Változik a Rotten Tomatoes

Kizárják a nézői pontszámból a mi véleményünket is! Vagyis a harc a trollok ellen (és a botokkal filmeket felhúzó stúdiók ellen?) oda fajult, hogy innentől csak az pontozhatja nézőként a filmet a rottentomatoes oldalon, aki a jegyével igazolja, hogy látta.

Első körben csak azok képesek bizonyítani, hogy látták, akik a fandango-n keresztül vették a jegyüket. Szép is a szabad piac… Ez amúgy olyan szempontból is érdekes, hogy így csak ez bizonyos nézőközönséget fog jelenteni a nézői értékelés: olyan amerikaiakat, akik azt az oldalt használják. Később bővítik a bevont site-ok és szolgáltatók halmazát.

Vajon a Cinema City is bekerül?

human
írta
2019. 05. 24. 04:00
megjelenés
41
hozzászolás


41 hozzászólás a “Változik a Rotten Tomatoes” bejegyzéshez

 1. Akkor a rotten mint releváns site eddig élt. Még egy darabig tolják majd itt ott onnan az infót, de ezzel már elvágta magát.

 2. Már amúgy sem volt megbízható a kritikák alapján. Akárcsak az imdb. Egyikre se érdemes odafigyelni. Az imdb-n is vannak 5-6-os értékeléssel igazi remekművek. A túlhypolt okádéktengerek meg mind 8 fölött állnak. Hülyeség az egész.

 3. Valószínűleg okkal sietnek ezzel a döntéssel. Valószínűleg annyira manipulált, hogy így próbálják meg hitelessé tenni.
  AZ imdb meg azért beáll egy idő után az adott film a helyére. A hyposabb filmek is kb 1 év múlva elérik a méltó szintjüket

 4. Okos pótcselekvés, hogy úgy tűnjön lényeges változás lesz. Miközben minden marad a régiben. Ilyen ez a világ.

 5. Lehet ezt még tovább szofisztikálni, pár év múlva csak veterán filmesztéták értékelhessenek.

  Az emberek így is szarul fognak pontozni, mindig szubjektív lesz. Az a legnagyobb baj, hogy valakik már az 5-6 pontra is azt mondják, hogy alacsony pontszám, holott 10-es skálán mérjük és ez átlagos érték. A filmek nagy részének 4-5-6 ponton kellene állnia, ami átlagból kicsit kimagasló jó film, az 7-8, évente pár darab 9-es és kb 3 évente egy darab 10-es. 4 ponttól lefele ugyanez csak megfordítva. Legalábbis szerintem.
  Mert most meg mi van? Kijön az ember a szuperhősös agymosásról, kidobja az üres popcorn meg üccsi dobozt, aztán elmorzsol magában egy rövid értékelést, hogy höhö, jól szórakoztam, 10-es. Másik véglet, hogy mi volt ez a szar, nem ezt vártam, karó! Ez alig különbözik a trollkodástól az én szememben.

  És el is jutunk oda, hogy amúgy mi alapján is kéne értékelni? Jól szórakoztunk-e rajta? Untatott? Kikapcsolt? Elgondolkodtatott? Valósághű volt? Ha történelmi film, akkor korhű? Elég PC volt? Elég brutális/véres/kegyetlen volt? Könyvhű, képregényhű volt? Gyerekem jól szórakozott rajta, ha amúgy neki szólt? Stb.

  Ezer féle szempont alapján lehet értékelni, de mindegyik szubjektív, egyszerűen nem tudok elképzelni mást. Lehet észreveszek egy régi film/sorozat/könyv/képregény folytatásában vagy feldolgozásában egy olyan visszakacsintást, amit a hardcore rajongókon kívül senki nem vesz észre, lehet a nézőtér 99%-nak fel sem tűnik, vagy mert azt sem tudják mi volt ez vagy elbassza a vacak szinkron, de nekem feltűnik és értékelem, hogy bakker, erre is figyeltek, már emiatt tök más pontszámot adhatok. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan összetettebb filmek, amiket egy megnézés után nem is lehet megfelelően értékelni, nem árt még egyszer megnézni. Rohadt sok filmmel jártam így, hogy elsőre nem tetszett, aztán másodszorra megnézve más körülmények közt, más lelki állapotban megláttam benne az értéket és 4 helyett rögtön adnék rá egy 7 pontot.

  Na mindegy, a végén eljutunk oda, hogy baromira jó úgy minden ahogy most van, mert az emberek úgy is össze-vissza értékelnek, a legtöbben mellőzik, hogy komolyan átgondolják a látottakat, csak egy impulzus alapján ráböknek egy számra a skálán és le is tudták az egész értékelést.

 6. Ez nagyon szép, hogy ki akarják zárni a trollokat, de maga a szűrés módja fura egy kicsit.

  Nem tudom így hirtelen, hogy mivel lehetne inkább kiszűrni, de az, hogy csak az értékelheti aki moziban látta az azért fura, mert sokan dvd-n vagy stream-en nézik, azokkal mi van?

 7. elolvastam, segítek: bárki értékelheti ezután is, de kattintás nélkül csak a mozijegyes értékelések átlaga jelenik meg. ha kattintasz, ott lesz a “régi” átlag is.

  fogjuk fel (már az, aki használja a Rottent, nem tudom miért lenne mérvadó bármilyen netes pontszám a trollbotok és a tízpontozó botok korában) pluszként, ez a pontszám talán majd tisztább képet ad egy-egy filmről. amíg valaki rá nem jön, hogyan játszhatja ki.

 8. Az lenne a legtisztább hogy inkább szűnne meg,mindenki csak ezzel jön hogy egy film 56%on áll meg imdb is csak 5,6.
  Sok embernek nincs ítélőképessége csak szajkózza amit másoktól hall ,meg ezek alapján ítél filmet.

  Nekem nem hiányozna ha megszűnne

 9. Kizárták a botokat, de maradtak a fizetett kritikusok, zseniális. Perfectly unbalanced… as all things should be…

 10. Nem baj amúgy sem szoktam felmenni Rotten-re.

  Szemét dolog, amit művelnek az oldallal, de az ok érthető. Mármint sok olyan ember is le, vagy fel pontoz egy filmet, amit konkrétan nem látott és csak az alapján ítéli meg a filmet, hogy látott belőle egy előzetest és/vagy egy plakátot azt kész.

 11. örülök hogy csinálnak valamit a downvote brigádok ellen. bár RT-n úgyse a nézői értékelés volt a releváns info, de akkor is hasznos első lépés ez

 12. Én nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez hogyan fogja befolyásolni a filmek nézettségét.
  Hogy ne a TLJ-el vagy a BvS-el pedálozzak, most néztem rá a Captain Marvelre, ami a kritikusoknál 78%-on van (ami véleményem szerint reális,én is jól szórakoztam rajta, de nem ez lesz a kedvenc képregényfilmem) a nézői pont viszont 55%-on áll, mivel a nézők egy része éppen utálja Brie Larsont…

  Ezek után hogyan döntsön bárki is, hogy erre érdemes most beülni vagy sem?

 13. “Lehet ezt még tovább szofisztikálni, pár év múlva csak veterán filmesztéták értékelhessenek.”

  az a kritikusi pontszám?

 14. “Ezer féle szempont alapján lehet értékelni, de mindegyik szubjektív, egyszerűen nem tudok elképzelni mást.”

  ezért jó ha iszoynat sokan szavaznak, hiszen az akkor kialakuló átlag a sok szempont átlaga is.

 15. “mindenki csak ezzel jön hogy egy film 56%on áll meg imdb is csak 5,6.”

  jól összemostad, mivel a rotten 56%-ot általában a kritikusira mondja, aki ezzel jön, az imdb meg ugye mindig is user pontszám volt.

 16. személy szerint én többet adok egy imdb pontszámra, mint a rottenre. ott valahogy a nagy számok kiegyensúlyozzák általában a túlzó szavazatok számát. ha egy film ott 7/10 körül áll, akkor az már képet ad arról, hogy kb. egy 5/10es filmre számíthatok. Viszont rottenen van, hogy egy számomra 3/10es film 90%ra fel van tolva a 5 kritikus értékelése alapján, miközben imdb-n is maximum 5/10-en áll 10000 szavazat után (most csak a hasamra ütöttem a számok terén, de hasonlókkal találkozom gyakran).

 17. Hát ez egy erős LOL. Év vicce kb. Kíváncsi vagyok mikor vonják majd vissza. Mondjuk a kritikusi részleg nem hiszem hogy sokat fog változni majd emiatt.

  Ha más nem a Marvel Kapitány vs Végtelen Háború vs Végjáték esete jól példázza hogy mennyire elcseszett az oldal jelenleg. Majdnem dupla annyi szavazata van a CM-nek mint az IW-nek 1 évvel később. Sőt a szarrá hypeolt Végjáték előtt még most is több mint dupla annyival vezet.

  Szóval ha másért nem is legalább a felhasználó szavazatok javíthatóak lesznek ezzel a lépéssel.

 18. kicsit off, de én ez idáig a rotten-t vettem alapul, mert szerintem elég korrekt pontozások voltak. nyilván nem a %-os tetszési indexet kell nézni, hanem alatta az átlagos pontszámot

 19. Lényegtelen,csak mondtam két számot, számomra nem mérvadó a rotten,és másnak se kéne annak lennie.

 20. A leglogikusabb az lehetne, hogy egy adott film értékeléséhez mondjuk 5 kérdésre kellene helyesen válaszolnod (teszt szerűen) mely azon filmekből lennének összeállítva. Ezzel a trollokat is kilehetne szűrni, es azokat is akik nem látták a filmet mégis úgyérzik, hogy nekik aztán szavazni kell.

 21. az ötlet jó, csak az a baj, hogy az internet világában még egy botnak se tartana komoly akadályt 5 vagy akár 50 kérdésre helyes választ adnia, másrészt meg google.

 22. Hát a botok ellen a kép választós megoldás is hatékony ez pedig nem sokban különbözik… A kérdésekben pedig nem olyanra gondolok amit egyszerü kereséssel meglehetne találni a neten, hanem amit főleg csak olyanok tudnak akik látták a filmet… természetesen jogos amit mondassz, kiskapuk mindenhol vannak, de ha az eddigi működést és az új variációt nézzük ez egy sokkal hatékonyabb rendszer LEHETNE

 23. Káin elfelejted, hogy általában minden film felkerül a netre kamerásan gyakorlatilag a premier napján. Vagy utána 1-2 nappal. Szóval a kérdéses megoldás nem oldana meg semmit csak tovább tartana a trolloknak szavazni.

 24. Ha ezt meglépték, akkor nyugodtan meg is szüntethetnék a nézői értékelést, arra úgyis ott van az imdb. A RT-re a kritikák miatt megyek fel, bár azt is csak érdekességképpen olvasom el, mert néhány éve egy filmnél megjártam vele. Lehúzták (4,9/10), és csak jóval később néztem meg, de nagyon tetszett! Ezek után a nézői számokra végképp nem adok.

 25. Tehát aki mozijegyet vesz, az tutira nem troll. Briliáns logika. Én vagyok az élő (kvázi) cáfolat: vettem mozijegyet az Utolsó Jedi-re és miután megnéztem, adtam volna rá egy pontot. Nem trollkodásból, hanem azért, mert annyira ocsmány volt az egész számomra. Nem mindenki troll, aki lepontoz egy filmet, sokszor a nagyon is őszinte mérhetetlen csalódás, felháborodás váltja ki ezt a reakciót.

 26. DarkEagle.. Szerintem nem teljesen érted mire gondolok… Ezzel a módszerrel azokat a szavazatokat lehetne kivédeni akik nem látták a filmet… Teljesen mindegy hogy moziban vagy otthon mozisan de látta. Ez alapján még az 1-es szavazat sem minősül trollkodásnak hanem legtöbb esetben az adott ember véleményének a filmről. Legutóbb az Endgame imdb-s pontozásánál figyeltem meg, hogy a premier napján több mint 3000 1-es szavazat volt a filmen. Biztos vagyok benne, hogy nem azok értékelték így akiknek az első vetítési nap sikerült megnézni, hanem sokkalinkább a hithű DC fanok.

 27. Jó ötlet, az , hogy olyan értékelje a filmet, aki látta is és fizetett érte:)

 28. örülök hogy csinálnak valamit a upvote brigádok ellen. bár RT-n úgyse a nézői értékelés volt a releváns info, de akkor is hasznos első lépés ez

 29. Bevallom én sosem értettem az RT-t, pl mivel objektívebb, mint bármilyen másik oldal. Fura ez a húzás.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.