Anthropocene-előzetes

Egy dokumentumfilm arról, amit az emberek művelnek a Földdel. Ez bizony a negatív oldalról közelíti meg a kérdést, és onnan próbálja felébreszteni a nézőit, szemben például az Our Planettel.

human
írta
2019. 05. 28. 03:22
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Anthropocene-előzetes” bejegyzéshez

  1. Végre egy természetfilm ami a legprimitívebb lény tevékenységét mutatja be, a galaxisban. Bármilyen pozitív felhang hazugság volna.

  2. Ezekből tanulni kell, nem vezet sehova az öngyűlölet, mert mindannyian ennek a fajnak maradunk a részei, bármit is teszünk. A legnagyobb potenciállal rendelkezünk mi emberek, kérdés, hogy ki akarjuk-e aknázni a lehetőséget végre-valahára.

  3. Sokat gondolkodok azon, hogy milyen hangot célszerű megütni egy ilyen témában készülő filmnél. Azt gondolom amelett, hogy bemutatja, hogy igen, valóban a jelenlegi módszerekkel és igényeinkkel szétbaszarintjuk a környezetünket, kézzelfogható és értelmezhető alternatívákat kellene bemutatniuk, amit a nézők be tudnak építeni a hétköznapjaikba. Úgy gondolom, hogy ha csak azt látjuk, hogy utánunk nem marad más mint a pusztulás, az emberek nem fognak érdeklődni a problémák megoldásán, csak szörnyülködnek egyet, elkönyvelik, hogy kikell pusztulni azt annyi.

  4. Autóipari témában Dr. Hanula Barnát ajánlom, mert az elektromos autó messze nem a megoldás, s jelenleg nem több, mint félrevezetés.. btw jöhet az ilyen doku.

  5. Érdekes. Bár ha azt vesszük alapul, az élőlények létezése már önmagában természetellenes. Az eddigi ismereteink alapján az a természetes, ha a naprendszerben és azok bolygóin nincs élet :)
    Maga a világegyetem az élettel összeegyeztethetetlen folyamatok és erőhatások összessége. Ebben a tekintetben az élet egy hiba a rendszerben :D
    A foldben nem teszünk semmilyen érdemleges kart, még utánunk is itt less pár milliard évig. Maximum cask magunk és más élőlények számára tesszük élhetetlenné ….. :) de legalább visszaáll az egyensúly.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.