SDCC: Top Gun: Maverick-előzetes: Cruise újra repül

Egy drónt nem láttam ebben az előzetesben. A lényeg, hogy Maverick újra repül. A haditengerészetben ő a már kiöregedett pilóta, a fajtájának egyik utolsó old-school példánya, a vége elkerülhetetlen. De még nem most. Egy hatalmas akciót még élvezhetünk!

Nekem amúgy egy dolog furcsa ebben a trailerben: kicsit mintha túl komoly lenne. Mármint folytatás, szóval érthető módon nem teljesen száll fel a nosztalgiavonatra, de kékes színek, kevés volleyball, hát mi lesz így ebből, moralizálás?

Szinkronos trailer is van!

37 hozzászólás a “SDCC: Top Gun: Maverick-előzetes: Cruise újra repül” bejegyzéshez

  1. A k*rva anyját 10 éves vagyok megint 😃 Faltermeyer pár taktust alatta eladta, kész…

  2. De most tényleg Cruise szállt fel azzal az F-18-assal???
    Elég valósághűen nézett ki.

  3. Gyors keresés után: Civilek nem vezethetnek kormány birtokában lévő harci repülőgépeket, annak ellenére hogy Cruise elvileg elég sokféle légi járművet tud vezetni.

  4. “hát mi lesz így ebből?” – Azonnali imax vetítés közben retina petting :D

  5. Nagyon fasza
    Biztos megtanult gyorsan vadász géppel is repülni ez az “állat “:-)

    Mi lesz, ha Tom következő szerepe a holdra viszi vagy tengeralattjáró? :-)

  6. Prothean, human, Gyula: A Paramount anno mondta, hogy nem fog semmilyen vadászgépet vezetni Cruise, illetve ugye ez illegális is lenne.
    A legvalószínűbb tehát, hogy 2 személyes gépben vették fel a jeleneteket.

  7. Cruise elkezdett öregedni (végre), már csak a benne élő földönkívüli fiatal, remélem azért lefuthatja még a szokásos 3 mérföldjét az M:I következő két részében is.

    Amellett, hogy minden elismerésem a strapabírásáé kicsit azért sajnálom is a pasit, lehetett volna belőle “komoly” színész is, de régóta feladta a dolgot (minimum a Valkűr langyos fogadtatása óta), ehelyett az utolsó elismerésre méltó sztárok egyike, klasszikus értelemben.

    Ez az előzetes persze attól még nagyon ott van :)

    @Prothean

    Valószínűleg beültették egy gyakorló gépbe a felszállásnál és egy vadászpilóta ül az orrban, a szokásos két ülésese rendszerben.

    A Top Gun első része hatalmas toborzófilm volt annak idején, az amerikai hadügy támogatta is, ez szerintem most sincs másképp.

    Hiába Cruise átlag pilótaengedéllyel, civilben nem tolnak a segge alá egy vadászgépet, leszereltet sem, pláne anyahajóról való felszálláskor.

  8. Bond:
    Az lehet, de lefogadnám, hogy éles fegyverzet nélküli “hasonló” vadaszgépen elsajátította a nagyját, hogy mégis valósághű legyen.

  9. Gyula:
    Cruise-nak van egy saját P-51-es gépe, azon gyakorolt, illetve szimulátorban.

  10. Remélem lesznek kafa légiharcok is. Engem már ez a minimált elmesélő előzetes is megvett kilóra, van hangulat, nem kicsi.

    Cruise egy állat, én bírom, általában nem fog mellé, mikor dönt 1-1 filmszerep mellett. Szinte minden filmje elég szórakoztató az elmúlt bő 15 évből.

  11. Nem érdekelnek az autóversenyek, de a Days of Thunder nagyon jó élményként maradt. Nem érdekel a harcászati repülés, de a top gun egy nagyon jó élményként maradt meg. Ezt moziban akarom megnézni, úgy látszik megéri majd.

  12. A trailer végén azért csak elhúz egy F14-es is… Amennyire látszik: filmben F18 Super Hornetekkel repülnek majd, és ez az írói logika (vagy produceri inkább, mert így is piszok drága…) ami már az eredeti filmben is zavart kicsit: az USA légierejének elitje egy géptipust ismer? Bakker, anno még Ramboról is elmondták, hogy minden haditechnikát ismer és képes kezelni…

    Mindegy is, mert őszintén szólva ez a legnagyobb bajom ezzel a filmmel. Nyilván kb. ugyanaz lesz a sztori, talán megkavarják kicsit, de ezen felül nyilván toborzófilm is. Így viszont nem értem, hogy hol vannak belőle az F35-ösök. Kicsit jelzi az átállási tempót: az F14-es 1974 szeptemberében állt szolgálatba, Maverik 1986-ban repdesett vele, és 2006-ban kivonták, bár Iránban még szolgál. Az F18 Super Hornet 1999-ben állt szolgálatba, és repül még kb. 16 évig. Szóval ha Cruise még él akkor, és formában is lesz, akkor eljátszhatja majd egy F35-össel Chester vagy Viper karakterét az eredeti fi,mből egy F35-össel, épp amikor leszerelik a Horneteket, úgy kb. 2034-ben :)))

    Az F14-es fő tervezője magyar volt, szóval nekem duplán tetszik a régebbi film, amit 3 napja néztem újra, és még ma is elég jó. Nyilván a HUD grafikák meg a fake MiG38-asok elég gáznak hatnak, de hát ez van (80-as évek: még nem dokumnetumfilmnek szánták az utolsó batmanfilmet is…)

    Ilyen hegyek meg folyók nem sok helyen vannak a világon, és csak Iránban szolgálnak F14-esek. Lehet egy tippem sztorira, ha már propaganda…? ;)

  13. Kellemes nosztalgia hangulat, talán nem is rossz, hogy a folytatás komolyabbra van véve.

  14. 5 evesen a top gun volt az elso film, amit moziban lattam. eddig is erdekelt a folytatas, de most… reg nem vartam igy filmet.

  15. Csak engem zavar, hogy a szövegek olyan baárgyúak, mintha egy paródiát hallgatnék?

  16. Nekem ez az előzetes nagyon adja, de hol van Val Kilmer? A szinkronos előzetesben jól félrefordították a rendfokozatát, nem százados, hanem kapitány, ami a Navynél az ezredes megfelelője. Nem is lehetne százados, ennyi szolgálati év után, ha nem tudott volna előre lépni a ranglétrán főtiszti rendfokozatig már rég elbocsátották volna, az első részben volt százados már 30 éve.

    @JK:

    Maverick nem a légierőhöz tartozik, hanem a Navy-hez és ott sokkal korlátozottabbak a repülhető géptípusok, az F-35C még csak idén februártól áll hivatalosan bevethető státuszban és csak 2020-ban fog vele először kifutni hordozó küldetésre, így tényleg az egyetlen géptípus ami szóba jöhetett, az a Super Hornet.
    Mindazonáltal az iráni F-14 jó tipp lesz sztem.

  17. Ide vele, MOST! tegnap is késő lenne :D
    Imádom a Top Gun filmet!
    Viszont úgy látszik hírtelen a sok akció elérte Tom-ot :) bár szeretnék így kinézni az Ő korában :D

  18. Nosztalgikus, de semmi pluszt nem érzek az előzetes után. Tom valóban kihagyta a botox kezelést khm azazhogy elkezdett öregedni. Továbbra is sajnálom hogy a Tony Scott-os második rész nem készülhetett el a halála miatt. :( Val Kilmer meg tippre annyit fog szerepelni, mint a hóemberben. Szegény abban is ramatyul nézett ki betegsége miatt.

  19. Nem tudom mennyi beleszólása van Tomnak abba, hogy vágják a traileret, de szinte az összes filmjének kib@szott hangulatosak, es jók a trailerei.

  20. Ez most az eredeti trelere volt???? Komolyan manapság ezt el lehet adni?
    Vadaszrepülők repülgetnek.. 87-es szint

  21. 28: Igen, igen, igen. Miért zavar, hogy IGAZI vadászgépek repülgetnek??? Annyira hiányzik a moziból a valós látvány, végre visszakúszik a vászonra, mert kezdenek néhányan rájönni, hogy a CGI nem old meg mindent.

  22. Remélem, hogy irdatlanul nagy siker lesz és ezen felbuzdulva készítenek egy Nagy Durranás 3-mat. :D

  23. Gekko: Igen, el lehet adni, mert ez a valóság, nem pedig CGI. A Days of Thunder-t meg anno úgy forgatták le,hogy saját autókat vettek hozzá, komplett csapatokat hoztak létre és a fő és mellékszereplőkön kívül mindenki statiszta volt a bemutatott versenyeken. Abban volt munka és érződött rajta a versenyek valódisága,hogy nem szaltózik kétszázat és pattog nyolcvanat a karambolból kirepülő kocsi. Persze manapság a Top Gun-t és a Days of Thunder-t is össze lehetne hozni a számítógép előtt ülve, mint a Transformers-t, de abban semmi nem lenne valódi.

  24. Azért 2 percnél az a relpülős ruha sejtet valamit , hogy nem csak super hornetet fog repülni.

  25. érdekes, egy az egyben jelenetek az első részből. de hangulatos mindenképpen, még az is lehet, hogy mozi lesz.

  26. 30.: +1000000 támogatom:D
    Kicsit az az érzésem, hogy Cruise papa pályát tévesztett azzal, hogy színésznek állt. De az biztos, hogy hatalmas űrt hagy maga után, ha befejezi..

  27. Bizony idegesítő, hogy a rendfokozatát rosszul fordították. Maverick ezredes, nem százados.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.