A VFX srácok és a macskák

CGI vészhelyzet alakult ki a Cats előzetese miatt, így kicsit szakmaibb szemmel beszélgettek a filmről.

Nagyjából oda vezették, hogy még nincs kész és amúgy is az art direction (a kitűzött kinézet), nem pedig cgi lehet itt az emberek baja.

human
írta
2019. 07. 28. 04:00
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “A VFX srácok és a macskák” bejegyzéshez

  1. Én imádom az igazi musicalt. Magyarul főleg. Nagyon remélem, hogy javítanak ezen. Úgy lenne jó, ha macska arcuk lenne. Mert azért ijesztőek, hogy macskaszerű humanoid testük van emberi arccal. Inkább tűnnek valami lényeknek egy fantasy filmben mint macskáknak. Szimplán javitani kell a cgi-on ami meglesz tuti, de a desingon is. Macska orruk és szeműk lenne már 1000x jobban átadnák a musical feelinget.

  2. Nem tudom mi a baja mindenkinek Ez így egyedi és rohadt jó a feeling! A nyomásra fogják el**ni az egészet és lesz belőle egy fordított Sonic film szitu…

  3. Jó is az a titoktartás, meg nem mutogatjuk az ötleteinket, meg nem mondjuk a főnöknek, hogy “hé figy ez ocsmány”. Jó dolog lehet ilyenkor 2-3 évnyi melót kivágni az ablakon, mert gondolom ez viszonylag az elején eldőlt, hogy macskaszőr plusz emberi arc lesz. (Mondom ezt úgy, hogy engem nem zavar a képi világ, de egyből láttam, hogy ezen fenn fog akadni pár ember. Kérdés ez a többség-e.)

  4. @Megmondom:

    Üdv a 21. században, ahol a twitter-ezők felháborodása formálja a közt. Hogy jó vagy rossz irányba, az … hát az. Mert hogy nem fog kiderülni.

  5. Megmondom:

    Minden ermenek ket oldala van, nekem pl a Sonic trailerrel semmi bajom nem volt, es szornyulkodtem, hogy a nyomasra valtoztatnak, itt viszont bizakodva varom, hogy mit csinalnak vele, mer igy hanyinger, es meg viragboltbol se neznem meg.

  6. Belőlem semmi rossz érzést nem váltott ki, sőt komolyan tök jól szórakoztam és sokszor megnéztem az előzetest végre valami újdonság.
    Viccen kívül kérdezem, hogy az emberek többségénél van valamilyen kialakult pszichés szindróma (mint a bohócos), hogy ha látnak egy abszurd figurát (A macska le a kalappal vagy akár bármelyik rég feljegyzett állat-ember hibrid az ókori Egyiptomból) akkor rosszul lesznek?
    De például nekem nincs macskám és lehet, akinek van az annyira megszokta az állatot, hogy valamilyen hányingert vált ki?
    A készítők persze, hogy ezzel foglalkoztak az elmúlt 1-2 évben és persze, hogy így akarták, mert gondolom ennyivel nem kis meló volt, most a nyavalygás miatt pedig k** sok pénz fog elmenni a javításra a stúdiónál és lehet nem térül meg, mert szerintem ez így a jó ezt csak elrontani lehet. Kiölik belőle az egyediséget.

  7. Megmondom:

    Itt nem azzal van a gond, hogy macska-ember, hanem hogy a keszitok nem tudtak eldonteni, hogy macska vagy ember dominaljon, es igy ket pad alatt a foldre esete jott letre.
    Lattam anno reszleteket a szinpadi darabbol, ott nem volt gondom a jelmezekkel, az altalad emlitett filmet nem lattam, bar remlik valami, hogy a humorvilaga nem volt az esetem, azert maradt ki.

  8. Erről az első képről inkább valami perverz macskás pornó jut eszembe. Borzasztó a kinézete.

  9. @A Próféta:

    Szerinted. A rajta ügyeit bonyolító világ meg másképp gondolja.

  10. Megmondom:

    Nem magával a keveréssel van a gond, hanem a megvalósítással.
    Pont ezért nem volt pl. senkinek sem gondja az említett The Cat in the Hat-tel, vagy az avataros Na’vikkal, pedig szerintem ők is simán elmennek ember-állat hibridnek.

    Az szúrhatja sokak szemét/tudat alattiját, amit a videóban is mondanak, hogy úgy néznek ki, mintha egy szőrös állat fejére csak simán egyszerű körbevágással tették volna rá a színészek szemét, orrát, száját, gondolván, hogy “jó lesz az úgy”*. Azaz a végeredményben a tudat alattink nem _egy_ “igazi”/hihető hibrid ‘élő lénynek’ fogadja el a szereplőket, hanem _két_ külön legó darabból összepattintott ‘valamiket’ lát.

    *(Ennél munka persze sokkal több van benne, ne keverjük össze, továbbra is art direction/kitűzött kinézetről beszélünk)

  11. @ cherockee

    Még jó, hogy a twitter inkább egy harmad rangú vízhang, mint sem ténylegesen döntéshozó közönség. Nem kell annyira túlértékelni sem a tweeteket. Az, hogy meg a közmédiában mindenhol röhej tárgya ez a trailer, az nem a fanyalgók miatt van, hanem mert borzalmasan gagyi ez 2019ben. 2004ben ha ezt Burton nyomja még elhiszem, de ez így a 20as évek elején lassan kurva kínos, ha javul a cgi hanem.

  12. Hát kövezzetek meg, de én is azt a 20%-ot erősítem, aki szerint ez kibaszott jó! :D Őszintén szólva nem számítottam ENNYIRE jóra!

  13. miért kövezne meg bárki téged? csak te is fogadd el, hogy a többségnek pedig nem jön be ez a hibrid az eddig látottak alapján.

  14. Én már írtam korábban is, hogy ezek a karakterek simán elférnének egy Dr Moreau folytatásban, vagy bármilyen horrorban, ahol genetikai kísérletezgetésről van szó, de itt valahogy nem illik a képbe.
    Még ha valami Burton-féle mesevilágban játszódna az egész vagy egy idegen felfedezett bolygón, amit az emberek találnak, mint az Avatar-nál, akkor könnyebben kezelhető lenne ez a kontraszt.

  15. Amire nem ternek ki a VFX sracok, hogy a legnehezebb/legdragabb az emberi arcot (jol) megcsinalni. Filmenkent 1-2 karakter meg beleferhet, de amikor mindenki az, akkor vagy Avatar szintu produkcio koltsegvetesben kell gondolkodnunk. Es ez nem csak penz, hiszen kb 1 studionak volna ra kapacitasa, ok meg az Avataron dolgoznak.

    Marad tehat egy kreativ/olcsobb megoldas, miszerint a szineszeket body tracking technikaval hibridesitik. Igy csinaltak pl az Ex Machinaban Vikander kisasszonyt.

    Persze megoldhattak volna siman szinhazi jelmezzekkel, de van egy olyan erzesem, hogy akkor meg mindenki amiatt haborogna :)

    Reszemrol egy animacios filmben gondolkodtam volna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.