Röviden: Shaft

A folytatás, amire senki nem vágyott. A film, aminek a bevétele elvileg alátámasztja, hogy a régi franchise-ok felélesztésére semmi szükség. Erre nálunk Netflix premier (szinkronnal, felirattal), és meglepően szórakoztató.

A történetben a Samuel L. Jackson által alakított Shaft kénytelen elhagyni a családját, így Junior az anyjával cseperedik fel. De amikor a gyerekkori jóbarátját megölik, akkor kénytelen az apja segítségét kérni. Így lesz buddy cop komédia a végeredmény, meg egy átlagos nyomozós sorozat “bonyolult” fordulataival teli akció-krimi.

Ami miatt mégis szórakoztató, az a jó öreg “motherfucker” Jackson, minden jelenet unalmas, ahol nincs ott, de amikor a vászn tévén van, olyankor lehet vigyorogni. Nem fogja vissza magát. Sőt, a generációs különbségek miatt vicces a modern kor, a metoo és a többi előkerülése is. A film nem meglepő módon, de kis finomítással a férfias férfiak mellett teszi le a voksot, de úgy, hogy a nőket sem alacsonyítja le. Érdekes egyensúlyt akartak elérni. A végére mondjuk kibillen kicsit a mérleg.

Azért nem pontoznám az egekbe, tipikus szombati tespedős film, moziba nem mentem volna rá.

human
írta
2019. 06. 29. 17:43
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Röviden: Shaft” bejegyzéshez

  1. Remek film volt.

    “nem is értem, ennél százszor pocsékabb filmek vannak moziban.”

    ööö, mit nem értesz? ez is mozifilm, csak éppen a Netflix lecsapott a globális jogokra, szóval itthon nem is kerülhetett volna mozikba. olyan, mint az isn’t it romantic.

    más kérdés, hogy amerikában sem érdekelt sokakat, itthon is bukta lett volna.

  2. Jól indult, de aztán a közepétől kezdve nagyon fárasztóvá vált. Shaft fia nagyon túlzásba vitte a picsogást. Volt sok kinos poén, amin az aláfestő zene csak rontott. Erősen egyszer nézős darab. Tipikus fekete kiabálós és káromkodós vigjáték.

  3. Tényleg szombati tespedős film volt:D a bárban lehányós részt leszámítva voltak benne jó poénok. 1x elnézegettem, de 1x elég is volt. Főleg Jackson jelenetei húzták fel

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.