Bob Iger megerősítette: a Game of Thrones készítőinek Star Wars trilógiája kezdődik 3 év múlva

Ugye ott volt, hogy 2022, 2024 és 2026 decemberére a Disney kitűzött egy-egy Star Wars filmnek időpontot. Most a Disney CEO-ja, Bob Iger megerősítette, hogy ezeket David Benioff és D.B. Weiss, az eddig Game of Thrones-ot gyártó páros készíti.

Őket amúgy Kathleen Kennedy is éltette korábban (a 8. évad premierje előtt), hogy korunk egyik legjobb történetmesélői, akik mélységre és komplex karakterekre képesek. Meg kellett volna várniuk azt a finálét ezekkel a kijelentésekkel? (GoT spoilereket ne írjatok kommentbe, maximum általános véleményt.)

A 2019 és 2022 közötti 3 éves szünetről azt mondta, hogy idő kellett a kis pihenőhöz és a rendes előkészületekhez. Diplomatikus a válasza amúgy nagyon.

We’re hard at work already, but we felt three years was the proper amount of time to not only take a breather and reset, but to gear up for the next film’s release.

Bob Iger
human
írta
2019. 05. 14. 17:55
megjelenés
29
hozzászolás


29 hozzászólás a “Bob Iger megerősítette: a Game of Thrones készítőinek Star Wars trilógiája kezdődik 3 év múlva” bejegyzéshez

  1. Akármennyire is elrontották a GoT 8. évadát (és igazából a minőségromlás még hamarabb kezdődött) én továbbra is sokkal ígéretesebbnek tartom őket mint Rian-t, vagy szinte bárki mást aki a Star Wars-hoz nyúlt az elmúlt pár évben.

    Arról nem is beszélve hogy azért a GoT jóval komplexebb mint egy átlagos SW film.

  2. Már csak Kennedy-it kellene onnan eltávolítani aztán minden szép és jó lenne.

  3. Szerintem a GoT addig volt igazán jó amíg a könyvek alapján tudtak dolgozni, utána azért érződik kicsit az izzadságszag meg meg az ötlettelenség. Nem feltétlenül a történetszállal van bajom hanem a részletekkel amik jól ki voltak dolgozva az elején. Az utolsó két évadban nagy a kapkodás, egyre több a klisé az “apróbb” dolgokban.
    Szóval ha nincs jó forgatókönyv szerintem ők se tudnak sz@rból várat építeni…

  4. ZsoltLee: azért tegyük hozzá valamit. D&D arra vállalkozott amikor kitalálták a sorozatot, hogy adaptálják a könyveket. És az első 4 évadban ugye ez történt – nagyon jól csinálták, sőt. Zseniális volt a sorozat.

    Az volt az elképzelés, hogy George bácsi még a sorozat vége előtt végez a könyvekkel, így az egész sorozat egy adaptáció lesz.

    Nem így lett. És most gondolj bele milyen nehéz lehet valakinek a történetét befejezni aki valószínűleg maga se tudja hogyan kéne… (máskülönben már lennének könyvek).

    Szóval nem irigylem őket. Persze, aláírom, sokat romlott a sorozat minősége, de elég kemény házifeladatot kaptak, sokkal keményebbet mint ami a Star Wars valaha is lehet _szerintem_.

  5. Egy trónok után egy SW már karikacsapás lesz. Nem éltetem őket meg semmi, de az tény hogy kiváló sorozatot hoztak össze, nekem az utolsó évadokkal sincs különösebb bajom. A lényeg hogy nem Rian bassza szét… az egész retkes franchiset.

  6. seven: Maximálisan igazad van! Gondoljunk bele ha pl Rian Johnson kapta volna a lehetőséget,hogy lezárja a GOT-ot…

  7. Izzadságszag, Kath.K szint: ki most éppen a piacon a trendi, szerződtessük le, kész, biztos jó lesz mert jó a PR-ja épp. Az hogy ki aki ért is az univerzumhoz századrangú.

  8. Miért kellett volna várniuk? Több millió embernek ugyan tetszikt a GOT ahogy eddig és tuti hogy még több új nézőt is szereztek. Csak azért mert pár ezer netes troll nem bír magával mert nem jött be a hülye teóriája az nem jelent semmit. A többségük már csak azért is lehúzza az utolsó évadot mert ez a divat manapság. Nagyon kevés olyan kommentet olvastam amiben rendesen meg volt indokolva mi miért nem jött be XY illetőnek.

    A SW-ban legalább megmutathatják mire képesek nulláról mert a GOT-ot alapanyagból kellett kiegészíteni ráadásul út közben igen sok elvárásnak kellett megfelelni. Itt viszont kapnak 3 filmet amiben azt csinálnak amit akarnak ami a sztorit illeti mivel nyilván nem könyvadaptációt fognak csinálni és valószínűleg nem is folytatás lesz. Náluk volt az a pletyka elvileg hogy Old Republic-ot akarnak nem? Ha ez így van akkor az a sztori nagyon jól megy majd hozzájuk. Akárki akármit mond nem Martin érdeme hogy a GOT ilyen jó és elismert sorozat lett hanem az övéké.

  9. Sokadik franchise amit szétkúrnak ebben az évezredben, miért pont itt állnának meg. Amit felépítettek a GoT-ban 7 évad alatt, azt egy résszel fossá rombolta ez a két barom. Star Warsnak már nem árthatnak mert ott már nincs mit lerombolni. Egy új sztoriban nem lesznek ikonikus karakterek akiket ki lehet forgatni és meggyalázni.

  10. Nem a GoT-al van baj, nem a gyártó párossal. Ha továbbra is KK. felügyeli, akkor itt semmi se fog változni. Szerintem Rian is jobb 8-ast csinált volna ha nincs ez a senkiházi KK. A 9-es panelon JJ. minden mondata előtt kinézett rá és mintha engedélyt kért volna tőle, szinte minden egyes nyamvadt mondatához. Gyomorforgató volt ez a némber, ahogy bólogatott és ál-vigyorgott.

  11. most merült fel a junkie-n a téma. valaki tud valami pletykát erről a KOTOR vonalról? valószínűleg abban a korszakban fog játszódn, vagy akár kapcsolódik is majd a játékok történetéhez?

  12. Az, amit ez a két ember GoT-al tett a 8. évadban, az valami borzasztó. Mindent, MINDENT, amit 6 évad felépített (a 7. már csak szenvedés volt, szerintem…), azt semmibe dobták. A létező mitológiát, a részletesen felépített karaktereket, a történetmesélését mind-mind kidobták, és egy teljesen ötlettelen sz@rt dobtak oda a népnek.

    GOT SPOILERer

    Ott lett volna bőven az idő a 7. évadban kibontani az Éjkirályt, Brant, és a millió lehetőséget, amit tartogatott a sorozat addigra már, ehelyett ment a vacakolás. De bíytunk, hiszen lesz még egy évad. Erre ott dől a zagyvalék. Az egész savát-borsát adó fantasztikus világról nem lehet megtudni semmit. Éjkirály volt-nincs. Miért volt? Mi volta célja? Miért volt egyáltalán 6 évadon keresztül? Ne érdekeljen senkit. Brannek van valami több szerepe is, mint hogy kerekesszékben ül? Ugyan már. És midezt 2 évig “gyártották” Mr. Történetmesélő1 és Mr. Történetmesélő2…Ahhh. megőrülök, ha erre gondolok….
    És akkor ez a hír, hogy ők csinálják az új trilógiát…lehet,hogy eljön az idő, mikor már én sem akarom majd nézni az új Star Warsokat… :(

  13. Hát az utolsó pár got évad és a mostani látszólag botrányos fogadtatás után tényleg nem ez tűnik a legjobb idôzítésnek, RJ jelenlegi népszerűsége alapján persze nem meglepő, de a TLJ legmegosztóbb húzásai is abból jönnek, hogy egy kapott alapot kellett folytatnia, ha saját “gyermeke” lenne és azzal a kerészséggel akkor még izgalmasabb is lehetne, miközben D&D úgytnik az adaptálásban jeleskedik nem pedig a saját sztorivonalakban.

    @sötétmadár: “ Nagyon kevés olyan kommentet olvastam amiben rendesen meg volt indokolva mi miért nem jött be XY illetőnek.” Akkor lehet nem ártana olvasnod is a junkie fórumát nemcsak ömlesztened a hülyeséged.

  14. Honnan veszitek hogy a könyvekben másképp lesz a GoT? Mindig azzal jön valaki, hogy addig volt jó a sorozat amig a könyveket követte, mi van ha most is azt követi? Csak még nincs kiadva?
    Amúgy így gyakorlatilag “hivatalos” hogy Rian trilogia kuka?!

  15. DarkEagle:

    nézted te egyáltalán a gotot? ha nem tűnt fel a látványos esése a színvonalnak a 4. évad után, akkor nincs is miről beszélni veled. és kit érdekel, mit szeret több millió ember? te nem tudtad, hogy az emberek minden szart imádnak? hallottál már a szürke 50 árnyalatáról? mindenesetre ha valaki nagyon ügyesen megír nekik egy értelmes forgatókönyvet, talán fogyasztható lesz. egy star warstól gondolom senki nem vár amúgy sem got-i magasságokat. persze ezzel a KK-val a fedélzeten….

  16. Én totál ledöbbennek amikor a nézők nem vágják,hogy kifordították a sorozatot amit néznek és beleszarnak az egész középébe. Ez nem megosztó, vagy véleményes, ez nyilvánvaló. Nem találok szavakat.

  17. DarkEagle, nice trolling, hahahahaha, és még te beszélsz trollok-ról. Az első két rész még elment volna fan-servicnek, én is párszor újranéztem őket, mert hiába voltak 0 (és őszintén nullák) a dialógusok, azért nosztalgikus volt nézni a nagy újratalálkozásokat. Aztán jött a transformers/michaelbay szint. Fuck logic/éljen a CGI. És ha több kritikus véleményt is olvastál volna, akkor észrevetted volna, hogy sok embernek nem a történet irányával van baja (azt valószínüleg tényleg egyeztették Martinnal), hanem az agyatlan karakterekkel, akiknek kb egy aranyhallal egyező attention-span-juk lett erre az évadra. Plot-armorról és hasonlókról nem is beszélve.

    A hír és a nyilatkozatok meg HAHAHAHAHAHAHAHAHA Bár Lucas és a digitally remasteredek meg előzménytrilógia meg utózmány trilógia után (bár az utolsó még jó is lehet, ki tudja) igazán már a Star Wars-t sincs hova lejebb vinni, szóval akár Uwe Boll is kaphatta volna.

  18. Az utolsó részben pedig majd Pámela felébred és kiderül,hogy a got összes évada, valamint Bobby halála csak az álmában történt meg.

  19. sandor8206:
    Jó eséllyel a fő történetszálak így fognak lezárulni a könyvekben is (ha valaha megjelennek), ez tiszta. De az oda vezető út egyáltalán nem az. Ahogy mások is írták, az apróságokban, a dialógusokban, az A pontból B-be jutásban hatalmas tehetsége van GRRM-nek, és nélküle D&D nem tudtak olyan szintet megütni. Nem azzal van a baj feltétlen, ahogy a sztori alakult, hanem hogy milyen tempóban és körítéssel. GRRM is mondta, hogy ideálisan 9-10 teljes (10 epizódos) évad kellene a sztori lezárásához. Ehelyett készítettek 2 csonka évadot, ahol a korábbi évadokhoz képest nagyon siettetik a dolgokat, a szereplők nem szereplők többé, csak eszközök a finálé felé vezető gyors, előre kiszámolt úton. Ezért viselkedik a legtöbb szereplő meggondolatlanul, alaptalanul, ezért teleportál kb. mindenki, ezért áll ócska punchline-okból szinte az összes dialógus. Nem a sztori nagysága adta el eleve ezt az univerzumot, hanem a jellege, stílusa, körítése, a karakterek és a világ részletessége, a zsáner szabályainak okos, megalapozott áthágása itt-ott. Egyáltalán nem volt könnyű dolga az írópárosnak, az biztos, de teljesen érezni, hogy egy kiszámítottabb, butább, hanyagabb tempóra és stílusra váltott az egész. Attól még lehet, hogy Martinnal is ez lesz, lehet nem tudja majd olyan minőségben lezárni a rengeteg feldobott történetszálat, de szerencséje, hogy nem évről évre kell anyagot szállítania, hanem amikor tud.

    Az új Star Wars-trilógia kapcsán bizakodó vagyok.

  20. GoT univerzum
    Nekem a 7. évaddal nem volt bajom, a 8-kal kicsit, de nem annyira. Inkább csak úgy állok hozzá, hogy le kell zárni, mert ebben nincs több.
    SW univerzum
    Nekem a 7. filmmel nem volt bajom (csak az önismétlés), a 8-kat nem tudtam hova rakni. A 9. filmtől már tartok.

    A lényeg, hogy nagyon nehéz felépíteni egy világot és folyamatosan megfelelni a szintnek (rajongók, nézők, producerek, megrendelők), pláne akkor, ha ezek kitalált világok, nem realista szériák/saga-k, amelyek kapják a sztorikat a világ alakulásával együtt.

    Kíváncsi vagyok, mit tudnak kitalálni, de több generáció alapfilmje a klasszikus trilógia, meghatározó karakterekkel. Ezek hiányában nem tudom, mire számítsak, de egy olyan showrunner páros, mint ők, talán 3 filmre még jók is lehetnek.

  21. En nem ertem, hogy azok, akik nezik a GoT-t es tetszett nekik ay elso 5 evad, hogyan gondolhatjak, hogy ezek a rendezok barmi jot kihoznak ebbol. A 8. evad botranyos, csak harcok es CG es ertelmetlen tortenetvezetes. A 7. evad is eleg gyenge volt

    Tok egyertelmu, hogy mi tortenik: “Veletlenul” pont ezek (7. es 8.) azok az evadok amik mar nem a konyvet kovettek. David Benioff és D.B. Weiss egy nagyon jo konyvet tudtak a vaszonra vinni, nem tobbet. Hogy lehet ezt nem latni?

    Marmint komolyan, ha barmi beleszolasuk lesz a forgatonyvbe, akkor nem is kell elmenni a moziba. Nem tudnak es nem is szabad nekik tortenetet irni. Attol fuggoen, hogy ki irja majd a fogatokonyvet es mennyi beelszolasa lesz David Benioff-nak és D.B. Weiss-nek, ez az egesz legjobb esetben csak “jo” lesz, rossz esetbenpedig akkor feluletes szar, mint a GoT 8. evada. Mondjuk legalabb lehet lesz benne egy-ket jo csata…

  22. haha hát sok sikert :D hiába csinálták jól az elején, akkor látszik igazán egy rendező(pároso)n, hogy mit tud, ha elengedik a kezét. És nekik egyelőre úgy néz ki, beletörik a bicskájuk a nagy műbe.

    Szerintem ők jövő héten bedeszkázzák a házukat:D amilyen elvetemült dolgokról olvashattunk már nem egyszer, nem csodálkoznék azon, ha néhány elégedetlen GoT rajongó rájuk támadna így-úgy, szóval hiába szidom őket olykor, remélem, megélik azt a “3 év múlvá”-t :D

  23. Kapjanak filmenként egy 3000 oldalas, kétkötetes sztorit és akkor gondolom nem lesz baj. Annyi, hogy a harmadik rész rövidített lesz, kb. 60-70 perc és a főbb szereplők fele úgy 30 percnél lelép a galaxis északi felébe és nem látjuk őket többé. Juhú.

  24. Malachi:
    Ha már old republic-os sztorit akarnak vászonra vinni, akkor ott van a Darth Bane, vagy a Darth Revan könyvek. Abból tudnak dolgozni.

  25. @DarkEagle: nem gondolom, hogy ha sokaknak most nem tetszik a GoT akkor feltétlen ezt a “pár ezer hangos troll ugat csak” kártyát kéne felmutatni. Kísértetiesen rezonál valamihez napjainkból amit mindannyian ununk.
    Én pl nem is gyártottam és nem is olvastam konteókat, simán azért szar az s8 mert az eleje full fanservice (a fentebb említett konteó gyártóknak kizárólag), a másik nagy szálat meg lerendezték úgy a sötétben, hogy a felét nem is láttam bármit is mond az operatőr.

    @Islander: “Kath.K szint: ki most éppen a piacon a trendi, szerződtessük le, kész, biztos jó lesz mert jó a PR-ja épp”
    +1, hajszálpontosan ugyanezt gondolom, ennyi van az egész mögött.

    Ez kb ugyanaz, mint amikor Trevorrow hozott egy tonna pénzt a Jurassic-kal, és pusztán emiatt a tény miatt neki adták az EP9-et, a minőség meg sokadlagos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.