1 milliárdot kell hozni a Far From Home-nak?

Richard Rushfield újságíró azt mondja, hogy az egyik forrása elárult valamit a Disney-Sony közötti Pókember dealről:

The original Sony/Marvel/Spidey deal to co-produce these movies stipulated that if this Spidey cleared a billion, Marvel would get to oversee a third. If it hadn’t, full control would have reverted back to Sony

Avagy ha 1 milliárd fölött hoz a Far From Home – jelenleg 588 millión áll egy kinti 4 napos hétvége után, szóval kétszeres szorzónál kevesebb kell neki, ami simának tűnik – akkor a Marvelnél marad a karakter még egy harmadik filmre is, ha nem, akkor visszakerül a Sony-hoz.

Az egész tényleg úgy hangzik, hogy valójában csak azt nem akarták, hogy ha a Marvel teljesen idióta ötletekkel elbassza a karaktert, akkor ne sok filmen át állíthassák a földbe, hanem gyorsan közbeléphessen a Sony, és csak felfújunk (áh, én is ezáltal) egy bebiztosítást egy baromi sok oldalas szerződésben.

Meg nyilván az “elveszítés” valójában csak új tárgyalásokat jelentene, amiben a Sony lehet keményebb lenne, hiszen a Venom és a Spider-Verse is siker volt náluk. Az egyik kicsit érthetetlen módon.

human
írta
2019. 07. 10. 04:28
megjelenés
20
hozzászolás


20 hozzászólás a “1 milliárdot kell hozni a Far From Home-nak?” bejegyzéshez

 1. Én mind a 3 szériát bírom, a Garfield féle szerintem kifejezetten üdítő volt.

 2. Én csak az olyanoktól félek, hogy “Nem bánnám, ha Pókember a későbbiekben akár meleg lenne” és hasonló kijelentésektől.

 3. Most komolyan a Sony az aki 6 fostalicska próbálkozás után azt gondolja, hogy majd a Marvel kúrja el? Aranyos…:D

 4. Számomra a díznis a legemészthetőbb póki eddig. Ez se képregény hű, de ehhez kell a legkevesebb szóda. A sony-s film verziók konkrétan szarok voltak, és a mai napig is azok.

 5. Szerintem meg ez az eddigi legszarab pókember, 0 azaz konkrétan NULLA köze van a karakterhez. Egyszerűen ráadtak egy pókruhát és poénkodd meg hülyéskedd végig a filmet, ez kurvára nem pókember. Ez egy paródia szinten mozog, és köszönő viszonyban sincs egy igazi pókemberrel, a sok retardált mellékszereplőjével egyetemben. Ezek megerőszakolták az összes karaktert, akinek amúgy köze lenne pókemberhez, nézzetek may nénire kb.

 6. Már többször olvastam, hogy nem képregény hű, sőt azt is, hogy Peter nem volt a képregényekben tini. Hát akkor az Ultimate Spider-man mi a tosz?

 7. Egyesek szerint az Ultimate nem “igazi” Pók. Fura, mert talán összehasonlíthatatlan a 3 feldolgozás. Nekem személy szerint nagyon tetszik a MCU-ba integrált új, de a Raimi-féle az újszerűségével volt üdítő, a Garfield-etap meg más miatt (nekem nem jut eszemb semmi, de az én vagyok). Ahogy a képregények elmentek egy iszonyúan unortodox irányba (Spider-geddon, Red Goblin, Spider-verse), és az univerzum-összeolvasztások is néhol már túltoltnak érződnek, szerintem a mostani Pók ezért jó: viszonylag tiszta, érthető, világos és friss. Még nem néztem meg a FFH-ot, de ahogy olvasom, próbálták erőszakkal is tartani ezt a kvázi-linaritást. Természetesen azt gondolom én is, hogy majd valamikor be fog jönni az MCU-ba is a Multiverzum, de azt gondolom rizikós: meg lehet oldani olyan cool módon, mint az animációs Spider-verse, és el lehet tolni nagyon (á lá DC, ahol máig sem tiszta a Justice League nézőknek pl. az, hogy Dawn of Justice-ban nem Flash, hanem Kid Flash jött át a Flash Paradoxonból szólni Batman-nek… MIVAN???). Egy szó mint száz: nekem oké a Marveles Pók most.

 8. AZ URATOK: nem sok pókember képregényt olvashattál. Tinédzserként csípte meg a pók, az elején tinédzser volt, aztán egyetemista, és majd csak évek múlva lett felnőtt, de a poénkodás mindig is a karakter egyik védjegye volt. Kivéve, amikor jöttek a depisebb sztorik, de azért összességében nem azok vannak többségben. Én se csípem a mostani Pókembert, de nekem inkább Hollanddal meg a mellékszereplőkkel van bajom, nem azzal, hogy Pókember Pókemberes. :D

 9. Szerintem is messze ez a legrosszabb Póki film eddig. Az 1. része után konkrétan hányás kerülgetett. A 2. rész már fogyaszthatóbb volt de semmi extra. A Sony azért csinált 2 jó Raimi féle Pókembert és a Csodálatos Pókember 1. része is nagyon fasza volt. Sőt nekem a 2. résszel se voltak olyan nagy gondjaim max annyi hogy túl hamar értek el egy komoly részhez.

  Ja és ne feledjük el hogy tavaly a Sony letette a világ legjobb Pókember filmjét még ha csak animációs téren is.

  Szóval ja, a Sony-nak bőven van mitől tartani ha a Marvel-Disney párosról van szó. Mert a két cég egyetlen pozitívumot tud felmutatni kb az MCU-val kapcsolatban, az pedig a kompetens bevételeik de ha elvesszük a rózsaszín ködöt akkor az épelméjű emberek láthatják hogy közepesnél egyik filmjük sem jobb. Akik 10 pontokat dobálnak a filmjeikre nyilván az ő véleményük nem mérvadó.

 10. “a Venom és a Spider-Verse is siker volt náluk. Az egyik kicsit érthetetlen módon”

  Mindkettő. A másik hosszú botladozás után érthetetlen módon tök jól sikerült, aminek köszönhetően siker lett. :)

 11. Nekem sem fekszik az új Pókember, túl gyerekes és a Vasember-ruha/AI egy rossz vicc. Mindenféle multiverzumok ide vagy oda. Igen, az oldschool Parker/Spidey is poénkodott, ez volt az egyik védjegye, mégis sokkal szimpatikusabb volt, rengeteg mindenben magára volt utalva, a hálóvetőjét ő maga rakta össze, volt nyomkövetője, mindent házilag barkácsolt és a sokszor csak a pókösztöne mentette meg az életét (amit eddig az összes filmben háttérbe szorítottak). A Vészmanó az egyik legkomolyabb ellenfele volt a füzetekben, ehhez képest a rémes hármasban csináltak belőle és Osborn fiából egy légdeszkázó hülyegyereket (miközben a Vészmanó nem Harry volt, hanem feltehetőleg az apja egyik kollégája vagy volt tanítványa, aki véletlenül talált rá a Zöld Manó cuccaira). Sajnos a filmekben (a legújabbakban pláne) mindent és mindenkit átírtak, talán Doktor Oktopusz karaktere volt az egyetlen, ami viszonylag hű maradt, ezért is a legjobb Pókember film a Maguire-féle második. A Hazatérés iszonyú csalódás volt, csak Michael Keaton miatt volt nézhető. Ha ez a gyerek/PC irány marad és nyilván ezt követte a FFH is, akkor köszönöm, én személy szerint maradok a régi képregényeknél és a három jobb mozinál (1-2 és Csodálatos 1). ;)

 12. Soldierdsgn: azért van az egész filmben oda egy csajért. ki jelentett ki ilyet, de komolyan, valamelyik szélsős filmes youtuber “hallot pletykát”?

 13. ” Mert a két cég egyetlen pozitívumot tud felmutatni kb az MCU-val kapcsolatban, az pedig a kompetens bevételeik”

  de hát ez kellett a Sonynak? Az Amazing Spidey 3 nem véletlenül nem készült el. A Raimis Spideyt is folytathatták volna, ha a 3. résznél nem nyírják ki a baromságaikkal. Szóval ha a Marvel kompetens folytatásokat tud felmutatni amik anyagilag sikeresek, akkor pont ezt várta el a Sony, aki zsírosan kap a bevételből.

 14. human: Tom Holland nyilatkozta elviekben, hogy a jövőben nyitott lenne arra, hogy a karaktere meleg legyen, itt gondolom a biszexualitásra gondolt… ha egyáltalán ez az ő gondolata és nem csak egy kötelező PC/LGBT kampányszarság. Nem szélsőséges oldalon olvastam :D

 15. human: Igen ez kell a Sony-nak meg nyilván minden cégnek ezért is írtam hogy bevételek tekintetében sőt kritikailag is általában topon van az MCU de nézői szemmel ez nem jelent semmit mert történetileg szerintem ez a két film sem erősebb mint az eddigi bármelyik Pók film. Ezért írtam hogy a Sony-nak nincs mitől félni hogy ők nem csinálnának jó filmet. Más kérdés kinek mi a jó meg ugye boxoffice a lényeg nekik de mint történet nekem ez a két film messze elmarad a többitől.

 16. Hát nem tudom, de az új May nénit döngetném :-)
  Holland meg tehet egy szívességet, inkább ne nyilatkozzon, főleg ne ilyen újvonalas PC témákban.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.