Azért szépen nézett ki az Alita

Mármint a cyberpunk film, amit mostanra már el is felejtett a többség, pedig pár hónapja jött ki. Konkrétan most futott be a blu-ray, amit reklámozandó a Fox 10 percnyit feltett a filmből a netre.

human
írta
2019. 07. 12. 03:35
megjelenés
37
hozzászolás


37 hozzászólás a “Azért szépen nézett ki az Alita” bejegyzéshez

 1. Sajna én nem tudtam élvezni. Szinte minden percben volt valami baromság, logikai hiba, ami felett nem tudtam csak úgy elmenni.

 2. Kár, hogy bukott ez a film. Szerintem baromi jó volt, a kisebb hibái ellenére is. Sokkal inkább volt ez számomra blockbuster mint bármelyik Marvel fs.

  Esélytelen, hogy legyen folytatása ugye? :(

  Ilyen esetben a Netflix milyen úton tudná átvenni a folytatást? Gondolom a jogok a Fox-nál vannak, előbb velük kellene megegyezni ugye?

 3. Az év legjobb blockbustere volt, instant klasszikus jelenetekkel (Amikor kettévágja karddal a lehulló könnycseppet pl. az mekkora már).

  Nem tudom minek köszönhette a durva ellenszelet, az összes kritikus fanyalgását már előre, majd a a lepontozásokat, de nem hiszem hogy véletlen volt.

 4. Én csak a napokban láttam, egész jó, még az asszonynak is tetszett, pedig ő limonádékon kívül semmit sem néz.

 5. Hát ha valaki el tudta felejteni ezt a filmet az inkább ássa el magát. Szerintem ez volt az év egyik legjobb filmje.

 6. .LnB:
  Én úgy olvastam, hogy lesz folytatása. Bár az nem az amerikai közönségnek köszönhető.

 7. totoro:
  Ez jó kérdés. Elég furcsa, hogy a mozinézők többsége már egy Halálos iramban és egy Transfromers szintű szeméttől is már majdnem orgazmust kapnak. De persze, ha annál minőségibb cucc jön ki egy női főszereplővel, akkor már egyből zavarja őket a legkisebb logikai baki és baromság is.

 8. nekem tetszett. mondom ezt úgy hogy a manga és anime is megvolt többször is!:D

 9. A világ tetszett. sok lehetőség lenne benne.
  A film már nem sikerült annyira sajnos. Egy folytatásra azért beneveznék.

 10. Imadom. Egyik nagy kedvencem let egybol. 4D-ben neztem, de mint egy kisgyerek ugy vartam mar amiota kijott az elso elozetes!

 11. Én imádtam kb minden percét. Voltak hibái de erre számítottam is hiszen 2 órás film és ez sorozatként működne igazán. Túl sok mindent tettek bele a filmbe és ami benne volt az se volt teljesen kibontva de még így is ronggyá verte az összes blockbuster filmet amiket mostanában láttam.

  Szerintem van esély a folytatásra mert a pénzét ha jól tudom behozta nagyjából és a BD eladások még dobhatnak rajta.

  Erősen agyalok rajta amúgy hogy megveszem majd a Limitált kiadást. Igen elég drága de gyűjtőként néha azért beruházok ilyenekre is. Kár hogy itthon nem adják ki.

  https://www.amazon.com/Alita-Battle-Limited-Collectors-Blu-ray/dp/B07QVPMQK9

 12. A közönségnek inkább tetszett, fel is ment 7.5-re az imdb pontszám. Csatlakozom a látvány rendben volt a sztori kevésbé táborhoz. Egyszer meglehetett nézni de én többször nem kérem.

 13. totoro
  Érdekes amit mondasz, szerintem pont ezek a cringe animébe való jelenetek nem állják meg a helyüket mozivásznon.
  Egyébként nekem is tetszett és továbbra sem értem, hogy ennél jóval szarabb filmeket piedesztálra emelnek, ezt pedig nem.

 14. “a lepontozásokat, de nem hiszem hogy véletlen volt.”

  ezek az elméletek :DDD

 15. “Én úgy olvastam, hogy lesz folytatása. ”

  nem tudom hol, hiszen még nincs semmiféle hír, de komolyabb pletyka sem.

 16. ” a mozinézők többsége már egy Halálos iramban és egy Transfromers szintű szeméttől is már majdnem orgazmust kapnak.”

  A halálos iramot folyamat kritizálják a fizikai miatt, a transformers pedig már évekkel korábban beleállt a földbe. Ezen a Bumblebee változtatott kicsit kritikailag, de az meg nem is lett hatalmas siker. Milyen egy másik világban élni? Mert nekem úgy tűnik, ezt teszed…

 17. “Szerintem van esély a folytatásra mert a pénzét ha jól tudom behozta nagyjából és a BD eladások még dobhatnak rajta.”

  ezt mégis hol látod? ha semmit nem költöttek volna a reklámra, akkor talán pénzénél lenne, de reklámmal, meg a sok csúszás miatt hosszabb reklámkmapánnyal vagy 300-ba volt a film legalább, alsó hangon, avagy 600 körül kellett volna hoznia. Olyan 100-at kéne belapátolni a bluraynak meg a tévés-streaming jogoknak legalább, ami teljesíthető esetleg, de akkor még csak nem számít veszteségesnek a film, ami ugye nem az a berendelős hangulat.

 18. human:
  “Milyen egy másik világban élni?”

  Hát ez én kérdezhetném tőled, mert ahhoz képest, hogy fikázzák a filmeket ahhoz képest nagyon fikázzák eléggé sokat termel a pénztáraknál. Magyarul szeretik ezeket a filmeket.
  Mellesleg tisztában vagyok vele, hogy BumbleBee már jobb Transformers filmet azóta nem készült újabb film. Amik meg előtte készültek azok meg kritikán aluliak. Úgyhogy ne haragudj, de egy jól sikerült film miatt még egyenlőre nem fogom az összes Transformers filmet Oscar díjas alkotásoknak tekinteni.

  És végszóként az utolsó két mondatért BEKAPHATOD!!!

 19. Human tudom hogy nem nyereséges a film csak valahol olvastam jó múltkor hogy a rendező azt nyilatkozta tőle mehet akár már most is a folytatás még akkor is ha nem lesz teljesen korrekt a bevétel. Mondjuk én továbbra is úgy vagyok vele hogy legyen inkább sorozat csak az meg baromi drága lenne hogy így nézzen ki. Bár ha a LOTR sorozat kaphatott annyi pénzt akkor. Mondjuk az jóval nagyobb brand na mindegy. Én már egy animációs szériának is örülnék.

 20. FIgyelj, innen indultál:

  “Ez jó kérdés. Elég furcsa, hogy a mozinézők többsége már egy Halálos iramban és egy Transfromers szintű szeméttől is már majdnem orgazmust kapnak. De persze, ha annál minőségibb cucc jön ki egy női főszereplővel, akkor már egyből zavarja őket a legkisebb logikai baki és baromság is.”

  Na most a Transformers Last Knight 5,2 ponton van imdbn, avagy a többség baromira nem kapott tőle orgazmust, és már a pénztáraknál sem remekelt. A Fate of the Furious 6,7 ponton van, az Alita 7,5 -ön, avagy pont utóbbitól kaptak orgazmust akik tényleg látták. Innentől az egész fika így fika úgy elméletednek lőttek.

  ” mert ahhoz képest, hogy fikázzák a filmeket ahhoz képest nagyon fikázzák eléggé sokat termel a pénztáraknál. Magyarul szeretik ezeket a filmeket.”

  Nem, ezeknek a filmeknek jobb a reklámkampánya, ennyi az egész. Az Alita pl annyit csúszott, és emiatt iszonyat hosszú reklámkampánya volt, hogy egyszerűen már azt is unhatták a nézők, Dark Phoenix szintén amúgy. Arra utalok, hogy az ilyen miért fikázzák általánosításoknak egyszerűen nincs értelme. A film nem azért bukta, mert jaj női főszereplő és akkor kiakadtak a népek és fikáztak, de bezzeg ha férfi lett volna…, hanem rengeteg minden hozzájárult, amit egyszerűen túlegyszerűsítettél, hogy levezesd milyen barom az átlag.

  Arra meg főleg kíváncsi lennék, hogy hány eredeti filmre mész egy hónapban, ezzel jelezve a stúdióknak, hogy csináljanak hasonlókat, vagy csak az Alita volt-e kiemelt valamiért.

 21. Elég sokra, amikor az időm engedi.

  Amúgy meg igen az Alita közülük a kiemelt. Mivel a cikkben az a téma. Vagy nem?

 22. Nagyon örülnék egy folytatásnak főleg amekkora cliffhangerrel be lett fejezve.
  Csak az animét láttam belőle de így is imádtam a filmet. Gyönyörű volt IMAXben és idén az első film volt amit megnéztem moziban. Azt hiszem valahol 600 milliónál állt meg világszerte? Ennél kevesebből is szoktak folytatást csinálni. Remélem azért 1x majd megkapjuk.

 23. nagyon remélem ugyanígy dolgozzák a fel a többi részt is. jó látni hogy követik az eredetit szorosan.

 24. Nekem nagyon tetszett, sőt a tavalyi év top3 filmjében benne van. Már mag a világ, a filmes kidolgozás, a főkarakter emgvett kilóra. Sajnálom, hogy bebuktatták a kritikusok.
  Viszont hétvégén újranézés. Erre vártam már hónapok óta.

 25. Domestic: $85,710,210 21.2%
  + Foreign: $319,142,333 78.8%
  = Worldwide: $404,852,543
  Domestic Summary
  Opening Weekend: $28,525,613
  (#1 rank, 3,790 theaters, $7,527 average)
  % of Total Gross: 33.3%
  > View All 12 Weekends
  Widest Release: 3,802 theaters
  Close Date: May 9, 2019
  In Release: 85 days / 12.1 weeks

 26. persze, a kritikusok buktatták be, ki más. Hopp, de ők az Aladdint is lehúzták (kevesebb rottenen, mint az Alita), aztán az mégis kaszált, most akkor mi is helyzet? hm

 27. 30. Az Alita azért nem egy brand, a sikeréhez kellett volna a támogatás, ami finoman szólva sem volt meg. A kritikák nem emelték ki, hogy ez a film végre felfelé lóg ki a blocbustertengerből, sőt, átlag alattinak minősítették, miközben a valóban átlagos filmeket felemeltek. Én azt látom, hogy a mai vezető kritikusok is vezetve vannak, kapnak támpontokat, gyanúsan ugyanolyan nézőpontból, ugyanolyan fordulatokkal dicsérnek fel filmeket. Az Alitánál is ezt láttam, csak fordítva, a film gyengeségeit mindenhol kiemelték az erényeit meg elfelejtették mellé tenni, és kimondani, hogy azok miatt ez igenis egy élmény a moziban. Nézd meg a magyar ING kritikáját “a cselekmény kapkodó, a karakterek lihegnek, a párbeszédek szélsőségesek és hadarók, az atmoszféra gyakran fuldoklik, a film pedig recseg-ropog saját súlya alatt” Értékelés 10/6. Eközben a szintén női főszereplővel készült, az Alitához képest fáradt és lapos sztorival előrukkoló Marvel kapitány 7/10. Nem a kritikusok buktatták be a filmet, de az biztos, hogy nem tettek hozzá a sikeréhez, nem felemeltek egy arra érdemes filmet, hanem jobb esetben csak nem vették észre az erényeit.

 28. úgy tesztek, mintha általános trendeket vonhatnátok le egy filmből. A kritikusok semmit sem tudnak megbuktatni, erre a korábban felhozottak között is sok példa van, tök random: az Aladdin (57%) nem bukott meg, The Secret Life of Pets 2 (58%) bukta, a Transformers 2 35%!!! rottenen és kaszált, Alita 61% és bukta, Midsommar 82% és közepes bevétel, Ex Machina 92% !!! és bukta, First Man 87% és bukta.

  Komolyan, látom, és ezért kommentelek egy vitában most többet, mint kéne, hogy valamiért a bögyötökben vannak a kritikusok, de szerintem ti nagyobb hatalmat képzeltek nekik, mint ami tényleg van, vagy amit ők tudnak magukról (pl. az első hétvégéhez semmi közük általában). És ezt az elméletet mindig oda kanyarítjátok, ami épp aktuálisan érvényes lehet. Az Alita-t lehúzták, és azért bukott. De ott van, amiket meg éltetnek, és mégis buknak. Ott a 79%-on álló múltkori Dredd, feljebb, mint a Captain Marvel ugye, és még a netes hardcore fan közönség is mögötte állt, szóval a reddit meg a kritikusok szinte összefogva akarták a sikerét, mégis hatalmas bukta.

  És mindemögött a folyamatos Disney utalgatás, mikor idén folyamat húzzák le a filmjeiket a “lefizetett” “utasításokat kapó” kritikusok (DUmbo 46% bukta, aladdin 57% hatalmas siker). Mi a legegyszerűbb válasz arra, hogy az Alita-ban miért említik ugyanazt sokan: lefizették őket (a Fox-ot épp felvásárló Disney azt akarta, hogy bukjon az Alita?), vagy csak egyszerűen akik évente 150 vagy több filmet néznek és esetleg még tanulták is a filmes dolgokat egyszerűen ugyanazokat a hibákat látják benne?

 29. Alita teljesen ismeretlen volt a legtöbb ember számára. Viszont most a blueray megjelenéssel-ami egyet jelent az “alapítványi” kölcsönzőkbe jutással-,széles rétegek fogják megismerni. Jövőre vetíti a tévé is, tovább tágítva a kört. Azt gondolom, hogy egy esetleges második részre két év múlva többen váltanának jegyet. Méghozzá sokkal. Hogy a stúdió ezt hogyan látja, az a kérdés persze, de azt gondolom hogy az idei első rész szép felvezetése lehet egy épülő brandnek. Kár lenne most abbahagyni.

 30. Human:
  Egyetértek azzal amit leírtál ugyanakkor ezzel a kinek miért van bögyében a kritikusok dologgal bővíted a vitakört, mert a többségnek aki követik különböző oldalakon a értékeléseket és számokat biztos van. Részemről megint visszakanyarodok ahhoz megéri-e a kritikusokra hallgatni hogy mit nézzél a moziban? Szerintem legtöbbször nem! Alitát sem számok alapján döntöttem el hogy moziban nézzem de mégis követtem hogy teljesít és nagyon ritka esetek egyike amikor egyetértek a kritikusok átlagával. De ha csak azt néztem volna akkor biztos nem megyek el rá a moziba.

 31. Misi85: szerintem a kritikusok átlagára nem éri meg, hanem pár követettre, akinek már ismered az ízlését arra kell (pl. ez a human valami blogon..:). és pont ezért nem szabad levezetni semmiféle komoly elméletet abból, hogy a “kritikusok összeesküdtek” “lefizették őket” és a többi.

 32. korrekt volt, de nem mutatott semmi meglepőt vagy eredetit a műfajban. egyszer nézős látványfilm, ami nem fog meg, de nincs is különösebb bajom vele. max a vége, hogy nem kapunk tényleges lezárást, csak ezt a gagyi félig endinget.

 33. A látvány jó volt, a világ érdekes volt, de a film maga egy kalap kaka. A történet borzasztó, logikai hibákkal teli, a “drámai” jelenetek kész viccek voltak, a “színészmunka” borzasztó.
  Nem tudom, hogy ki gondolja azt, hogy ez a film jó munka lenne. Nem véletlenül szedték szét, nem csak a kritikusok, de a nézők is.

  Én konkrétan szarráröhögtem magam rajta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.