el emlegetni, úgy mint a személyt aki átvehetné a mestertől a stafétát. Aztán jött a Disney, elvették tőle a fő mesterművét (Clone Wars), majd kispadra ültették egy mese sorozattal (amiből később rohadt jó sorozatot hozott össze Zahn-nal).
    Oké, tegyük fel K.K. rohadtul pikkel rá és a Disney rühelli. De akkor is ott van Claudia Gray, Timothy Zahn, James Luceno! Nem igaz, hogy az egyiket nem tudják felkérni bazzeg!

  33. H.Ungrammar: őt sajnos nem ismerem, de a Clone Wars nekem jónak tűnt. Viszont az utolsó nevek közül Zahn és Luceno nekem is eszembe jutott – tehát van olyan, aki tud eladható, koherens és élvezhető sztorit írni. Akkor meg mi van? Haverpajti problémák ott is? Féltékenység? Hozzá nem értés? Ajjaj.

  34. riant mindenféle Star Wars filmtől távol kell tartani. Egy igazi barbár.

  35. SZSZFilm: de pont erre utalok, hogy hol, és lehet abban a siteban kevésbé kéne bíznod

  36. “Lehet hogy ezzel nagyon kilógok a sorból, de én azt gondolom hogy a rendező személye totál másodlagos. Szerintem inkább az dönt, hogy mit ír az író, és leginkább az hogy a “showrunner” mit akar.”

    hát ezzel tényleg kilógsz, mivel a rendező elég markánsan közreműködik a projektben, és nagyon sokszor felülbírálja az írót (az adaptált mű írójára meg aztán főleg tojnak, lásd ezer könyvfeldolgozás), de még a színészek is ezt teszik. Legalábbis filmeknél. Sorozatoknál kicsit más a felállás.

  37. Timothy Zahn azért is kérdéses, hiszen könyvet írni vs. forgatókönyvet tök más, nem lehet csak így bedobni a nevét.

  38. Már önmagában az eredmény, hogy a három részt egyben kezelik. Még az is lehet, hogy Rian fiú is értékelhetőt alkotna, ha a saját ötleteiből építgetne egy trilógiát. A Got-os páros szerintem még nem garancia arra, hogy jó is lesz a végeredmény, az elmúlt pár rész ismeretében… valamint, szerintem is KK a főmumus, nem lennék meglepve, ha a következő rész után elengednék a kezét.

  39. Nem trollkodásból, de szerintem a The Last Jedi messze jobb volt, mint, és akkor sorolom: TFA, AotC, RotS, TPM. Mert merész, és több lenni, mint amit az azt megelőző rész elmondhat magáról, és bár az egész kaszinó bolygó részt lehúznám a vécén, véleményem szerint nagyon is jó rész volt. És most attól tartok, kb mindent meg fognak a 9.részben másítani, amivel nem csak a TLJ-t, hanem az egész új trilógiát nevetségessé és következetlenné fogják tenni. És mindezt azért mert egy rakás szűklátókörű ember képtelen elfogadni mások vízióját, és neki csak az a jó, ha a jól bevált receptet követik. Illetve az se, mert a TFA-t is szidta mindenki, mint a bokrot. Most meg már persze jó, mikor van rosszabb.

  40. H.Ungrammar
    Mondjuk a botrányosan gyenge előzmény trilógiából kiindulva én Lucas érkezésének sem örülnék, mint teszem azt ötletgazda. A Birodalom visszavág óta szinte csak rossz döntései vannak. Persze az tény, hogy az ő filmjeinek legalább van egy bája, szíve, lelke… Csak a fele az gyenge.

  41. ” megnyugtatni valamennyire a fanokat.”

    jaj, szegény, butthurt, kisiskolások, nyugodjanak meg : (

  42. Hú remélem a “Trónok Harca” rendező páros is megy a levesbe…amit a 8. évaddal műveltek ATYA ISTEN. Ezen látszik, hogy az alapanyag számít amiből dolgoznak.

    Az SW 8. része meg toronymagasan a legrosszabb. :D

  43. Hagyjuk már ezt, hogy csak egy szűk réteg szerint szar a TLJ. Nem, egy szűk réteg szerint jó. Ez itt a filmbuzin is szépen látszik.

  44. 49. – +1

    amugy nincs a star warsnal egy olyan arc mint Kevin Feige az MCUnal? mert (ahogy fennt is emlitette vki) az kene ide nem rendezo

    en ruhelltem a last jedit de van bizalmam a 9edikben mert .:

    – JJt a Lost ota istenitem
    – JJ sztem a Star Trekkel se muvelt rosszat
    – Nekem bejott az episode 7
    – bejon Rey hatraszaltoja a trailerben :D

    a GoTos parostol en se varnek sokat mert (ahogy kb 40en emlitettek mar) amiota nincsenek konyvek, a sorozatot se tudjak ugy irni ahogy illene …

  45. Átgondolva öngól lenne, a IX. részig lefujni a rian jonson projectet…. addig húzzák halasztják aztán kapufa

  46. Mate815
    Azt légyszivess magyarázd el hogyha annyira szűk az a réteg aki szerint jó akkor például IMDB-n miért áll 7,2-n ami magasabb mint mondjuk két prequel film is? Tudom, az imádók felszavazták, akik meg utálták azok direkt nem szavaztak, igy szokott ez lenni. Értem én, sokaknak nem tetszett, legalább annyi embernek meg igen. Az meg, hogy kommenteket használunk szinvonal mérésére, főleg olyan filmnél ahol a fanbase legendásan hisztis meg kicsit nevetséges.

  47. MrAndree: A szűk réteg talán túlzás de akkor minden irányban. IMDB 7.2? Rotten audience score 44%. A neten jártamban keltemben, hazai vagy külföldi forumokon egyáltalán nem azt látom, hogy egy szűk réteg az aki szerint szar a film hanem kb a nézők fele vagy többsége.

  48. majdnem fél millió imdb szavazóból a 60% szerint a film 7 vagy annál több pontot ér a film. Ez statisztikailag nem kis szám. A rottenen nem tudom hogy oszlik meg, de ott 200 000 szavazóból jött ki a 44%, ami érdekes. De ugye ott volt a tweet vizsgálat, és ott is az jött ki, hogy a Riant nyilvánosan anyázók között 20% az aki kifejezetten negatív. Avagy igen, egy kicsit buborék eset, ha valaki azt hiszi, hogy a többség utálja a filmet. Egy hangos réteg utálja, sok embernek hosszú távon csak közönbös a téma, adtak rá 7 pontot és azóta már el is felejtették, ők mostanra már nem lovagolnak rajta, ez lehet torzít a jelenlegi megítélésen.

  49. A Rotten – talán pont a TLJ kapcsán – bevezette, hogy az 1 pontos értékelések nem számítanak bele az átlagba, mert szerintük ezek nem tárgyilagos értékelések. Szóval lehet még rosszabb is az a 44%. :(

  50. Pont erről a témáról írtam pár napja a másik posztnál, szerintem hivatalosan nem fognak semmit bejelenteni, mielőtt az Episode 9 kifut a moziból. Ha korábban bejelentenék, azzal beismernék a hibájukat, és ahogy human is írja az átlag mozinézőt már nem izgatja. Megnézték, egynek elment, ha jön az Ep 9 hypevonat, felülnek rá és mennek tejelni a pénztárhoz.

    A szomorú, hogy az Episode 7 nagyon jól indult, JJ példásan csinálta meg a felélesztést, ugyanúgy, ahogy a Star Treknél is korábban. Szerintem egy nagyon szép ívet elindított, nyilván nem világmegváltó ötletek, de lehetett volna belőle dolgozni. Ehhez képest odaadták RJ-nek, aki ezen akarta önmegvalósítani magát, és hát így sikerült.

    Abból, hogy visszahívták JJ-t rendezni, teljesen egyértelmű, hogy a Disney pontosan tudja, hogy gáz van. JJ meg fogja oldani, rá fog koncentrálni a működő karakterekre (Rey, Ren talán Poe), így minél kevésbé kell foglalkoznia azzal a fekáliával amit RJ szétkent a szépen felépített történetvázon.

    Hogy merre tovább SW az jó kérdés:

    – A filmek termeltek rendesen, de az Ep7 kivételével mindegyik gyártásával voltak problémák: Rogue One-t erősen átszabták, Solonál rendezőcsere, Last Jedit már kiveséztük.

    Ezek után az, hogy TV-s készítőknek adnak egy új trilógiát, az elég kétségbeesett lépésnek tűnik nekem. Mert most jó nevük van a GoT miatt, de egy sorozatot másképp kell csinálni mint egy 6 éven át húzódó filmtrilógiát.

    Szóval nem lennék meglepve, ha Kennedyt az Ep9 után érdemei elismerése mellett kirúgnák / felfelé buktatnák, és vele együtt a GoT-osok tervét is, és behoznának valakit, aki már nagy filmes franchise-zal is bizonyított. Mert JJ is a TV-ből jött, de nem rögtön az SW-be ült bele.

    Ui: Tudom, hogy “Not TV, it’s HBO” :)

  51. Most néztem meg a got 5. részét, és visszavonok mindent. Ezek is huzzanak a picsába Riannel együtt!!! Szégyen

  52. GK:
    Hát ahhoz képest, hogy a Rogue One-t átszabták és Solo-nál cserélgették a rendezőket mind a két film jól sült el. És 100x jobb SW filmek voltak, mint a Last Jedi. Ebből is látszik, hogy ott a rendező volt a hülye.

  53. 43. human: világos, de megpróbálom akkor egy kicsit árnyalni. Tehát persze, világos hogy a rendező keze nyoma is ott van. Amire én gondoltam az az, hogy ha van egy mastermind, az meg tudja szabni a fő irányokat. Persze hogy a Marvel-nél látszott hogy melyik a Russo-tesók filmje, melyik a Whedon-film, de azért közben a Feige-féle irány mindenhol fókuszban maradt.
    Nekem a SW esetében ez teljesen hiányzott.

  54. Rosszul látod, nem az volt a gond a SW-nál, hogy nincs mastermind.

    Nagyon is van, csak épp úgy hívják, hogy Kathleen Kennedy…

  55. Fura, hogy mindenki csak az utolso par reszt emlegeti, pedig a GoT mar az 5. evad ota TV, not HBO. Olcso lett. Szuksegesse valtak az olcso cliffhangerek. Az olcso utolso pillanatban megmenekulesek. Az olcso lehetetlen dolgokat tulelesek. Na de nem offolok.. Ha valaki jol megirna nekik, akkor viszont meg jol is elsulhetnenek ezek a filmek.
    Ja es a rogue one egy kalap szar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.