Kidumáló: Aladdin

Bár a hétvégém szétcsúszott, de mostanra legalább már látta is mindenki, akit tényleg nagyon érdekelt. Vagy nem talált jobbat amikor épp a moziba ment?

Guy Ritchie

Úgy hallottam néhol mélyebb mint a régi Aladdin, de azért csak a lábujjait mártja a mű ebbe, nem merül el komolyabban a témában. Viszont a régi mesét korrekten megidézi, és bár a grafika nem nagyon javult az első trailerhez képest, de a filmben valahogy kevésbé zavaró. És Will Smith karaktere is működik. Vagy nem?

A lényeg, hogy látszólag tényleg megosztó, ‘ehh’ a fogadtatása, szóval lássunk pár véleményt a blogot olvasóktól?

human
írta
2019. 05. 28. 14:00
megjelenés
17
hozzászolás


17 hozzászólás a “Kidumáló: Aladdin” bejegyzéshez

 1. Szerintem szórakoztató film, korrekten nyúlnak a mese alaphoz, hasonlóan ahoz ahogy a szépség és a szörnyeteg tette anno. Will Smith karaktere működik, Jázmin is rendben van, egyedül Jaffarnál húztam a számat és talán Aladdinra is találhattak volna egy másik színészt. Aki bírja az ilyen mesefeldolgozásokat annak ez is tetszeni fog, akinek már elege van ezekből a disney élőszereplős feldolgozásokból azt meg nem ez fogja megtéríteni :DD

 2. Én gyermekkoromban nagyon szerettem a mesét. Erre úgy ültem be, hogy nem voltak eget rengető elvárásaim. Pozitívan csalódtam. Sokkal jobban bejött mint a szépség és a szörnyeteg. Szinkron is jó lett szerintem. Egyedül Jaffar volt nagy csalódás,nagyon jellegtelen színészt sikerült választani. Jágó minden beszólása aranyat ért :D

 3. Sajnálom, hogy off topik, de muszáj megkérdeznem, hogy mi alapján lesz egy filmnek kidumálója.
  Köszönöm!

 4. Nekem is tetszett a film, pedig azt hittem hogy nem lesz jó, mert a trailerei elég “furák” voltak, hát még az első képkockák :D Jafar tényleg eléggé mellément, ripacs volt inkább semmint ijesztő. Valamint szerintem Jázmin barinőjéből is sok volt, mármint nem zavart hogy van neki, csak elég karakteridegen volt nekem. Vajon a hétvégi box office azt jelenti, hogy jön majd az Aladdin 2 valamikor?!

 5. Off: Akkor van kidumáló ha Human nem tudott készülni az aktuális premierre/meg sem nézi a filmet. Így még lehet később kritika de addig is van szó róla a blogon, nincs elhalasztva.

 6. Szerintem is jó volt, megérte elmenni rá. Nem is értem a kritikusok fanyalgását, de látva IMDb-n és Rotten-nen a nézői értékeléseket, a jónépnek tetszik a film.
  Jafar castingja tényleg nem sikerült valami jól, mert nem igazán volt meg benne a gonoszság és fenyegető sem volt. Egy valamit hiányoltam még, Iago szövegét, mert a mesében többet beszélt és elég jó beszólásai voltak. De ezek ellenére is szórakoztató volt. Jók voltak a dalok, Will Smith is teljesen jó volt Genienek és a kék színe sem volt furcsa. A látványvilág is tetszett.

 7. ” IMDb-n és Rotten-nen a nézői értékeléseket, a jónépnek tetszik a film.”

  imdbn már most 7,4-en van, az simán bekúszhat majd 7 alá 1 hónap alatt.

 8. Minden mindegy alapon ültem be rá.
  Meglepően kellemeset csalódtam benne.
  Tény, hogy Jafarnál nagyon kilóg a lóláb. Will Smith is remek volt, főleg azért mert meg sem próbálta Robin Williams-et másolni.

 9. Én is kellemeset csalódtam. Sokkal jobb mint a Beauty and the Beast, bár a rajzfilmek közül is az Aladdin áll közelebb hozzám. Will, a csaj meg Aladdin is jó választás volt szerintem. Jafar nekem csak azért fura mert túl fiatal volt. Amit viszont hiányoltam az Guy Ritchie, pár jelenetben fel lehetett fedezni a stílusát de mivel nagyjából képkockáról képkockára van lemásolva a film így kb. bárki rendezhette volna. Szinkront inkább hagyjuk de idén már túl sok filmet kihagytam amiért nem hozták be eredeti nyelven…

 10. Szerintetek 5 éves gyerekkel (aki már látta a mesét) meg lehet nézni? Csak mert itthon 12-es karikát kapott, de ez sokszor tök félrevezető.

 11. Én is azt tudom mondani,hogy sokkal jobban szórakoztam,mint amennyire az előzetes felpörgetett.Jafar félrecastja beigazolódott.Nem vett el nagyon az élményből csak semmilyen volt.
  Viszont a dzsini működött nagyon Smithszel,meg úgy minden más is.Amik a rajzfilm leglátványosabb részei voltak azok itt is nagyszerűen néztek ki,de az egész film látványa rendben volt.A plusz dolgok is emelték a mű fényét.

  Sajnos Guy Ritchie stílusából nem igazán volt látható bármi is.Talán egy két lassítás az akcióknál de semmi komoly.Remélem jól megszedte magát és visszamegy szerzői filmesnek.Azért ezen filmjét is a polcra fogom tenni.

 12. Nem volt jó film, Aladdin, Smith meg úgy a 3as trió nagyon jó casting volt, úgy, a film feléig, de onnantól a film kifullad, a karakterek fura módon eltűnnek, a cselekmény kevésnek bizonyul egy 2 órás filmhez, és a végén csak néztem, hogy jön a kötelező animációs filmekre jellemző táncoljunk rész, amit az 5 éves kölkök élveztek,de a felnőtteknek ez édes kevés volt. Sokkal többet ki lehetett volna ebből hozni, és Guy Richie ezt ne írja bele az önéletrajzába…

 13. Teljesen korrekt volt, bár amikor elkezdte a szándékos “el vagyok nyomva mert nő vagyok” tölteléket, egy facepalm azért ment.
  A színészek szimpatikusak voltak, a csajt el lehetett nézegetni, szóval nem volt unalmas. Az elején a parkour meg jobb volt mint az egész Assassin’s Creed film, aminek legalább így kellett volna kinéznie.

 14. sokkal-sokkal gyengébbet vártam, de a 92′-es eredetinek nyomába sem érhet.

  mondom ezt úgy, hogy a rajzfilm egyik legnagyobb érdemét, az OST-jét (amit anno ronggyá hallgattunk, az eredeti dalokat pedig szó szerint kívülről fújom ma is), ide is áttették, így a zene most is sokat dobott. mint ahogy Willieboy is, a sor Randiguru-s utalással, plusz természetesen Jázmin 10pontos eyecandy castingja, illetve futott még Yago, meg maga Aladdin, de azok inkább már csak nem rontottak az összképen.

  a bibi viszont az, hogy akárhogy is, de lazaság helyett, izzadságszagot, guyritchie-ség helyett, az eredetihez való kényszeres megfeleléskényszert éreztem. Jafart meg már szóba sem hozom, mert ahogy olvasni mindenhol, azt is csak az ág nem húzza.

  egyszer nézhető, lehet vinni rá a kis zöldfülű moziharcosokat 12 alatt is, de míg az eredetit egyszer mindenképp érdemes látni, ezt azért nem.

 15. zárójel: a fenti kép Ritchie-ről, diszkréten mutatja, hogy mit érezhetett a mester a forgatás vége felé. (röhög)

 16. delmaar: Hááát igen valószínű fejben már a Londoni alvilágban volt :) Ilyen egy bérmunka :)

 17. A Cinema City vetíti eredeti nyelven, felírat nélkül. Ma nézzük 16:20-kor az Alleeban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.