A Variety fél sorban ejti el, hogy forgatókönyv fázisban van a 3. Alien prequel, de

A Variety az Alien 40. évfordulójára egy hatalmas cikkel jött, amiben a klasszikus elkészülési nehézségeit osztják meg velünk. Akit érdekel a casting, Ridley Scott odakerülése és a többi, annak ajánlott végigolvasni.

Viszont van benne ez a fél mondat: “two prequels, 2012’s “Prometheus” and 2017’s “Alien: Covenant,” both directed by Scott. A third prequel, which he will direct, is in the script phase.” Avagy röviden: a Scott által rendezendő 3. prequel forgatókönyv fázisban.

Annyira nem kell felfújni, mert nincs konkrétum, sőt, azt sem tudni mennyire vehető komolyan a forgatókönyv rész, hiszen Scott pár “órával” előtte még arról beszélt, hogy az Alien franchise evolúciójáért kampányol a Fox stúdiót ugye felvásárló Disneynél, mert szerinte az kell a fennmaradásához: Scott insists that pushing a fresh take and not overly rehashing the nostalgic may just be the key to maintaining multiple life cycles in the future. “Go on, leave that behind, and see where it can evolve,” he declares. “So we’re looking where we’re going to evolve.”

Ebből mindenki vonja le a következtetést, hogy milyen állapotban van a “Ridley Scott már a 3. prequelen dolgozik”, mert látszólag az ötletelésnél tartanak.

22 hozzászólás a “A Variety fél sorban ejti el, hogy forgatókönyv fázisban van a 3. Alien prequel, de” bejegyzéshez

 1. Biztos,hogy lesz új Alien film,de nem mindegy milyen formában.
  Véleményem szerint nincs értelme folytatni,semmit nem fog mutatni amit eddig nem láttunk.

 2. (Prometheus-t imádtam, Covenant nézhetetlen, Alien filmeket untam, főleg nem a horror érdekel.)

  Imádnám, ha kísérletezne, tudom, tudom, tompa kanállal beleznétek ki, de az állóvízben ücsörgést sose szerettem. Viszont, a Covenant iszonyatos volt szerintem, és az AI vonalat kb. annyira elkoptatták már minden filmben, mint az időutazást, vagy David meghal a harmadik másodpercben, vagy … szóval várom várom akármi is lesz, csak legyen Prometheus, nem Alien.

 3. Scott inkább felejtse el az Alien-t. Azok után amit csinált a Covenanttel nem vagyok kíváncsi az ő “előzményére”.

 4. Én szeretném,ha elkészülne a prequel trilógia befejező része. A covenant vége elég ígéretes pontenciállal kecsegtet. David és egy xenohadsereg. Lehetne belőle valami.Majd meglátjuk.

 5. Egyébként egy tv sorozatot is bejelentenek valamikor. A hulunál fog készülni valszeg,és remélhetőleg ezt nem kaszálják el.

 6. Scott meg a fuvolázós, retardált baromságai…Colonial marinest akarok, badass katonákat, fasza bolygókon ahogy írtják a dögöket.

 7. Szerintem David van annyira érdekes karakter, hogy megérdemeljen egy lezáró részt. De előre félek, hogy Scott miféle förmedvényt kalapál össze.

 8. Mate815: Nem. Az ALIENS egyátalán nem volt baromság. Az egy remekmű.De halovány a remény,hogy ez fajta bravúr újra megismételhető lenne. Ne legyen igazam. Amúgy meg a mítoszrombolás ellenére nekem mindkét előzményfilm bejön,és szeretném ha Ridley Scott befejezné ezeket.Azután meg jöhet valamiféle renoválás a franchise-ban.

 9. Scott-tól lehetőleg már semmit nem akarok látni aminek köze van az Alien-hez. Sorozatot ide belőle, akár simán lehetne antológia is, amiben csak az univerzum és a xeno-k a közös pont, de mindig valami új sztori, új megközelítés.

 10. félve írom be, de én megnézném a kész művet – természetesen ha valaha elkészül 1x..

 11. Cameron az Aliennel ugyanazt eljátszotta mint a Terminátorral, egy feszes, sötét thriler/horrorból csinált egy tökéletes akciómozit. Szerintem az a legszerencsésebb egy ilyen fogytatásnál, ha elővesznek a sok elfekvő akció/scifi szkriptből egy alapvetően jót (sok eredeti sztori hever a producerek asztalain, csak azokra aztán forrást találni kurva nehéz), és egyszerűen belehelyezik mondjuk az Alien világába, átvéve annak jellemzőit. Pl. én simán el tudtam volna képzelni ha annó a MOON ebben a világban játszódik, vagy akár az annihilationt is megérte volna beleágyazni.

 12. 16: Ja, és szerintem Fincher óriási ziccert hagyott ki, hogy a Love, death robots nyitófilmjét nem egy másfél órás Alien filmként forgatta le.

 13. Én alig várom, hogy az öreg folytassa az Alien előzményfilmeket. Jó kezekben van és kész. Leszarom, ha emiatt itt megköveznek, de nálam a harmadik Alien előzmény jelenleg a legjobban várt film. Remélem a Disney szabad utat ad a filmeknek. Legalább kap a széria egy újabb vérfrissítést, a katonásdi vs tucatnyi alien már úgyis unalmas. A Predator szériával is ezt kellett volna csinálni: egy előzmény film egy idegen bolygón, vagy a képregények egyikének adaptációja, nem pedig az a nyomorult gagyi amit Shane black elénk tolt. Én értékelem Ridley Scott ötleteit, szerintem jó irányba viszi az egész szériát. Rengeteg potenciál van ebben a sztoriban, a harmadik előzményfilm után lehetne külön film az Engeneer fajról meg a genetikai munkásságukról más bolygókon. Jó lesz ez, remélhetőleg a Disney is meglátja benne a fantáziát. Szerintem a baj ott van, hogy Scott egy intelligens univerzumot akar kreálni a franchiseból, ahelyett, hogy egy buta lövöldözős alien filmet tolna az erre vágyó közönség elé. A Covenant-ot is azért vitte el ebbe az irányba, mert hallgatott a sok fanyalgó kritikáira akik minden áron Xenonorphot akartak a filmbe. Aztán megkapták mégis sírnak és rinyálnak a mai napig, hiszen az az életük.
  Legszívesebben száz Alien filmet gyártanék az öreg helyében, legalább mást is nézhetne a primitív zombi közönség az ezredik mccarthy/rebel wilson film, meg a kopaszok autókázása meg transformers meg Emoji/Lego szájbacsavart okádék hulladék helyett abban a retkes moziban.

 14. “Scott egy intelligens univerzumot ” WTF???? – /Faceplam/

  Lehet dícsérni az új filmeket, a látványvilág, a stílus mind megérdemli, de épp az verte oda, hogy buta volt mint a tök, egy huszadrangó Daniken utánérzés.

 15. 20: Segítsetek, melyik franchisoknál fordult már ez elő, hogy alapvetően nem oda szánt sztorit beleszőttek és tök jól tették? Mintha vmelyik Die Hard rész az első háromból ilyen lett volna, de tudom, hogy volt még hasonlóra példa.

 16. Nálam az Alien zátonyra futott a második rész után, akárcsak a Terminátor.

  Reméljük lesz még jobb , de Scott hanyagolgatná a témát.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.