Jöhet a Legyek ura?

Szabaduljon el a káosz? A Warner jelenleg Luca Guadagnino-val (Call Me By Your Name, Suspiria) tárgyal arról, hogy megrendezze számukra a klasszikus regény új adaptációját.

A történet ugye annyi, hogy egy csapat tini egy elhagyatott szigeten ragad, és kialakul a saját rendszerük, ami azt jelenti, hogy két csoportra bomlanak és utálják egymást. Meg durvábbak. Amúgy egy ideig itt is arról volt szó, hogy na most lányokkal mesélik el, de ezt az ötletet elvileg elvetették. Szerintem amúgy az alapfelállást simán meg lehetett volna így fordítani, csak akkor nyilván máshogy bomlana ki a konfliktus.

A könyv alapfelállása amúgy a jelenleg egyre törzsibb társadalomban (még filmeknél is, elég megnézni a DC vs Marvel izét) érdekes tükör lehet.

7 hozzászólás a “Jöhet a Legyek ura?” bejegyzéshez

 1. A deadline-on és a comingsoon-on azt írják, hogy ez a film is valami csajos remake féleség lesz.

 2. @Sawyer, látom, te is elolvastad a hírt: “ezt az ötletet elvileg elvetették”
  Amúgy meg ha csak picsogást nézel ki a nőkből, akkor valószínűleg még egyetlen kézimeccset sem láttál :D

  De hogy a hírhez is hozzászóljak: simán elbír még egy adaptációt a könyv, vegyes, fiú-lány osztály meg aztán további réteget is hozzá tud adni történethez.

 3. SZSZFilm: néha nem értem miért jársz ide, ha a posztot nem olvasod és/vagy hiszed el. Az angol hírben is benne van, amit fenn írok, de akkor kiemelem “The outlet notes that plans to have a female-led version of the story has been scrapped and the project will actually follow a group of school boys.”

 4. Az elso hozzaszolasra irtam :D
  Egyebkent hasonlo temaju adaptacioban, a mai vilagban eleg nehez lenne jo szineszt talalni, hat meg jo karaktert irni…

 5. Ha jól emlékszem a háború idején játszódó történet arról szólt, hogy a magukra maradt kamaszodó fiúk leképezik a felnőtt férfiak világát és egymásra támad a két tábor a szemüveg megszerzése miatt, ami gyilkosságba torkollik? Valahogy ebbe nem férne bele, hogy lányok csinálják ugyanezt egymással, hiszen itt az elharapozó erőszakról, a nemi szerepről és az idősebbek felelősségéről is szól a cselekmény.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.