Hunger Games prequel könyvben, és persze a Lionsgate már le is csapott

Na, az egész ott kezdődött, hogy Suzanne Collins-t felhívhatta az ügynöke egy új regényért. A nő pedig rögtön választ: Hunger Games prequel. Aztán meg is írta. Érdekes helyzet, mert nem azt mutatja be, ahogy létrejöttek a körzetek 74 évvel korábban, és elindult a Hunger Games, az első verseny, hanem a régi lázadás utáni sötét éveket, amikben Panem lábra állt, és elnyomta a 12 körzetet. A 13.-at pedig mindenki elfelejtette egy generáció alatt.

Konkrétan az első könyv előtt fog játszódni 64 évvel, és jövő májusban jelenik meg. És természetesen az eddigi műveket adaptáló Lionsgate stúdió nem törődik azzal, hogy szépen lefelé tartott a Hunger Games filmes franchise, meg úgy általában az ifjúsági disztópiás filmek, mert már gondolkoznak az új könyv megfilmesítésén. (Amúgy maguktól is terveztek prequelet, de az az első játékra koncentrált volna, és nem jutott sehova a projekt.)

As the proud home of the Hunger Games movies, we can hardly wait for Suzanne’s next book to be published. We’ve been communicating with her during the writing process and we look forward to continuing to work closely with her on the movie.

Joe Drake

4 hozzászólás a “Hunger Games prequel könyvben, és persze a Lionsgate már le is csapott” bejegyzéshez

  1. Volt “szerencsém” olvasni a remekműveket.
    Gyanítom angol nyelven sem egy kiemelkedő alkotás, de a magyar fordítás az valami borzalmas lett, tovább rontva az amúgy sem valami nagy élvezeti értéket.
    Még egy regény ettől az írótól, ebben a világban egyszerűen csodálatos lesz, de azt már inkább kihagyom.

  2. Ez a kommunikáltunk vele az írás közben azt jelenti, hogy egyeztettünk vele a leendő casting-ról, hogy olyan legyen a karakterek leírása, és a fordulatokról, hogy azok CGI barátak legyenek, és persze a lehetséges folytatásra nyitvahagyott szálakról, mert a franchisenak folytatódnia kell?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.