Az év interjúrészlete: Matthew Vaughn

Ugye a rendező a Kingsman filmekkel van elő, de előtte az X-Men: First Class-t csinálta, amivel egy trilógiát akart keríteni. Na ez nem jött össze, és teljesen őszintén válaszolt az ehhez köthető “ön hogy csinálta volna” kérdésre:

They didn’t listen to me. My plan was “First Class,” then second film was new young Wolverine in the 70’s to continue those characters, my version of the X-Men. So you’d really get to know all of them, and my finale was gonna be “Days of Future Past.” That was gonna be my number three where you bring them all… because what’s bigger than bringing in McKellen and Michael and Stewart and James and bringing them all together? When I finished the “Days of Future Past” script with it ready to go I looked at it and said, “I really think it would be fun to cast Tom Hardy or someone as the young Wolverine and then bring it all together at the end.” Fox read “Days of Future Past” and went “Oh, this is too good! We’re doing it now!” And I said, “Well what do you do next? Trust me you’ve got nowhere to go.” Then they did “Apocalypse” and it’s like… If you flip that ’round even it would have been better. Hollywood doesn’t understand pacing. Their executives are driving 100 miles-per-hour looking in the rear-view mirror and not understanding why they crash.

Ezt mentsük el örökre, mert nagyon ritkán kapunk ilyen gyöngyszemet. Röviden: nem hallgattak rá, ő behozott volna egy fiatal Wolverine-t (Tom Hardy-t akarta a szerepbe) az addig megismert karakterekhez, és a második rész is a 70-es években játszódott volna. A finálénak pedig a Days of Future Past-et szánta, az új és a régi csapatot keverte. Amikor kész lett a Day of Future Past forgatókönyvével, akkor a Foxnál az elolvasása után “ez jó” címszóval lecsaptak rá, és csak azt valósították meg. Erre a rendező azt kérdezte tőlük, hogy “és most mi jön? Innen nincs hova menni”, erre szállították az Apocalypse-t. Hollywood nem érti az ütemet, 100-zal hajtanak miközben csak a visszapillantó tükröt nézik, aztán nem értik miért szenvednek balesetet.

(Lásd még: DCEU eleje…)

human
írta
2019. 05. 31. 04:25
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “Az év interjúrészlete: Matthew Vaughn” bejegyzéshez

  1. Bizony, hiába vannak jó rendezők és tehetséges színészek, ha a stúdió vezetőség barmokból áll.

  2. Itt csak azzal volt a baj, hogy közben már ment a Wolverine origin. Szóval egy másik vonalon, új színésszel, ugyanazt a karaktert főszerepbe helyezni.. Hát nem tudom, bukás szagú. Azért Hugh Jackman nagyon kellett még a Days of future past-nak is. Értem Vaughn vízióját, de nem működött volna szerintem. Azzal egyetértek, hogy utána tényleg nem tudták, hogy merre kell menni. Az Apocalypse zsákutca volt.

  3. Minatoval értek egyet.

    Maga az alapötlet tényleg jobb lett volna, de akkor, amikor az univerzumban már láthattuk, hogy nem öregszik Logan, hülyeség lett volna egy fiatalabbat behozni. Pláne, hogy a First Classban is szerepelt már.

  4. “Mert ez simán csak biznisz.”

    de pont ezaz, a történetmesélés biznisze, de mintha azt nem értenék.

  5. Röhejes lett volna egy nem öregedő karaktert pár évtizeddel hamarabb egy másik szereplővel eljátszatni, ráadásul Jackman volt a huzónév,még most sem mernek újra castingolt Wolverinet moziban küldeni nem még akkor,kb szentségtörés szint.
    Emlékszem az apokalipszisos végefôcímre, hátborzongató volt jó értelemben,abból valami kegyetlen filmet lehetett volna össze dobni, elszúrták azt a filmet,ez volt az egyetlen hibájuk szerintem.

  6. A bizniszt szerintem úgy értette,hogy csak az számít,hogyan csináljunk gyorsan pénzt.
    Azért valljuk be,eddig az univerzum építés vagy a “történetmesélős” filmek mindenkinek bukta volt,csak a Marvel nyert ezzel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.