Sorry We Missed You-előzetes

Az I, Daniel Blake rendezőjének új filmje a megbízásos munkák kizsákmányoló, élet és családromboló hatását mutatja be egy ember drámáján keresztül.

human
írta
2019. 06. 24. 02:56
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Sorry We Missed You-előzetes” bejegyzéshez

  1. Érdekes választás, a futárokról eddig nem hallottam, hogy alul lennének fizetve (itthon például sok pizzafutár jobban keres mint egy programozó), gig economy-ba ki lennének ennyire szervezve, nem lep meg, csak sose ezt hozták példának. Nem a megbízásos munka a kizsákmányoló, hanem egymást szívatjuk, hogy egymás alá megyünk árban, és nem akarjuk megfizetni rendesen a munkát.

  2. mivel nincs szabalyozva ezert addig mennek le árban amig akarnak, és meg is teszik( uber, lyft, wolt). A vásárlo kifizeti amit ki kell, de a megbizod lenyeli. Majd ha mar lesz elég futarja a cegnek es hasit a lz uzlet akkor majd itthon is elkezdik a szivozast a futarokkal. Egyebkent pont most volt errol egy cikk indexen, hogy ott mar nem éri meg a futárkodás..

  3. @Bob:

    Szabályozáson kívül is van ám megoldás, lásd a már említett pizzafutároknál jelenleg kegyetlen nagy hiány van, és nem ez az egyetlen szakma (pont érdekes, hogy a történet elején emberünk építkezésen, pl. csőszerelőként dolgozik ha jól értettem, ez az egyik szakma, ami messze nincs automatizációtól veszélyeztetve, ÉS hiányszakma néhol, Angliában nem tudom, Amerikában sok helyen az, itthon az).

  4. Az I, Daniel Blake igazabol az uzenet es a tema fontossagara valo felhivas miatt volt, nem annyira mint film.

    Ugy latom, hogy itt ugyanez a helyzet. Nekem ez mar tulsagosan proli angol film, szinte erezni az izzadsaggal keveredo sorszagot.

  5. cherockee: a csávó láthatóan nem pizzafutár, és az angliai helyzetről lesz szó. szerintem ha párhuzamozni akarunk, akkor a kényszervállalkozásokra húzhatjuk rá, de ugye egyelőre csak a trailert láttuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.