Na ez igazán hagyományos trükk

Készül egy Nomad című sci-fi, amit 2020-ban mutatnak majd be, és abban szerepel egy napfogyatkozás. Na most mindenféle cgi vagy hasonló helyett inkább kerestek egy jó kis helyszínt, és a pár nappal ezelőtti amerikai napfogyatkozás közben 2 perc alatt felvették a jelenetet.

human
írta
2019. 07. 05. 03:29
megjelenés
11
hozzászolás


11 hozzászólás a “Na ez igazán hagyományos trükk” bejegyzéshez

 1. Erről nekem röviden a környezetszennyezés ugrott be, ami már nem divat, főleg ha ilyenről is papolnak majd benne, mint mindenben…

 2. Csak én nem értem, hogy került képbe a környezetszennyezés?
  Szerintem inkább piros pont jár azért mert végre valamit nem CGI-jal csinálnak hanem kihasználják a természet adta lehetőségeket.

 3. Lehet, hogy látták Jancsó Miklós “Anyád a szúnyogok” című filmjét ;)

 4. Tök jó ilyesmiről olvasni, hogy ebben az egyre inkább művi világban, ami mind jobban körülvesz minket, egy stáb a CGI helyett a természetes körülményeket választotta a forgatáshoz. Szép. :)

 5. Oké.
  1. Mi ebben a környezet szennyezés?
  2. Nagyon becsülendő, hogy vannak olyan filmesek akik még ma is képesek ilyen egyszerű és nagyszerű megoldáshoz folyamodni.

 6. Környezetszennyezésről akkor van itt szó, ha néhány szép felvétel kedvéért egy távoli helyszínre kellett kimenni egy stábnak repülővel.
  Nyilván cgi esetén a számítógép szennyezése kevesebb.
  Persze ha egy low-budget filmről van szó és kimásztak egy közeli helyszínre, és egyébként is benne voltak a napfogyatkozás sávban, akkor nincs miről beszélni.
  Más kérdés, hogy a filmkészítés során nem ez a legfontosabb szempont.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.