Röviden: Stuber

Most megnéztem a rendezőt újra, és basszus, a Goont is ő dirigálta. Ez még jobb ajánlás gondolom mindenki számára. Amúgy teljesen bejött amit tippeltem, szórakoztató buddy cop hülyülés a végeredmény.

A történet annyi, hogy a főszerelő zsaru látásjavító műtétre megy, viszont pont a lábadozása közben derül ki, hogy az általa évek óta üldözött bűnöző épp most tervez valamit. Mivel gyorsan rájön, hogy a vezetés nem igazán megy neki félig vakon, így ubert hív. Nem tudom, el kell mondanom mi az? A taxi még sofőrkihasználósabb változata. A lényeg, hogy így keveredik bele Stu is a hajtóvadászatba, hiszen furikázza a zsarut. És ennyi.

Nem bonyolult, viszont pont emiatt csúszik le simán. Tele van popkult utalással – a Sarah Connoros a legjobb? -, az akció is működik valamennyire, de persze a realitástól olyan messzire rugaszkodik, hogy jó nézni. Vagy épp rossz, ki mennyire akad le ezen. Részemről a történetben működött minden túlzás. És a poénokkal úgy voltak, hogy legalább igyekeztek beletenni egy csomót, hátha működik egy része. Így is lett.

A problémáim ott kezdődtek, hogy az uber reklám kicsit túl van tolva. Így nem lehet “régimódi buddy cop” hangulatot mondani, ha mindig kizökkent, hogy egy ennyire modern dologra van ráfűzve a történet. Na meg a szinkron keverése agyonverte a zenés akciók ritmusát. Lehet az eredetiben is ilyen, majd kiderül, de volt pár ötletes választás és arra komponált gyilkolás, amiből tippre sokat vesztettünk.

Tipikus egyszeri szórakozás, nincs egyértelmű választása a filmnek, de például egy Men In Black Internationhez képest kevésbé veszi komolyan magát, és emiatt kicsit jobban is működik benne a humor és akció keveréke. Bautista pedig nem annyira meglepetésként rohadt jó.

human
írta
2019. 07. 26. 16:33
megjelenés
6
hozzászolás


6 hozzászólás a “Röviden: Stuber” bejegyzéshez

  1. Meg nem lattam, de a tartalom alapjan ezt mintha mar lattuk volna Luc Bessontol Taxi cimmel, csak kevesebb akcioval.

  2. az de jó film volt. csakis az első rész. Itt mondjuk fordítva van, a zsaru a tökös és talpig férfi, eléggé eltér az ottani taxivezetőtől, viszont tényleg a másik karakter itt is töketlen.

    De látod, a Taxira emlékszünk 21 évvel később, a Stuberre már jövőre sem fogunk. Viszont egynek elment.

  3. Öööö, már a műtét másnapján lehet dolgozni. Harmadik nap meg már vezetni is tud. Bírom ezeket a plotokat…

  4. Nem hibátlan de elment, jó poénok voltak bene. Ne rohanj a moziba érte de később simán megér egy röhögős délutánt. Az akció hát az gyengécske. 6/10

  5. A Taxiban is meg ebben a filmben már az alapfelvetéssel van bajom (ezt a filmet még nem láttam). Nincs a rohadt rendőrségen egy partner egy rendőrautóval, aki tud segíteni a főhősnek és felveszi őt?? :D

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.