Jacob’s Ladder-előzetes: ez most miért?

Mármint egy remakeről van szó, amiben az itthon Jákob lajtorjája címen ismert klasszikus horrort vették elő… hogy miért, azt nem értem.

A történet szerint egy háborúból visszatért katona a csatamezőn elvesztett bátyja valahogy visszatér. És démonok, de legalábbis démonokkal teli látomások követik. Vajon tényleg a testvére az, akit befogadott a lakásába?

human
írta
2019. 07. 02. 03:30
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Jacob’s Ladder-előzetes: ez most miért?” bejegyzéshez

  1. “hogy miért, azt nem értem.”

    ööö, WTF? hogyhogy miért? amiért a többi tucatnyit is. azért, mert egy nagyon jó film az alap. senki nem fog szar vagy közepes filmeket feldolgozni, a remake-ek eladni akarják, velük nem szar filmeket akarnak feljavítani. (mint ahogy az sem a céljuk, hogy az eredetinél jobbak legyenek.)

  2. “hogy miért, azt nem értem.”

    Azért mert manapság már egy épkézláb forgatókönyvet nem képesek összedobni. Sokkal egyszerűbb elővenni egy régi klasszikust és itt-ott átírni. Ennek a filmnek a képi világa annyira egyedi, hogy max David Fincher-től tudnék elképzelni egy remaket, de még azt is fölöslegesnek tartanám. Az eredeti film még ma is hátborzongató.

  3. az eredeti miatt evekig mashogy neztem a sotetre… ennek meg az elozeteset sem vagyok hajlando megnezni.

  4. Remélem ugyan az lesz a vége, mint az eredetinek, sok sok elégedett mozinézővel lesz utána teli az internet, hálásak lesznek, hogy ezt ők is átélhették (nem).

  5. Szerintem vérbeli (pszichológiai) horror a Jákob lajtorjája, jóval durvább és hatásosabb jelenetek vannak benne, mint a legtöbb mai annak csúfolt akármiben. A látomások képsorai számtalan álmatlan percet szereztek, nyomasztó és brutális. Persze embere válogatja. Azért kontra ott van a Bárányok hallgatnak, amit a többség tévesen horrornak hív, pedig nagyon nem az (főleg ha azt nézzük, hogy manapság már egy mezei sorozatban is akadnak bőven hasonló véresebb jelenetek).
    Ennek a blackwashed újrának ugyanannyi értelme van, mint az összes többinek: elő lehet venni az eredeti filmeket és századszor is újranézni, majd nyugtázni, hogy régen (a PC, a metoo és a több ökörség előtt) mennyivel jobb mozikat készítettek.

  6. Ahogy @Hydro írja, pszichológiai horror a műfaja, akár a Rosemary’s Baby, Audition, 1408, The Machinist, stb.

    És ebben a műfajban kurvára felesleges a remake, mert ezek a filmek nem a látványról szólnak, hanem, hogy mennyire mászik be a néző agyába a sztori. Elég nagy ego kell hozzá, ha valamelyik rendező vagy producer azt gondolja, hogy ő jobbat tud kihozni az eredeti műnél.

  7. winnie: ez komoly? nekem tökre az rémlik, hogy sokáig emlegetted a jobbnak levést, elég pesszimista most a kommented, nem vall rád.

  8. Még talán megéljük, hogy újraforgatják az eredeti star warst csak feketékkel.

  9. Nincs ötlet, kell valami új dráma történjen az emberiséggel, mert már mindent feldolgozták, kimerítettek. 0 ötlet, ami van az is szar, az emberek pedig már láttak mindent, és hiába várják az új ütős élményeket.

  10. Az eredetit kb altalanos iskolas koromban sikerult valahogy latnom, hat nagyon feltem tole…

  11. Enyhe spoiler (bár úgy tűnik, itt mindenki látta az eredetit :) )
    A Jákob Lajtorjája trükkje az, hogy szinte a végéig más filmnek tűnik, mint ami (ill. másról szólónak), és utólag nyernek értelmet a dolgok, addig viszont jól viszi a bevetettek valami szert Vietnamban, attól vagy bekattanva vonalat, még nyomozgatni is próbálnak…
    Itt meg ez az egész értelmetlenebbnek és már eleve hihetetlenebbnek tűnik, pont ezért a csavar, ha ugyanaz lesz, sokkal kevésbé fog működni.

  12. Én nagyon szeretem az eredetit de nekem ez a tesós vonal nem rémlik. Nálam van a hiba?

  13. Egyrészt a zsetonért, másrészt PC-kompatibilissé kell tenni mindent ebben az egyre elmebetegebb világban… :( (Sebaj, csinálják csak, ezt sem nézzük meg.)

  14. Az eredeti zseniális, többek között azért is, mert nem számítasz a benne lévő horror-elemekre, amiket többek köztt pl. a Silent Hill nevű horror-játék is átemelt (Ctrl+C – Ctrl+V). És Tökéletes trükk ide, Hatodik érzék oda, szerintem ennek a filmnek van a legnagyobb csattanója EVER, úgyhogy menjenek a búsba, ha valaki remake-eli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.