Erősödött a KOTOR pletyka

Avagy a nagy sikerű játék, a Star Wars: Knights of the Old Republic feldolgozásáról van szó, amiről már volt pletyka. Igazából ne hámozható ki, hogy milyen formában lesz a dolog, mert filmnek csak a Game of Thrones készítőitől van bejelentve egy trilógia, összesen 3 Star Wars film. Lehet, hogy végül valami Disney+-ra gyártott dologról van itt szó, nem az új trilógiáról? Vagy David Benioff & D. B. Weiss csak rendezni fogja, pedig írni és rendezni vették fel őket?

A fejlemény a Buzzfeed News (próbálnak előretörni a hiteles piacon… ezzel a névvel) értesülési szerint az, hogy befutott egy író is: Laeta Kalogridis (Alita: Battle Angel, Terminator Genisys, Shutter Island), aki már elég előrehaladott állapotban van a Knights of the Old Republic forgatókönyvével.

Kennedy korábbi nyilatkozatai alapján több vasat is tartanak a tűzben, ha nem tudnak mit kezdeni a KOTOR-ral, akkor más lesz, szóval ha kész is a forgatókönyv, az még nem garancia semmire.

Próbáltam összeszedni, ami jelenleg van, de látszik, hogy több projekt fut, és mivel 2022 a következő Star Wars mozifilm, így az idei Episode IX premierje előtt szerintem nem lesz igazán nagy bejelentés (Riann kirúgását sem árulják el addig), csak Disney+ dolgok, szóval majd meglátjuk.

human
írta
2019. 05. 24. 13:15
megjelenés
28
hozzászolás


28 hozzászólás a “Erősödött a KOTOR pletyka” bejegyzéshez

 1. Nem tudom eldönteni, hogy kiugorjak-e a bőrömből, vagy rettegjek, hogy ebből is kihoznak valami gyalázatot. Én amúgy jobban szeretem, mint a filmeket. Mindegy, egyelőre pletyka, ne éljük bele magunkat nagyon.

 2. Én jobban örülnék ha a D&D páros írná és rendezné mert bár szerettem az Alitát de a scriptben azért volt hiba. Túl sok minden volt benne egyszerre. És a két pasas azért sokkal több tapasztalattal rendelkezik komplex sztorikkal kapcsolatban. És igen jöhetnek a kövek de a GOT utolsó évada is jó volt legalábbis szerintem. És azért ne feledjük hogy a sorozat első 5 évadát is ők csinálták még ha adaptáció is volt és pont ezért lenne jó ha ők írnák mert adaptálásban jobbak. Csak hát ezt a sok fanyalgó egyetlen rosszabb évad miatt el is felejtették. Ahogy lenni szokott egyetlen kevésbé jó évad elfeledteti az összes többi jót.

 3. Egy jó Old Republic trilógiát nagyon megnyalnék és akkor lenne okom játszani a játékokkal is és befejezném az olvasást is. :D

 4. Hát én a forgatókönyv író miatt még mindig bízok benne, hogy egy normális SW trilógiát fogunk kapni.
  Mert a Terminator – Genisys kivételével az Alita és a Viharsziget nagyon jó alkotások lettek.

 5. nem értem hogy hollywood miért egyfolytába ilyen béna forgatókönyvíróknak adják a blockbustereket…

  egyébként D&D erre tökéletes lenne, adaptációban jók voltak.

 6. annyira tudtam. a nap lejobb híre. remélem jónak találják majd (mégha átíratnak is pár dolgot benne) és le is forgatják.

 7. Én most már inkább a Disneytől féltem az egész projektet, annyira elmentek a filmjeikkel pc irányban hogy tuti teletömik ezt is oda nem illő baromságokkal.

 8. Halkan jegyzem meg, hogy hivatalosan az SWTOR a Kotor 3. Szóval onnan is meríthetnek. Nem feltétlen baj ez sem, a main story ott is minden kaszttal elég jó, de hát még sem Revan. Ha jól akarják nyomni, akkor Revan előéletével kezdenek. Az kurva jó alapozás lenne szerintem, mandalór háborúk stb.

 9. Próféta: Revan sztoriját is lezárják az SWTOR-ban (szerintem az amúgy kicsit gyengébben sikerült, mint a sztori addigi részei, de azért nem rossz). Revan előélete szerintem is remek lenne az esetleges filmhez, de talán nem lenne baj, ha nem egy az egyben a játék sztoriját vennék át, pláne úgy, hogy a nagy aztakurva-pillanatot abban már ellőtték.

  De gyönyörű is volt…:D

 10. Szerintem egy legendát sosem a kezdettől kell elmesélni a Star Wars OT és a Kotor 1 is azért volt olyan jó mert már voltak olyan események elöttük(háborúk, legendás alakok) amik érdekesebbé tették a karaktereket, történéseket. Szóval én remélem ,hogy megint a közepébe csöppenünk valaminek.

 11. Ez nagy valószínűséggel csak azoknak fog bejönni, akik elbírták viselni a TOR-t. Kotor 2 szintű írást még véletlenül sem várnék hollywood-tól.

 12. H.Un: Ne is mondd, imádnék egy kevés akció – sok párbeszéd sorozatot Kreiával (ha már ő van a képen is:)).

  Ace: Szerintem a mandalori háború is lehetne in medias res kezdés, elég jó kis előzményei voltak a sztoriban, de amúgy egyetértek.

 13. Akik Dumb és Dumberoznak azoktól azt szeretném kérdezni hogy csak az utolsó 1-2 évadot utáljátok a GOT-ból vagy az összeset? Mert ha csak az utolsó 1-2-t akkor a véleményetek gyakorlatilag semmit sem ér. Az első 5 évadot is ők írták szóval miről is beszélünk? Legyünk már akkor következetesek könyörgöm. Amit annyian epicnek tituláltak 5-6 éven keresztül ne legyen a végére szar mert nem az lett a vége amire számítottatok. D&D jó írók és az első 5-6 évad is nekik köszönhető nem csak a 7-8. Jó lenne kivenni a popóból a fejeket.

  Szomorú hogy ennyi ember hiszi azt hogy Martinnak köszönhető hogy a sorozat sikere. Mert gyakorlatilag lószar köze nem volt soha a sorozathoz. Még csak azt se mondhatja senki hogy D&D 100%-os adaptálást csinált ezért volt jó az első 5 évad mert nagyon sok dolog ki volt hagyva ami a könyvekben benne volt. Többek közt talán a legfontosabb, az Éjkirály fontossága.

 14. Magamat igen nagy SW rajongónak tartva már nem követem ezt az új generációs vonalat (ne is menjünk bele), de ez a hír azonnal lázba hozott. Csak legyen Revan nő, mint a karakterem, és érzem, hogy a katarzis magával fog ragadni már a trailernél. Hosszú évek óta várok egy ilyen bejelentésre!

 15. “Szomorú hogy ennyi ember hiszi azt hogy Martinnak köszönhető hogy a sorozat sikere. ”

  de hát előtte írod, hogy addig volt jó a sorozat sokak szerint, amíg követte a könyveket, akkor mégis kinek köszönhető, hogy addig jobb volt, és utána meg nem? megint belelovaltad magad egy gondolatba és öntöd az ellentmondásokat.

 16. De épp ezt írom, hogy nem neki volt köszönhető. Igen, ő megadta az alapot a könyvekkel de a sorozatot nem ő írta. A sorozat nem a tökéletes mása a könyveknek. Akik azt mondják hogy Marint miatt volt jó az első 5 évad azok azt mondják gyakorlatilag hogy egy csimpánz is megírhatta volna a sorozatot. Kész anyagból sokkal nehezebb dolgozni mint nulláról megírni valamit.

  Ezt amúgy a SW filmek jól bebizonyították, csak ott ugye nem adaptációról hanem már egy felfuttatott sagáról van szó. Valamit csak jól csinált ez a két faszi meg a ki tudja hány társuk ha a sorozat ennyire sikeres lett és kritikaileg is az imádat tárgya. Egészen az utolsó évadig. Ha valami 7 évig jó akkor az nem véletlen. Plusz a könyvek után is ugye szerették az emberek hiszen egyedül a 8. évadra vannak kiakadva a népek.

 17. DarkEagle: “És azért ne feledjük hogy a sorozat első 5 évadát is ők csinálták még ha adaptáció is volt és pont ezért lenne jó ha ők írnák mert adaptálásban jobbak.”

  Azért jó író valaki mert egy már kész művet ügyesen lemásolt? Ha valaki/valakik jól adaptálnak egy könyvet vagy képregényt attól még nem biztos hogy jó író/írók is, márpedig D&D amint elhagyták a könyveket ( Martin könyveit, tudod ő írta őket ezért elég sok köze van a sorozat létrejöttéhez és létezéséhez ) egyből sehová nem futó szálak ( vagy értelmetlenül futók ) és logikátlanságok ütötték fel a fejüket( Ráadásul ha már felhoztad az Éjkirályt azt is jól elcseszték, egyéni vélemény ). Adaptálásban királyok voltak, utána már nem.

  “Akik Dumb és Dumberoznak azoktól azt szeretném kérdezni hogy csak az utolsó 1-2 évadot utáljátok a GOT-ból vagy az összeset? Mert ha csak az utolsó 1-2-t akkor a véleményetek gyakorlatilag semmit sem ér. Az első 5 évadot is ők írták szóval miről is beszélünk?”

  Ez után is leírom azért, hogy az első 5 évad Martin könyvének az adaptálása, utána már tényleg ők írták szóval miért is ne utálhatnám azt amit D&D írt? És miért nem ér semmit a véleményem? Vagy csak a te ellentmondásos világodban nem ér semmit?

 18. Az első 5 évadban sőt a könyvekben is legalább ugyan annyi ha nem több logikátlanság van mint bármelyik másik évadban. Csak akkor még nem volt divat velük foglalkozni. Egyébként ha szerinted adaptálni könnyebb mert az csak másolás akkor ebből is látszik hogy fingod nincs az írásról. Ha csak másolták volna akkor nem térne el a sorozat ennyire a könyvektől.

  Szerintem én lesz az az ember aki majd jókat röhög a markában hogy a sök könyv mániás Martin fanboy sírva könyörgi vissza a sorozatot mert az jobb lesz. Vagy épp pont ugyan az. :D Akik komolyan azt hiszik hogy Martin más sorsot szán a szereplőknek azok jobb hafelébrednek. Ő még könyörtelenebb is mint D&D. Annyi a különbség hogy ő több részen keresztül húzhatja.

  Egyébként az Éjkirály csak a könyvekben főgonosz tudtommal. Itt csak egy a sok közül mert a sorozat lényege mindig is a hatalmi játszma volt nem a mágia meg a többi egyéb shit.

 19. DarkEagle: Az egy dolog, hogy valaki jól tud adaptált forgatókönyvet írni. Az is baromi nehéz és D&D tényleg jók voltak benne. Az viszont, hogy kiszámítható, bárgyú baromságokkal volt tele a GOT 8-ik évadja, miután elhagyták a könyveket az elég aggasztó. Szerintem a sorozat az egész sikerét és hypeot annak köszönheti, hogy Martin olyan kiszámíthatatlan és kegyetlen fordulatokat lépett meg a könyvekben, amit ritkán láttunk hasonló jellegű sorozatban. Mellette logikus es izgalmas maradt a sorozat, plusz a világot is ő építette ki. D&D soha nem merne meglépni hasonló fordulatokat (ahogy ezt tisztán láthatjuk az utolsó évadokban) főleg nem a Disney kezei alatt..

 20. DarkEagle

  Amig volt mibol adaptalni, addig az oreg ott ult a stabban es segitette a rendezoket, hogy mi merre hany meter. A befejezeshez is eleg sok mindent mondott el, szoval ennyit errol. Azt kijelenteni, hogy Martinnak koze sincs a sorozat sikerehez, az akkora faszsag, mint innen Tel Aviv.

 21. “Akik komolyan azt hiszik hogy Martin más sorsot szán a szereplőknek azok jobb hafelébrednek. Ő még könyörtelenebb is mint D&D. Annyi a különbség hogy ő több részen keresztül húzhatja.”

  most akkor kinek nincs fingja az írásról és a történetmesélésről? ugyanoda eljutni, de normálisan kidolgozott karakterekkel, az nem csak “húzás”.

 22. Egy szóval sem írtam Human hogy kidoglozottabb lesz vagy jobb csak hogy tovább húzhatja. A kettő nem ugyan az. Egyébként a kidolgozottság se mindig erény. Emlékszem anno mennyien mondták az ismerőseim közül hogy a könyvek azért nem jönnek be nekik annyira mert még arról is oldalakat ír Martin hogyXY szereplő meddig fosik a wc-n. :D

  Próféta: Martin nem segített semmit, megadta az alapokat és kész, ennyi. Nemvolt tudtommal se író se semmilyen más státusza a sorozatban. A sorozatot pedig nem a könyvek tették híressé. Erre gondoltam mikor azt mondtam hogy nem Martinnak köszönhető a sorozat sikere. Ugyan úgy visszafelé is igaz hogy az sem Martin hibája hogy most ennyien sírnak a befejezése miatt.

  Szóval inkább az akkor baromság mint ide Tel Aviv hogy az első 5 évadért Martint dicsőítitek a többiért meg D&D-t szidjátok.

  Félreértés ne essen nem vagyok hardcore GOT fan totál átlagos néző voltam mindig is. Egyik kedvenc sorozatom lesz mindig is de ennyi. Nem kerestem hibákat benne mert nem is érdekeltek. Ettől még találtam de nem sírtam szét a netet hogy jaj most ez meg az logikátlanság mert nem tetszett. Közben fel volt vezetve 8 éven keresztül. Mert a legtöbb úgymond fordulat fel volt vezetve. Amire meg logikátlanságokat kiáltanak az emberek azok ugyan úgy megvoltak az 1. rész óta.

  Az egyik legnagyobb bullshit mai napig az ahogy Ned Starkot le tudták nyomni. A király írt egy levelet hogy ő a király amíg a nyomi kamu fia felnőtt nem lesz de simán ellenefordult mindenki csak mert Cercei ezt mondta. Őt béleyegezték meg árulónak miközben Cercei mindenki előtt ráadásul ketté tépte a levelet ami gyakorlatilag ugyan úgy árulás. És ezt is ugyan úgy ki lehet magyarázni ahogy idén bármelyik hülyeséget. Ott a pénz beszélt és a győztesek írják a történelmet. Idén meg ezer másik ok volt. Ez nem az a poszt szóval fölösleges is róla beszélni.

 23. DarkEagle: Akkor nézz jobban utána mert még forgatókönyvet is írt a sorozathoz.

  Nem akarok nagyon offolni, de csak, hogy felhozzak még egy pontot: A teleportálások is akkor kezdődtek el, mikor már nem volt mihez nyúlni. Mondjuk legalább az utolsó két évadban konzekvensen görbítették ide-oda a tér-időt.

 24. DarkEagle
  Annyi hülyeséget írtál már le itt az elmúlt években, hogy akár milyen hosszúra is nyújtód az eszmefuttatást az emberek már csak legyintenek.

 25. Akik egy Star Wars Knights of the Old Republic pletykáról szóló posztban nem átallanak ölre menően vitázni a Trónok harca 8. évadjáról -legyen az bármilyen-, nem takarodnának el a retkes picsába, de rögvest? Ennek a vitának semmi keresnivalója itt, nem kívánom itt is ezt olvasgatni, nem ezért jövök ide. Köszönöm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.