Kész a Riddick 4 forgatókönyve

Ez eléggé meglepetés hír, hiszen a múltkori kérdéses darab után nem nagyon érthető a stúdió lépése, de Vin Diesel tegnap boldogan újságolta instán, hogy megérkezett a Riddick 4: Furya forgatókönyve hozzá.

Apróság, csak azért hozom szóba, mert eléggé bírom a Riddick franchiset, mindenféle változásával együtt (futás a nap elől örök klasszikus), de azért igazából semmit sem jelent, hogy tényleg van egy forgatókönyv. Mondjuk mostanában azért szeretnek régi franchiseokat feltámasztani, szóval annyira nem lepne meg, ha jutnának azért valahova.

18 hozzászólás a “Kész a Riddick 4 forgatókönyve” bejegyzéshez

  1. Nna! Nagyon szeretem ezt a szériát, még a gyenge 3. részt is tök szívesen megnézem a tv-ben, ha elkapom. Plusz régóta lobbyzom egy rendes folytatásért. Ez lehetne Vin gyermeke, nem a fosom fúriusz 17. Főleg, hogy ha jól tudom a játékokban is rengeteget segített, talán az ő kiadója nyomta ki őket?

  2. Az első baromi jó sci-fi, földhözragadt, reális keretek közt mozog, jók a karakterek, és amúgy is szeretem a “sorban elfogyós” filmeket.
    A második már ratyibb, sablon karakterek, erőltetett csihi-puhi, látványorgia.
    A három ennek a kettőnek a keveréke, csak nem tudja, hogy mi akar lenni, egy borzalom, még látványban is.

    Hogy várom-e a négyet? Ha próbálnak arra törekedni, hogy az egy minőségéhez méltó folytatás legyen, akkor jöhet.

  3. Én még a 3. részen is jól szórakoztam főleg az elején lévő túlélős részek voltak tetszetősek. Szóval nekem jöhet a 4. is.

  4. Ez a széria nekem is bejön. Az utolsó rész is ok volt. Jó kis B sci-fi.Talán az egyetlen amit még el lehet adni (csak ) Vin Diesellel ?
    Persze kizárólag, ha “apró pénzből ” készítik.

  5. Ahogy látszik a fentebbi kommentekből, ez “egy a rossz filmek miatt sem megutált B-scifi sorozat”, amit azért megérheti folytatni, ha adja a matek. Én mindegyik részében láttam valamit, pl. a 2-ben becsültem, hogy volt egy vízió az univerzum építésre, de nagyon nem sikerült nekik. Az első rész önmagában szerintem mai napig kiváló film, eszméletlen ötletes látványvilággal, a 2. részben voltak nagyon jó dolgok (az a kutya, az a futás, az a design, …), a harmadikra nagyon nem emlékszem, csak hogy nem kapott el, de ez lehetett a nézés pillanatai miatt is (munka közben néztem valószínűleg). Mindenképp megnézném a folytatás, még talán egy imdb 6.0 esetén is, látszik, hogy a készítőknek vannak nagyon jó ötletei.

  6. Van a Riddick sorozatnak rossz része? Melyik? O_O

    Szerintem mindhárom rész baromi jó, mindegyiket 10nél többször láttam.

  7. Az első ötletes volt, a többi hulladék. Komolyan, minden szutyokból siker lesz ha serializálják?

  8. @Nari

    A harmadikat háromszor láttam, de mindháromszor arra jutottam, hogy ezt így minek? Történethez nem ad hozzá, nagyjából az egyet ismétli, csak bénább karakterekkel, kópizott jelenetekkel és gagyi CGI-jal.

    Egyébként én azt bánom, hogy a második részben jelentősen megváltoztatták az univerzumot, legalábbis én az első rész után nem ilyen csilivili steril világot képzeltem el, röhejes HALÁLKUFÁROKKAL. A szemüveges fickó mond ilyesmit a halála előtt, hogy “mindig is Párizsban akartam meghalni”, vagyis akkor nem csak kitalált bolygók léteznek. Legyen karaktercentrikus, aztán akkor talán annyira nem lőhetnek mellé.

  9. Ja meg az egyben asszem még az van, hogy Riddick a sitten “kapott” ilyen szuperszemet, a kettőben meg azé’, me’ furián…

  10. Sawyer: vagy direkt hazudott az első részben, mert bűnöző és az őszinteség és az információk kiadása nem igazán jó arra, hogy védje magát? már nem emlékszem mit mond a csajnak róla.

  11. A csaj mondja is a második részben ,hogy hazudott neki a szeméről amikor a bötönben vannak.

  12. Én az első kettőt mindenhogyan szeretem. Mind a kettőt másért, de bejött nekem, hogy több lett a folytatásra a Riddick. A folytatásból pont ezt hiányoltam.

  13. Én is csippantom a Riddick-szériát, annak örülnék a legjobban, ha a Sötétség krónikáját folytatnák. Tudom, hogy erre vajmi kevés az esély, de számomra érthetetlen, hogy miért nem aknázták ki ezt a sztorit, hiszen alkottak egy komplett univerzumot, amiben véleményem szerint hihetetlen nagy potenciál volt. Na mindegy, várós a Riddick legyen az bármilyen.

  14. @ lehetséges. De létezik diszlexia, ami a teljes szókincsből csupán 3-4 szót érint? Biztos csak a tudatalattim kognitív disszonanciája. Amúgy valóban hiányolom a Derrick sorozatot…..fekete-fehér 2 percig melegedő képcsöves tv-s emlékem gyerekkoromból. A Riddick már kicsit kesőbbi életszakasz kellemes emléke :)

  15. Vicces, hogy 4. rész forgatókönyv… Hát már a 3. is csak egy egyszerű béna másolata volt az elsőnek… Nincs semmi ötletük….

  16. Azt sajnálom, hogy maga Vin sem nevezi 5.résznek.Volt egy animációs film az 1. és a 2. rész között, a Dark Furyan. Az 1 vége után kezdődik, és megalapozza a 2-t. A hangok az eredeti színészektől származnak.
    Nekem is nagy kedvencem a sorozat minden része, mindegyik ad is valamit. Messziről nézve Riddick története az egész, ha ennek a kibontását folytatják, akkor örülök.
    Egy antiszociális, jéghideg kalandor karakter, aki volt már gyilkos, préda, vadász, király, barát stb. Egy modern Conan vagy Indiana Jones.
    Imádom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.