Doctor Sleep-előzetes: itt a Shining folytatása

Vagyis a Ragyogásé, ha csak magyarul ugrik be a klasszikus címe. A lényeg, hogy 40 évvel járunk az Overlook hotelben történtek után, és az azt túlélő Danny Torrance lesz az itteni sztori főszereplője.

A lényeg, hogy van egy kislány, aki a “shine” különleges képességgel bír, amivel Danny is, és az öreg segítségét kéri egy szekta ellen, akik ezzel a shine-nal biztosítják az örök életüket.

Evan McGregor vs Rebecca Ferguson a vége? A poszter alatt ott az előzetes.

7 hozzászólás a “Doctor Sleep-előzetes: itt a Shining folytatása” bejegyzéshez

 1. SPOILER

  Olvastam a regényt, nem volt rossz, de a Ragyogáshoz csak a főszereplő személye és képessége köti. Ez nem egy félelmetes kísértetsztori, inkább paranormális thriller. A gonoszok egy vámpírszekta tagjai, akik a ragyogás képességével rendelkezők energiájából táplálkoznak, velük kerül szembe Dany Torrance.
  Akár jó film is lehet belőle, ha nem a Ragyogás nosztalgiájára akarják építeni.

 2. A könyvben van egy-két jó zúzás King módra, de felejtős. Az már nagyobb gáz, hogy már a tréler is a ragyogásról szól félig, amihez kb annyi köze van mint a Fekete háznak a Talizmánhoz!

 3. King is tolja a Facebook-on az előzetest ezerrel. Csak azt nem értem, hogy közismerten utálta a Kubrick-féle Ragyogást, most meg abból idézgetnek a trailerben és nem az ő tévés változatából. “A creator who hates his own creation…”

 4. A title alatti zene jó húzás, pontosabban az jó húzás hogy felhasználták (felhasználhatták)
  Nem volt dolgom a regényekkel, de szerintem dobott volna a hangulaton, hogyha nem a 2010-es évek végén játszódik. Nyilván akkor nem jött volna ki a matek Evan/Danny szempontjából, szóval elég hamar elhal az ötlet, de illett volna a Twin Peaks-es setting a témához.

 5. A Ragyogás regény (tökéletes mestermű) után ez a könyv halovány lepkefing volt számomra. Elolvastam ugyan, de a Mester már nem ugyanolyan, mint fénykorában – és akkor még finom voltam. A film pedig… :D Hát nem csodálom, hogy King elküldte Kubricket a picsába, annak idején én is megtettem a tévé előtt. Ez az előzetes számomra hozza a könyv szintjét, vagyis egy irgalmatlanul gyenge utánérzésnek tűnik a dolog. De ugyebár szarból nem lehet aranyat csinálni. Fordítva annál inkább, ezt Kubrick bizonyította. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.